Változás

 • Sziasztok, Karbonizált vagyok, néhányan talán ismertek úgyhogy nem mutatkozok be..


  Olyan okból írok a fórumra, amit szerintem az Ypsilon szerveren, meg úgy általában véve az egy évnél régebbi magyar szerókon játszók mind jól ismernek, nevezetesen a szerverek elnéptelenedésének problémája.


  Nem kell részletezni, hogy egy multiplayer játék esetében mekkora gondot jelent az, hogyha a szervereken nincs meg egy kellő mennyiségű játékos (értelmét veszti az egész mivel semmit sem lehet csinálni a legózáson kívül, azt meg singleplayer játékokkal is lehet). Legfőbb gondot a megtorpanás okozza, egy bizonyos szinten túl egész egyszerűen nincs mit csinálni a játékon belül, ha nincsenek más játékosok, akik ellen versenghetnénk / összefoghatnánk. Nem lehet kellő mennyiségű kultúr egyezményeket kötni, nem tudunk harcok során összekovácsolódni, nem tudunk kivel kereskedni, nincs értelme kalózkodni, már lassan üzenetet sem fogunk tudni küldeni, mert azt sem lesz kinek.  A KONKRÉT JAVASLAT:


  Kettő vagy több, alacsony játékos számú (250 nél kevesebb aktív játékos) magyar szerver összevonása az Ypsilonnal (vagy az Ypsilon összevonása egy másik szeróval, amelyik jobban működik), a játékos accountok egészében történő áthelyezésével


  VAGY


  kapjunk egy egyszeri lehetőséget arra, hogy áthelyezhessük az accjainkat valamelyik másik szerverre, azok összevonása és ambrózia befektetés nélkül.  Az egészben történő áthelyezést két okból tartom fontosnak:


  -egyrészt a legtöbben már évek óta építgetjük az accjainkat, és szerintem a már meglévő, jól kiépített accok teljes hátrahagyása méltánytalanul nagy ár lenne

  -másrészt ha tényleg megtörténik az összevonás, teljesen elölről kezdeni mindent egy olyan szerveren, ahol az "őshonos" játékosok mind 5-10-20 milliós accountokkal szaladgálnak teljesen elvenné a versenyképességünket. Egymillió kiscsirke a T-Rexek ellen, nem volna igazságos a küzdelem.


  A javaslatot elsősorban a játék készítők figyelmébe ajánlom. Nem mintha sokra számítanék, de hátha elolvassák és legalább elgondolás szinten felkerül náluk a palettára.


  Egyenlőre nem terjesztem fel mint javaslatot, előbb szeretnék egy megbeszélést a dologról hogy a GameForge lássa, az Ypsilon tényleg ezt akarja. Itt jegyezném meg, hogy a szerver összevonáson kívül más megoldások is lehetnek, a dolog célja végülis az lenne, hogy a szerverünket újra játszhatóvá tegyük. Mindenki írja le a véleményét.

 • Elvileg technikai okai vannak, hogy nem vonják össze a szervereket -- mindez, ismerve a "fejlesztők" (vannak?) aktivitását és képességeit pedig gyakorlatilag azt jelenti, hogy kb. az örökkévalóságig nem lesz összevonás, illetve csak reménykedhetünk, hogy egyszer az aktuális új szerver mellé egy összevonást is kapunk.


  Egyébként nagyjából minden ország ~minden játékosa + a különböző országok teamjei is emellett teszik lesz a voksukat. (legalábbis amelyik nyelvet értem, illetve ahonnan említették az angol fórum más országból valók, hogy náluk is ugyanez van)

  Úgyhogy sajnos már rég nem az a kérdés, a játékosok (vagy a team) akar-e összevonást, mert ez kérdés nélkül is nyilvánvaló.  Csak érintőlegesen tartozik a témához, de azért megjegyezném: nem lehetséges úgy összevonni a szervereket, hogy a nagypontszámúak mellé ne kerüljenek kicsik is -- amúgy is ha valaki régi szerverre regisztrál, ugyanitt tart. Egy párszázezer pontos játékos pedig már nincs akkora hátrányban ha ért a harchoz és olyan szövetségben van ahol tudnak/akarnak is segíteni ha egy nagyobb játékos rászáll. Aki pedig nem tud, nem akar ilyennel foglalkozni, annak akkor sem fog menni ha 30 millió pontja van :)

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Más GF játéknál meg van oldva a szerver összevonás, és indőnként van is. OGame-ben ugye hasonló a létszámalakulás, és ha nem is gyakran, de megoldják.

  Ha akarnák, akkor itt is tuti megoldható lenne. Pláne, úgy, hogy ha jól tudom akkor anbróziáért lehetséges a költözés... Ami azt jelenti, hogy technikailag működik, meg van oldva. csak nem akarják................................

 • Ha akarnák, akkor itt is tuti megoldható lenne. Pláne, úgy, hogy ha jól tudom akkor anbróziáért lehetséges a költözés... Ami azt jelenti, hogy technikailag működik, meg van oldva. csak nem akarják..............

  Nagy tisztelettel, nem az ő akaratukon múlik. Hanem a miénken.

 • Az új szerverek nem oldanak meg semmit, én Alfán és Ypsilonon játszom, az Alfára véletlenül léptem be majd 10 év után és meglepődtem hogy még él az accom! Ha ambróziáért megy a dolog, akkor menne ambrózia nélkül is az összevonás. Technikailag is meg lehetne oldani hogy ha olyan szervereket vonnak össze ahol már van egy acc, akkor a kisebbet törölnék, illetve amelyiket a játékos kijelöli. Szóval jó lenne az összevonás!

 • Az ambrós acc költöztetés kicsit másképp működik, egyszerűbb folyamat, mint a szerverösszevonás.


  Ebben az esetben pl. nem vivődik át a beadott nyersanyag, mint anno összevonásnál volt. (aki már tíz/százmilliós nagyságrendben fejlesztett bányát, annak nagyon nem mindegy)

  Összevonásnál az ingyenes városáthelyezés is jár(t). Acc áthelyezésél ez ugyanúgy plusz ambróba kerül, csupán "kedvezményes", mintha utólag helyezgetnéd át a városaidat.

  Arról sem tudok, hogy átmeneti elégedettség bónusz járna az új kultik újrakötéséig azok kiesését helyettesítendő.  Sajnos én már nem vagyok e téren optimista. A mi akartunk már régóta nem számít, és ezt mint (ex)teamtag is mondom, nem csak játékosként.


  Az új szervereket azért kapjuk megállás nélkül, mert átmenetileg aktívak és sokan vesznek ambrót, ami egy olyan szerveren, ahol már beállt az "egyensúly", kialakultak az erőviszonyok, ott nem történik meg.

  Nyilván +1 szerver fenntartása pedig minimális többletköltséggel jár a háznak.


  Félő, ha nem érné meg nekik új szervert indítani, akkor már inkább döntenének a játék megszüntetése mellett, de ne legyen igazam.

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Nos, a készítők számára a nap végén ez az egész természetesen egy üzlet, nem több, nem kevesebb. Ők azért csinálják, hogy ki tudják gazdálkodni a költségeiket, ki tudják fizetni a fejlesztőiket / programozóikat, a rezsit, az irodáik bérlését stb, és esetleg még egy kis profitot is össze tudjanak hozni hogy azt befektessék új játékok / programok készítésébe. A döntéseik meghozásánál is elsősorban az üzlet fenntarthatósága, profitábilissá tétele az elsődleges szempont, ebben nincs újdonság, nem is azért írok és bíztatom a többieket is, hogy írjanak, mert ki akarom venni a GF szájából a falatot.


  Az ok amiért írok az, hogy napról napra, lassan csuszamló de megállíthatatlan folyamatként látom szépen lassan széthullani azt a közösséget, aminek éveken keresztül tagja voltam + annó építésében részt vettem. Ezért szeretnék változást, amihez én magam még az Ypsilon legnagyobb szövetségének vezetőjeként is kevés vagyok.


  A döntés pillanatában játék készítők egyértelműen a nekik legmegfelelőbb módon fognak dönteni bármilyen változtatásról. Nekünk egyenlőre az is elég, hogyha összefogunk és elkezdünk komolyan beszélni róla.

 • Jó lenne, ha legalább lenne a részükről kommunikáció, hogy tudjuk van e rá esély, vagy nincs. Vagy el tudnák mondani mik az ő érveik az összevonás ellen, mert mi eltudjuk mondani, mik az érveink az összevonás mellett...

  Ha lenne összevonás, akkor meglátásom szerint az összevont szervereken is több ambrót vennének, mert újra élet lenne, és nem pedig csendesen csordogáló időtöltés.

 • Szerver összevonással,több ambrosiát tudnának eladni,mint új szerverek indításával.Ez szinte biztos,tehát nekik is megérné!

  Így viszont lassan,egymás után fognak kihalni a szerverek. Teljes mértékben támogatom a javaslatot.

 • Nem értem a problémát, már volt összevonás az Ikariam történetében, és nem a játékosok kezdeményezték. Akkor szűnt meg többek között a Pi szerver, ahol játszottam. összevonás nélkül viszont lassan játszhatatlan lesz a szerverünk.

 • Valamilyen változtatásra szükség lenne mindenképpen. Az összevonás mellett szól hogy nem kell a nulláról kezdeni az építkezést és az így létrejövő szerveren sok aktív és tapasztalt játékos lenne ami az aktivitást is ösztönözné.

 • Szerintetek az évek óta mondogatott dolgoknak most lesz valami hatása ha még többet beszélünj róla? A nemzetközi szerver is a játekosok fejéből pattant ki,szervezték le az egészet...legalábbis igyekeztek. A GF nek semmi mást nem kellett vna tennie,csak hogy kicsit enyhít a nyelvi szabalyokon az aktuális szerveren meg egy kicsit beleáll a dologba ingyenreklámmal( mondjuk egy hivatalos közleményt ad ki h a játékosok ötlete miatt xy szervert ezennel nemzetközinek tekintjük,itt a link hozzá...stb). Nem gondolnám,hogy tucatnyi ország több száz, ezer játékosa ne tudott volna annyi ambrót termelni egy ilyen( a jelenlegi körülmenyek közt) brutal aktív szerveren, hogy ne érte volna meg. Ráadásul a GFnek ez 0 forintjába került. Erre a bemutatott reakció kb az volt,hogy ezt meg mégis hogy merészeltük és most negmutatjuk, hogy hogy tudunk pillanatok alatt szétverni egy ilyen kezdeményezést.


  Ezek után tényleg elhiszi még bárki,hogy ezzel a játékkal lesz még valami? Én már hosszú ideje nem játszom, puszta naivságból nézegetek rá néha fórumra, hátha mégis lesz valami összevonás. Bár lassan ott tartunk,hogyha 1 szerverre csődítenének mindenkit se lenne már túl aktív az a szerver...


  Nem egy rossz játék és én is szerettem, de ha az én véleményem érdekel bárkit is, ha csak a közösség miatt játszotok, menjetek máshova. Tudom, nem feltétlen szeret mindenki otthagyni már megszokott dolgokat újért cserébe, főleg ha ezt a játekot már eléggé ismeri. De nem hiszem,hogy lesz itt bármi változás, bármit is tesz ez a közösség.

 • Most az egyszer Jonnak igaza van.Nem rossz játék ,én is szeretem,és igen a közösség miatt vagyok még itt:!:

  Nem nagyon tudsz máshová menni,mert nem igazán van hasonló játék.:(


  Sajnos sokan jó szakemberek ott hagyták a GFet és így nincs nagyon aki tudna bármit is fejleszteni vagy ép a szervereket összevonni.

  Kitalálták a lobbyt a multik ellen ,de ez sem jött be sőt inkább rosszabb lett:!:

  Minden fejlesztés csak rosszabb.


  Sajnos nem miattunk van a GF hanem mi vagyunk érte:(

  Ha nincs ambi vásárlás már nem jó üzlet.

  Hiába a kérés ott tartunk,h meg sem hallgatnak.


  Nemzetközi szerver:?::?:

  Mi kiáltottuk ki és ne,h azt képzeljük már,h akkor az lesz ha mi játékosok azt mondjuk.

  Mi bezzeg örültünk volna ha itt valamelyik szerver lett volna pl war mert az gyorsabb.

  De többség nem így gondolta,bár már sokan otthagyták posit is.


  Szóval támogatnám az összevonást egy utolsó felvonásra mert akkor biztosan az lenne.

  Dy3y8Ko.png

  A lehetetlen csak a fejedben létezik...


  Sig & Ava by Lara

 • Már csak azt nem értem, ha nincs fejlesztő csapat, nem is terveznek felvenni olyanokat akik még ki tudnának hozni valamit a játékból, és pénz sincs már fejleszteni, akkor miért kaszálják el a tök ingyenes közösségi kezdeményezéseket? Mint pl a nemzetközi szerver volt. Miért kérték ki a véleményünket anno, hogy milyen ötleteink vannak a játék javítására( STOMPT vagy mi a fene), ha egyébként tisztában voltak vele, hogy semmilyen ötletet sem tudnak megvalósítani? Simán be kellene már ismerni, hogy ez úgy ahogy van el lett .... szúrva, ha van bármi ötletünk arra, hogyan lehetne növelni a játék népszerűségét, vagy aktivizálni a még meglévő játékosszámot lényegében 0 befektetéssel, akkor ossza meg az ötletét és felkaroljuk.


  Ez az opció miért nem játszik, ha a GF önmaga már képtelen bármit is tenni?


  Lehet, hogy pont ilyen játék nincs,de rengeteg hasonló van. Az tény,hogy az ika ha valaki aktívan és profin harcol az elég sok figyelmet igényel, magyarán hosszú ideig leköti az embert. De ez egyben hátrány is, mert pl egy több száz körös csata lényegeben a gép elé szegez egész napra, mindegy melyik szerveren vagy.

  Amivel én játszom mostanában sokkal kevesebb figyelmet igényel, cserébe egy sokkal személyre szabottabb csatamotor áll a rendelkezésedre.


  Mellesleg mindegy ki hogy áll hozzá a dolgokhoz. Rövid időn belül vagy lehúzza a gf a rolót, vagy annyira kevesen lesznek egy szerveren, hogy még a legújabbon sem lesz lényegi mocorgás.

 • Létrehozhatna a GF 2-3 szervert, ahol "mindent" lehetővé tesz, amit az egyedi szervereken is működtet a gyorsításokból.


  A szerverekre meg irányíthatná úgy a játékosokat, hogy pontszám-kategóriákat hoz létre, hogy ki hova kerüljön. Akkor nagyjából hasonló lehetőségekkel rendelkező játékosok kerülhetnének egy-egy szerverre.

  Természetesen a lehetőséget meghagyhatná arra, hogy a kisebb pontszámú játékosok a magasabb pontszámúak közé menjenek, ha ezt baráti kötelékek indokolják.


  Aztán, végső stádiumban időzónák szerinti nemzetközi összevonást sem tartanék lehetetlennek! Majd szépen kimúlhat ez a játék, mert az idő is elszáguldott felette, miután nagyon sokan már mobil eszközökre tervezett játékokkal nyomulnak.

 • Húúú ez hogy szétrobbantaná a jól felépített multi- és kalózmulti-birodalmakat :D


  Egyébként nem rossz ötlet amit írsz Kopi. Szerintem egyébként nem lenne szabad hogy a speckó tulajdonságok befolyásolják a szervert, valaki nagyon felső berkekben tuti tudná azokat állítgatni.

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Kedves Kocsma Népe!


  Jó hírekkel szolgálhatok, kocsmárosotok sikeresen doktorrá lett 8)

  Hogy minek a doktora, az majd kiderül, egyelőre iszok rá egyet :D


  Pezsgőt mindenkinek!

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

 • Kedves Doktor Úr!


  Annyira be tetszett nyomni, hogy már fel sem tetszik ismerni a kocsmát? :)

  Pisilés előtt sliccet kell nyitni! ;) Igaz, ha meleg van, hamar felszárad...


  Nagy-nagy gratula! :)