Noua fuziune a serverelor

 • Buna dimineata


  Inteleg ca se realizeaza noua fuziune... pe repede inainte si este adevarat ca o asteptam de foarte mult timp insa la precedenta fuziune jucatorii au migrat spre primele servere cu configuratie de miracole noi (Ny si My) si, evident, o parte spre Alpha si Beta. La aceasta fuziune suntem nevoiti sa migram spre server 1 si 2 (asa intelegem din mesaj) si presupunem doar ca 1 si 2 inseamna Alpha si Beta. Servere care, avand in vedere ca sunt primele servere ale tarii, sunt deja foarte populate, miracolele de forja de exemplu sunt doar pe insulele de sulf, insule care, evident in zonele bune sunt deja populate.


  Intrebarea mea pertinenta, zic eu, este: Serverele 1 si 2 sunt Alpha si Beta asa cum banuim? Daca da, exista vreo posibilitate de remodelare a hartii in asa fel incat miracolele sa nu mai fie doar pe sulf? Sau va trebui sa migram spre doua servere "dinozaur" cu alianta gata formate, cu intelegeri obscure de tot felul si pe deasupra sa ne punem orasele si pe Ares sau Hermes sa fim cu totul in dezavantaj?


  Am asteptat cu DISPERARE o fuziune a serverelor si in continuare spun ca e nevoie de ea, dar una e sa ne dorim asa mult fuziunea si alta e sa ne aruncam conturile intr-un loc aleator si sa ajungem pe Alpha sau Beta cu 10 oameni din 50, ca 40 efectiv isi sterg coturile... Propunerea noastra (ca idee, ca oricum daca jocurile sunt deja facute, nu cred ca se mai accepta idei noi), este sa se migreze eventual pe servere NOI. Doua servere noi, goale, numite 1 si 2 pe care sa migreze TOTI jucatorii indiferent de server. Adica sa migreze si cei de pe Alpha si Beta.

 • Este a doua oara cand trecem prin aceasta fuziune a serverelor si in acest timp au mai aparut noi servere!


  Daca tot se intampla aceasta fuziune fara sa fim intrebati, din nou, am si o PROPUNERE


  As dori ca ambrozia sa poata fi reportata pe alt cont. In acest fel, poti renunta la unul dintre conturi. Mentionez ca acest lucru se poate face pe alte jocuri


  Sper sa trimiteti propunerea mea mai departe


  Multumesc

  imageedit-14-6609913058.png

 • Buna ziua!


  Deci am inteles bine si este vorba de alpha si beta? Cele doua vor ramane?


  Nu ar fi rau sa avem un singur cont:D, dar macar sa primim ambrozia, respectiv resursele consumate deja pe acele conturi care le vom sterge.

  Ciudat este ca ne mutam pe Alpha si Beta, doua servere unde exista sansa sa nu mai functionezi ca o alianta deja existenta pe alt server.

  Ar fi frumos daca am putea muta toti pe un nou server respectiv pe doua servere noi (ca cele war).


  O alta intrebare unde rog implicit un raspuns : ce se va intampla cu editia asta la pirati? *se va prelungi? Pierzi forta si punctele atunci cand te muti?


  -O buna propunere ar fi ca mutarea sa fie posibila imediat dupa top si sa fie doua servere noi (asemantoare ca viteza cu unul WAR)


  -Respectiv sa ramanem fiecare cu un singur cont, si implicit sa primim compensatie pentru timpul deja depus pentru acele conturi.


  Va multumesc si va doresc o zi cat mai placuta! :saint::evil:

  ZbzeaFM.jpg

 • Voi incerca sa raspund punctual si sa transmit cat mai multa informatie din ceea ce am primit, la randul meu.


  1. serverele 1 si 2 sunt Alpha si Beta.

  2. aceste servere nu mai sunt chiar asa de populate.

  3. intr-adevar exista o discrepanta a populatiei intre insulele cu miracole bune si celelalte, poate vor schimba ceva dupa fuziune.

  4. s-a luat in discutie renuntarea la mai multe conturi, s-a rediscutat si pe servere vor putea fi mutate 11/jucator. Pot fi 11 de pe acelasi server sau servere diferite.

  5. PIRATERIE - dupa inceperea fuziunii, nu se vor mai putea da raiduri. Dupa ce contul este transferat, punctele vor fi setate la 0 (zero), nu stiu inca daca doar pentru cei mutati sau si pentru cei care deja sunt pe server.

  6. mutarea ambroziei, respectiv restituirea de pe conturile sterse, nu sunt chestiuni realizabile.


  Referitor la propunerile voastre, avand in vedere ca peste cateva zile incepe fuziunea, cu siguranta ca treburile sunt aranjate DAR asta nu inseamna ca nu vor putea exista schimbari pe parcurs. Eu le voi aduna pe toate si le voi trimite la GF dupa ce se termina fuziunea si ei vor vedea ce si daca schimba. Nu voi fi singura care trimite, vor fi mai multi (presupun) admini care vor proceda astfel deoarece avem si noi tot felul de idei si propuneri dar si jucatorii de pe alte comunitati.


  Un lucru este sigur, va fi permisa detinerea mai multor conturi, asa ca va rog ca propunerile voastre sa nu excluda aceasta posibilitate.

  :closedthread:

 • Buna seara!

  Fiind stapan pe PSI si CHI, vin cu cateva intrebari pe care mi le-au adresat colegii mei dar si intrebari personale la care va rog sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti.

  Inteleg necesitatea fuziunii serverelor, dar la fel de bine inteleg si sa imi protejez colegii, efortul depus de fiecare pentru construirea conturilor.

  Pe PSi si CHI sunt pe locul 1, migrarea pe Alpha ma va "arunca" pe locul 232 sau 447, in functie de ce cont mut, in cazul fericit in care nu mai vin si alti jucatori de pe alte servere cu conturi mai mari.

  Avand in vedere imposibilitatea transferului ambroziei de pe PSI/CHI pe contul de pe Alpha, voi fi obligat sa renunt la cel de pe Alpha dupa 4993 zile de activitate.

  Totusi, am verificat cu atentie insulele de pe Alpha si sunt arhipeleaguri intregi cu un singur miracol forja pe sulf, majoritatea ocupate partial sau total. In 20 minute am gasit doar 6 insule cu forja libere, toate pe sulf, insule pe care incepand de miercuri de la ora 12 va fi o batalie crunta.

  Ne-am obisnuit sa avem forja continua pentru a putea fi activi militar. Ce sa facem cu atatea orase pe sulf, 6 ca sa fie continua? Ce sanse are un coleg de pe PSi cu cont de 1 milion pe care vreau sa il aduc pe Alpha daca isi va muta orasele langa un jucator de 50 milioane punctaj?

  Vom avea dreptul doar la o singura mutare a fiecarui oras, daca se va "actualiza" ulterior harta cu forja si pe alte resurse, colegii care au mutat deja vor ramane cu orasele fixate pe forja/sulf? Exista o estimare a actualizarii?

  Mi-e teama ca aceasta migrare sa nu elimine potentialii jucatori mai noi tocmai din cauza acestor neclaritati.

  Referitor la pirati, din mesajul dumneavoastra inteleg ca mutarea contului inseamna resetarea la 0 a fortei, cu 4 zile inainte de top. Dupa 20 zile de raiduri si timp pierdut, ar fi neplacut ca cei de pe Alpha sa ramana cu forta iar restul sa fie carne de tun. Era utila migrarea imediat dupa top, un fel de ultima editie pentru fiecare in forma curenta. Sa nu ne mutam si batuti, si fara resurse :)

  Totusi, cea mai mare problema pe care o vad sunt miracolele, pe CHI si PSI am toate orasele pe forja si delfin, lucru care imi permite sa fiu activ militar. Este sufletul jocului, iar daca aceste miracole nu se rezolva pana la fuziune, simt ca multi vor abandona sau vor deveni niste constructori la marginea hartii.

  Sa pui impreuna jucatori de peste 14 ani de pe Alpha cu jucatori de maxim 527 zile de pe PSI poate sa fie demoralizator, chiar si pentru cei mai mari si mai activi dintre noi. Aveam nevoie de mai mult timp pentru a ne putea intelege, de la anunt prindem doar un weekend in care cei mai multi jucatori sunt activi.

  Sper sincer intr-o revigorare a jocului, trebuie doar sa avem premisele unui echilibru, daca nu avantaj pentru ca ne stergem unele conturi si ne mutam pe lumi noi.

  O seara frumoasa va doresc!

 • Buna seara !

  Eu am nedumeriri legate de nivelul minelor in care am investit, am muncit atat ca sa ridicam minele ca sa nimerim pe insule cu mine mici sau cu alte resurse, sau ca am fost nevoiti sa platim ca sa mutam orasele pe insule avantajoase si acum ajungem cum eram inainte sau mai prost ...avem nevoie de explicatii, cam ce ne asteapta, ce conditii vom avea, inventarul ramane neatins ? ...am obiecte pentru care aveam planuri pe viitor.

  Cu fuziunea se va scapa de inactivii care ne incurca dar vor fi multi care vor renunta la joc din motivele de mai sus si vor apare inactivi si mai multi.

  Ar fi util un ghid de pregatire cu cateva indrumari esentiale nu asa pe nepregatite.

  maamulos/Vă oFFtic aka glezos pe forum are alianta de peste doi ani si se numeste oFF veata mea (oFF-v):saint::evil:

 • Noroc ca a venit unu glezos si a pus o intrebare desteapta. La care avea raspunsul deja:). Ma rog ceva mai multe intrebari cred.....

  E bine de stiut ca serverele celelate vor umple golurile si insulele cu miracole perfect bune de aruncat.

  Prefer sa se stearga toate conturile ca si acest glezos care se ascunde in spatele unui jucator, doar ca ii este frica sa arate cat de slab este.

  Prefer ca toti sa avem un cont si gata. Asa nu vor mai exista jucatori ca acesta, care sa puna paie pe foc si sa arunce jigniri atunci cand nu face fata jocului.


  Sper sa vina si ei macar cu o decizie buna. Sau poate ii va interesa cum sa scape de ikariam, deoarce sunt alte jocuri poate ceva mai interesante pentru ei.

  Pana la urma vad partea buna. Scap de glezos:D (imi e scarba cand vad cei ca el care se leaga de orice chestie doar sa para ei ca au viata. Bine ca traiesti tu ca un om normal, restul suntem niste reptile de calculator fara familie..noroc cu glezos)


  Va doresc multa santate!

  ZbzeaFM.jpg

 • Observ ca i-ti este dor de mine ...am sa te caut, fara clone esti nul :D

  maamulos/Vă oFFtic aka glezos pe forum are alianta de peste doi ani si se numeste oFF veata mea (oFF-v):saint::evil:

 • Nu stiu care e cel care sa bagat in seama.

  ca de obicei. Multumesc ca dai cu hate.

  Tipic romanesc....

  Citeste ce a anuntat Arabela ca ai raspunsul la intrebarile tale.

  Nu ai decat sa joci pe alpha. Gasesti acolo jucatori cu clone asa ca si tine

  ZbzeaFM.jpg

 • ssdd - Am raspuns un post mai sus, din pacate alte info nu am. Imi pare rau. Cert este ca veti putea avea 11 conturi pe server, deci (probabil) vei ocupa locuri in clasament si mai sus in top dar si mai jos.


  Apollo si glezos - va rog sa lasati topicul curat, fara rafuieli personale.


  Ce se întâmplă cu resursele pe care le-am investit în clădirile insulare precum Turnul Helios, minele și minunile de pe serverul meu original?

  • Vor fi rambursate, iar resursele vor fi puse în inventarul tău.

  :closedthread:

 • Multumesc pentru raspuns ...asta inseamna ca trebuie sa donez ce am prin magazii fiindca sunt pline cu resurele jefuite de la oFF ...ca sa incapa ce primesc ramburs :P. Logica GF ..capacitatea magaziilor o am de 2000K Si am de primit 20000K ...am platit cu bani reali ca sa mut 5 orase in zona convenabila cu resursa de care aveam nevoie si acum ma mutati unde pica zarul.

  maamulos/Vă oFFtic aka glezos pe forum are alianta de peste doi ani si se numeste oFF veata mea (oFF-v):saint::evil:

 • Va las mai jos cateva exemple de mutare:


  Exemplul 1


  Puteti muta ce conturi vreti de pe orice server, mai putin Alpha si Beta.


  cont pe Alpha - ramane pe Alpha


  cont pe My - se muta pe Alpha

  cont pe Ny - se muta pe Alpha

  cont pe Chi - se muta pe Alpha

  cont pe Psi - se muta pe Alpha


  Total 5 conturi.


  Pentru ca regula permite 11 conturi/IP, puteti aduce inca 6 de pe orice server, acelasi server sau servere diferite.


  ---------------------------------------------------------------------------------------


  Exemplul 2


  Puteti muta ce conturi vreti de pe orice server, mai putin Alpha si Beta.


  cont pe Alpha - ramane pe Alpha


  cont pe My - se muta pe Alpha

  cont pe Ny - se muta pe Alpha

  cont pe Chi - se muta pe Beta

  cont pe Psi - se muta pe Beta


  Total 3 conturi Alpha si 2 conturi Beta.


  Pentru ca regula permite 11 conturi/IP, puteti aduce inca 8 pe Alpha si inca 9 pe Beta de pe orice server, acelasi server sau servere diferite.

  :closedthread:

 • Este o veste buna. Pana acum nu se puteau muta conturile principale de pe diferite lumi deoarece erau pe aceeasi adresa de mail si legate in lobby.

  Nu stiu cum ne vom putea conecta la ele dupa mutare, deoarece au aceeasi adresa de mail si vor fi pe aceeasi lume, dar probabil vor urma lamuriri suplimentare pana la migrare.

 • Buna seara

  O alta intrebare este cu locul 17. Daca cineva a pus oras pe locul special respectiv 17, va primi aceasta mutare sa mute tot pe 17?

  cred ca in trecut nu a fost posibil, insa am vazut pe alte comunitati ca ei presupun ca vor primi aceasta mutare pe locul 17.

  Sa aveti o seara faina!

  ZbzeaFM.jpg

 • Buna seara!

  Cu riscul de a parea neincrezatoare si poate si din temerea ca o sa pierd conturi in care am investit atat timp cat si ceva bani, revin la intrebarea lui ssdd

  Sunt in aceiasi situatie, am pe aceiasi adresa de email (adresa de loggare in lobby) cont si pe Chi si pe Psi. In trecut, pe alte servere am incercat sa rog adminii sa imi permita dislocarea conturilor de pe mai multe servere, dar cu aceiasi adresa de email si din motive de a nu comercializa conturi etc, mi s-a explicat ca nu se poate.

  in momentul de fata, prin fuzionare, logginul facandu-se prin lobby cu aceiasi adresa de email, nu o pot avea contul de Chi, dar si contul de pe Psi pe acelasi server Alpha sau Beta, ci unul pe Alpha si celalalt pe Beta, asta daca nu permiteti separearea conturilor care au aceiasi adresa de email.

  Astfel, revin cu intrebarea, se va acorda posibilitatea conturilor cu aceiasi adresa de conectare in lobby, sa joace pe un singur server cu toate, bineinteles, in limita a 10+1?

  :):P Stay safe! LC

 • Cum s-a discutat si mai sus, va fi o problema cu minunile. Pe Beta din cate observ sunt forje doar pe orasele de sulf si se vor ocupa rapid. Noi care venim de pe alte servere, cu conturi mai mici, pe langa dezavantajul asta, il vom mai avea si pe cel ca ne va fi greu sa ne dezvoltam militar, suntem oarecum condamnati sa fim ferme.

  PNst for life

 • Cum s-a discutat si mai sus, va fi o problema cu minunile. Pe Beta din cate observ sunt forje doar pe orasele de sulf si se vor ocupa rapid. Noi care venim de pe alte servere, cu conturi mai mici, pe langa dezavantajul asta, il vom mai avea si pe cel ca ne va fi greu sa ne dezvoltam militar, suntem oarecum condamnati sa fim ferme.

  <3 Perfecţiunea este inamicul fericirii. <3

  Edited 3 times, last by pysy91: Si pe Alpha sunt forje doar pe orasele de sulf si nu toate insulele de sulf au forje, ceea ce este fffffff aiurea... ().

 • Buna seara,

  Pe CHi si PSi am cate 6 orase pe marmura cu forja si cate 5-6 orase pe delfin, fara aceste miracole practic este inutil sa mai speri la batalii navale.

  Ieri am petrecut pe Alpha cel putin 6 ore studiind harta, ca sa vad zone libere unde sa ne asezam orasele impreuna cu ceilalti colegi din alianta.

  Fiind forje si delfini foarte putini, arhipeleaguri intregi fara acest miracol, am gasit ceva decent doar pe unele margini ale hartii. Am simulat sa trimit o nava balon fara delfin si am constatat ca pana in centru pe 50 50 fac exact 2 zile 50 minute, este clar ca nu mai esti competitiv sa trimiti flota 2 zile si cel pe care ajungi sa bage vacanta inaintea sosirii tale...sau un colos.... 5 zile pierdute....

  In zona centrala mai sunt cate 2-6 locuri libere pe diferite insule sulf cu forja, dar asta inseamna ca iti imprastii orasele si toata ziua muti vin cu orele intre orase.

  Este o diferenta enorma intre hartile noi si cele vechi din punct de vedere al miracolului, este un mare pacat ca migrarea nu s-a facut spre hartile noi unde fiecare jucator si-ar fi gasit locuri dupa stilul lui de joc. Pe CHI am deseori puncte de atac si de aparare cate 250-300k pentru ca harta, delfinul si forja continua dar si dezvoltarea oraselor imi permite actiuni. Pe Alpha am un oras pe sulf, racirea forjei la 7 zile, desi este cel mai mare si mai vechi cont, am stat cu el in vacanta si am profitat de lumile CHI si PSi care imi permit actiuni navale si terestre frumoase.

  Daca pana joi nu se remediaza miracolele pe Alpha si Beta, sunt convins ca la ora 12 va incepe o migrare a jucatorilor activi spre forjele de la margine hartilor si la ora 12.30 nu mai gasesti nici un loc pe forja unde sa muti. Joc de aproape 14 ani, inteleg strategia, nu am gasit nici o solutie in acest weekend pentru a putea sa ne grupam macar pe 15-20 arhipeleaguri toti colegii de alianta.

  Dilema mea ramane, sa ne mutam in primele 10 minute conturile in zone de pe marginea hartii care nu vor conta decat cel mult pentru dezvoltare sau sa asteptam cu mutarile primite in cadrul migrarii pana GF va corecta harta?

  Sper ca cel tarziu pana joi la ora 12 sa mai avem niste clarificari care sa ne ajute sa gandim corect strategia aliantei.

 • Buna seara

  O alta intrebare ar fi:

  ---Resursele din magazie raman sau se pierd?


  +ssdd , ne stim pe Ny, oarecum. E aiurea situatia clar toata lumea vrea la marginea hartii, am hotarat sa nu fac nici un plan si voi muta dupa editia de pirati, pentru ca probabil va fi ultima, si probabil si ultima saptamana de joc mai intensa.


  Voi juca pe War si incerc sa nu devin Ferma pe Beta. Privesc partea buna, au scapat multi de un dusman=)) care nu avea o viata si statea doar pe ikariam =)).

  E aiurea oricum.


  Pacat ca foarte multi aduc propuneri pe grupuri sau in alianta, respectiv intrebari (si ma roaga sa le transmit).

  Cloncuzia e inteleasa ca dezinteres de acest joc. *dar de fapt sunt nervi si dezinteres


  Daca toata lumea ar veni aici cu o propunere sa fie 2 servere noi, mult mai mari, consider ca multi vor juca mult mai mult.


  Si tind sa cred ca o solutie ar fi sa deie recompense pentru cei cu mai multe conturi, (recompense macar ca si resurse daca nu si cu ambrozie), asa ar fi oarecum impacti, dar ar fi jocul mult mai corect.


  Sunt destui care se ascund in spatele unui secundar unde injura si instiga doar pentru ca nu au stiut sa piarda. Asa ramane un joc mai captivant pentru cei fara viata si activi, dar va reactiva cativa jucatori care nu au putut face fata.


  Concluzie: mai multa ambrozie si mai multa activate (toata lumea fericita)


  Asa cum se arata, solutia multora e ca se vor lasa de joc si ii inteleg.


  Speranta moare ultima=)

  Traim si vedem!


  Sa aveti o seara splendit de frumoasa:D

  ZbzeaFM.jpg