Dažādi jautājumi

• Jā, interesanti! Cik tad laika vajadzēs pirmajam tūkstotim reģistrētu spēlētāju atkal latviešu serverī? Neesmu pārliecināts, ka tur došos reģistrēties.

• Cik ilgā laikā jāiztērē "Vēl atlicis (brīvi):" resursi? Ir kāds laika limits? Šķiet, ka iepriekš bija, ne?

Ja rediģē alianses īso aprakstu, nevar saglabāt tekstu. Spaidi saglabāt cik gribi, nesaglabājas. Derētu salabot kādam.

Edited once, last by Betto69 ().

• Sveiki, man jautājums par Jūras briesmoni (hidru). Vienreiz ir bijis šis events, vai kādreiz būs vēl? Vai tas bija tikai vienreizējs pasākums? Spēlēju Omikronā.

• Tagad var uzlabot konkrētu vienību no +3 un +4. Tas ir redzams darbnīcā. A kas notiek, ja veic šo uzlabojumu? Parādās, ka var no +4 uz +5 vai pasaka, ka +4 ir maksimālais uzlabojums konkrētai vienībai?

• Nepaliek skaidrs kristāla samazinātāja loma. Vai tad darbnīcā nevajadzēja būt efektam pilsētā ar kristāla mazinātāju? Par eksperimentiem es nemaz nepieminu. Tas nedarbojas jau sen. Es kaut ko nesaprotu?

• Jautājums par to IP dalīšanu. Vai uz neilgu laiku tiešām nedrīkstētu atsēgt viņu? Ir vienā serverī 2 acc. Viens mans, otrs dēla. 2 pc mājās, protams 1 internets. Bet ir neaktīvs spēlētājs serverī ko vēlamies laupīt reizē, lai paspētu kaut cik izvākt pirms konts izdzēšas. Neietu uz kaut vai uz vienu un to pašu pilsētu reizē laupīt, bet divām dažādām. Armijas tur nav ko sist, lai būtu kopīgi tas jādara... Saprotams tas viss par pirātiem, kopējām kaujām, tas nenotiktu. Tik cik ietu laupīt neaktīvu spēlētāju vienlaicīgi. Vai tas tiešām ir tik smags pārkāpums par ko būtu uzreiz jānobano utt, vai privāti var sarunāt ar adminiem, kādi niki kāds serveris, lai pievērš uzmanību, ka nekas cits lieks netiks darīts un atļaut šādu lietu kaut uz to 1 mēnesi līdz pazūd neaktīvais konts, vai ātrāk, ja tiek izlaupīs viss un tad IP momentāli saslēgtu atpakaļ...

• Jautājums par to IP dalīšanu. Vai uz neilgu laiku tiešām nedrīkstētu atsēgt viņu? Ir vienā serverī 2 acc. Viens mans, otrs dēla. 2 pc mājās, protams 1 internets. Bet ir neaktīvs spēlētājs serverī ko vēlamies laupīt reizē, lai paspētu kaut cik izvākt pirms konts izdzēšas. Neietu uz kaut vai uz vienu un to pašu pilsētu reizē laupīt, bet divām dažādām. Armijas tur nav ko sist, lai būtu kopīgi tas jādara... Saprotams tas viss par pirātiem, kopējām kaujām, tas nenotiktu. Tik cik ietu laupīt neaktīvu spēlētāju vienlaicīgi. Vai tas tiešām ir tik smags pārkāpums par ko būtu uzreiz jānobano utt, vai privāti var sarunāt ar adminiem, kādi niki kāds serveris, lai pievērš uzmanību, ka nekas cits lieks netiks darīts un atļaut šādu lietu kaut uz to 1 mēnesi līdz pazūd neaktīvais konts, vai ātrāk, ja tiek izlaupīs viss un tad IP momentāli saslēgtu atpakaļ...

tad jau jebkurš varētu sataisīt 11 kontus- dēliem, meitām, vecmāmiņām, kaķiem un no visiem vienlaikus laupīt to neaktīvo!? Neaktīvais konts nemaz tik ātri nepazūd no pasaules virsmas. Un var tak saplānot, lai uzbrukumi nepārklājas- izvietojamies katrs pēc iespējas tuvāk upurim, lai mazāks laiks ceļā un laupa tas, kam vairāk vajag rešus, kad viens misijas beidz, otrs sāk! Gribi vairāk rešus- braukā pa naktīm.Tikai arī citi servera spēlētāji, gan jau būs pamanījuši to neaktīvo un arī vēlēsies pagrābt no pīrāga kādu gabalu.

• Kad spied uz jauna līmeņa būvēšanu un nav visu vajadzīgo resursu, parādās lodziņš ar "Jums joprojām trūkst resursi!". BET...

Teikums "Jums joprojām pietrūkst resursi!" nav gramatiski pareizs, jo darbības vārds "pietrūkt" prasa ģenitīvu, bet "resursi" šeit ir nominatīvs (pareizāk būtu "resursu").

Tātad pareizi ir:

• "Jums joprojām pietrūkst resursu!" – pareiza gramatika, spēcīgs apgalvojums.

• "Jums joprojām trūkst resursu!" – arī pareizi, mazliet formālāks tonis.

Kļūdainais variants:

• "Jums joprojām pietrūkst resursi!"nepareizs, jo vārds "pietrūkt" nevar vadīt nominatīvu.

Kopsavilkums:

Ja izmanto "pietrūkt", jālieto ģenitīvs:

• ❌ pietrūkst resursi

• ✅ pietrūkst resursu

Man jau sākotnēji likās, ka te nav kautkas kārtībā. Un arī mākslīgais intelkekts arī tā domā. No sevis piemetinātu, ka sājā izteicienā "joprojām" vietā noteikti lietotu "šobrīd".

• Iepriekšēǰas versijās maksimālais laiks pretinieku ostās ar laupījuma ielādi kuģos pēc kaujas bija 33 minūtes. Tagad tika manīts 42 minūtes. Tas tagad jaunais maksimuma laiks vai ir vēl kādi citi laiki ar?