Hali,
Több hiba is van a játékba, amit te mint külsős úgy sem tudsz befolyásolni. Alapvetően, nem egy rossz stratégiai játék széles körű sok lehetőséggel, de az utóbbi években rengeteg dolgot engedélyeztek amiben sok a kibúvó mint pl a multizás, amit felsoroltál. A kalózkodás ami rengeteg csaló játékost vonzott magával. Én személy szerint, legelsőnek amikor játszottam ezzel a játékkal összesen 3 szerver volt, ilyenekre nem volt lehetőség. Eléggé felkapott, volt minden sziget telis tele volt játékossal több százan akár ezren voltak egyszerre online.
Másodjára korona vírus elkezdésekor, bátorkodtam regisztrálni ismételten játszani ezt a játékot soksok év elteltével. Eunomia szerveren játszok top1 pozícióban, nem kevés előnnyel a másodikhoz képest. Nem vagyok egy rossz játékos értek a stratégiai játékokhoz rengeteg időt beletudok ölni, egy játékban csak h jobb helyezést érjek el bárki másnál. Ez nem ego növelés pusztán maximalista vagyok. Sajnálatos módon, több mint 1 hete kicseszett egy program script gyanújával, csak mert túlbuzgóként túlsokat nyomkodtam a kalózkodást. Roppant kellemes érzés, amikor rájössz egy játékról, hogy egyes részei levannak korlátozva mert annyian csalnak benne, és ezt megtapasztalod a saját bőrödön is. Ráfordítasz rengeteg időt, erre a játék azthiszi rólad egy robot vagy, mert hát ha valamiben jó akarsz lenni arra időt kell szentelned mint minden játékba, minden másban. Lorovus meg sajnálatos módon, nemtud feloldani egy jogtalan tiltást mert nincs rá felhatalmazása, levelezgetek mindenfelé, de csak jobbra ballra dobálnak majd vissza előre, senki nem tud semmit. Mondhatni érdekes egy támogatási rendszer ez. Természetesen nem használtam semmilyen segédprogramot, rengeteg időt öltem a játékba, ezért léptem túl azt a bizonyos limitet.
Ezek után kérdezném én, mégis hogyan szeretnél fellépni a csaló játékosok ellen?
A tisztességes játékosnak 1 előnye lehet velük szemben, mégpedig az idő amit a játékra fordít. De hát, mint láthatod ezt az egyetlen előnyt sem lehet felhasználni ellenük, különben póruljársz akárcsak én.
Másrészről, az én véleményem még mindig az ennyi idő után is visszatérve az ikariam játékban, hogy nincs végjáték. Ezzel a rengeteg új lezáratlan szerverek létrehozásával, csak szépen lassan arra jutnak, hogy kihalnak. Nem mindenki, szeret évekig játszani egy játékkal aki megunja abbahagyja, aki szereti folytatja megy a következő szerverre, ahova új játékosok is regisztrállnak(akik persze ismételten később megunják). Aki pedig, nemszeretné feladni azt a rengeteg időt amit a játékra fordított az pedig megmarad a szerveren. Na már most az utóbbiak lesznek a legkevesebben, ergo a szerver pusztuláshoz vezet.
Szerintem semmi köze nincs, a multiknak a szerverek kipusztulásához, ez pusztán csak azért van így mert ez a játék hosszúra van tervezve vég nélkül.
Természetesen, nem vagyok multi pártoló szerintem egy hatalmas kapufa volt, a fejlesztők részéről ez a lépés várható volt, ha a multizást engedélyezik megjelennek a csaló játékosok. Mivel a support támogatást, feltételezem már csak Lorovus az egyetlen aki állja a sarat és sajnos neki sincs mindenre joga, így ne várj hatalmas intézkedéseket. Csoda egyáltalán, hogy még neki van lelki energiája foglalkozni ennyi szerverrel.
Ha több, önjelölt admin lenne, talán könyebben kiszúrnák az ilyen játékosokat, de egyszerű a kispadról beszélni és nem a tettek mezejére lépni. Mint láthatod, senkise tolong azért, hogy ő most admin legyen, mindenkinek megvan a maga dolga.
Annyit tudok neked javasolni, hogy rengeteg játék létezik még az ikariamon kívül, keresgélj. Ez a játék nem a multizás miatt, nem a csalók miatt halt ki, persze hozzátesz egy lapáttal mert eléggé elveszi az ember játékkedvét amikor ellene találkozol, vagy mint engem egy korlátozó program letilt jogtalanul, amit épp ellenük írtak meg. Mivel ez egy hosszú és végtelen játék amit, többen nem szeretnek magasabb szinten űzni, ezért szépen lassan kipusztulnak a szerverek, ez szerintem ilyen egyszerű.
A szerver összevonásnak lenne értelme, de azt is kb racionális kereteken belül. Azokat a szerevereket, amik hasonló kor/napokban állnak a másikhoz képest, mindet egyszerre marhaság lenne. Ennek, kb annyi értelme lenne, hogy az "utóbbi" játékosok akik szeretik a hosszúra nyúló fejlett játék színvonalát is, találkozhassanak egymással.
Természetesen, ez is egy olyan kérelem amit már 2009-es forumos poszton is olvastam, szal csak mese habbal. Mint minden kérelem, amit kérvényeztek, sose került semmise a játékban, ami egy magyar forumon bejegyzésre került. Ez nem magyar játék, ne várjatok csodákat, amit itt írtok soha nem fog eljutni a játékfejlesztőkhöz. Nem hiába halt ki a magyar fórum is.
Persze, meglehet kövezni de ez az én egyéni véleményem erről az egészről.
Legyen szép napotok!