savaş nasıl yapılır

• mesajında bana hakaret etmişsin ama herkes kimin cahil oldugunu cok iyi biliyor,

bunları ezberlemen büyük başarı demişsin, hiç de değil, detaylı savas raporuna giriyorsun,

mause ile havantopu gemisinin üzerine gelince orda görünüyor zaten cephane ''yüzdesi'' =)

elessar ayrı bir eşantiyon da sen ondan daha komedisin... sana ucube desem ucubelere hakaret olur =)

aslında bu konuyu takip edip senin de birseyler öğrenmen lazım,

mesela boş sehre yagma atarken sehrin sur'unu geçemeyip utancından hesabını tatile alan bir ikariam cahilisin.

hiç de öyle cahil herif seklinde bir hakaret etme, kötü söz sahibinindir derler ya bak gerçekten sahibinin olduguna inandım simdi =)

kısa bir hatırlatma; senin şuanda üyesi oldugun ittifağın lideri, ''Ali abi bu oyunu ve savasmayı senden öğrendik, benim idolüm sensin'' seklinde bir cümle kullandı... bunu niye belirttim onu da açıklayayım,

GRAND ÇEKEMEMEZLİĞİ rahatsızlığınız yüzünden adımı gördüğün yerde gelip hakaret ediyorsun.

ama size ittifak liderliği yapan lideriniz benim öğrencimdi... kısa bir hatırlatma olarak beyninize sokayım istedim =)

beyninize sokmayı seviyorum biliyorsunuz:thumbup:;)

caedLM.png

• BlackP1nk Gerçekten savaşmayı öğrenmek istiyorsan bunu TR de öğrenemezsin. Buradaki savaşlar mahalle kavgasına benzer. Doğru dürüst taktik yoktur. 10 kişi bir kişinin üzerine çullanıp dövmeye kalkar. Bir ada bir şehir seçerler, bütün ittifak oraya toplanıp orada savaşırlar. Güçleri yetmezse bir tane GP yüklü hesap bulup, onu öne sürerler. Yine yenemiyorlar ise, rakibi şikayet edip banlatırlar. Hala yenemiyorlar ise forumda sen galip geldin. Hayır ben galip geldim diyerek, kimin klavyesi kuvvetli ise galip öyle bulunurç O yüzden İngiltere serverinde hesap aç. Mutlaka filipinlilerin olduğu bir server olsun. nasıl savaş olur orada öğrenirsin.

9cj9lE.jpg

• Abi korsandan ban yedim korsan soğodum soru sordum şimdide soru sormaktan soğudum

Eksiklerini tamamlamazken eksiklerinizi arıyorsunuz hep birlikte böyle devam edelim

İyi forumlar

• BlackP1nk Gerçekten savaşmayı öğrenmek istiyorsan bunu TR de öğrenemezsin. Buradaki savaşlar mahalle kavgasına benzer. Doğru dürüst taktik yoktur. 10 kişi bir kişinin üzerine çullanıp dövmeye kalkar. Bir ada bir şehir seçerler, bütün ittifak oraya toplanıp orada savaşırlar. Güçleri yetmezse bir tane GP yüklü hesap bulup, onu öne sürerler. Yine yenemiyorlar ise, rakibi şikayet edip banlatırlar. Hala yenemiyorlar ise forumda sen galip geldin. Hayır ben galip geldim diyerek, kimin klavyesi kuvvetli ise galip öyle bulunurç O yüzden İngiltere serverinde hesap aç. Mutlaka filipinlilerin olduğu bir server olsun. nasıl savaş olur orada öğrenirsin.

Usta, uyesi oldugun kan ittifaginin bu yukarıda anlattığın k.pece savasma sisteminden rahatsız oluyorsan o ittifaktan cik baska ittifaga git ya da ittifaksiz olarak devam et. Bu yukarıda saydıklarının tamamını ve hatta fazlasını yaptigini kendi eliyle yazarak itiraf eden kan ittifagi uyeleri var. Hatta utanmadan gurursuzca forumda cikip senin yakındığın ama onlara göre övünülecek birseymis gibi "hesaplarini banlattik" şeklinde laf edenler oldu. Inkar mi edersin yoksa ispatını mi istersin? Bunlara sende şahit oldun. Yakindigin durumlarla ilgili, Bence herkes kendi kapısının önünü süpürmeli diyeceğim de sizde evin içinden başlanmalı...

Bir savasin galibini forumda kimin klavyesi kuvvetli ise o şekilde anlasilir şeklinde komik bir laf etmişsin. Ordaki "kuvvetli" sozu yerine yalansiz ve durustce olarak yazsaydın mesajına like alabilirdim belki. O da sadece bu sözünle alakali olarak.

İngiltere serverlerinde hesap açmayı tavsiye etmişsin. Bak bu sayfadaki yazılanlara? Elessar Ne demiş? Bak aynen paragrafı ekliyorum buraya,

Savunma savaşlarında Havan topu ve Süratli Kürek Botu gemileri için “cephane bugu” denilen olay yapılır ve 42-30 gemi (HAVAN-SKB) ile uzun rauntlar boyu tutabilirsiniz

Cephane bug unu legal birseymis gibi lanse ediyor... ve bu mantığa sahip adam (!) seninle ayni ittifagin uyesi. Simdi bu alıntı yaptigim mesajını tekrar okudum da, gercekten yaşlanmışsin usta... ya da benliğini tamamen kaybetmiş bir Kan ittifagi uyesi olarak ikariam hayatına devam ediyorsun. Üzüldük mü? Kan uyesi misin? Beter ol derim ne diyeceğim :)

Son olarak da sunu diyeyim, seni eskiden dürüst ve gerçekten saygı duyulacak birisi olarak tanırdım. Ancak bu konuda elessar in yanlis bilgi vermesine rağmen sırf kendi ittifaginin bir uyesi oldugu için bunu görmezden gelip onu uyarmaman, ancak bu alıntı yaptigim mesajindaki genel uslubun yani ikariam tr de hersey ve herkes yanlış ama yanlışı kendi ittifagina uye olan biri yapinca görmemezlikten gelmen (bu ilk defa da değil hani) benim nezdimde ne dürüstlüğünün ne sayginliginin zerresini bırakmadı. Sen övdüğün ecnebilerin İngiltere serverlerinde devam et usta... çünkü seni tamamen kaybettiğimizi artık anladık.

caedLM.png

Nasilda özet gecmiş kan ittifakini ^^en son savasta bu anlattiklarinin hepsini yaptilar ^^

• Gerçekten savaşmayı öğrenmek istiyorsan bunu TR de öğrenemezsin. Buradaki savaşlar mahalle kavgasına benzer. Doğru dürüst taktik yoktur. 10 kişi bir kişinin üzerine çullanıp dövmeye kalkar. Bir ada bir şehir seçerler, bütün ittifak oraya toplanıp orada savaşırlar. Güçleri yetmezse bir tane GP yüklü hesap bulup, onu öne sürerler. Yine yenemiyorlar ise, rakibi şikayet edip banlatırlar. Hala yenemiyorlar ise forumda sen galip geldin. Hayır ben galip geldim diyerek, kimin klavyesi kuvvetli ise galip öyle bulunurç O yüzden İngiltere serverinde hesap aç. Mutlaka filipinlilerin olduğu bir server olsun. nasıl savaş olur orada öğrenirsin.

Hocam! Bu filipinliler nasıl taktikler kullanıyorlar; örnek verebilir misiniz? Biz de öğrenmiş oluruz. Şimdi araplardan gp alıp, ingiliz serverına filipinli kesmeye gitmeyelim:)

Cephane bug unu legal birseymis gibi lanse ediyor...

Hocam cephane bugu zaten legal.

• altin elbiseli kardeşim,

Cephane bug unun legal birsey olduğunu ben de biliyorum, ancak bilgemen in yazdigi mesajda yakindigi durumlar da legal ben onlara illegal dedim mi tabiki hayır. Adi üstünde cephane "bug" u... oyun hatasi ya da oyunun halen cozulememis açığı diyelim.

BlackP1nk konuyu açarken sorduğu soru su, savas nasıl yapılır. Oyunun açığı nasılsın kullanılır degil.

caedLM.png

• genelde çok kişiye güvenmem @D O R U K :)) tek takılırım biraz nasıl daha güçlü olurum savaşlarda tek başıma

büyük savaşlarda en çok hangi gemileri kullanmalıyız yüzde kaçı arka saf kaçı ön saf kaçı arka saf olmalı askerlerde de aynı şey

hangi asker gemi daha çok kullanılır büyük savaşlarda hangi askerler gemiler daha çok keser böyle sorular savaşla ilgili

şuan merak ettiğim bu kadar foruma soru sorsam ya kimse cevap vermiyor yada böyle tartışıyorlar

• Bir ittifakta olmanın önemli olduğu anlar da gelir ama. :whistling: Yalnızca duyuru bakmak veya savaş raporu asıp üzerine konuşmak için tercih ediliyor bizde forum çoğunlukla.

Karada

İlk hat için Hoplit ve Buhar Devi

İkinci hat için Sülfür Tüfekçi

Üçüncü hat için Topçu ve Mancınık

Kanat için Kılıç Ustası

Hava hattı için Gyrokopter ile Balon Bombardımancısı.

Sülfür Tüfekçi,Topçu,Mancınık,Balon Bombardımancısı ve Gyrokopter'in cephaneli savaşma hali yüzünden onları tazelemen gerekir.

Denizde

İlk hat için Alev Gemisi ve Buharlı Şahmerdan

İkinci hat için Havantopu Gemisi ve Mancınık Gemisi

Üçüncü hat için Füze Gemisi ve Denizaltı

Kanat için Şahmerdan Gemisi

Hava hattı için Balon Taşıyıcı ve Süratli Kürek Botu

Havantopu Gemisi,Mancınık Gemisi,Füze Gemisi,Denizaltı,Balon Taşıyıcı ve Süratli Kürek Botu'nun cephaneli savaşma hali yüzünden onları tazelemen gerekir.

Tazeleme işlemi yüzünden şehrinden direkt hedefe gitmek yerine yakındaki bir şehre konuşlanıp gitmek daha iyidir. Çünkü zaten hedefle senin şehrin arası uzaksa tazelemek için o birimleri çağırdığın zaman senin şehrine gidecekler. Zaman kaybı yaşamamak için ya önce yakındaki bir şehri işgal etmekle uğraşacaksın ya da yakındaki bir ittifak arkadaşına gideceksin.

Yardımcı olabildim mi?

Resim.png

• tazeleme nasıl yapılır

bazıları buhar devini uzun süren savaşlarda tercih etmiyor neden

mesela 50k gemi basacaksan ne kadar alev ne kadar buharlı şahmerdan ne kadar füze gemisi ne kadar skb ne kadar havan topu ne kadar yüzer üs lazım

100k asker basacaksan ne kadar kılıç,hoplit,s.tüfekçi,b.devi,topçu,balon,gyro,

bunlarıda söylersen sevinirim bilgilerin için teşekkür ederim

• Buhar Devi'nin verilerini diğerleriyle kıyaslayınca "savaş uzadıkça avantaj sağladığı yerlerde düşme yaşanıyor" diye aklımda kalmış. Ondan olabilir.

Şimdi ağırlığı dağıtma işi senin stratejine kalıyor. Çünkü tek tip strateji ile karşılaşmayacaksın. Düşmanla savaşa savaşa orasını sen kuracaksın.

Tazeleme dediğimiz sadece cephaneli birimleri (son paragrafta dediğim hedefin yakınındaki şehre) önce geri çağırıp sonra şehre vardığında tekrar savaşa göndermek.

Bir şey değil. :saint: Yardımcı olabildim mi?

Resim.png

• Soruyu cevaplasanaz mı artık :/ :))

şu gıt gıt grandın dediklerinin tam tersini yaparsan başarılı olursun.Savaşta bütün hesaplarını banlatım.30m gpsini terhis ettitdim.Savaştığı hesabı banlatım.Bulunduğu ittifağının generalinin apoletlerini söküp ittifaktan attırdım.Liderlerini yağma atıyoz tatile aldırdık hergün rodos vuruyor.Üyelerini tarlamız yaptık gel elimizden kurtar diyoruz.Oyunda nickini söyle forumdan ötme diyorum hiç bir şekilde tepki yok forumda boş boş konuşuyo yazdıklarını okuyanda yok arkadaş lise terk olduğu için cahil kaldı