Noua fuziune a serverelor

 • Buna seara, Arabella

  Ori pe cineva nu il mai intereseaza de ikariam si vrea sa omoare jocul, ori e cineva ce va trimite informatii fara logica.

  Deci am recitit si citit cand sa postat pe alta comunitate.

  Acuma observ ca ai postat acelasi mesaj *ca cel de pe acea comunitate. Deci e clar ca cineva a dat o informatie valoroasa.....foarte valoroasa!

  Inteleg ca unele sunt informatii sunt bune (nu multi sunt cei care au mutat conturi).

  - Dar cum sa lasi ca regula sa nu poti muta pe un server daca esti in primii 50.

  - Dar cum sa lasi ca regula de indata ce ai un cont pe acel server sa nu poti muta alt cont (in acelasi loby muti contul numarul 1 prima data, cum vei putea muta contul numarul 2 ?!?!)

  +++ sa inteleg din cele doua ca multe conturi se vor transfera automat? (sau acest update rectifica aceste lucruri?)


  - Dar cum sa lasi ca regula ca se pierd resursele sau ca exista posibilitate (nu am inteles foarte bine dar cred ca la aia se refera) Pai ai timp sa consumi toate resursele? *plus cat de greu se fac pe un server normal.


  Plus inca cateva aspecte.....


  O singura rugaminte am (eu si multi alti jucatori).


  Propun sa fie 2 servere noi. Propun sa nu se mai amane nici o data pentru ca, cu cat citesc mai multe cu atat mi se pare mai aiurea.

  E aiurea dupa ce multi au ales sa joace pe alte servere din cauza insulelor cu forja disponibile doar pe sulf.

  E absurd sa bagi bani si sa cresti conturi si mai apoi sa ai niste variante deloc calduroase.

  Inteleg ca suntem o comunitate mica, o comunitate ce nu cheltuie atatia bani, dar eu sper sa poti face o schimbare.

  Cum au spus alti colegi mai sus, pe alte comunitati au mai mult de 2 servere, si nu e problema ca sunt 2 servere ci cat e problema ca este vorba de Alpha si Beta

  Sper sa poti schimba acest lucru:D

  Iti tinem pumnii:D, fao pentru noi. Hai Romania:P

  O seara frumoasa!

  ZbzeaFM.jpg

 • - Dar cum sa lasi ca regula sa nu poti muta pe un server daca esti in primii 50.

  - Dar cum sa lasi ca regula de indata ce ai un cont pe acel server sa nu poti muta alt cont (in acelasi loby muti contul numarul 1 prima data, cum vei putea muta contul numarul 2 ?!?!) - NU SE APLICA PENTRU FUZIUNE, ESTE VORBA DESPRE TRANSFERUL CU AMBROZIE, PE CONT PRORPIU

  +++ sa inteleg din cele doua ca multe conturi se vor transfera automat? (sau acest update rectifica aceste lucruri?)


  - Dar cum sa lasi ca regula ca se pierd resursele sau ca exista posibilitate (nu am inteles foarte bine dar cred ca la aia se refera) Pai ai timp sa consumi toate resursele? *plus cat de greu se fac pe un server normal. - DOAR EXISTA POSIBILITATEA CA LA UN TRANSFER NORMAL (CU AMBROZIE), DACA AI NAVE PE DRUM, RESURSELE DIN ACESTEA SA SE PIARDA.

 • Aseara am avut aceasta discutie, am expus toate argumentele, am expus mai multe variante. Din pacate, schimbarea va avea loc pe serverele deja alese.

  Mi s-a dat dreptate ca nu este chiar o alegere inteligenta doar ca multe circumstante au dus la aceasta decizie.

  Mi-as dori din tot sufletul sa se reconsidere totul dar nu va imbatati cu apa rece, chiar cred ca nu se va intampla. Degeaba am putere de convingere daca nu am putere de decizie. Ar insemna ca aceasta fuziune sa fie regandita total, nu doar pentru Romania iar asta nu se poate.

 • Buna dimineata!

  Multumesc de raspuns.

  Credeam ca au lasat aceste reguli sa mai stergem noi din conturi. Si evident pe cele mari, ca cei mai mici sa aibe "mai multe sanse".

  Speram sa fie doar niste informatii generale (gen cand muti tu un cont, nu la fuziune). Vroiam sa fiu sigur:D, pentru ca au existat si dubii.

  Aiurea ca vor ramane cele 2 servere.

  Marti ora 12:00 (ora serverului) va incepe? (asta e batuta in cuie:D?). Nu ca as avea eu viata si ca am altceva mai bun de facut (referire la cei care zic ca nu am viata, nu la tine:D), dar as vrea sa imi fac niste planuri, respectiv sa vedem cati jucatori suntem online (cel putin in teorie).

  Multumesc inca odata de raspuns si o zi cat mai placuta!

  ZbzeaFM.jpg

 • Salutare Apollo,


  Deocamdata, fuziunea va incepe pe data de 30.11.2021, ora 12:00 a serverului, dupa care, jucatorii vor avea la dispozitie 2 saptamani in care sa finalizeze transferul conturilor, adica pana pe 14.12.2021, ora 12:00 a serverului.


  Daca vor interveni schimbari in ceea ce priveste data fuziunii se vor anunta ca si pana acum.


  ***Arabella - stai linistit, s-a schimbat din nou. :rolleyes:

 • Asteptam sa ne mutam pe noul server, sa intram in vacanta pana va aparea un server nou sa incepem din nou de la zero. :D Seems like a good plan for me.


  Atatia ani dusi pe apa sambetei...

  PNst for life

 • Pentru ca nimic nu e batut in cuie, s-a schimbat din nou data de incepere a fuziunii. Sunt absolut convinsa ca nu se astepta nimeni la asta.


  Sper sa apreciati nota amuzanta a noului anunt.


  Fuziune Servere

 • Buna dimineata!

  Pastrand nota amuzanta, as vrea sa anunt ca mi se termina zilele de concediu de odihna pe care le tot iau, ca sa fiu disponibil in ziua migrarii.

 • Intelegand situatia, alegerile tehnice pentru serverele fizice pe care se gazduiesc lumile, bazele de date folosite, as avea cateva mentiuni mai jos pentru a-si forma colegii de joc o imagine in urma migrarii...sper ca toate datele sunt corecte...


  O harta are 5351 insule, 5351 insule * 16 locuri = 85.616 locuri si 5351 locuri pe locul 17, total 90.967 locuri disponibile pe harta.

  Forja pe harta este disponibila doar pe sulf si este prezenta pe 355 insule, reprezentand 6,63% din total locuri.

  Pe forja sunt in total 355* 17 = 6035 locuri. Pentru forja continua, un jucator are nevoie de 6 locuri pe forja, deci ar putea avea 1000 jucatori forja continua.

  As avea cateva mentiuni:

  -majoritatea isi vor muta orase de pe marmura/forja pe sulf/forja, deci vor demola cate 6 cariere 32 ca sa faca 6 turnul alchimistului….oricum venim cu puncte mai putine decat vechii jucatori de pe Alpha si Beta, mai si demolam cladiri, destul de neplacut ca timp necesar

  -am vazut pe Alpha ca deja sunt jucatori care isi plaseaza cate un oras de secundar pe insule de sulf/forja, speculeaza incorect startul si isi creaza un avantaj, o intrare pentru cei care vor sa mute acolo. Harti noi si cu miracole bune ar fi fost de preferat, astfel nimeni nu mai forta startul si ar fi conferit aceleasi sanse jucatorilor activi.

  -pentru ca in zona centrala absolut toate insulele de sulf/forja sunt partial sau total ocupate, sansele sa ocupi insule apropriate este inexistent.

  -daca iti imprastii orasele in zona centrala pentru a fi activ militar, distantele intre orase vor fi mari si vei muta toata ziua vin. Daca te muti la marginea hartii, iti poti grupa orasele pe miracole decente dar faci 2 zile cu flota pana in centru

 • Buna dimineata!

  Pastrand nota amuzanta, as vrea sa anunt ca mi se termina zilele de concediu de odihna pe care le tot iau, ca sa fiu disponibil in ziua migrarii.

  =))))))))))))))))) nu cred =)))))))))))))))))))))))

  ------------------------------------------------

  Observ ca nimic nu e batut in cuie=))). Atunci sper sa ne mutam pe doua servere mari si late, altcumva asezate =))))) (alta structura)

  Asa sa li se duca la toti planul =)))).

  In data de 2 intru sa vad daca se modifica data (asa cu 30 minute inainte de ora anuntata acuma =)) )

  O sambata cat mai frumoasa!

  ZbzeaFM.jpg

 • Era bine ca fuziunea sa fie, totuși, într-o zi de weekend. Asa vor putea sa isi aleaga cele cateva insule cu forja doar cei aflați in concediu, in izolare Covid sau copiii ce fac ore online. ^^

  PNst for life

 • O doamne... :))) Nu am avea atatea neclaritati daca GF ar vorbi aceeasi "limba de jucator" :))))) Sa speram ca nu se amana fuziune cum se amana formarea guvernului in romania :)) E bine ca s-a lamurit ca regulile de "Transfer cont" nu se aplica in litera lor la fuziune, astfel ca regula cu top 50 sa nu se mentine pentru fuziune. Ar fi fost binew ca cele doua servere tinta sa fie altele decat Alpha si Beta (doua noi) asa cum s-a mai propus... ar fi interesant daca mai multi jucatori de pe mai multe comunitati ar insista pe acest subiect (ca sunt convins ca nici pe alte comunitati jucatorii nu sunt multumiti cu mentinerea primelor servere ale tarilor lor), servere vechi cat istoria, fara prea multe imbunatatiri aduse din 2009 pana azi...

 • Salutare,


  M-am uitat pe lista cu servere din toate tarile si observ ca sunt cateva care le pastreaza doar pe cele vechi pentru fuziune : Cehia, Ungaria, Israel,Romania si Rusia.

  Celelalte tari vor avea si servere noi.

  Cei care au hotarat ca sa ramanem cu Alpha si Beta au studiat putin harta celor doua servere ???

  De modificarea hartii este cam imposibil in acest moment ( timp foarte scurt ), deci ce vor cei care administreaza acest joc ???

  SA NE LASAM DE IKARIAM ???

  Observ ca in ultimul timp, datorita unor decizii luate in ultimii ani, parca se doreste alungarea jucatorilor. Chiar sunt curios cati jucatori au renuntat la ikariam in ultimii 2-3 ani ??? Ne poate raspunde cineva ??? Pe My cred ca cel putin 25% din jucatori au renuntat, posibil sa fie si mai multi. Inactivii cresc in fiecare zi. Deci asta e cheia succesului ???

  Aceasta fuziune este facuta pe repede inainte, dar fara ...

  Propun sa rezolvati fuziunea pe serverele mai noi, nu pe Alpha si Beta.

  O dupa-amiaza placuta

 • Salut ,


  Am si eu o intrebare , pot sa mut contul pe alta comunitate la fuziune ? De exemplu vreau sa mut contul pe unul din serverele EN care sunt puse la dispozitie , se poate sau sunt obligat sa aleg intre ALPHA sau BETA ?

 • Buna seara!

  Aveti vreo noutate in legatura cu hartile de pe Alpha si Beta? Ar mai fi maine si poimaine sa iau o decizie impreuna cu alianta, daca sa ne mutam spre centrul hartii unde nu vom prinde toti oras pe forja, sau la margine de harta unde vom prinde insule cu forja dar posibil sa nu avem posibilitatea sa le folosim, pentru ca, fiind izolati, nu vom avea cu cine sa luptam si vom juca Farmville. :D

  In situatia asta a fost alianta LEX, care dupa unirea severelor din 2015 (sper sa nu gresesc anul), a venit de pe Eta pe Beta si membrii s-au asezat undeva la marginea hartii unde nu se intampla nimic, iar ulterior am vazut ca s-au lasat de joc. Alianta era una foarte activa pe ETA, pe multi ii stiam personal, erau prieteni unii cu altii, cum rar gasesti intr-o alianta.

  PNst for life

  Edited 2 times, last by tariP ().


 • Din pacate, cred ca nimeni nu a studiat harta, dar pana la urma ei stiau prea bine ce harti au pe alpha si beta, ca doar Romania a fost una din comunitatile care a inceput FIX de la inceput. Noi nu suntem o comunitate venita ulterior, formata la cativa ani de la aparitia jocului... Tot nu inteleg de ce au insistat sa mentina cele doua servere mult prea invechite si aproape nefunctionale din punct de vedere al miracolelor.... Dar sa speram ca "nimic nu e batut in cuie" si maine ne anunta ca au regandit serverul pe care vor realiza migrarea... ori doua servere noi, pe care sa migreze inclusiv alpha si beta, ori alt server din categoria serverelor noi, cele aparute dupa prima fuziune cu miracolele impartite mixt...

 • Buna seara!

  Aveti vreo noutate in legatura cu hartile de pe Alpha si Beta? Ar mai fi maine si poimaine sa iau o decizie impreuna cu alianta, daca sa ne mutam spre centrul hartii unde nu vom prinde toti oras pe forja, sau la margine de harta unde vom prinde insule cu forja dar posibil sa nu avem posibilitatea sa le folosim, pentru ca, fiind izolati, nu vom avea cu cine sa luptam si vom juca Farmville. :D

  In situatia asta a fost alianta LEX, care dupa unirea severelor din 2015 (sper sa nu gresesc anul), a venit de pe Eta pe Beta si membrii s-au asezat undeva la marginea hartii unde nu se intampla nimic, iar ulterior am vazut ca s-au lasat de joc. Alianta era una foarte activa pe ETA, pe multi ii stiam personal, erau prieteni unii cu altii, cum rar gasesti intr-o alianta.


  Eu din cate imi amintesc, tu esti pirat vechi, vechi ca istorioa de pe Beta.

  Am fost si eu in alianta ta pe vremea cand eram jucator pe Beta. Daca Beta ramane server tinta, voi fiind deja jucatori pe Beta, NU veti putea sa va mutati orasele, veti ramane pe pozitiile unde sunteti deja... din nefericire. Acest lucru s-a intamplat si la vechea fuziune cand serverul My si Ny, Alpha si Beta, erau servere tinta!

 • PNst for life

 • Dupa cum s-a anuntat de la inceput (si pe parcurs), serverele Alpha si Beta sunt servere tinta si nimic nu se mai schimba in privinta asta.


  Asadar, oricat mi-as dori, nu am noutati in privinta asta. Sper doar ca dupa fuziune, ca prin minune, sa se poata arunca minuni folositoare pe anumite insule. Habar nu am daca programarea ar permite o astfel de schimbare, pot doar sa sper.

 • Tehnic se poate... doar ca reprogramarea insulelor ar insemna sa se modifice si cele pe care oamenii isi fac acuma aranjamentele... isi consuma mutarile sa formeze ce pot forma in actuala configuratie a serverelor... si apoi sa se modifice... nu stiu ce sa zic.


  Oricum ar fi.. asta este, mergem mai departe, atatia cati om mai merge.