Fuziune Servere

 • Dragi jucători,


  Marți, 23.11.2021, între orele 10:00 și 15:00 (CET), va avea loc o întreținere pentru a actualiza versiunea jocului și a o pregăti pentru fuziune.


  În timpul întreținerii, serverele vor fi offline timp de câteva minute. De asemenea, transferul plătit de cont și linkul de partajare IP vor fi dezactivate. Transferul plătit de cont va fi activat după fuziune, nu și partajarea IP.


  Fuziunea în sine, va începe pe 24.11 (miercuri) la ora 12:00. Aceasta înseamnă că este momentul în care opțiunea jucătorilor de a alege serverul țintă va fi disponibilă și va dura 2 săptămâni.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucători,


  Miercuri, 24.11.2021, între orele 10:00 și 15:00 (CET), va avea loc o întreținere pentru a actualiza versiunea jocului și a o pregăti pentru fuziune.


  În timpul întreținerii, serverele vor fi offline timp de câteva minute. De asemenea, transferul plătit de cont și linkul de partajare IP vor fi dezactivate. Transferul plătit de cont va fi activat după fuziune, nu și partajarea IP.


  Fuziunea în sine, va începe pe 25.11 (joi) la ora 12:00. Aceasta înseamnă că este momentul în care opțiunea jucătorilor de a alege serverul țintă va fi disponibilă și va dura 2 săptămâni.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  acum avem o (altă) dată pentru fuziune.


  Faza de unire va începe pe 30.11.2021, ora 12:00, ora serverului, din care veți avea la dispoziție 2 săptămâni pentru a alege un server țintă dintre serverele disponibile afișate în joc.


  Perioada de alegere se încheie la 14.12.2021, ora 12:00, ora serverului. Conturile care nu au ales un server țintă până atunci vor fi plasate pe servere țintă alocate aleatoriu de către sistem.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  Așa cum v-am obișnuit, acum avem o (altă) dată (din nou) pentru fuziune.


  Din păcate, trebuie să amânăm din nou fuziunea cu încă două zile.


  Datorită raportărilor voastre precum și (mai ales) eforturilor noastre de asigurare a calității, am găsit mai multe lucruri care trebuiau remediate.


  În plus, dorim să readucem complet funcționalitatea de împărțire IP în joc, adică: nu va trebui să creați tichete pentru a vă anunța folosirea aceluiași IP, dar puteți continua să utilizați funcția în joc așa cum v-ați obișnuit până acum.


  Prin urmare, mentenanța corespunzătoare actualizării va avea loc în data de 01.12.2021 între orele 10:00 și 15:00 (CET).


  Faza de unire va începe pe 02.12.2021, ora 12:00, ora serverului, din care veți avea la dispoziție 2 săptămâni pentru a alege un server țintă dintre serverele disponibile afișate în joc.


  Perioada de alegere se încheie pe 16.12.2021, ora 12:00, ora serverului. Conturile care nu au ales un server țintă până atunci vor fi plasate pe servere țintă alocate aleatoriu de către sistem.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  Cunoastem problemele cauzate de fuziune. Va rugam sa aveti rabdare cat timp investigam.

  Conturile care apar banate, sunt banate doar pe serverul de origine. Pe serverul destinatie acestea nu sunt banate. Urmati instructiunile din lobby (butonul albastru din partea de sus) pentru a obtine acces pe serverul destinatie.


  Investigam chiar in aceste momente problema legata de modul vacanta.


  Ne cerem scuze pentru acest inconvenient,

  IkariamRo

 • Dragi jucatori,


  Credem ca am reusit sa identificam problema care a dus la activarea nedorita a modului vacanta atunci cand conturile s-au creat pe serverele de destinatie.

  In aproximativ 20 de minute o sa rulam pe toate serverele un fix care ar trebui sa scoata din modul vacanta toate conturile mutate.

  Din pacate, echipa de dezvoltare trebuie sa faca mai multa munca pentru a preveni repetarea acestei situatii cu adevarat neplacute.


  Echipa IkariamRo!

 • Am sa incerc sa fac o descrie cat de bine pot in cele ce urmeaza, (cele descrise se aplica in cazul meu avand un lobby unde am toate conturile)


  Pentru a va muta aveti urmatoarea optiune , dupa care veti alege serverul dorit, veti fi scosi in lobby va aparea in dreptul contului ca este banat pana in 2038, si totodata va aparea acest mesaj.


  Accesati acest link dupa care veti primi un email pentru legarea conturilor cam asa ar trebuii sa arate, pe urma, va aparea in "conturile tale" optiunea JOACA si cel mai probabil o sa va intre contul in vacanta.

  Dragi jucatori,


  Va rugam sa urmati instructiunile de aici.


  Va multumim!

 • Dragi jucatori,


  Mai jos este lista problemelor de fuziune cunoscute. Acestea sunt investigate si de indata ce vom avea o solutie pentru ele, va vom anunta:


  • nu se poate fuziona din cauza numelui aliantei
  • nu se primeste niciun e-mail dupa ce faceti clic pe butonul albastru din partea de sus a listei de servere pentru a conecta conturile fuzionate
  • pentru „Sunt banat!” si „Sunt in mod vacanta!” va rugam sa verificati postarile anterioare, informatiile de acolo se aplica in continuare si va vom informa de indata ce acest lucru se va schimba.


  Din pacate, nu avem inca o solutie finala pentru problema modului vacanta.


  Totusi, am configurat scriptul de a scoate toti utilizatorii din modul vacanta nedorit pentru a fi executat o data pe ora la ~xx:05.


  Aceasta inseamna ca modul vacanta nedorit va fi eliminat o data pe ora. De indata ce vom avea vesti mai fericite despre o solutie finala pentru aceasta problema, va vom anunta.


  Inca o data, ne cerem scuze pentru inconvenient si apreciem rabdarea si intelegerea voastra.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  din pacate, va trebui sa incheiem saptamana aceasta intr-o nota trista.


  Am testat (intern) 3 versiuni din care am sperat ca vor rezolva problemele cu lobby-ul dupa fuziune (buton albastru, mail-urile nu sunt trimise). Din pacate, niciuna dintre aceste 3 versiuni nu a remediat problemele de baza si trebuie sa continuam sa examinam aceasta problema.


  Ce inseamna asta pentru tine:

  • s-ar putea sa va confruntati in continuare cu problema ca conturile dvs. sa nu apara in lobby-ul noilor servere
  • daca se intampla acest lucru si vedeti un buton albastru in partea de sus a listei de conturi, faceti clic pe el si urmati instructiunile
  • daca e-mailul care ar trebui trimis dupa aceasta inca nu ajunge dupa ~1 ora: ne pare rau, momentan nu putem remedia acest lucru
  • daca totul merge bine, vei ajunge sa fii pus in modul vacanta pe serverul tinta
  • acest lucru va fi remediat o data la ora la xx:05 printr-un script automat


  Speram la vesti mai bune luni.


  Inca o data, ne cerem scuze pentru inconvenient si dorim sa va multumim pentru rabdare si intelegere.

 • Dragi jucatori,


  Astazi, in jurul orei 15:00 CET a avut loc o alta mentenanta in care s-a oprit fuziunea serverului pentru a preveni orice probleme noi. Consideram ca acest lucru este necesar, deoarece inca lucram la rezolvarea cazurilor deja existente.


  Dupa aceasta mentenanta, atunci cand incercati sa porniti un proces de fuziune, sistemul va spune doar „Eroare server” si nu va fi efectuata nicio imbinare. Aceasta inseamna, de asemenea, ca in prezent nu sunt posibile transferuri de cont (articol cumparat).


  Inca lucram la remedierea problemelor existente si va vom informa cat mai curand posibil despre masurile viitoare.


  Ne cerem scuze pentru inconvenient.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  Din pacate, inca lucram la o solutie pentru problemele curente dupa fuziune si nu am gasit inca o solutie finala care sa rezolve toate problemele cunoscute.


  Intre timp, vom continua sa incercam sa rezolvam problemele de la caz la caz in sistemul de suport.


  Avem si o mica informatie pentru voi cu privire la festival. Deoarece acest lucru a fost oarecum neclar: perioada de 18 zile incepe dupa sfarsitul fuziunii. Data actuala de incheiere a fuziunii este 16.12.2021 12:00 CET. Datorita situatiei actuale, va puteti astepta ca aceasta data sa fie mutata. Vom furniza o noua data in timp util.


  In plus, dorim sa va cerem scuze pentru neplacerile cauzate. Ca un mic semn al aprecierii noastre pentru rabdarea si intelegerea voatstra, punem un obiect in inventarul fiecarui jucator care va ofera 10 zile de cont premium. Ca si in cazul fiecarui obiect din inventar, puteti alege cand sa-l activati. Obiectul va aparea in inventarul vostru in urmatoarele ore, dureaza ceva timp pentru a parcurge toate conturile.


  Suntem constienti ca aceasta este doar o mica mangaiere si nu ii ajuta pe toti cei care inca nu se pot conecta. Lucram la asta.


  Inca o data, va multumim pentru rabdare si intelegere si ne pare rau ca v-am expus la aceasta situatie.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  Avem o versiune despre care credem ca va rezolva problemele majore pe care le intampinam in prezent.


  Aceasta include:


  • vacanta nedorita de 7 zile dupa mutarea conturilor, care nu poate fi incheiata prin autentificare
  • fuzionarea nu este posibila din cauza „versiunii gresite”
  • conturile nu apar automat in lobby-ul vostru dupa mutare
  • fuzionarea nu este posibila din cauza „numelui aliantei duplicat”


  Suntem constienti ca mai exista si alte probleme, totusi acestea sunt cele majore si pe care am vrut sa le abordam cat mai repede posibil. Din pacate, ne-a luat mai mult decat ne asteptam.


  Aceasta versiune va fi lansata maine in jurul orei 10:00 CET. Vom urmari foarte indeaproape toate serverele live dupa lansare si vom vedea daca aceasta versiune se comporta asa cum ar trebui. Aceasta inseamna, de asemenea, ca, dupa lansare, mutarea conturilor va fi posibila din nou.


  Odata ce suntem siguri ca acest lucru functioneaza conform intentiei si nu mai intampinam probleme, vom determina cand sa incepem fuzionarea serverului de razboi.


  Va multumim pentru rabdare si intelegere.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  Deoarece se pare ca nu era chiar atat de evident: actualizarea a aproape 600 de servere cere timp.


  Deci, in momentul de fata, primirea mesajului de eroare „Nu se poate transfera din cauza unei versiuni diferite” este absolut normal.


  Va recomandam sa asteptati pana cand va spunem ca procesul a fost finalizat inainte de a incerca. Fuziunea nu este activata din nou pana cand nu terminam, de aceea mesajul „Eroare server” este inca afisat.


  In total, avem in prezent aproximativ 84.000 de conturi care trebuie vizate cu scripturile de remediere.


  Fiecare cont dureaza aproximativ 2 secunde pentru a fi gestionat corespunzator. De aici incolo, aceasta este doar matematica simpla si simpla: aceste scripturi se vor termina dupa aproximativ 46,7 ore.


  Inainte ca acest proces sa se incheie, nu are niciun sens sa activam din nou fuziunea, deoarece orice mutare nou inceputa ar fi doar pusa la sfarsitul acelei cozi si nu se va realiza imediat. Ca urmare, starea actuala este urmatoarea:


  In aceste 46,7 ore, contul vostru, daca in prezent nu este afisat in lobby, ar trebui sa apara la un moment dat

  nu avem cum sa spunem in mod explicit „contul tau. cu id xxxx va aparea la aceasta ora”

  daca contul vostru inca nu apare in lobby dupa terminarea rularii scripturilor, va trebui sa fie analizat fiecare caz in parte in sistemul de suport


  Pana la finalizare, fuziunea va ramane dezactivata. Aceasta inseamna ca veti vedea in continuare mesajul de eroare „Eroare server” atunci cand incercati sa mutati.


  Acest lucru inseamna, evident, ca fuziunile serverului de razboi inca nu au o data de fuzionare, deoarece vrem ca acest lucru sa fie reparat inainte de a incepe mutarile.


  Multumim pentru intelegere.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  Fuziunea ar trebui sa fie reactivata acum in toate comunitatile, iar aceia dintre voi care inca nu au fuzionat, ar trebui sa poata incepe din nou procesul de transfer. Cu versiunea de remediere aplicata vinerea trecuta, nu ar trebui sa intalniti problemele mentionate anterior.


  Datele de incheiere vor fi esalonate pentru a preveni ca problemele sa se intample din nou in acelasi timp.


  Datele de incheiere a ale fuziunii sunt urmatoarele:


  03.01.2022 08:00 CET -> AE, BG, BR

  04.01.2022 08:00 CET -> CZ, DE, EN

  05.01.2022 08:00 CET -> ES, FR, GR

  06.01.2022 08:00 CET -> HU, IL, IT, PL, RO

  07.01.2022 08:00 CET -> RU, TR, US


  Comunitatile care nu sunt mentionate in aceasta lista sunt, in mod evident, comunitati sursa care nu vor mai exista ca si comunitati autonome dupa incheierea fazei de fuziune.


  In ceea ce priveste inceputul fuziunii serverului de razboi: observam situatia pana maine si apoi vom decide data de incepere a acestuia.


  Echipa Ikariam

 • Dragi jucatori,


  Avem mai jos cateva informatii:


  1. Fuziune Server de razboi


  Deoarece serverele de razboi sunt speciale si am intalnit multe probleme in timpul fuziunii pana acum, am decis sa aruncam o privire amanuntita asupra situatiei de pana acum si a serverelor de razboi din nou. Am observat cateva lucruri pe care ar trebui sa le facem diferit. Cel mai important dintre acestea este sa ne asiguram ca avem de fapt suficiente locuri pe serverul tinta. Nu exista niciun motiv intemeiat sa incurcam lucrurile si mai mult in timpul sarbatorilor, asa ca am decis sa amanam fuzionarea serverelor de razboi pana dupa sezonul sarbatorilor si sa facem ajustarile necesare. Ce inseamna asta pentru voi: toate serverele de razboi raman asa cum sunt pentru o perioada mai lunga. Vom face postari informative despre acest lucru din nou dupa sezonul sarbatorilor

  (= inceputul lunii ianuarie).


  Suntem constienti de faptul ca acest lucru este destul de socant acum, totusi, este mai logic sa facem ajustarile pe care le-am considerat necesare in timpul evaluarii noastre decat sa trecem peste ele doar pentru a ne confrunta cu acele probleme pe care credem ca ne-am putea intalni daca nu le facem.


  2. Jucatorii din serverul "cimitir" se transfera pe noi servere, ajungand in top 50


  Este evident ca s-a intamplat acest lucru. Pentru a fi foarte clari si directi despre asta: nu, acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample si ne pare rau pentru aceasta omisiune. Investigam problema. Jucatorii care au facut acest lucru vor fi mutati inapoi pe serverele cimitirului de unde se vor muta din nou fara a mai cauza probleme.


  3. Nave comerciale care dispar


  Suntem constienti de aceasta problema, a fost transmisa si se lucreaza. Din pacate, nu avem inca o solutie pentru asta.


  4. Intarzierea actiunilor flotei si trupelor


  Suntem constienti de aceasta problema si inca este investigata. De indata ce avem o solutie pentru asta, va vom informa.


  Echipa Ikariam