Ikariam serverit ja yhteisöt yhdistyvät 2.12.2021 - 4.1.2022

 • Hyvät pelaajat.


  Olemme työskennelleet kovasti saadaksemme taas yhdistettyä Ikariam- servereitä. Tämä on vienyt hetken jos toisen, mutta olemme vihdoin saavuttaneet pisteen jolloin se on taasmahdollista!

  Ensi viikosta alkaen esittelemme teille "pehmeän yhdistämisen/ soft merge" Ikariamissa. Tulette saamaan 2 viikkoa aikaa valita tileillenne kohdeserverit. Tilinne tullaan siirtämään välittömästi uudelle valitsemallenne serverille. Jos et valitse serveriä tämän kahden viikon aikana, tilisi siirretään automaattisesti jollekkin serverille.


  Lukekaa alla olevat infot, joista löytyy vastaukset useimpiin kysymyksiinne.


  Yhdistymisten myötä vaihdamme pelin sääntöjä. Jatkossa ei ole enää sallittua omistaa kuin yksi tili per serveri. Perheet, jaetut asunnot jne. ilmoittavat jatkossa IP:n jakamisesta pelioperaattoreille (Game Operator) support-systeemin kautta tiketillä. Usemman tilin käyttäminen samalla serverillä johtaa jatkossa sanktioihin. Nykyinen sääntö "10 pelitiliä per serveri maksimissaan" tulee siis poistumaan. Tämä sääntö pysyykin samana, lue alemapana postauskessa oleva päivitys tästä.


  Koska viimeistelemme vielä tulevaa koitosta, emme voi vielä sanoa tarkkaa ajankohtaa yhdistymiselle. Tulemme kertomaan teille tarkemman ajankohdan kun tiedämme sen.


  - Ikariam tiiminne

  _______________________________________________________________________________

  DK, FI, LT, LV, NL, NO, SE, TW

  Valitettavasti DK, FI LT, LV, NL, NO, SE ja TW yhteisöissä ei ole enää tarpeeksi aktiivisuutta, joten ne joudutaan yhdistämään. Serverit yhdistetään EN serverveille, jolloin saadaan yksi isompi, elävämpi ja aktiivisempi yhteisö.

  _______________________________________________________________________________

  FAQ

  Mitä tullaan yhdistämään?

  • Tulemme yhdistämään useita servereitä ja jopa joitain yhteisöjä toisiinsa. Lista servereistä ja yhteisöistä, jotka yhdistetään, on nähtävissä taulukossa, sivun lopussa.

  Tuleeko meille mahdollisuus valita mille serverille siirrymme?

  • Kyllä, sinulla on aikaa valita, kunnes ajastin menee nollaan, mille serverille haluat mennä. Pidä mielessä, että vapaiden paikkojen määrä noilla servereillä pienenee koko ajan mitä kauemmin mietit, sillä muutkin ovat valitsemassa uutta serveriään!

  Mitä tapahtuu, kun olen valinnut tietyn serverin, jolle haluan siirtyä?

  • Kun olet valinnut ja vahvistanut, että haluat siirtyä tietylle serverille, sinut tullaan välittömästi siirtämään sinne.

  Mitä tapahtuu, jos en valitse serveriä, ennen kuin serverien yhdistymisaika on ohitse?

  • Sinut tullaan siirtämään sattumanvaraiselle serverille ja et pysty siirtyä toiselle serverille ilmaiseksi tämän jälkeen.

  Onko minulla mahdollisuus siirtää kyläni valitsemilleni saarille?

  • Sinulle tullaan antamaan Kaupungin uudelleensijoitus -esineitä sama määrä, kuin sinulla oli kyliä siirron hetkellä.

  Mitä tapahtuu Ystävälistan bonusaluksilleni, jos ystäväni eivät siirry samalle serverille kuin minä?

  • Koska bonusta ei voi enää saada, ystäviesi ei tarvitse siirtyä kanssasi samalle serverille. Pelaajat, jotka ovat saaneet nuo bonusalukset, ovat palkittu niillä kertapalkintona heidän tunnukselleen, ja tuo bonus tulee aina pysymään aktiivisena kyseisille tunnuksille.

  Minulla on enemmän tunnuksia kuin kohdeservereitä, voiko minulla olla enemmän kuin yksi tunnus samalla serverillä?

  • Valitettavasti ei. Sääntö, joka sallii sinulla olla enemmän kuin yksi tunnus per serveri on poistunut, sinun täytyy valita mitkä tunnukset haluat pitää.

  Minulla on jo tunnus kohdeserverillä, mutta haluan pitää eri tunnuksen. Mitä minun tulisi tehdä?

  • Sinun täytyy määrittää tunnuksesi kohdeserverillä poistettavaksi, ennen kuin sinulla on lupaa siirtää toista tunnusta sinne. Kun olet tehnyt näin, tunnus jonka olet määrittänyt poistettavaksi lukitaan, ja sinulla ei ole enää mahdollisuutta päästä sille.

  Mitä tapahtuu resursseille, jotka olen alkuperäisellä serverillä investoinut saareni rakennuksiin, kuten Helios tornit, kaivokset ja ihmeet?

  • Sinulle tullaan antamaan hyvitys ja resurssit tullaan laittamaan tavaraluetteloosi.

  Voinko käyttää kyseisiä resursseja samalla tavalla kuin normaaleja resurssipaketteja?

  • Et. Voit ainoastaan käyttää kyseisiä resurssipaketteja lahjoittamiseen.

  Minulla on rakennuksen päivitys, yksiköiden siirto ja/tai laiva kuljetus kesken. Mitä niille tapahtuu?

  • Ne jatkuvat normaalisti kohde

  Tarvitseeko minun siirtää kaupunkini välittömästi?

  • Yhdistämisen seurauksena saatavat ilmaiset kaupungin siirrot eivät vanhene. Voit käyttää ne milloin haluat.

  Saanko siirron premium-paikalle mikäli minulla on kaupunki premium-paikalla?

  • Kyllä.

  Mitä tulee tapahtumaan kaappauspisteilleni ja miehistölleni?

  • Ne siirtyvät mukanasi uudelle serverille.

  Mitä liittoumallemme tapahtuu?

  • Liittouma siirtyy johtajan mukana uudelle kohdeserverille. Sinun, liittolaisena, tulee kommunikoida yhdessä muiden liittolaistesi kanssa ja varmistaa, että siirrytte samalla kohdeserverille mikäli haluatte pysyä yhdessä. Sinun tulee hakea uudestaan liittoumaan siirron jälkeen.


  _______________________________________________________________________________


  Lista muiden yhteistöjen yhdistymisestä:

  Community Remaining Servers
  AE 1, 2, 3, 4, 43
  BG to be announced
  BR 1, 2, 5, 24, 48, 49, 51, 52, 53
  CZ 1, 2
  DE 1, 2, 3, 4, 16
  EN 1, 2, 16, 43, 44, 45, 46, 47
  ES 1, 2, 4, 5, 16, 17, 48, 49
  FR 1, 2, 3, 15, 47
  GR 1, 2, 3, 4, 5, 44, 45
  HU 1, 2, 3
  IL 1, 2
  IT 1, 2, 10
  PL 1, 3, 5, 47
  RO 1, 2
  RU 1, 2, 3
  TR 1, 2, 4, 5, 24, 50, 51
  US 1, 2, 13
 • Muutaman ilmenneen ongelman ja pelaajilta saadun palautteen takia päätimme olla muuttamatta multi account sääntöä.

  Eli kaikki pysyy tämän osalta samana.

  Multien maksimi määrä pysyy samana, mutta kuitenkin pelin sisäinen mahdollisuus linkittää tilit (Tarjoa IP:n jakoa) poistuu. Ominaisuuden poistuessa tulee käyttäjien ilmoittaa kaikki multit ja samasta ip:stä pelaavat supportin kautta.


  EDIT: Vanhentunutta tietoa, lue alempaa uusi tieto

 • Tiistaina 24.11 kello 10:00 ja 15:00 välillä serverin aikaa ajetaan päivitys joka mahdollistaa serverien yhdistämisen. Päivityksen aikana serverit ovat poissa käytöstä joitain minuutteja. Tällöin tilien siirtäminen ambrosialla ja IP:n jako ominaisuus kytketään pois käytöstä. Tilien siirtäminen amborialla kytkekään taas mahdolliseksi serverien yhdistämisen jälkeen, IP:n jakoa ei.


  Itse serverien yhdistyminen alkaa keskiviikkona 25.11 kello 12:00 serverin aikaa. Tämä tarkoittaa sitä että pelaajilla on mahdollisuus valita haluamansa serveri seuraavan kahden viikon aikana tästä.


  EDIT: Muokattu uudet päivämäärät 19.11.2021  EDIT: Vanhentunutta tietoa, lue alempaa uusi tieto

 • Tiistaina 23.11 kello 10:00 ja 15:00 välillä serverin aikaa ajetaan päivitys joka mahdollistaa serverien yhdistämisen. Päivityksen aikana serverit ovat poissa käytöstä joitain minuutteja. Tällöin tilien siirtäminen ambrosialla ja IP:n jako ominaisuus kytketään pois käytöstä. Tilien siirtäminen amborialla kytkekään taas mahdolliseksi serverien yhdistämisen jälkeen, IP:n jakoa ei.


  Itse serverien yhdistyminen alkaa keskiviikkona 24.11 kello 12:00 serverin aikaa. Tämä tarkoittaa sitä että pelaajilla on mahdollisuus valita haluamansa serveri seuraavan kahden viikon aikana tästä.

  Serverille ajettava päivitys sekä serverien yhdistyminen siirtyvät yhdellä päivällä eteenpäin. Eli serverien päivitys tapahtuu 24.11 ja serverien yhdistäminen alkaa 25.11. Kun yhdistäminen alkaa, ei ole enää mahdollista tehdä uusia merirosvolinnakkeen kaappausreissuja. Kun tili on uudella kohdeserverillä sen kaappauspisteet asetetaan nollaan.


  EDIT: Vanhentunutta tietoa, lue alempaa uusi tieto

 • Hyvät pelaajat.

  Serverien yhdistäminen alkaa 30.11.2021 12:00 serverin aikaa ja teillä on tästä seuraavat kaksi viikkoa aikaa valita serveri.

  Yhdistäminen loppuu 14.12.201 12.00 serverin aikaa, jonka jälkeen loput tilit siirretään kohdeservereille sattumanvaraisesti.


  (Servereille ajetaan päivitys 29.11.2021, joka mahdollstaa yhdistämisen.)  EDIT: Yllä oleva teksti vanhenttunutta tietoa, lue alempaa uusi tieto


  Tarkennuksia ja korjauksia aiempiin infoihin:

  They are merged along with you.

  Merisrosvopisteet ja -vahvuus yhdistyvät mukana.

  Same as in the old merge, so: the alliance merges along with the leader.

  The alliance. Not the members. So if you're referring to the members: no, they will not automatically move to the same server as the leader.

  Liittouma siirtyy johtajan mukana mutta pelaajat joutuvat itse siirtymään ja liittymään liittoumaan uudelleen kohdeserverillä.

  No. As previously stated, those items don't expire.

  Lahjoituksista saadut "lahjoituspaketit" sekä muut siirtymisen yhdeydessä annettavat tavarat eivät vanhene, joten ne voi käyttää haluamanaan hetkenä.

 • Muutoksia normaaliin serverin vaihtoon

  • Tästä eteenpäin, vaihtoesineet ovat saatavilla kaupassa.
  • Erilaisia vaihtoesinetä on saatavilla, joita voi käyttää suorittaakseen eri määrän siirtoja, suurimpaan määrään Kaupunkien uudelleensijoituksia.
  • Vaihtoesineet pysyvät tavaraluettelossasi, kuten normaalisti. Sinun ei tarvitse käyttää niitä välittömästi, ja voit myös täydentää ostamalla useampia esineitä.
  • Siirtyäksesi, sinun täytyy käyttää yhtä esinettäsi tavaraluettelostasi.
  • Käytettyäsi vaihtoesineen, sinut uudelleenohjataan siirtymissivulle:
   • Siellä ollessasi, voit valita kohde maan ja kohde serverin listalta.
   • Voit käyttää ’Tarkastele määränpäätä’ -nappia tarkistaaksesi, mihin voit sijoittua kyseisellä serverillä. Tämän lisäksi, näet mitkä kentät ovat edelleen vapaita serverillä.
   • Käytä ’Aloita siirto nyt’ -nappia aloittaaksesi siirtymisen. Jos se ei ole mahdollista, siirtyminen keskeytyy ja vaihtoesinettä ei käytetä. Syy siirtymisen epäonnistumiseen näytetään tämän jälkeen ruudulla.
  • Jos poistut siirtymissivulta ilman onnistunutta vaihtoa, vaihtoesinettä ei käytetä ja siitä tulee taas epäaktiivinen. Sinun täytyy uudelleenaktivoida se aloittaaksesi uuden vaihdon.
  • Siirtymiset voivat aiheuttaa resurssien menetyksen aktiivisilla laivoilla.
  • Onnistuneen vaihdon jälkeen, tunnuksesi vanhalla serverillä lukitaan, ennen kuin se poistetaan sieltä. Tunnuksesi uudella serverillä näytetään Aulassa.
  • Siirron jälkeen, sinut palkitaan väliaikaisella premium-tunnuksella ja -esineillä.
  • Siirron jälkeen olet automaattisesti lomatilassa, kunnes kirjaudut sisään ensimmäisen kerran.
  • Seuraavat säännöt ovat voimassa vaihtoihin:
   • Et voi siirtyä serverille, missä sijoittuisit suoraan huippupistelistan 50 parhaan joukkoon.
   • Et voi siirtyä normaalien- ja sotaserverien välillä.
   • Jos nimesi on jo käytössä, et voi siirtyä. Sinun täytyy vaihtaa se ensin.
  • Muut (liittoumat, yms.) pysyvät samoina.

  Servereiden Yhdistyminen

  • Jos serverien yhdistyminen on käynnissä, kaikki pelaajat vastaanottavat ilmoituksen kirjautuessaan ja pelin sisällä, joka kertoo kuinka kauan serverien yhdistyminen jatkuu.
  • Siirtymissivu näyttää sinulle edistymisen serverien yhdistymisessä ja sisältää UKK:n (FAQ) siitä.
  • Serverien yhdistymisen aikana, et pysty rekisteröitymään asiaankuuluville servereille.
  • Kaikki pelaajat voivat siirtyä täysin ilmaiseksi yhdelle sivustolla esitetylle serverille, seuraavien ehtojen mukaan:
   • Et voi siirtyä serverille jos käyttäjänimesi on siellä jo käytössä.
  • Serverit suljetaan heti kun serverien yhdistymisen aika umpeutuu.
  • Kaikki tunnukset, joita ei ole siirretty, tullaan automaattisesti siirtämään satunnaiselle kohdeserverille.
  • Kun siirto serverien välillä on valmis, vastaanotat juuri sen verran Kaupunkien uudelleensijoituksia kuin sinulla on kyliä siirron hetkellä.
  • Epäaktiiviset tunnukset tullaan siirtämään Asphodel serverille (katso ’Muut muutokset’).
  • Jos nimesi on jo käytössä pakotetun siirron jälkeen, sinulle tullaan automaattisesti antamaan uusi.
  • Et voi käyttää normaaleja serverinvaihdon esineitä kun serverien yhdistyminen on käynnissä.
  • Maailmojen Festivaali alkaa kohdeservereillä. Pelaajille, jotka ovat uudelleensijoittuneet, tämä kestää seitsemän (7) päivää kauemmin.

  Muut muutokset

  • Kauppalaivat, jotka olet saanut kutsumalla ystäviäsi luoksesi, tulee muuttumaan pysyviksi laivoiksi serverien päivittyessä uuteen peliversioon. Nämä eivät ole enää lukittuja kavereihin ja tulet saamaan ne serverien siirron yhteydessä pysyvästi.
  • Epäaktiiviset tunnukset tullaan siirtämään Asphodel serverille tästä lähtien.
   • Asphodel on erityinen, pelikelvoton serveri.
   • Voit siirtyä aktiiviselle serverille sieltä ilman kustannuksia.
   • Siirtymisprosessi on samanlainen kuin Asphodel serverin ulkopuolella.
 • Hyvät pelaajat,


  valitettavasti joudumme taas lykkäämään yhdistämistä kahdella päivällä.

  PTR-raporttienne sekä laadunvarmistustyömme ansiosta löysimme lisää asioita, jotka vaativat korjausta.


  Tuomme peliin takaisin pelin sisäisen IP:n jako ominaisuuden, joka tarkoittaa sitä ettei teidän tarvitse luoda support tikettejä ilmoittaaksenne IP:n jakamisesta vaan voit jatkaa käyttämästä nykyistä työkalua pelissä.


  Päivitys ajetaan serverille 1.12.2021 kello 10.00 ja 15.00 välillä serverin aikaa.


  Serverien yhdistäminen alkaa 2.12.2021 kello 12.00 serverin aikaa jolloin teillä on kaksi viikkoa aikaa valita haluamanne kohdeserveri annetuista vaihtoehdoista. Valinta aika päättyy 16.12.2021 kello 12.00 serverin aikaa. Tilit jotka eivät ole valinneet kohdeserveriä siirretään automaattisesti sattumanvaraisesti järjestelmän puolesta.


  - Ikariam tiiminne

 • Hyvät pelaajat,


  odottamattomista teknisistä olosuhteista johtuen kaikkien BG:hen yhdistyvien maiden sekä sotaservereiden yhdistäminen alkaa klo 14:00 CET (15:00 suomen aikaan) eikä klo 12:00 CET. Tämä EI vaikuta muihin maihin ja servereihin. Tämä vaikuttaa vain BG, RS, SI, SK, YU ja sotaservereihin.


  EDIT: Yhdistymisen alkamisen jälkeen ilmenneiden ongelmien vuoksi päätimme viivästyttää sotaservereiden yhdistämistä, jotta saamme keskityttyä ilmenneiden ongelmien korjaamiseen. Pahoittelemme viivästystä.


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat,


  Siirron jälkeen on ilmiintynyt ongelmia, joiden seurauksena siirretyt tilit ovat joutuneet pakotettuun lomatilaan 7 päivän ajaksi. Olemme parhaillaan valmistautumassa ajamaan korjauksen, jonka pitäisi vapauttaa kaikki ei-toivotut lomatilat. Valitettavasti tämä ei estä ongelmaa toistumasta, mutta kehitämme pysyvää korjausta.


  Huomioithan, että siirron jälkeen vanha tilisi voi näkyä lukittuna/bannattuna. Näin kuuluukin olla. Lukittu tili on vanhalle serverille jäänyt vanha tilisi. Pääset uudelle serverille pelaamaan seuraamalla aulassa olevia ohjeita (yläreunassa oleva sininen painike. Katso kuva alla).


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat


  tässä teille lista jo tiedossa olevista ongelmista, joita ei tarvitse enää ilmoittaa uudelleen.

  Etsimme parhaillaan ratkaisuja korjataksemme ne mahdollisimman pian:

  • Et voi siirtyä liittouman nimen takia
  • Et saanut sähköpostia kun yritit yhdistää pelitilisi klikkaamalla lobbyssa tunnusten yläpuolella olevaa sinistä "laatikkoa".


  Ongelmiin "olet bannattu" ja " olet lomatilassa" katso ylempänä olevassa postauksessa olevat ohjeet.

  Infoamme lisää mahdollisimman pian.


  Pahoittelut aiheutuneesta haitasta.


  - Ikariam tiiminne

 • Hyvät pelaajat,


  valitettavasti meillä ei ole vielä lopullista ratkaisua lomatila ongelmaan.

  Olemme kuitenkin saaneet laitettua skriptin lopettamaan ei toivotut lomatilat kerran tunnissa n. XX:05.


  Tämä tarkoittaa, että epätoivotut lomatilat poistuvat kerran tunnissa. Ilmoitamme teille heti kunhan meillä on parempia uutisia lopullisesta ratkaisusta.

  Jälleen kerran, pahoittelemme aiheutunutta haittaa.


  Kiitos kärsivällisyydestä ja ymmärryksestänne.


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat,


  valitettavasti joudumme päättämään tämän viikon surullisin sanoin.

  Testasimme (sisäisesti) 3 eri versiota ja toivoimme löytävämme ratkaisun lobbyssä esiintyvään ongelmaan yhdistämisen jälkeen(sininen painike - sähköposti ei lähety pelaajalle). Valitettavasti mikään noista kolmesta ei korjannut ongelmaa ja joudumme jatkamaan ratkaisun etsimistä seuraavalla viikolla.


  Mitä tämä tarkoittaa teille:


  • Saatat törmätä ongelmaan ettei tilisi näy lobbyssa uudella serverillä
   • Jos näin tapahtuu, paina sinisessä laatikossa olevaa linkkiä ja seuraa ohjeita
   • Jos sähköposti jonka tulisi saapua noin tunnin sisään klikkaamisesta ei saavukkaan, pahoittelut. Emme voi valitettavasti korjata tätä ongelmaa tällä hetkellä.
  • Jos kaikki menee hyvin, päädyt lomatilaan valitemallesi kohdeserverille.
   • Tämä korjataan automaattisesti tunnin välein noin kello xx:05 skriptin avulla. Tämän jälkeen sinun tulisi pystyä kirjautumaan peliin jos kaikki menee hyvin.

  Toivomme että meillä olisi parempia uutisia maanantaina.


  Taas kerran pahoittelemme häiriötä ja haluamme kiittää kärsivällisyydestänne ja ymmäryksestänne.


  - Ikariam tiiminne

 • Hyvät pelaajat,


  n. klo 15:00 CET (16:00 Suomen aikaan eli 25 min kuluttua) meillä on toinen lyhyt huolto, jossa otamme serverien yhdistämisen pois käytöstä estääksemme uusien ongelmia tai rikkinäisten tilien lisääntymisen. Pidämme tätä tarpeellisena, koska työskentelemme edelleen olemassa olevien tapausten ratkaisemiseksi.


  Tämän huollon jälkeen yrittäessäsi aloittaa yhdistymisprosessia, järjestelmä sanoo sen sijaan "Palvelin virhe" eikä yhdistämistä suoriteta. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei (ambrosialla) ostetut siirrotkaan ole mahdollisia.


  Työskentelemme edelleen olemassa olevien ongelmien korjaamiseksi ja ilmoitamme sinulle mahdollisimman pian tulevista lisätoimenpiteistä.


  Pahoittelemme häiriötä.


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat,


  valitettavasti yritämme edelleen löytää ratkaisua nykyisiin ongelmiin yhdistämisen jälkeen, emmekä ole toistaiseksi löytäneet pysyvää ratkaisua, joka korjaisi kaikki tunnetut ongelmat.


  Jatkamme korjauksien ohessa ongelmien ratkaisemista tukijärjestelmän kautta tapaus kerrallaan.


  Meillä on teille myös pientä tietoa festivaaleista. Epäselvyyksien vuoksi kerrottakoon, että 18 päivän jakso alkaa yhdistämisen päättymisestä. Tämän hetken tiedon mukaan yhdistäminen päättyy 16.12.2021 12:00 CET (13:00 Suomen aikaan). Vallitsevasta tilanteesta johtuen on todennäköistä, että kyseinen aika tulee siirtymään eteenpäin. Ilmoitamme uuden päivämäärän lähempänä.


  Lisäksi haluamme pahoitella tämän aiheuttamaa haittaa kaikille. Pienenä tunnuksena kiitoksemme kärsivällisyydestäsi ja ymmärryksestäsi lisäämme jokaiselle pelaajalle tavaraluetteloon tavaran, jonka avulla saat 10 päivän premium-tilin. Kuten muutkin tavarat, voit käyttää tämän milloin haluat. Kyseinen tavara ilmestyy tavaraluetteloosi 2-3 tunnin sisällä, kestää jonkin aika käydä läpi kaikki tilit.


  Tiedämme, että tämä on vain pieni lohdutus eikä se auta kaikkia, jotka eivät vieläkään pääse kirjautumaan sisään. Työskentelemme sen eteen.


  Kiitos vielä kerran kärsivällisyydestä ja ymmärryksestäsi, ja pahoittelut, että jouduitte tähän tilanteeseen.


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat,


  meillä on versio, jonka uskomme korjaavan suurimmat ongelmat, joita olemme viime aikoina havainneet.

  Tämä sisältää:

  • ei-toivotut 7 päivän lomatilat yhdistäminen jälkeen, joita ei saanut lopetettua sisäänkirjautumalla
  • yhdistäminen ei ollut mahdollista, koska "väärä versio"
  • tilit eivät tulleet automaattisesti näkyviin aulaan
  • yhdistäminen ei ollut mahdollista, koska "liittouman nimi on jo käytössä"

  Olemme tietoisia, että täällä on yhä muita ongelmia, kuitenkin nämä olivat suurimmat ongelmat ja ne haluttiin korjata mahdollisimman nopeasti. Valitettavasti se kesti meiltä kauemmin kuin oletimme sen kestävän.


  Versio tullaan ajamaan huomenna n. 10:00 CET (11:00 Suomen aikaan). Tarkkailemme kaikki servereita tarkasti päivityksen ajon jälkeen ja katsomme, korjasiko tämä ongelmat kuten suunnittelumme sen tekevän. Tämä tarkoittaa myös, että tämän jälkeen yhdistäminen on jälleen mahdollista.


  Kun olemme varmoja, että asiat toimivat kuten haluamme emmekä kohtaa enää uusia ongelmia, päätämme milloin aloitamme sotaservereiden yhdistämisen.


  Kiitos kärsivällisyydestänne ja ymmärtäväisyydestänne.


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat,


  Meillä on nyt arvio luvuista, joiden kanssa työskentelemme.

  Kaiken kaikkiaan meillä on tällä hetkellä n. 84 000 tiliä, joille ajetaan korjaus skriptit.

  Jokainen tili ottaa on 2 sekuntia, jotta skriptit saadaan ajettua. Tästä eteenpäin tämä on vain pelkkää ja yksinkertaista matikkaa. Skriptien ajamiseen kuluu tällöin n. 46,7 tuntia.


  Ennen kuin prosessi on valmis, ei ole järkevää käynnistää yhdistämistä, koska uudet yhdistymiset laitetaan jonoon edellisten jatkoksi eivätkä ne tapahdu välittömästi. Tämän seurauksena nykyinen tila on seuraava:

  • 46,7 tunnin sisällä tilisi tulisi ilmestyä aulaan, mikäli se ei siellä vielä näy
  • pahoittelut, mutta meillä ei ole mahdollista sanoa tarkalleen, että "sinun tilisi ID:llä XXXX tulee näkyviin tähän aikaa"
  • jos tilisi ei tule näkyviin tämänkään jälkeen, katsomme ne läpi tapaus kerrallaan tuen kautta
  • aiemmassa ilmoituksessa mainitut ongelmat tulisi korjaantua, kunhan yllä mainittu aika on ohitse

  Yhdistäminen pysyy poissa käytöstä, kunnes korjaus on viimeistelty. Tämä tarkoittaa, että tulet yhä näkemään "Palvelivirhe", mikäli yrität yhdistämistä.


  Tämä myös tarkoittaa: sotaservereille ei ole vielä yhdistymisaikaa, sillä haluamme korjata yhdistämisen ennen kuin aloitamme loput yhdistämiset.


  Kiitos kärsivällisyydestänne ja ymmärtäväisyydestänne.


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat,


  yhdistämisen pitäisi nyt olla käytössä kaikissa yhteisöissä, ja niiden teistä, jotka eivät ole vielä aloittaneet yhdistymistä, pitäisi nyt voida aloittaa prosessi uudelleen. Viime viikon perjantaina käyttöönotetun korjatun version kanssa sinun ei pitäisi törmätä aiemmin mainittuihin ongelmiin.


  Mitä tulee yhdistämisvaiheen pidentämiseen: työstämme parhaillaan aikoja ja ilmoitamme teille tänään tai huomenna, kunhan olemme saaneet päivämäärät määritettyä. Voimme jo tässä vaiheessa sanoa, että päättymispäiviä porrastetaan, jotta mahdolliset ongelmat eivät toistu samaan aikaan.


  Kun tiedämme päättymispäivät, julkaisemme ne.


  - Ikariam tiiminne

  Setistä suuri kiitos Sassukalle :* ja Jambolle päivityksistä! :saint:

  -----------------------------------------------------------------------------------------------


  Super Moderator - Ikariam.fi


  SÄÄNNÖT | OHJEET | SUPPORT

 • Hyvät pelaajat,


  kuten osa teistä on jo varman huomannut: saimme valmiiksi uudet yhdistymisen asetukset ja päivämäärät.

  Estääksemme "liian monen samanaikaisen" virheen mahdollisuuden, porrastimme yhdistymisen päättymispäivät.


  Yhdistymisen päättymispäivät ovat seuraavat:

  • 03.01.2022 08:00 CET -> AE, BG, BR
  • 04.01.2022 08:00 CET -> CZ, DE, EN (Suomen serverit yhdistyvät EN-servereihin, joten viimeinen päivä siirtymiselle on 4.1.2022)
  • 05.01.2022 08:00 CET -> ES, FR, GR
  • 06.01.2022 08:00 CET -> HU, IL, IT, PL, RO
  • 07.01.2022 08:00 CET -> RU, TR, US

  (CET = Pelin aikaa)

  Yhteisöt joita ei mainita yllä erikseen ovat lähdeyhteisöjä, joita ei enää yhdistymisen jälkeen ole olemassa.


  Mitä tulee sotaservereiden yhdistämisen alkamiseen: tarkkailemme tilannetta huomiseen asti ja päätämme sitten niiden aloituspäivämäärästä.


  - Ikariam tiiminne

 • Hyvät pelaajat,


  tänään haluamme päättää päivän muutaman tiedon murusen kera:


  1. Sota servereiden yhdistäminen


  Koska sotaserverit ovat erikoisia ja olemme törmänneet tähänastisen yhdistämisen aikana moniin ongelmiin, päätimme katsoa tähän mennessä tapahtuneeseen ja miten sotaservereiden kanssa voisi käydä jos sama onni. Tuon hyvän, pitkän seurannan aikana huomasimme useita asioita, jotka meidän olisi tehtävä toisin. Tärkein niistä on varmistaa, että meillä on todella tarpeeksi paikkoja kohdeservereillä. Nyt ei todellakaan ole mitään hyvää syytä sotkea asioita vielä enemmän lomien ajaksi, joten olemme päättäneet siirtää sotaservereiden yhidstämiset lomakauden jälkeiselle ajalle ja tehdä tarvittavat säädöt sitä ennen. Mitä tämä tarkoittaa sinulle: kaikki sotaserverit pysyvät ennallaan vielä jonkin aikaa. Teemme tästä taas infopostauksia lomakauden jälkeen (=tammikuun alussa).


  Tiedämme, että tämä voi olla melko "shokeeraavaa", mutta on järkevämpää tehdä seurannan aikana tarpeellisiksi katsomamme korjaukset kuin käydä se läpi vain törmätäksemme niihin ongelmiin uudestaan, joihin uskomme saattavamme törmätä, jos emme tee korjauksia.


  2." Hautausmaa"-pelaajat siirtyvät uusille palvelimille päätyen 50 parhaan joukkoon


  Olemme tietoisia tämän tapahtuneen. Hyvin selkeä ja lyhyt vastaus siihen heti: tätä ei olisi saanut tapahtua ja pahoittelemme tätä toimintaa. Tutkimme asiaa. Näin tehneet pelaajat siirretään takaisin hautausmaapalvelimille.


  3. Kauppa-alukset katoavat


  Olemme tietoisia tästä ongelmasta ja se on välitetty eteenpäin ja sitä käsitellään. Valitettavasti meillä ei ole vielä korjausta siihen.


  4. Laivaston ja joukkojen toimien viivästyminen


  Olemme tietoisia ongelmasta ja sitä tutkitaan edelleen. Heti kun saamme korjauksen asiaan, ilmoitamme teille.  - Ikariam tiiminen