Сливане на сървъри и общности

 • Уважаеми играчи,  работихме върху това да направим отново възможни сливанията в Ikariam. Отне ни известно време, но стигнахме до точка, в която можем да предложим отново сливания!

  От следващата седмица ще представим това, което наричаме "меки сливания" в Ikariam. Ще ви бъде даден период от 2 седмици, в който ще можете да изберете целеви сървър за вашия акаунт(и). Вашите акаунти ще бъдат преместени веднага след като изберете целевия сървър. Ако не изберете сървър през тези 2 седмици, вашите акаунти ще бъдат поставени на целеви сървър, избран от системата.

  Моля, погледнете ЧЗВ в следвяащия пост, за да получите повечe информация.


  Заедно с това сливане променяме и правилата на играта. Вече няма да е позволено да имате повече от един акаунт на един и същ сървър. Това означава: всеки играч може да има един акаунт на сървър. Семейства, общи жилища и т.н. могат да обявят споделяне на ip на GO чрез системата за тикети. Наличието на повече от един акаунт на един и същ сървър ще доведе до санкции за мултиакаунтинг. Системата "10 разрешени акаунта" ще бъде премахната.


  Тъй като все още прецизираме системата, за да сме сигурни, че всичко работи по предназначение, все още не знаем точна дата. Ще ви информираме за точната дата веднага щом я разберем.


  След сливането следните общности няма да съществуват като самостоятелни, а ще бъдат обединени в нова по-голяма общност говореща славянски езици: BG, RS, SI, SK, YU


  Екипът на Ikariam

 • ЧЗВ


  Какво ще слеем?

  • Ще слеем няколко сървъра и дори няколко общности заедно. Списъкът на сървърите и общностите, които ще бъдат обединени, може да намерите по-долу.

  Ще можем ли да изберем на кой сървър да се преместим?

  • Да, ще имате време, докато броячът свърши, за да изберете на кой сървър искате да отидете. Имайте предвид, че броят на свободните места на сървърите, които ще останат ще намалява, колкото по-дълго обмисляте решението ви, тъй като и други играчи ще се местят там!

  Какво се случва, след като избера конкретен сървър, на който да се преместя?

  • След като изберете и потвърдите, че искате да се преместите на конкретен сървър, веднага ще бъдете преместени там.


  Какво ще стане, ако не избера сървър и времето за обединяване на сървърите свърши?

  • Ще бъдете преместени на произволен сървър и няма да можете да се преместите безплатно на друг сървър след това.


  Ще мога ли да преместя градовете си на остров по мой избор?

  • Ще получите преместване на градове, равен на броя на градовете, които сте имали в момента на преместването си.


  Какво ще се случи с моите кораби от бонусите за приятелство, ако приятелите ми не се преместят на същия сървър като мен?

  • Тъй като този бонус вече не е достъпен, приятелите ви не трябва да се преместват на същия сървър. Играчите, които са получавали тези бонус кораби, ще получат този бонус към акаунтите си и той ще бъде винаги активен за тези акаунти.


  Имам повече акаунти, отколкото ще има целеви сървъри, мога ли да имам повече от един акаунт на същия сървър?

  • За съжаление не. Правилото, което позволява повече от един акаунт на сървър, е отменено и ще трябва да изберете кои акаунти искате да запазите.


  Вече имам акаунт на целевия сървър, но искам да запазя друг. Какво да правя?

  • Ще трябва да изберете да изтриете акаунта си на целевия сървър, преди да ви бъде разрешено да преместите друг акаунт там. След като направите това, акаунтът, който сте задали да бъде изтрит, ще бъде заключен и вече няма да имате достъп до него.


  Какво се случва с ресурсите, които инвестирах в островни сгради като кулата на Хелиос, мини и чудеса на моя оригинален сървър?

  • Ресурсите ще бъдат възстановени и върнати в инвентара ви.


 • На 24.11.2021 сливането ще започне. Т.е. от тази дата ще имате възможност в рамките на 2 седмици да преместите акаунтите ви.

 • Акаунти, които ще бъдат преместени на т.н. наречения "гробищен сървър". Това ще е сървър на който няма да може да се играе и оттам ще може да се местят акаунти на активните сървъри:


  • акаунти, които са неактивни 60 и повече дни.
  • призрачни акаунти


  Активни акаунти, които не са избрали целеви сървър ще бъдат перместени на случаен принцин на целевите сървъри.

  Неактивните акаунти, които нямат ваканционен режим, ще бъдат преместени на целевите сървъри без да се активира ваканционния им режим. Неактивните акаунти с активиран ваканционен режим ще бъдат преместени на целевите сървъри с активиран ваканционен режим.


  Важно: тъй като опцията за споделяне на ИП ще бъде премахната при сливането, то след като преместите акаунтите си моля да се свържете със съответния екип чрез тикет системата и да уведомите за споделянето на ИП (както беше преди).

 • Скъпи приятели,


  БГ остава като общност!!! Всички БГ сървъри ще останат и ще бъдат целеви сървъри за останалите общности. БГ сървърите няма да се сливат помежду си.


  В този случай относно споделянето на ИП ще помоля всички от вас, които играете на БГ сървърите в момента, да пуснат тикети. След като нашите сървъри остават и няма да има местене между тях то няма да има проблем да почнем да отбелязваме споделянето на ИП преди сливането да се случи.

 • Скъпи приятели,


  Сливането ще започне на 30.11.2021 12:00 сървърно време и от тук натам ще разполагате с две седмици за избор на целеви сървър. Периодът за избор на целеви сървър завършва на 14.12.2021 12:00 сървърно време . След това всички акаунти, за които не е избран целеви сървър ще бъдет преместени от системата на произволен целеви сървър.


  Екипът на Ikariam

 • Уважаеми играчи,


  за съжаление отново трябва да отложим сливането с още два дни.

  Благодарение на вашите доклади за PTR, както и на усилията на нашия QA, открихме още някои неща, които се нуждаеха от поправка.


  Освен това искаме да върнем напълно опцията за споделяне на IP в играта, което означава, че няма да е необходимо да пишете тикети до съпорта, за да обявите IP споделяния. А ще можете да продължите да използвате опцията в играта, както сте свикнали в момента.


  Следователно съответната поддръжка за актуализация на играта ще се проведе на 01.12.2021 г. между 10:00 и 15:00 ч. (CET).


  Фазата на сливане ще започне на 02.12.2021 12:00 сървърно време и от тук натам ще разполагате с две седмици за избор на целеви сървър.

  Периодът за избор приключва на 16.12.2021 12:00 сървърно време.След това всички акаунти, за които не е избран целеви сървър ще бъдет преместени от системата на произволен целеви сървър.


  Екипът на Ikariam