Ambrosia Ve Ada Hakkında

• Merhabalar

2 adet sorum olacak bunlar ile ilgili bir şeyler yapılabilinir mi diye ?

5-6 sene önce oynadığım bir hesap vardı.Geçen gün şans eseri girdim ve hesabın silinmemiş olduğunu gördüm. İçerisinde yüklü miktarda ambrosia var.(Server tamami ile ölü durumda şuan) Yeni bir server'a başladım (hydra) o ambrosiaları bu hesaba aktarma,iade gibi bir durum var mıdır yoksa üzerine su içmek mi gerekli ?

Bir diğer sorum ise yeni başladığım server'da mermer adalarında şöyle bir sıkıntı var . Genelde %85'inde bu durum mevcut. Yanındaki diğer 3 madenin adası bomboş iken mermerin 16-16'sıda dolu ve ya inaktif yada tatilde hesaplar.Genellikle 1-2 seviyeli şehirler ve büyük olasılıkla klon hesaplar yer kapatmak için yapılmış.Bunların temizlenmesi için herhangi bir bildirim vs yapabilirmiyiz yoksa buda akışında mı gidiyor ?

• Hesaplar arasında amb transferi yapılmaz.

Büyük ihtimalle örs ve Poseidon adalarıdır hem yer tutmak hem adaya bağış yapmak için kullanılıyor.

Maalesef bunun içinde herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.

Yani ben görmedim uygulandığını.

Ama yinede ticket aç istersen belki ilk olur.

• Ticket açtım bakalım okuduğum kadar ile bir halt değişmiyormuş sonucunda ama kısmet

Anıt farketmiyor çevremde 8 mermer adası var hepsi aynı durumda.Bunlara bir çözüm bulurlar inş

• Bunun tek çözümü sen de bir ada bulup kapatacaksın. Kapatamiyorsan yanina arkadaş bulacaksın beraber kapatacaksınız.

Hocam her türlü kapatırsın adayı o değil olay.Bende gidip bir dünya yan hesap açıp bir ada bulup yerleşirim oraya.Benim sormak istediğim bu multihesap olayı legale mi döndü bu oyunda. Yanlış hatırlamıyorsam eski swlarda en azından Rho'da falan oynarken böyle sorun yaşamıyordum. Sonra aktiflik azalıyor vs ayağına sw birleştirdiler iyice rezil kepaze oldu sistem.

• İlk soruna cevap olarak: Başka hesabına ambro aktarma şansın yok ama belli başlı şartlar doğrultusunda o hesabını başka servera ambrosia karşılığı taşıyabilirsin. (Maalesef halihazırda oynuyor olduğun Hydra serverına bu hesabı taşıyamazsın, nedenini server değiştirirken dikkat edilmesi gereken durumların son maddesinde göreceksin.)

Server değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler:

Hesap aktarımını birkaç şehir taşıması içeren bir paket şeklinde alırsan, her şehir taşıması için 175 Ambrosia ödersin.

• Hesap aktarımı geri döndürülemez.
    • Savaş sunucusuna geçiş yapılamaz.
    • Kendi inşa ettiğin Helios Kuleleri, taşınma işleminden sonra yeniden konumlandırılabilir.
    • Şehirlerin mümkünse aynı koordinatlara yerleştirilecek. Eğer yer yoksa aynı hammadde birikimleri olan adalara yerleştirilecekler.
    • Geçerliliği kalmayan kültürel eşya anlaşmaları 7 günlük memnuniyet bonusuyla (+1000 memnuniyet) telafi edilecek.
    • Başka bir sunucuda direkt top 50 arasına gireceksen, o sunucuya geçemezsin.
    • Zaten bir hesaba sahip olduğun bir sunucuya taşınamazsın.

2. soruna cevap olarak da COMA'nın vermiş olduğu bilgiyi gösterebilirim.

1. Multi Hesaplar (Çoklu Hesaplar)

Bildiğiniz gibi oyun içi ip paylaşımı yaparak 10 hesaba kadar sahip olabiliyorsunuz. İp paylaşımı izni olmadan, 24 saat içinde aynı ip'de yer alan hesaplar 365 gün tatilsiz kapatılacaktır. İp paylaşım izniniz dahi olsa bu kuralı 3. kişler aracılığıyla size avantaj sağlayacak şekilde kullanamayacaksınız. (örneğin; X kişisinde 5 tane hesap var bu 5 hesapla birlikte korsan puanı / kaynak biriktiriyor, biriktirdiği bu puanları / kaynakları sürekli aynı kişiye yağmalatması yada bir başka kişinin sürekli aynı kişiyi yağmalıyor olması 3. kişiler aracılığıyla kuralı ihlal etmek olarak dikkate alınacaktır. .

Yukarıdakilerle sınırlı kalmamakla birlikte, neler yapıp yada yapamıyacağınıza bir göz atalım;

• İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Kaynak gönderemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar 3. hesaplar aracılığı ile çapraz ticaret yapamazlar.
    • İp paylaşımlı hesaplar yalnızca ada kapatmak için kullanılamazlar.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Savunma olarak askeri birlikle gönderemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle KORSAN yada askeri baskın düzenleyemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Ticari mal gönderemezler, alıp satamazlar.
    • İp paylaşımlı hesaplar birbirlerine kesinlikle Casus gönderemezler.
    • İp paylaşımlı hesaplar Aynı İttifaklara yada Farklı İttifaklara girebilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar Oyun içi mesajlaşma sistemini sorunsuz kullanabilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar kendi aralarında kültürel anlaşma yapabilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar aynı adalara bağış yapabilirler ve aynı adada bulunabilirler.
    • İp paylaşımlı hesaplar kendi aralarında arkadaş isteği gönderebilirler.

You don't win silver you lose gold.

• Cevabınız için teşekkür ederim.

Gerekli bilgileri Ticket aracılığı ile ilettim bakalım ada kapatma ile ilgili ama anladığım kadarı ile suistimal edilebilirliği çok yüksek bu olayın.Bak rastgele bir seçtiğim mermer adası. Neredeyse 10 mermer adasının 8'i bu durumda çevremde.Birliğimdeki oyuncularla da konuştum daha önce bir çok kez iletilmiş ama bir sonuç çıkmamış.

• Bunlar oluyor olacak 2 yönden bu yapılıyor 1 incisi ada güvenliği 2.si inanç güvenliği için başkaları kaparsa düşürmesin diye. Açıkçası yeni serverda oynuyorsan, yeni başlanmış serverda ekip şart adayı da tanıdığın kişiyle kapatacaksın. Diğer türlü bence sürekli sorun çıkar. Böyle yapmayanlar yaninda birileri olmadigi için tüm yerleri kapıyor ya kimse kapmasın ya da kendi için veya arkadaşı için kapatıyor.