Noua fuziune a serverelor

 • Salut,


  In continuare incercam sa scoatem manual modul vacanta de pe conturile care inca au aceasta problema si pe care GF nu a reusit sa le repare pana acum.

  Pentru un timp de raspuns scurt, va rog sa deschideti ticket cu urmatoarele detalii:

  Nume cont:

  Server sursa:

  Server destinatie:

 • salut Sheppard, imi pare bine sa te mai vad pe forum :):thumbup:


  jocul face o mare discriminare intre cei de pe lumile ramase (alpha si beta) si noi veniti

  cei noi veniti primesc 8 mutari de orase, ceilalti nimic

  asa a fost si la cealalta fuziune, eram pe beta unde minunile sunt foarte nestimulativ amplasate (asa-i si pe alpha)

  exemplu amplasare nestimulativa = 3 insule vecine cu coiful lui Ares

  joc din 2007 jocul asta si atunci nu erau minunile, s-au bagat mai tarziu cum spuneam nestimulativ

  atunci am renuntat la contul de pe beta :(

 • Buna ziua,

  va rog sa-l ajutati cu scoaterea din vacanta si pe colegul meu care nu are acces la forum.

  Nume cont:Steve Vai

  Server sursa:CHI

  Server destinatie:BETA

  Multumesc!

 • Salutare ssdd,


  Asa cum au mentionat Sheppard si Arabella, scoaterea manuala a modului vacanta se face prin ticket (in limita disponibilitatii), nu postand in acest thread. Iar daca nu are acces la forum ii poti oferi link-ul de la support.

 • In urma ticketelor deschise de voi am observat ca multi jucatori nu primesc emailul prin care sa isi poata lega conturile de pe serverele destinatie in lobby. Majoritatea acestor tickete aveau legatura cu domeniul outlook.com.

  Va recomand sa urmati tutorialul de AICI si sa adaugati domeniul @gameforge.com si adresa gameforge@news.gameforge.com in lista "Safe senders and recipients". In acest fel ii spuneti clientului dvs de email ca este in regula sa accepte emailuri de la Gameforge.


  In cazul in care folositi alt furnizor de email, gasiti pe google.com procedura pentru a adauga intrari in "Safe senders and recipients".

 • Salutare :)

  Si pentru cei care nu mai au acces la acel mail?

  Chiar daca schimb adresa de mail, mail-ul se trimite catre cel vechi :)


  ***Sheppard: Fara acces la adresa de email nu te putem ajuta :(

 • Salutare :)

  Si pentru cei care nu mai au acces la acel mail?

  Chiar daca schimb adresa de mail, mail-ul se trimite catre cel vechi :)


  ***Sheppard: Fara acces la adresa de email nu te putem ajuta :(

  Mda, singura noastra vina e ca suntem uituci sau in caz mai rau cei de la yahoo sau alte platforme au sters mailul, nu ne-a avertizat nimeni dinainte ca vom avea nevoie de acces la mail, inca un pas spre finalul acestui joc

  P.S. inteleg, suntem neglijenti, dar cine tine minte toate mailurile, unii nu mai au acces la mailul de la Facebook unde au informatii mai sensibile poate

  P.S. 2 am incercat sa schimb mailul dupa ce am mutat contul, am reusit, dar nu vine link de lobby :(

  Power is always dangerous. It attracts the worst and corrupts the best.

 • In termenii si conditiile jocului (pe care se presupune ca le-ai citit inainte de a inregistra un cont) se mentioneaza despre faptul ca ai nevoie de o adresa de email personala, valida si ca informatiile trebuie permanent actualizate si anuntate. Mai spune si ca utilizatorul este direct raspunzator pentru aceste detalii.

  :closedthread:

 • da, voi sunteti acoperiti, nu am nimic de obiectat legat de asta. Dar sa fim sinceri, termenii si conditiile pe orice joc sau aplicatie nu sunt citite de nici 1% din utilizatori. Suntem direct raspunzatori si in viata reala, sa nu trecem pe rosu, idk, nu inseamna ca respectam mereu :)) E vorba ca se simte naspa cand te simti ca un hot pe propriile tale conturi :( asta este, mai aprindem o lumanare

  Power is always dangerous. It attracts the worst and corrupts the best.

 • Nu primesti emailul de confirmare atunci cand apesi pe bannerul albastru cu textul "Am gasit mai multe conturi de joc care folosesc aceeasi adresa de email. Click aici si leaga-le la contul de lobby!"?

  Echipa IkariamRo a incercat mai multe variante si a reusit sa gaseasca un workaround.


  1. Schimba adresa de email a lobbyului prin apasarea butonului Contul meu -> Schimba adresa de email (ca in poza de mai jos.) si seteaza noua adresa ca principala. Recomandam schimbarea cu o adresa de gmail.
  Daca ai schimbat corect adresa de email si ai setat-o ca principala, o sa vezi pe https://gameforge.com/ro-RO/settings/ noua adresa de email (ca in poza de mai jos).  2. Ne intoarcem in lobby si adaugam adresa veche de email in "adauga cont" ca in poza de mai jos (cea pe care o aveai inainte sa faci pasul 1).  • In mod normal trebuie sa vezi toate conturile avute pe vechea adresa.


  • Daca nu apar toate conturile avute pe vechea adresa, click pe "Am gasit mai multe conturi de joc care folosesc aceeasi adresa de email. Click aici si leaga-le la contul de lobby!" si asteapta de aceasta data emailul pe gmail.
  • Daca nu primesti email nici acum, repeta pasul 2 si ar trebui sa apara conturile.
 • Probema este ca fuziunea se incheie peste 6 zile si de fapt noi nu putem muta conturile! Nu inteleg de ce aceste erori ?! La prima fuziune nu s-a intamplat asemenea "erori"!


  Este frustrant, incorect si discriminatoriu!

  Poate spune cineva de ce dupa prima fuziune s-au mai infiintat inca vreo 5-7 servere (nu prea stiu exact numarul) ca acum sa fim obiigati sa mutam conturie doar pe 2 servere ?!

  Poate raspunde cineva ca in cazul in care NU poti sa muti toate conturle pe cele 2 servere, ai ambrozie pe unele din acele conturi si tu le pierzi fara nicio despagubire ?! Pentru ca logic era sa te lase sa transferi ambrozia cumparata si desigur iti stergeai contul ?! Desi va spun si cu stergerea contului ! Din greseala mi-am mai facut acum ceva timp un cont pe apha. Nu l-am dezvoltat pentru ca asa cum v-am spus, l-am facut din greseala. Sau am vrut sa verific ceva la vremea respectiva! Cred ca am dat stergere la contuletul ala de vreo 7-10 ori in decurs din 4 ani sau de cand l-am infiintat! Periodic apare acolo si pana sa-mi dau seama apas pe el si il re-activez! Dar daca i-am dat stergere, de nspe mii de ori oare de ce nu se sterge ?!!!!

  Acum cu aceasta "eroare server" , ne spune cineva concret si clar daca se va prelungi perioada de transferare a conturilor ?! Pentru ca nu se spune nimic concret in sensul asta!

  Au fost mai multi jucatori pe serverele RO care au cerut sa joace si ei pe un server cu o harta noua, moderna asa cum era la serverele noi ! Nici asta nu am avut parte! Ne chinuim sa jucam pe un server cu o harta anacronica, fara asa multe miracole cum era la serverele noi ! Ati trimis oare solicitarea noastra ?! Ce vi s-a raspuns ?!

  imageedit-14-6609913058.png

 • :closedthread:

 • Serverul Beta este cazut de aproximativ 1 ora. S-a intamplat ceva?Mersi

  Quote from Arabella

  Dragi jucatori,


  Deoarece se pare ca nu era chiar atat de evident: actualizarea a aproape 600 de servere cere timp.


  Deci, in momentul de fata, primirea mesajului de eroare „Nu se poate transfera din cauza unei versiuni diferite” este absolut normal.


  Va recomandam sa asteptati pana cand va spunem ca procesul a fost finalizat inainte de a incerca. Fuziunea nu este activata din nou pana cand nu terminam, de aceea mesajul „Eroare server” este inca afisat.


  In total, avem in prezent aproximativ 84.000 de conturi care trebuie vizate cu scripturile de remediere.


  Fiecare cont dureaza aproximativ 2 secunde pentru a fi gestionat corespunzator. De aici incolo, aceasta este doar matematica simpla si simpla: aceste scripturi se vor termina dupa aproximativ 46,7 ore.


  Inainte ca acest proces sa se incheie, nu are niciun sens sa activam din nou fuziunea, deoarece orice mutare nou inceputa ar fi doar pusa la sfarsitul acelei cozi si nu se va realiza imediat. Ca urmare, starea actuala este urmatoarea:


  In aceste 46,7 ore, contul vostru, daca in prezent nu este afisat in lobby, ar trebui sa apara la un moment dat

  nu avem cum sa spunem in mod explicit „contul tau. cu id xxxx va aparea la aceasta ora”

  daca contul vostru inca nu apare in lobby dupa terminarea rularii scripturilor, va trebui sa fie analizat fiecare caz in parte in sistemul de suport


  Pana la finalizare, fuziunea va ramane dezactivata. Aceasta inseamna ca veti vedea in continuare mesajul de eroare „Eroare server” atunci cand incercati sa mutati.


  Acest lucru inseamna, evident, ca fuziunile serverului de razboi inca nu au o data de fuzionare, deoarece vrem ca acest lucru sa fie reparat inainte de a incepe mutarile.


  Multumim pentru intelegere.


  Echipa Ikariam

  :closedthread:

 • Buna Arabella.

  Nu este vorba de mutare /fuzionare, pur si simplu de conectare. Eu n am schimbat/mutat contul . Da mesajul "Can’t reach this page".

  Pe Alpha se conecteaza.

  Mersi.

  Este vorba de toata informatia oferita. Se ruleaza scripturi care repara prostiile produse, scripturi care ingreuneaza anumite procese.

  :closedthread: