Szerverösszevonás (Soft Merge) - KIBESZÉLŐ

 • Ez a megoldás jelenleg?

  Remélem a költözés elótt, még eldöntik...

  Mi is, de őszintén. Minden esetre próbálnak a játékosok észrevételei alapján változtatni. Csak hát ez folyamatos újratervezést igényel. Előbb vagy utóbb csak előállnak a kész tervvel.

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Délben - és nyilván azért, mert ők is akkor dolgoznak, ilyen ez. Senki nem örül neki, de nem is kérdezték, mitől lennénk boldogok :)


  Viszont kicsit érdekesen jött ki a türelmetlenségünk megemlítése. Márcsak azért is, mert nálunk türelmesebb teamet nehezen találni, mindenben mindig támogatunk, válaszolunk ...az hogy egy kedves fórumozó és játékos miképp nyilatkozik rólam, illetve az, hogy megpróbálja félreinformálni az embereket, ez nem minket ír le. Mivel jelezte, hogy lezárta a témát, nem térek ki arra, hol is jött a jelenlegi team ahhoz, miképp csaltak régen, exteamtagok. Jelenlegi tagok egyikére sem lehet ilyet bárhol találni, se évek alatt, se most, se a jövőben.


  Mindenesetre mi továbbra is állunk a játékosok rendelkezésére, folyamatosan keresünk, kérünk, olvasunk, válaszolunk, segítünk.

  :))

  Látom nem bírtad ki válasz nélkül és egy "rendben bocsánat elfogadva" nehezedre esett.

  lletve az, hogy megpróbálja félreinformálni az embereket, ez nem minket ír le.

  Nézzük csak mi is történt itt pár napja,ki miket tanácsolt a játékosoknak,vissza is olvasható.......és akkor reméljük nem rád hallgatott senki,hanem rám és nem TÖRÖLT semmit. És remélem ezzel tényleg lezárhatjuk.


  "Coolock: ÉN senkinek nem javaslom bármit is töröljön!!!!!!!!!!


  Sipka válasza: de ez nem a mi részünk, csak azért írtam, hogy olyan tanácsot ne adj, hogy nehogy töröljenek accountot a játékosok, amíg nem kapnak valamit, mert a rendszer törölni fogja úgyis valamilyen módon, hogy egy maradjon, amit nem, azt tiltani kell és akkor meg egy se marad!"

 • Lobbyban account áthelyezés:

  Erre is rákérdeztem máshol ahogy javasoltad,azt a választ kaptam:

  Most helyezik át a lobbykba az accountokat,mint az összevonás után,mikor káosz lesz. Most még nyugodtabb napok vannak és van rá idő.


  Jeleztem magyar szerveren nem így megy. Ahogy kérted sipka én szóltam az érdeketekben,ahogy ezt Te javasoltad. Bízom benne tudtam segíteni a munkátokban.

  Baráti üdvözlettel.

 • Kedves Coolock!


  Valószínűtlen, hogy frissebb infod van, mint nekünk. Igen, ez az opció is felmerült. A jelen állás szerint megmagyaráznád, mi szükség is lenne rá, hogy lobbykba helyezzék az accountokat?

  Köszönjük a segíteni akarást, de hidd el, valamivel nagyobb a rálátásunk a helyzetre. A hőzöngés pedig elég keveset segít.

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Szia


  Ki hőzöng? Elnézést kértem Sipkától látom elkerülte a figyelmed ,erre "elfogadva" válasz helyett,jött egy provokáció. Bár tudom a védelmi mechanizmus miatt nehéz reálisan nézni és azonnal védeni kell,ha igaza van,ha nem.

  Amit megcáfoltam tényszerűen és a jövőben se fogom hagyni a valótlan állítást.


  Nem vagyok team tag,de józan paraszt ésszel szóltam a játékostársak ne töröljenek. Akkor is le lettem oltva Sipka által és akkor is igazam volt.


  Sipka javasolta kérdezzek rá máshol ,sőt kérte is szóljak ha tudok,nyugodtan elolvashatod irományát.

  Éltem ezzel a kérésével. Szóltam az érdekében. Ha megkér újra, megint szólok.


  Kérdésedre válaszolva: ha van egy ilyen áthelyezési lehetőség( tudjuk van) és esetleg régebbi játékostársad tájékoztattad szerverösszevonás jön és lehet nem lesz dögunalmas a dolog,ez a legjobb mód,hogy külön lobbyn játszani tudjon. Nem sokan élnénk vele a szöviben,csak úgy 15en. Az ő véleményüket is továbbítom,ha már beregeltem.

  Ahogy mondtam is már nem sürgős,kivárom.

 • Azért a 10+1-en felüli kétszázadik multit érdemes törlésre tenni, mielőtt a Go-gárda teszi törlésre :)

  Coolock, nagyon örülünk, hogy ilyen okosnak érzed magad. Ha esetleg úgy gondolod, hogy szeretnéd a munkánkat valóban segíteni, és nem csak csipkelődéssel, ellentmondással, vak ítéletekkel és teljesen ellenőrizetlen információkkal gazdagítanád a fórum és a játék életét, akkor kérlek, küldd el nekünk a GO-jelentkezésedet! (Jó, vicc volt, a csapat haragtartóbb tagjait ismerve esélytelen lenne a dolog.)

  De nagyon kérlek, legyen béke, fejezzük be a beszólogatást mindkét fél részéről, mert pont elég baj van a szerverösszevonás körüli infókkal!


  Amikor a törlést javasoltuk, akkor az azért volt, mert a GF egyértelműen közölte, hogy csak egy maradhat, szóval szerverenként játszon mindenki hegylakósat a saját accjaival.

  Aztán a GF azt mondta, hogy mégse, mert szerverenként 10+1 acc maradhat.

  Lehet, hogy holnap már a kalózpontok tekintetében is vissza lesz vonva a most nagyon határozottnak tűnő döntés.


  Építő jellegű kritikát szívesen fogadunk, és továbbítjuk a GF felé, de a sárdobálásnak nincs értelme, haszna pedig még kevésbé. Coolock, attól, hogy magadra haragítod Sipkát és a fél teamet, mit remélsz?

  :saint:Ne barátkozz a gonosszal!:evil:


  Guǎn tā xīxīrǎngrǎng yángguāndào, wǒ piān yào yītiáo dúmùqiáo zǒu dào hēi!

  Kit érdekel a széles, zsúfolt út? Én a saját utamat követem a keskeny pallón, amíg véget nem ér a sötétben.

 • Kérdésedre válaszolva: ha van egy ilyen áthelyezési lehetőség( tudjuk van) és esetleg régebbi játékostársad tájékoztattad szerverösszevonás jön és lehet nem lesz dögunalmas a dolog,ez a legjobb mód,hogy külön lobbyn játszani tudjon. Nem sokan élnénk vele a szöviben,csak úgy 15en. Az ő véleményüket is továbbítom,ha már beregeltem.

  Ahogy mondtam is már nem sürgős,kivárom.

  Örülök, hogy nálunk többet tudsz ismét. Nos, ha a haverod, aki ilyen infokat oszt meg veled, valóban a nemzetközi team bármely tagja, küldd már hozzám, hogy nekem is meséljen. Ugyanis a GF-nek, ha akarja, nyilván van ilyen lehetősége. Nekünk nincs.

  Egyébként valóban felmerült, hogy ha egy személy egy accountot birtokolhat, akkor a lehetőséget megadják a lobbyk szétválasztására, amennyiben családok tagjai szeretnének szétválni. Bár eleve szabálytalan, hogy egy család több tagja egy lobbyban legyen, de ezt hagyjuk is.


  A jelen helyzet azonban az, hogy a GF a játékosok visszajelzései alapján úgy döntött, hogy engedélyezi a 10+1 account/ szerver megtartását. Ennél többet nem. Így viszont a lobby kérdés jelenleg nem aktuális.


  Összekevered a teamet a GF-fel. A játék nem a mienk, nem mi döntünk, és bár igyekszünk segíteni, ez itt minden félreértés ellenére NEM a munkánk. A munkánk az, amiért pénzt kapunk, és élünk belőle. Ehhez a GF-nek nincs köze, így bár vállaltuk, hogy segítünk, és amennyire lehetőségünk van, meg is tesszük, kezdem unni a folyamatos lekezelő hangot, ugyanis a team egyik tagja sem kisinas.


  A GF jelenleg óráról órára változtat a játékosok visszajelzései alapján. Ha végleges tervei lesznek, és azt közölte velünk, azt is olvasni fogod.

  De ha a haverod hamarabb tájékoztat, mint minket, ismét kérlek, küldd már hozzám!


  Köszike!

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Szebb estét mindenkinek!


  Pár újabb kérdés merült fel bennem a war szerverrel kapcsolatban.


  Voltam olyan pihent, hogy minden nemzetnek átnyálaztam a szerver listályát. Nos 32 országot találtam, ebből 29-ben van Ares 3 war szerver. (mind egy idős)

  Ezt a 29 szervert akarják egybe vonni? Hol fogunk elférni?
  1 accos felállásnál még azt mondom lehet, de így 10+1 -el?

  a2e64587f4071097436d66a1f9fb5396.jpg

 • Igen, ez a kérdés már bennünk is felmerült. Kizártnak érzem, hogy mindet az egy angol szerverre tudják vonni. De az összevonás sem érint mindenkit. Minden esetre bárhány ország is megy az angol warra, ott lehet számítani zsúfoltságra. :)

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Fél éve mikor visszajöttünk, csináltam egy durva számolást minden szerveren, hogy mennyi acc van -- statisztikában meddig lehet legörgetni.

  Akkor War ~375 volt. Ebben benne voltak a multik és az inaktívok is.

  Ha más War szervereken is hasonló fokú az aktivitás, simán el fogtok férni.

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Szeretném megkérdezni, mi értelme annak, hogy egy játékosnak több accountja van ugyanazon a szerveren ?


  ( Azon kivül, hogy 11 szövetségben tud kémkedni egyszerre ... )


  Valahogy nem értem. Nekem 1 van a Brazilon (Mundo Kreon), meg 1 a Magyaron (Lips), de néha ez is túl soknak

  tünik, Kezdetben volt az Amerikai szerveren is 1 accountom, de azt már 1 hónapja töröltem, mert aki aktivan játszik

  az hamar túlterhelödik.


  Van egy régi barátom akinek az egész Családja WoW - ozott, mindenkinek volt 1 accountja, de ott 5 különbözö személy

  játszik együtt csapatban ( 1 Tank + 1 Heal + 3 Dps ) , tehát nem arról van szó , hogy 1 embernek van 5 accountja.


  A Lips szerveren olyan kevesen vannak, hogy ennél unalmasabb már nem is lehetne , emiatt nagyon elhanyagoltam

  az utóbbi hónapban... Az biztosan törölve lessz.


  Ne idegekedjen senki az összevonások miatt, mert a Youtuben láttam 5 - 6 éve is volt, azóta mindig van új boost-os szerver,

  most is lessz ... amint az összevonások befejezödnek. Néhány barátom mondta is, hogy Ök törölni fogják az accountot, majd

  az új friss, boostos szerverre jönnek csak.


  A Brazilon " Eurydike " megmarad ami egy 164 napos szerver. Azt még esetleg meggondolom, hogy oda átmenjek, a

  szövetségesekkel.


  Kérem, hogy senki ne értelmezzen félre semmit, ne olvasson félre semmit , a kérdésre várok választ, a többit tekintsék a

  Gameforge számára készült: "Player feedback" - nek. Türelmüket, megértésüket elörre is köszönöm. :)

  813ceb65c996b6d5dda1f06a22b670da.jpg                                                                    

  :saint: " Ballonos bombázók támadjatok ... a szőkék és a vörösek rövid távú taktikai és hosszú távú stratégiai előnyöket is élveznek." :evil:

 • Sziasztok!


  Gondoltam írok egyet én is, hátha eggyel több vélemény számít valahol :-D


  A célszervereken levők talán joggal gondolhatják, hogy kisebb-nagyobb hátrány éri őket, de ha nem is, az biztos, hogy a sziget és ezen belül a bánya feltöltés mellett (mondjuk van, akinek már ennyi is elég) nem kapnak semmit. Egy gesztus nem kerülne sokba és akkor picit javulna a szájíz is. Az biztos hátrány, hogy nem lehet másik célszerverre menni, pedig annyira nem bonyolította volna meg a dolgot, mert egyik helyen foglal, de másikon felszabadít és talán ezt jobb szájízzel fogadná mindenki, ha kapnánk legalább néhány (városok száma fele, vagy harmada) áthelyezési lehetőséget. GF számára nem nagy dolog, de a játékosoknál jobb hangulat és egy gesztus ami javítana a megítélésben.


  Tudom, hogy nem az itteni teamen múlik, csak gondoltam leírom.

 • Tudod akiknek települni kell azok nem önként és dalolva teszik azt..... A legutóbbi összevonáskor a célszerveren voltam/vagyok és eszünkbe sem jutott, hogy kompenzációt kérjünk mert mások odajöttek.

  A jelenlegi állás szerint minden áttelepülő elveszti a kalózpontjait.... elveszti a múzeumi helyeit....Neked/nektek mint a célszerver "őslakosai" megmarad minden.

 • Sziasztok!

  Lenne pár kérdésem, hátha tudtok segíteni számomra!


  1. Azt szeretném kérdezni, hogy a kulturális egyezmények elvesztésével és a bányák (leginkább a szőlő) alapszinten indulásával, akkor most érdemes a következő napokat intenzív bortermelésre/szerzésre fordítani?

  Amíg a bánya kiépül az is idő (kivárni, ott lenni a lejáratkor), így addig a borfogyasztás negatívban lesz. Esetleg az első 2-3 napra kilehet kapcsolni a borfogyasztást, vagy valamennyi bort pluszban kapni ez időre?


  2. Akkor a barátság bónusz hajókat már nem is lehet megszerezni szerverösszevonásig sem? (nekem kb 2 napja jött össze a teljes lista, de a hajók nem érkeztek meg, bár előtte sem...)


  3. A nyersanyagfosztás a költözés utáni első percektől lehetséges lesz? Mert akkor így a nagyoknak sima prédák leszünk, mi "kicsik".


  4. A prémium bónusz nyersanyagtermeléseket lehet majd esetleg fagyasztani (kikerülnek ezek is leltárba?), vagy azok automatikusan mennek tovább a költözés után is? Ugye nem mindegy, hogy 1. szintű bányához van rendelve, vagy 11. szintű stb. a plusz termelés.


  5. A becsület és a termelés növekedéséhez a megmaradt három szerveren megmarad a színház, ahol megtekintve a reklám videót bónuszt kaphatunk adott időintervallumra?


  Köszönöm a munkátokat és a válaszotokat is!

 • Tudod akiknek települni kell azok nem önként és dalolva teszik azt..... A legutóbbi összevonáskor a célszerveren voltam/vagyok és eszünkbe sem jutott, hogy kompenzációt kérjünk mert mások odajöttek.

  A jelenlegi állás szerint minden áttelepülő elveszti a kalózpontjait.... elveszti a múzeumi helyeit....Neked/nektek mint a célszerver "őslakosai" megmarad minden.

  Jobban át tudom érezni, mint gondolnád. Előzőnél mi Deltán voltunk, úgy mentünk Gammára és tudom, mik voltak a vélemények amik megfogalmazódtak az ottaniakban. Többek között, hogy akik jönnek át tudják gondolni milyen csodákat akarnak ezentúl használni úgy, hogy eddig lehet nem is foglalkoztak vele, de most már lenne igényük, csak a városaik nem olyan helyen voltak, tehát hatalmas előny, hogy költözéssel minden városuk használható csodára kerülhet. Ezzel szemben, akik a célszerveren nem foglalkoztak a csodákkal fiatal korukban most sem tehetik meg, hogy pozicionálják magukat, így a jövőkkel szemben hátrányban lesznek a csodák tekintetében. Ezt csak az érti, aki harcol, de az nagyon. Mert ugye volt olyan, hogy regelt, csinált 3-4-5 várost nem gondolván/tudván, hogy majd egyszer, ha harcra kerül a sor mik lesznek az előnyök-hátrányok, ezt most lehetne jobbá tenni.

  Ami a múzeumokat illeti, lesz egy átmeneti idő, amíg maxon lesz minden múzeum így lesz idő kultúrálódni, és mivel tele lesz a szerver ez egyáltalán nem fog gondot okozni, nem hátrány. A kalóz meg kis kört érint és még az is lehet, hogy lezárják költözés előtt.

  Edited once, last by Emion ().

 • Sziasztok!


  Teszt szerverről hoztam egy összevonás FAQ-ot nyers fordításban, v8.6.0-as verzió. Természetesen ez nem hivatalos tájékoztatás, de szerintem sok hasznos infó van benne, ami a jelenlegi FAQ-ban nincs, pl. Bánya adakozás, kultúrok sorsa, határideje összevonás után, stb (A korábbi magyar összevonáskor is így volt, ezért bátorkodom ide tenni, hátha hasznos lehet.


  Hivatalos magyar FAQ itt:

  Szerverösszevonás (Soft Merge)


  Kérdeznék is: (célszerveren vagyok, nem költözhetek) jelenleg a magyar szervereken futó v8.5.0 verzióban nem lehetséges account áthelyezése olyan szerverre ahol a költöző account rögtön a top50-be kerülne. A v8.6.0-s verzióban (teszten) nem írnak ilyen feltételt (sőt a korábbi verzió egyik feltételét sem).

  Kérdésem, hogy örökre a szerveremen ragadtam a top50-ben lévő összpontszámom miatt, vagy lesz egyszer lehetőségem account áthelyezésre?

 • Sziasztok!

  Tudom hogy egy kis "porszem" vagyunk mint Magyar Ika Team, de lehet hogy meglehetne próbálkozni a GF felé egy javaslattal hogy inkább ténylegesen csináljanak új szervereket és arra átköltöztetni a a népet.(1-2 vagy 3 szerót) Szerintem senki nem haragudna meg hogy ha esetleg 1-2-3 hetet "késne" a szeró össze vonás ez miatt. Viszont akkor mindenki tényleg eggyenlő eséllyel indulna és akkor kevésbé lennének "nézet" eltérések a szervereken is hogy ki hova szeretne menni.

  De tudom ez a magyar mentalitás :P "Nekünk" semmi nem jó :P.

  Bár még mindig jobb mint a meghalt a lovam és a szomszédé is kövesse :D

  Megértéseteket köszönöm:Krisztofer

 • Tudod akiknek települni kell azok nem önként és dalolva teszik azt..... A legutóbbi összevonáskor a célszerveren voltam/vagyok és eszünkbe sem jutott, hogy kompenzációt kérjünk mert mások odajöttek.

  A jelenlegi állás szerint minden áttelepülő elveszti a kalózpontjait.... elveszti a múzeumi helyeit....Neked/nektek mint a célszerver "őslakosai" megmarad minden.

  Jobban át tudom érezni, mint gondolnád. Előzőnél mi Deltán voltunk, úgy mentünk Gammára és tudom, mik voltak a vélemények amik megfogalmazódtak az ottaniakban. Többek között, hogy akik jönnek át tudják gondolni milyen csodákat akarnak ezentúl használni úgy, hogy eddig lehet nem is foglalkoztak vele, de most már lenne igényük, csak a városaik nem olyan helyen voltak, tehát hatalmas előny, hogy költözéssel minden városuk használható csodára kerülhet. Ezzel szemben, akik a célszerveren nem foglalkoztak a csodákkal fiatal korukban most sem tehetik meg, hogy pozicionálják magukat, így a jövőkkel szemben hátrányban lesznek a csodák tekintetében. Ezt csak az érti, aki harcol, de az nagyon. Mert ugye volt olyan, hogy regelt, csinált 3-4-5 várost nem gondolván/tudván, hogy majd egyszer, ha harcra kerül a sor mik lesznek az előnyök-hátrányok, ezt most lehetne jobbá tenni.

  Ami a múzeumokat illeti, lesz egy átmeneti idő, amíg maxon lesz minden múzeum így lesz idő kultúrálódni, és mivel tele lesz a szerver ez egyáltalán nem fog gondot okozni, nem hátrány. A kalóz meg kis kört érint és még az is lehet, hogy lezárják költözés előtt.

  Értelek és megértelek de ahogy a GF-t ismerjük ezt a fajta gesztust nem fogja megadni.

 • Jó lenne ha betiltanátok a **** multizást! annak semmi értelme, hogy valaki 3-10 accal felhúz magának szigeteket aztán leveri a fél szervert! ha valaki eddig költött bele pénzt az 1 accba is meg tudja tenni! nem kell neki még több segítséget adni a multizás lehetőségével!


  *moderálva - Lan Qiren