Ikariam - meko spajanje

 • Dragi igrači,  radili smo na tome da ponovno omogućimo spajanja u Ikariamu. Trebalo nam je neko vrijeme, ali smo došli do točke u kojoj ponovno možemo ponuditi spajanja!

  Počevši od sljedećeg tjedna uvest ćemo u Ikariam ono što nazivamo "mekim spajanjem". Dobiti ćete razdoblje od 2 tjedna u kojem ćete moći odabrati ciljni server za svoje račune.

  Vaši računi bit će spojeni odmah nakon što odaberete ciljni server . Ako ne odaberete server tijekom ta 2 tjedna, vaši će računi biti stavljeni na server koji je odabrao sustav.

  Molimo vas u sljedećem postu pogledajte FAQ koji će odgovoriti na većinu vaših pitanja.  Zajedno s ovim spajanjem mijenjamo i pravila igre. Više neće biti dopušteno imati više od jednog računa na istom serveru. To znači: svaki igrač može imati jedan račun po serveru. Obitelji, cimeri itd.

  mogu najaviti dijeljenje IP-a Game operaterima putem supporta (tiketa). Imati više od jednog računa na istom serveru dovest će do sankcija za multi račune. Sustav "10 dopuštenih multi računa" bit će uklonjen.  Budući da još uvijek radimo na podešavanju posljednjih finesa i izmjena sustava kako bismo bili sigurni da sve radi kako je predviđeno, još ne znamo točan datum. O točnom datumu obavijestit ćemo vas čim saznamo


  Vaš Ikariam tim  BG, RS, SI, SK, BA nakon spajanja više neće postojati kao samostalne zajednice. Oni će biti spojeni u BG kako bi se formirala veća i aktivnija i življa "slavenska" zajednica.


  PS. U GF rječniku server je ono što mi između sebe zovemo svijet, dakle RS i BA se spajaju u BG i tamo ćete moći odabrati ciljane svjetove, koliko ih ima za sada nije poznat podatak, ali biti ćete obavješteni na vrijeme.

  uqhz02y.gif

 • FAQ

  Što će biti spojeno?

  Uskoro ćemo pokrenut spajanje nekolicine servera i zajednica. Popis zajednica i servera koji će biti spojeni možete pronaći u tablici na dnu.

  Hoće li biti moguće odabrati server na koji želimo preći?

  Da, imat ćete mogućnost odabrati server na koji želite ići sve do isteka vremena. Imajte na umu da će se količina slobodnih mjesta na tim serverima smanjivati što duže čekate, s obzirom da će i ostali igrači također odabirati svoja mjesta!

  Što se događa kada odaberemo neki od servere na koji želimo ići?

  Jednom kada odaberete server i potvrdite da želite prenesti račun na odabrani serveri, bit ćete odmah prebačeni na isti.

  Što se događa ukoliko ne odaberemo server prije nego što se spajanje servera završi?

  U tom slučaju ćete biti prebačeni na nasumično odabran server i nakon toga se nećete moći besplatno prebaciti na drugi.

  Hoću li moći prebaciti svoje gradove na otok po izboru?

  Dobit ćete onoliko predmeta za preseljenje gradova koliko ukupno gradova imate u trenutku preseljenja.

  Što se događa s mojim bonus brodovima za Prijateljstvo, ukoliko mi se prijatelji ne presele na isti odredišni serveri?

  Kako taj bonus više nije ostvariv, vaši prijatelji se ne moraju prebaciti na isti odredišni server. Igrači koji su dobili te brodove kao bonus, iste su dobili kao fiksnu nagradu za svoj korisnički račun, te će im on uvijek biti aktivan na tim korisničkim računima.

  Imam više korisničkih računa nego što će biti odredišnih servera, mogu li prenesti više od jednog korisničkog računa na isti server?

  Nažalost ne. Pravilo koje dozvoljava više korisničkih računa na istom serveru je ukinuto, iz tog razloga ćete morati odabrati koje korisničke račune želite zadržati.

  Već imam korisnički račun na odredišnom serveru ali želim zadržati drugi. Što trebam učiniti u tom slučaju?

  Morat ćete obrisati korisnički račun na odredišnom serveru prije nego što ćete moći prebaciti drugi korisnički račun na isti. Nakon što to učinite, korisnički račun koji ste postavili na brisanje bit će zaključan i nećete mu više moći pristupiti.

  Što se događa s resursima koje smo uložili u zgrade na otoku originalnog servera poput Heliosove kule, rudnika ili čuda?

  Ti resursi će vam biti vraćeni i moći ćete ih pronaći u svom inventaru.

  uqhz02y.gif

 • Community Remaining Servers
  AE 1, 2, 3, 4, 43
  BG to be announced
  BR 1, 2, 5, 24, 48, 49, 51, 52, 53
  CZ 1, 2
  DE 1, 2, 3, 4, 16
  EN 1, 2, 16, 43, 44, 45, 46, 47
  ES 1, 2, 4, 5, 16, 17, 48, 49
  FR 1, 2, 3, 15, 47
  GR 1, 2, 3, 4, 5, 44, 45
  HU 1, 2, 3
  IL 1, 2
  IT 1, 2, 10
  PL 1, 3, 5, 47
  RO 1, 2
  RU 1, 2, 3
  TR 1, 2, 4, 5, 24, 50, 51
  US 1, 2, 13

  uqhz02y.gif

 • bok


  Zbog nekoliko problema i povratnih informacija igrača, odlučeno je da se pravilo više računa ne mijenja. Sve će ostati kako je sada,

  uključujući i ograničenje više računa po serveru koje je 10+1, pa će se neki račun možda morati izbrisati.


  Također, računi koji će ići na server groblje:

  -Neaktivni računi (bez aktivnosti unutar 60 dana) se prenose na server groblje.

  -Korisnici u duh modu bit će prebačeni na server groblje.  Računi koji nisu aktivno odabrali server:

  -Aktivni računi nasumično se prenose na ciljne server

  -Neaktivni računi bez modusa odsustva nasumično se prenose na ciljne servere bez aktiviranja modusa odsustva.

  -Neaktivni računi s modusom odsustva nasumično se prenose na ciljne servere s aktiviranjem modusa odsustva.


  Vaš Ikariam tim

  uqhz02y.gif

 • Više informacija o višestrukim računima :


  Višestruki računi bit će dopušteni, ali funkcija povezivanja računa neće biti prisutna u igri. Igrači će to morati najaviti putem sustava podrške.  VAŽNO: Morate kontaktirati podršku nakon što funkcija IP povezivanja računa nestane iz igre.

  uqhz02y.gif

 • Promjene nakon zakazanog održavanja 29.11  Promjene vezane uz Premještanje Između Servera
  -Od sada, predmeti vezani uz premještanje servera bit će dostupni putem trgovine.

  -Razni predmeti za premještanje su dostupni i možete ih iskoristiti kako bi mogli odraditi razne tipove premještanja, a koji idu sve do maksimalnog broja Preseljenje Gradova.


  -Predmeti za premještanje vam ostaju u inventaru kao i obično. Ne morate ih iskoristiti odmah, a možete se i opskrbiti s kupnjom veće količine predmeta.

  -Kako bi odradili premještanje, morate iskoristiti jedan od predmeta iz inventara.


  -Nakon što iskoristite predmet, bit ćete preusmjereni na stranicu za premještaj:

  -Kada stignete na stranicu, morat ćete odabrati željenu zemlju i odredišni server s liste.

  -Također možete iskoristiti i opciju 'Pregledaj Odredište' kako bi provjerili možete li se premjestiti na odabrani server. Dodatno, ujedno ćete vidjeti i koja su polja još uvijek slobodna na tom serveru.

  -Odaberite opciju 'Započni Premještaj Sada' kako bi započeli premještaj. Ukoliko premještaj nije moguć iz bilo kojeg razloga, biti će prekinut, a predmet za premještaj u tom slučaju neće biti iskorišten. Tada će vam se prikazati i razlog zbog kojeg premještaj nije bio moguć.

  -Ukoliko napustite stranicu za premještanje bez da dovršite samo premještanje, predmet za premještaj neće biti iskorišten i ponovno
  će postati neaktivan. Morat ćete ga ponovno aktivirati kako bi mogli započeti novi premještaj.

  -Premještaji mogu rezultirati gubitkom resursa u pogledu aktivnih flota.

  -Nakon uspješnog premještaja, korisnički račun na starom serveru bit će vam zaključan prije nego se u konačnici i obriše. S druge strane, korisnički račun na novom serveru bit će vam prikazan u lobiju.

  -Nakon premještanja bit ćete nagrađeni s privremenim premium pristupom i predmetima.

  -Nakon što završite premještanje, korisnički račun će vam automatski biti prebačen u modus odsustva sve dok se ne prijavite po prvi puta.

  Za premještanja vrijede sljedeća pravila:

  -Ne možete se premjestiti na server u kojem bi se odmah našli u top 50 na poretku.

  -Ne možete se premještati između normalnih i ratnih servera.

  -Ukoliko vam je korisničko ime već zauzeto, nećete se moći premjestiti. U tom slučaju ćete prvo morati promijeniti korisničko ime.

  -Ostale stvari (savezi, itd.) ostaju iste.

  Spajanje Servera

  -Ukoliko je spajanje servera pokrenuto, svi igrači će dobiti notifikaciju prilikom prijave, a u igri će također postojati indikator na kojem će biti prikazano koliko dugo će spajanje servera trajati.

  -Stranica za premještanje će vam prikazivati trenutno stanje spajanja servera te će ujedno imati i FAQ sekciju vezanu uz spajanje.

  -Tokom spajanja servera nećete se moći registrirati na servere koji su uključeni u spajanje.

  -Bilo koji igrač koji zadovoljava sljedeće točke moći će se besplatno prebaciti na jedan od servera dostupnih na stranici

  -Ne možete se premjestiti na server ukoliko vam je ime na tom serveru već zauzeto (vidi 'Premještanje Servera').

  -Serveri će biti zatvoreni čim vrijeme za spajanje servera istekne.

  -Bilo koji korisnički račun koji nije prebačen bit će automatski premješten na neki nasumično odabrani server.

  -Nakon što premještanje završi, dobit ćete onoliko Preseljenja Gradova koliko ukupno gradova imate u trenutku početka premještanja.

  -Neaktivni korisnički računi bit će premješteni na posebni server, Asfodel (vidi 'Ostale Promjene').

  -Ukoliko vam je korisničko ime već zauzeto nakon prisilnogpremještanja servera, automatski će vam biti dodijeljeno novo.

  -Tokom trajanja spajanja servera, nećete moći koristiti predmete za normalno premještanje između servera.

  -Na odredišnim serverima započet će Festival Svjetova. Za sve igrače koji su se premjestili, taj događaj trajat će narednih 7 dana.


  Ostale Promjene

  -Trgovački brodovi koje dobijete pozivanjem prijatelja će nakon trenutka ažuriranja servera na novu verziju postati trajni brodovi. Isti više neće biti vezani uz prijatelje i zajedno uz vas će biti prebačeni tokom premještanja na druge servere.

  -Neaktivni korisnički računi će od sada biti premješteni na server Asfodel.

  -Asfodel je poseban server na kojem nije moguće igrati. Od tamo se na normalne, aktivne servere možete vratiti besplatno. Proces premještanja je isti kao i za sve ostale servere.

  uqhz02y.gif