Szerverösszevonás (Soft Merge) - KIBESZÉLŐ

 • Sziasztok!


  A prémiumos városok áthelyezéskor gondolom normál helyre kerülnek. Lesz ingyen lehetőség áthelyezni ugyanúgy prémium helyre őket? Természetesen csak annyit amennyi a költözés előtt is prémium helyen volt.

 • Köszi az infót Gerappa! :)  Közben hír: 1 nappal később lesz az összevonás. A verziófrissítés így 11.24-én (23 helyett), az összevonás megkezdése pedig 11.25-én (24 helyett) várható.

  Gro


  Jelen állás szerint akkor maradt az,hogy mondjuk lambdaról alphara nem mehet az akinek van alpha accuntja? Csak abban az esetben,ha törli az alphas accot.

  Ugye? Ebben nincs változás..

 • Gro


  Jelen állás szerint akkor maradt az,hogy mondjuk lambdaról alphara nem mehet az akinek van alpha accuntja? Csak abban az esetben,ha törli az alphas accot.

  Ugye? Ebben nincs változás..

  Jelen állás alapján erre valószínűleg lesz lehetőség, DE az accountok száma nem haladhatja meg a 10+1-et illetve majd mikor ez aktuális lesz, akkor jelezni kell jegyben, hogy mely accountok tartoznak egybe.


  Mivel láthatóan nagy felháborodást keltett ki, hogy töröltetni akartak egy csomó accot - minő meglepetés - visszavonták az 1 szerver 1 acc szabály visszahozatalát. Az összevonásban érintett (ergo minden most létező) accra tehát a mostani 10+1-es szabály várható az érvényes opciónak. GO felé tett bejelentésre viszont szükség lesz.


  Edit: Hja igen, továbbra is hangsúlyoznám. Egyelőre várjatok a jegyírással. Majd ha elindul az összevonás meg ilyenek, akkor ráértek vele.

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Egyrészt én is kérem, hogy ne írjatok még jegyet, főleg mert most ott tartunk, hogy lehet több account, tehát nem kell gyorsan rendezni. Azt külön kérem, hogy lobby szétszedést, összevonást, kutyafülét se kérjetek most még, mert értelmetlen jelenleg. Később is majd fenn döntenek erről.

  Egyébként én a jelenlegi állás szerint úgy hiszem, a törlésre rakott account lezárásra kerülhet és akkor vihető mellé máshonnan annyi annyi db, ebben még nem volt változás /s persze legyen is elég a kb 10/ - de mint írtuk párszor, minden nap, néha óránként változik a GF gondolata erről az egészről, tesztelik is közben, várjuk meg a végét, még semmi sem biztos, mi annyit látunk, mint Ti...amit Ti nem, azt úgyis rögtön leírjuk.


  Ami a prémiumos városokat illeti, egyelőre gőzünk sincs.


  Köszik.

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Szia. Hogyan lehet kipróbálni egy ilyen tesztszervert ? Biztosan vannak olyanok akik kíváncsiak erre is, engem is érdekel.

  813ceb65c996b6d5dda1f06a22b670da.jpg                                                                    

  :saint: " Ballonos bombázók támadjatok ... a szőkék és a vörösek rövid távú taktikai és hosszú távú stratégiai előnyöket is élveznek." :evil:

 • Bocs ezt most nem értem. Angol szerveren badidol azt írta,hogy aki akarja most jelezze a külön lobbyba rakást. Ne az legyen sok account van egy lobbyban és emiatt nem tud másik szerverről átvinni accountot.

  Te ennek az ellenkezőjét mondod. Sőt még itt az angol fórum is van olyan mondat,ahol azt mondja az úgy nem jó,ne legyen egy lobbyban minden.

  Én magam is szeretném máshova tenni,más lobbyban,régi játékostársnak "visszaadni" saját accát. Nyitottam is jegyet,mert az egyik SGO azt írta ezt kell tenni.

  Mindketten nyissunk jegyet és átrakjátok.


  Kesze kusza az egész.

 • Akkor majd kérjétek badidoltól. Addig viszont majd mi válaszolunk és mi is fogjuk ezeket rendezni, ahogy a szétszedést se badidol, se más rendezést nem az angol team...folyatás pár hozzászólással lejjebb.

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Akkor majd kérjétek badidoltól.

  Szuper.

  Persze lehet ezt cinikusan is. Hasonlóan reagálok akkor. :)

  Javaslom legalább a magyarul beszélő team tagok "üljenek össze" és beszéljék meg hova mit kommunikáltok,ne legyen az mást írtok jegyben,mint fórumon.

  Egy közös nyelv csak segít ebben. Ha nem megy így sem,fordítok nektek.

  Azt hittem egy SGO jegyben írt mondatainak hihetek. Most már tudjuk nem.

  Ha így se megy ,élek a javaslatoddal és írok badidolnak. Pár hónapja is kedvesen segített,hátha most is.

  Kösz a választ Sipka. Adok rá egy likeot is mindjárt.

 • Én ezért kérem, hogy várjunk még a jegyírással.

  Lehet ami ma érvényes, holnap már nem lesz az, és akkor fölöslegesen írtunk jegyet és még nagyobb lesz a káosz. Ha az összes admin azt írja, hogy várjatok a jegyírással, várjatok nyugodtan. Elvégre mi lennénk akik tiltanánk ha vmi szabálytalanság van, de nyilván ha már lefixálódnak a dolgok, hagyunk időt bejelenteni a közös IP-ket, hogy ne legyenek. Mivel némi átállás ígyis-úgyis lesz, feltételezem lesz türelmi idő. Amíg türelmi idő van addig meg türelmi idő lesz és lesz idő megírni a jegyeket :)

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Közben hozzáírtam a posztomhoz, csak már érkezett válasz, amit a fórum nem jelzett természétesen, ezért áthoztam ide. Viszont mindennek van határa, annak is, hogy meddig lehet beszólogatni, milyen alapokról és kinek és milyen helyzetben...ez nem az a helyzet, amikor kéne. Nem szeretnék több ilyet látni!
  Ami pedig a témát illeti:

  1. nem cinizmus volt, követtem a gondolatfonalad, hiszen erről szólt, hogy egy külföldi szerver illetékese jegyet kér.. míg itt mindkét admin jelezte és indokolta, hogy nem és miért nem.

  2. Pontosan tudjuk ki mit válaszol jegyekre és ha beszélsz badidollal, aminek örülök, hogy baráti kapcsolatot ápoltok, kérd meg, hogy akkor majd egységes dolgokat közöljön, amit egyeztetnek az országok és comák, de leginkább mutasd már meg ezt a posztot nekünk is...egyébként úgy tudom még pihen szegény a napokban, de rá is ér csütörtökig, addig még sok minden változik...de Te ezt is jobban tudod, gondolom

  3. s amit írtam, de lehet nem ment át.... köszönjük bírjuk a közös nyelvünket is, de mást is ha szükséges. S minden sgonknak lehet hinni, ezt se egy angol hozzászólás, se más nem annulálhatja... az igen, hogy óránként változik a GF véleménye. Azt azonban, hogy írjatok jegyet a magyar ikariam teamnek, lobby és közös ip ügyben, de rögtön... egyetlen angol fórumoldal se utasíthatja, legyen bárki a szerzője, vagy tévedek? Ahogy még mindig nem úgy látom, hogy angol szerveren lennénk, vagy igen? S igen, tudjuk, hogy mindenki kutyusa és macskája is akar majd külön lobbyt. Kialakul idővel, egyelőre egyértelműen kértük, ne írjatok több jegyet lobbyszétszedésről és közös ipről... bárki bármit mond bárhol. Ugyanis ha valamit most kell és gyorsan, arról talán majd a magyar adminok fognak írni..ahogy eddig mindent mindig kitettünk, ha óránként változtatták is. Hadd tudjuk mi, miről kérünk jegyet és hogy működik a magyar szervereken. Bezzeg senki sem sírt, amikor mi még engedtük az accátadást, amit senki más - és millió esetben...most hirtelen mindenki azt követi amit máshol írnak? Hadd tudjuk már mi, milyen jegyeket kérünk, ne haragudjunk már meg. Értesíteni fogunk Titeket, amint változik és érdemes lesz. Remélem így érthetőbb...elnézést, hogy magyarul és magyar fórumon, magyar illetékesek kérték .......
  Köszönjük a megértést.

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Kedves Team tagok!

  Azért ebben a nagy kavarodásban nekem lennének javaslataim, amit én, mint egy mezei senki user nem tudok eljuttatni max. a szomszédomhoz.

  Nagyon sokan szívesen költöznének a célszerverekről is. Elég diszkriminatív - na jó, hátrányosan eléggé tré - ez az összevonás.

  A célszerverek lakói másodjára szenvedik el (ős-ős-őslakók) ezt az akcijót.

  Említettétek a 3x1+10 account kérdését. Ebben igazatok van, ennyi egy embernek talán elég lehet, ebben a formában: 3 szerveren elosztva.

  De ha neki a célon van 13 (juj, inkább 14) akkor ezt már nem tudja megoldani, ha már hátrált a GF, tegyen újabb gesztust, az 1+10-en felül se kelljen már törölni, vihesse el olyan szerverre, ahol talán nincs is jelen.

  Ezzel mindenki nyer valamit.

 • Senkinek ne legyen 10 accountnál több egyik szerveren sem (elég pontosan hivatkozott erre a szabályzat, de mostantól egyértelmű lesz...nincs lánc meg egyéb kötés)..s ha mind a 10+ kell neki a "célszerveren" akkor vigye a másik kettőre a többit.... S ebben nincs gondolkodás a gfnél, egyelőre, hogy a célról lehessen célra menni. Persze minden akkor lesz végleges, ha elkezdődik az összevonás. Jelenleg még azt sem adtuk fel, hogy legyenek más szerverek...vagy mások is.


  Az, hogy ki mit szenved el - az új szerverek beesve 10+éves szerverekre és milliópontos játékosok közé...de még félidős szerverekről is...vitatná bizonyosan pártucat játékos, ki jár rosszul... /és igen, mindenki/.

  "...az embernek ne legyen túl sok igaza, ha a nevetőket a maga oldalán akarja látni"

  ( Friedrich Nietzsche )

 • Számomra érthetetlen, hogy az IP megosztást miért veszik ki és hárítják átt a support rendszerre?

  Ha esetlegesen valaki átvisz 1+X accountot egy adott célszerverre és már nincs lehetőség az IP megosztásra, de bejelenti ticketbe, hogy az ő multijai tételezzük fel biztosan akad olyan aki, becsületes lesz és nem fogja a multikat farmolni, plusz kalóz erő szerzésre használni. Mivel az IP megosztást kiveszik, ami mindezeket tiltotta ismét visszajön az, hogy sokan visszafognak ezzel visszaélni és ezt mind a support rendszerre akarják hárítani, hogy ők figyeljék minden egyes embernek akinek megmarad a multija, hogy nem használja ilyenekre?

  Én használok multikat bánya tunkolásra kicsit szomorú is voltam, hogy annyi idő belefeccolás után kitöröltetik velem, de nyeltem egyet elfogadtam.

  Kicsit meg is könnyebbültem, hogy az a sok milliárd fa és ráfordított idő nem vész kárba.

  Személyem szerint, én soha nem használnám ilyenekre megelégszek azzal, hogy segítenek a bányák fejlődésében is ami úgyszint elég nagy előny ha már szabályos. De mint írtam, biztosan akad olyan, aki ezzel majd vissza fog élni, miért nem hagyják meg akkor, azt h a játék automatikusa tiltson bármilyen tevékenységet a multik irányába?! Nem látom értelmét...

 • Szia!


  https://lobby.ikariam.gameforge.com/en_US/ linken regisztrálj a Lobbyba.

  Ezután kiválaszthatod, hogy melyik szerverren szeretnél indulni.

  - Testserver_en_599 187 napos szerver

  - Testserver_en_800 34 napos szerver


  Nem értem, hogy a régi 1 db tesztszerver miért lett szétdarabolva, a régi nagy magyar csapat több szerverre lett szétosztva, ugyan úgy mint a többi nemzet játékosa is.

  Sajnos emailt nem kaptunk a feldarabolásról.


  U.i.: keresek az 599-es szerveren magyar társakat HUN szövi alapítás céllal :)

 • Sipka!


  Azt hittem cinizmus,de örülök nem. Köszönöm válaszod.

  Likeoltam is :D

  Kivárjuk az összevonást,még ha ez sokunknak kellemetlenségeket okoz és átláthatatlanabb az accountok tengere.


  A 2.-es pontodra inkább nem reagálok,nem tennéd zsebre. Maradjunk annyiban a jövőben se foglak többnek nézni,mint ami vagy.

  Az meg hogy nekem milyen a viszonyom más szerver ,de ha jól tudom a ti főnökötökkel is maradjon az én dolgom.

  Annyit tudok mikor hetekig nem kaptam választ a jegyeimre Lorotol egy reklamációra, mikor neki szóltam még aznap jött válasz Lorotol is. Lehet csak a véletlen műve.

  Amit ti hárítani szoktatok,hogy jaaaj ebben nem tudunk segíteni írj a GF-nek,nem a mi hatáskörünk. Abban ő segített.


  A 3.-as pontodra csak egy pár gondolat a teljesség igénye nélkül.


  Cifrázhatod,de ami megjelenik az angol szerveren és fórumon az itt is megjelenik,pár órával vagy nappal később.

  Szóval igen is irányadó nekem játékosnak.

  A team munkáról annyit,hogy olyan jól működött az előző években,hogy a team több,mint fele távozott és volt olyan 2 hónapig nem kaptunk jegyre választ.

  Team tag hiány miatt.

  A régi team tagok fórumon szapulták a maradékot.

  Ha már nagyon hasonlítani akarod külföldi szerverrel magatokat,inkább hanyagold szerintem.

  Itt az előző 10 évben a legkorruptabb játékosok team tagok voltak kivétel nélkül,account eladással( Jecy),multizással,kalózcsalásokkal( program link küldéssel),az ingyen kapott GF kuponok eladása játékosoknak. Kell még soroljam? kihagytam valamit?

  Abban igazad van,ilyen ügyeket más szerveren nem tudok mutatni.


  Köszönöm kimerítő válaszaid,türelmesen várjuk a fejleményeket. Élmény volt beszélgetni.  [mod]Ne szólogassunk be már a másik adminnak! Köszönöm! Gro[/mod]

 • Ha kérhetném a másik adminnak való beszólogatás helyett koncentráljunk az aktuális problémára. Amint tudunk valamit biztos új infót és lesz lehetőségünk megosztjuk veletek. Addig kértük, hogy ne írjatok jegyet. Badidol habár a fő coma, de alapvetően az a saját teamjeit vezeti, nem minket. Ha kér tőlünk valamit, megtesszük, így amíg nem minket (személyesen minket, vagy általánosságban a teameket) kéri, hogy fogadjuk ezeket a jegyeket a játékosoktól, addig másodlagos, angol fórumon kinek és milyen körülmények között írta ezt.


  Mindezekhez meg szerintem vajmi kevés köze van, hogy ex-team tagok mit csináltak vagy nem csináltak.

  Úgyhogy kérlek koncentráljunk az összevonás körüli problémákra. Ha van konstruktív hozzászólni valód tedd meg, ha nincs, ne tedd! Köszönöm! :)

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Ha kérhetném a másik adminnak való beszólogatás helyett koncentráljunk az aktuális problémára. Amint tudunk valamit biztos új infót és lesz lehetőségünk megosztjuk veletek. Addig kértük, hogy ne írjatok jegyet. Badidol habár a fő coma, de alapvetően az a saját teamjeit vezeti, nem minket. Ha kér tőlünk valamit, megtesszük, így amíg nem minket (személyesen minket, vagy általánosságban a teameket) kéri, hogy fogadjuk ezeket a jegyeket a játékosoktól, addig másodlagos, angol fórumon kinek és milyen körülmények között írta ezt.


  Mindezekhez meg szerintem vajmi kevés köze van, hogy ex-team tagok mit csináltak vagy nem csináltak.

  Úgyhogy kérlek koncentráljunk az összevonás körüli problémákra. Ha van konstruktív hozzászólni valód tedd meg, ha nincs, ne tedd! Köszönöm! :)

  Rendben. Talán én is feszültebb vagyok a szövink dolgai miatt,Ti meg a team dolgok miatt. Bocs Sipka.

  Részemről lezárva. Jó munkát

 • Srácok... és főleg Coolock.


  Mindenkitől türelmet kérünk.

  Amit tudunk, megosztjuk veletek.

  Amit nem tudunk, azt megpróbáljuk logikusan kitalálni, de van, amikor a GF logikája fordítva működik a miénkhez képest. Ezért nem a jegyválaszban, nem a fórmukibeszélőben, hanem a közleményekben találjátok a válaszokat.

  ... amik aztán napról napra, sőt, olykor óráról órára változnak.

  Higgyétek el, nekünk is rengeteg hajunk hullik ki emiatt a "zseniális" szerverösszevonás miatt.

  :saint:Ne barátkozz a gonosszal!:evil:


  Guǎn tā xīxīrǎngrǎng yángguāndào, wǒ piān yào yītiáo dúmùqiáo zǒu dào hēi!

  Kit érdekel a széles, zsúfolt út? Én a saját utamat követem a keskeny pallón, amíg véget nem ér a sötétben.

 • Rendben. Talán én is feszültebb vagyok a szövink dolgai miatt,Ti meg a team dolgok miatt. Bocs Sipka

  Részemről lezárva. Jó munkát

  Én is elég feszült vagyok. Sipka akkor is csatasorban küzdött értetek, mikor a lobby átállásnál senki mást nem érdekelt a sorsotok, csak a jelenlegi két admint és engem. Igazad van, én sem hasonlítgatnám máshoz egyiküket sem. Bár a jelenlegi team egyik tagját sem.

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Nagyon sokan szívesen költöznének a célszerverekről is. Elég diszkriminatív - na jó, hátrányosan eléggé tré - ez az összevonás.

  A célszerverek lakói másodjára szenvedik el (ős-ős-őslakók) ezt az akcijót.


  hm.. az ogame-n meg pont az a baj, h miért a "fiatal" unikra megy a költözés- és miért nem a régiekre.. az előző összevonáskor meg a régi szerver lakói voltak felháborodva, h miért nem ők költözhetnek..

  szóval, sose lehetséges jót tenni egyik oldalnak sem.. :)


  a célszerverről a másik két nagyba tudnál költözni.. az megoldás lenne?