Játékszabályzat segítség

 • A következő leírás a 2015.03.31-től érvényes Játékszabályzathoz készült kiegészítés.


  Tartalomjegyzék


  1. Multi, ip megosztás
  2. Account megosztás
  3. <Pushing, adóztatás, kéretlen nyersanyag küldés
  4. Hibakihasználás
  5. Scriptek
  6. Valós életbeli fenyegetés
  7. Tartalom
  8. Nyelv
  9. Általános szerződési és használati feltételekről (Felhasználási feltételek)
   • Account átadás, Accountlopás
   • Proxy használat
   • Pénzért való értékesítés

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Multi és IP megosztás  Az új játékszabályzat szerint lehetőség van arra, hogy egy játékosnak több accountja legyen egy szerveren. Ezt a játékon belüli új opció használatával be kell jelenteni. Hasonló módon az ip megosztást is.


  Segítség a bejelentéshez: Ip megosztás és multi bejelentése a játék Opciókban  Az ilyen accountok között semmiféle közvetlen kapcsolat nem lehetséges, ezeket a kapcsolatokat maga a rendszer megakadályozza.  Nem megengedett egymás közti kapcsolatok:


  1. Kereskedelem a kereskedő poszton keresztül
  2. Nyersanyag küldés
  3. Egységek és hajók állomásoztatása egymás városába
  4. Egymás támadása, védése
  5. Harmadik fél városában való egyidejű tartózkodás
  6. Harmadik fél együttes támadása, védése
  7. Harmadik fél együttes támadása, védése, akkor sem, ha egyikük tengeren a másik pedig szárazföldön támad
  8. Kalózkodás

  Ami viszont megengedett:


  1. közös szövetség
  2. kultúregyezmény kötés
  3. barátlistás kapcsolat
  4. levelezés
  Az azonos internet kapcsolatot használó játékosokra szintén a fenti megkötések és bejelentési kötelezettségek vonatkoznak.  Elmulasztott bejelentés, a szabály bárminemű megkerülése tiltást vonhat maga után.  Maximum 10 account köthető össze. Többre nincs lehetőség.  A felhasználási feltételek vonatkozó pontja: 4.1

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Account megosztás


  Soha semmilyen körülmények között nem léphet be senki egy másik felhasználó fiókjába. A játékosok nem oszthatják meg egymással a belépési adataikat. Az már account megosztásnak számít, és tiltás jár érte.


  Account őrzés nem létezik tovább, a játékosoknak lehetőségük van a vakáció mód beállítására bármikor, ezért az őrzés helyett az a használható opció.  A felhasználási feltételek vonatkozó pontjai: 3.1.1. - 3.1.4.

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Pushing, kéretlen nyersanyag küldés és adóztatás

  Nem engedélyezett gyengébb játékos rovására előnyhöz jutni. Egy játékos akkor tekinthető gyengébbnek, ha a fogadó játékosnál kevesebb pontja van.


  Pushing alatt azt értjük, amikor egy nagyobb pontszámú játékos ellenérték nélkül kap nyersanyagot egy kisebb pontszámú játékostól. Minden kapott nyersanyagot 48 órán belül vissza kell adni, bármilyen nyersanyagban - 1:1 arányban. Olyan nem létezik, hogy én adok nyersanyagot, ő meg katonát vagy védelmet vagy akármi mást. Nyersanyagért nyersanyag jár.  Az aranypushing se megengedett, vagyis a jelenlegi árkorlátok sem használhatóak arra, hogy az arany egyoldalúan áramoljon a kisebb pontszámú játékostól a nagyobb felé, ideértve a fekete piacos kereskedelmet is.  Háború esetén sincs támogatás kisebbtől a nagyobb felé.


  - ha a kicsi is részt szeretne venni a háborúban, akkor azt ne a nagyobbak támogatásával tegye


  - szövetségvezetői támogatás sincs (a nagyobbat a vezetői rang sem jogosítja fel a szabálysértésre). /A szövetség vezetőjének nem küldhető nyersanyag nagykövetség fejlesztése (vagy bármi egyéb) címén, ha nagyobb. Ha vezetni akart, viselje a vele járó kellemetlenséget is./
  Adóztatás, zsarolás  Adóztatásnak vagy zsarolásnak nevezzük, amikor egy játékos kikényszerít egy másik játékostól nyersanyagot vagy aranyat. Tehát az olyan jellegű kijelentéseket, mint pl a: "Ha adsz nekem x mennyiségű nyersanyagot, akkor nem támadlak tovább." vagy a "Heti y mennyiségű nyersanyagért elhagyom a városaidat"
  Kéretlen nyersanyag küldés  Amennyiben egy kisebb pontszámú játékostól kaptál nyersanyagot értesítsd erről a jegyrendszeren keresztül a játék operátort. (Illetve a játékos jelentésnél is megteheted ezt, a megfelelő indok megadásával)
  A pushingról a szabályzat rendelkezik.

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Hibák és hibakihasználás

  Hibakihasználás, amikor egy játékosnak tudomása van egy hibáról, és kihasználja azt (a hiba itt lehet kedvező vagy kedvezőtlen egyik-másik oldalra nézve), ezzel jogosulatlan előnyre szert téve más játékosokkal szemben.


  Ha tudomásod van egy hibáról, ne próbálgasd, hogy elő tudod-e idézni azt újra és újra, hanem jelentsd a játék operátornak.  A hibajelentést a Jegyrendszerben, illetve a fórum arra vonatkozó részében tudod megtenni.  FONTOS: mindkét esetben használd a hibajelentő sablont és csatolj képeket a hibáról. Ezek nélkül semmit nem ér a jelentés.  Leírás a hibabejelentéshez: Segítség hibák jelentéséhez  A hibakihasználásról és a hibák jelentésének kötelezettségéről a szabályzat rendelkezik.

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Szkriptek használata


  Szkriptek


  Tilos olyan szkriptek használata, amelyek az Ikariam valamely fizetős szolgáltatását hivatottak helyettesíteni. Pl: a prémium accountban található áttekintéseket.


  Ezenkívül egyetlen szkript használata sem javallott. Azok a scriptek, amik nem ütköznek a felhasználási feltételek, vagy a játék szabályzat vonatkozó pontjába, saját felelősségre használhatók, értelemszerűen tiltás sem jár értük.

  A Gameforge nem vállal felelősséget a szkriptek okozta károkért, s visszaállításra, javításra nincs lehetőség. Ha a szkriptek használata miatt bármi történik az accountodban (bontások, eltűnések), nem tudunk segíteni. Pont ezért azt ajánljuk, ne használjatok szkripteket.
  Programok, botok, automatizálók, adathalászat  Tilos olyan programok, botok használata a játékban, amelyek beavatkoznak a játék működésébe, terhelhetik azt.


  Tilos az olyan programok használata, amely a Gameforge által megjelenített tartalmakat blokkolják (ide értve a reklámokat is).


  Tilos az automatizáló programok használata, mint például automatizált frissítők, illetve olyan beépített mechanizmusok, műveletek alkalmazása, amelyek célja az automatikus működés.


  Tilos hack és cheat programok használata, amelyek megváltoztatják a játékélményt, játékmenetet.


  Tilos olyan programok használata, melyek célja az adathalászat, vagyis információgyűjtés a játékból.
  A felhasználási feltételek vonatkozó pontjai: 4.2 és 4.3

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Valós fenyegetés

  Tilos a játékon belül, a fórumon és az irc csatornákon a valós fenyegetés, legyen a célszemély másik játékos, csapattag vagy a Gameforge munkatárs.


  Ez alatt értjük, amikor nem játékbeli fenyegetéssel élnek a felhasználók (kifosztalak, elfoglallak, elviszem a nyersanyagod, stb...), hanem amelyek valós életbeli felkeresést, bántalmazást ígérnek. Például: megkereslek és jól elverlek, rettegj mert megszerzem a címed és ellátom a bajodat, felkeresem és kicsinálom a családod... és hasonlóak vagy durvábbak.  A valós fenyegetésről a szabályzat rendelkezik.

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Tartalmak a játékban


  Nem engedélyezett olyan tartalmat közzétenni, használni a játékban, amely:

  • trágár - trágár szavak, mondatok, kifejezések használata
  • sértő - mások sértegetése, szidása, családtagjainak emlegetése, mások minősítése, kritizálása nem megfelelő módon
  • sérti mások bármilyen hovatartozását - ideértve: faji, nemi, etnikai, vallási és kulturális előítéleteket
  • pornográf, szexuális tartalom - ideértve a szövetségi oldalakon lévő képek, linkek közzétételét is, illetve ezen tartalmak üzenetben való küldése sem engedélyezett
  • reklámozást szolgál - oldalak, játékok, termékek, szolgáltatások, cégek és egyebek népszerűsítése


  Ide sorolnám még azt is, hogy ne használjunk olyan város- és játékosneveket, amelyek sértően kifigurázzák más szövetségek, játékosok, vagy városok nevét.  Ez a tartalom vonatkozik:


  • üzenetekre
  • körüzenetekre
  • agórára
  • szövetségi fórum bejegyzésekre
  • szövetségi oldalakra - külső és belső oldalakra egyaránt
  • játékos- és
  • városnevekre
  • játékos profil leírása


  Tartalom alatt értjük:


  • Szöveget - üzeneteket, fórumbejegyzéseket, oldalak szöveges kiírásait, elnevezéseket (szövetség, városok, játékosok)
  • Képeket - Szövetségi oldalakra feltett képeket, üzenetben, fórumon megosztott képeket
  • Hanganyagot - megosztott zenét és bármilyen hangfelvételt
  • Videókat - megosztott, belinkelt videókat


  Ezeknek a tartalmáért a játékos felel. Szövetségi oldalak esetében a szövetség vezetőjét terheli a felelősség.  A nem megfelelő tartalom figyelmeztetést, a nem megfelelő tartalom eltávolítását, módosítását és tiltást vonhat maga után.  Ezen tartalmak kipontozása, csillagozása és egyéb kitöltése, ha abból egyértelműen kiderül a szó, szintén büntetendő.

  Város, játékos és szövetség nevekre vonatkozó kitétel:  A városnevek és játékosnevek nem tartalmazhatnak speciális karaktereket. pl: Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ, добро...  Az Ikariam magyar felületén a speciális betűk és karakterek okozta esetleges kijelzési hibák, áttekintési problémák miatt a magyar nyelvben használatos betűkészlet, arab számok és a játék által engedélyezett alap írásjelek a megengedettek.


  Más karakterek használata figyelmeztetést és ha ez nem használ a tartalom megváltoztatását és tiltást is vonhat maga után.  A használható magyar karakterek:


  A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, Q, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, W, X, Y, Z, Zs
  Arab számok:


  0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
  A játék által megengedett írásjelek:


  - _  Minden más használata kerülendő és nem megengedett. Az ettől eltérő írásmódú játékos és városnevek a múltban többször okoztak hibákat a játék magyar felületén.


  A felhasználási feltételek vonatkozó pontjai: 5.2 - 5.4 és 6.1

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Nyelvhasználat

  Az ikariam.hu játék nyelve magyar. Emellett az angol megengedett.


  A szabályzat megköveteli ezen nyelvek használatát a kommunikációban. Ez vonatkozik a játékbeli üzenetekre, körüzenetekre, szövetségi fórum bejegyezésekre, szövetségi chatre, szövetségi oldalakra, kérelmek, egyezmények küldésének nyelvezetére is. Más idegen nyelvű üzenet vagy kiírás csak annak feltüntetett fordításával használható.


  Ellenkező esetben figyelmeztetést és ha ez sem használ, akkor a tartalom megváltoztatását és tiltás von maga után  A nyelvhasználatba beletartozik az adott közösség betűkészlete is. Lásd a játékbeli tartalmak idevonatkozó részét.


  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne

 • Felhasználási feltételekről


  Általános tapasztalat, hogy a legtöbb játékos, ha a Játékszabályzatot át is futja, az Általános szerződési és használati feltételekről tudomást se vesz. Pedig az Általános szerződési és használati feltételek mindig a Játékszabályzat felett áll.


  A Játékszabályzatot és a Felhasználási feltételeket minden egyes belépésével újra és újra elfogadja a játékos. Ezek el nem olvasása nem mentesít a betartásuk alól!
  rcsL8eyADAKMRgNi44xWujcqDV5u9UK2IW3JnZnxB-67vsIblOUSKLvBj-jYIry_J4WUYncZeYAkwPmYlBZ6eztSe5lNARq4bm4LHCoaBzThdymgrSfqbeTQvpp8iofvJ0SPooGq-FHll33O36YRLYDQ9AkCcXLqgsA2ZbTllEVc_TVF435adZ9aaGBEru-V_dtfTdYBJPXMAD-xIMs6fS0u5b5WHOErPmnZf4na_FEVOgCGtTDvcLNKycysEVcx04LrHzoPYrzuRzRfb6ngFvrssimjhlNBDAH78HcZDzpI0ANzVkGj5VtRYr_Bl1b4dSrj5oJ4TJf1G6kxZuMWLouUWCdprHYYP8ZNZePskgMzAj101UbELfix--kiSh-G0Npjp1JhiHRJzhmeahYUDpu-cKJ0KZIKj5UKi4gf7L7yHYS5GuK63rlCHRo_tNgayqe4SbTf5S58qKkN891vXxApyo2RtbQf7Y1xCq3Szqx0UX818WYhwGdAv5gYmEemd8-EyJY-CebyDXoiYPLbK919seNdIz5znoBpaQmWtMsytq-kmN0LbQedeMTl_5zSBLv6vlcC_SfbNlNRzM5n3AevK4EY04Xp4ZFvCR-aiAm5J0UxGWcp=w222-h340-no  A Játék Szabályzat egyfajta rövid és emészthető kivonata a Felhasználási Feltételeknek, így sok minden - ami a Felhasználási Feltételekben szerepel - a Játék Szabályzatba kevésbé részletesen vagy épp sehogy sem került bele.  Néhány példa:
  Account átadás és account lopás


  Az ikariam csapatnak nem áll módjában támogatni és felelősséget vállalni az account átadásokért.


  A játékos saját felelősségére átveheti az accountot, viszont ilyen esetben az előző tulaj vétségei miatt kiosztott tiltásra nem áll módunkba reklamációt elfogadni. Legyen az akár fizetési késedelem vagy bármilyen már szabálysértés, ami még nem évült el. Ugyanakkor az account átvétellel vállalja a játékos azt is, hogy egy esetleges tiltás esetén nem indul tiszta lappal és a büntetés súlyosságát befolyásolják az előző tulaj elkövetett szabálysértései.


  Az átvett account sem lehet további szabálysértések tárgya: be nem jelentett multi, account megosztás, stb. Ha erre utaló jeleket találunk, akkor az account tiltásra kerül.


  Account lopás gyanúja esetén amint a játékos tudomására jut ennek ténye, jelentenie kell jegyrendszeren keresztül, mert csak az időben jelentett lopás esetén segíthetünk.
  Csapattag megszemélyesítése


  Tilos a Gameforge bármely emberének vagy egy Csapattag megszemélyesítése, helyette és nevében eljárni. Tilos azt a látszatot kelteni, hogy üzenetet, tartalmat hivatalos személy tette közzé vagy azt támogatta.


  Erről a felhasználási feltételek 5.2 f, és a 8.2 pontja rendelkezik.
  Proxy használat


  Az anonym proxy használata tilos! (Ilyenkor a felhasználó egy külső szerveren keresztül csatlakozik azért, hogy IP-címét elrejtse.) Erről a felhasználási feltételek 3.2.5 pontja rendelkezik.
  Pénzért való értékesítés


  Tilos az accountokat pénzért vagy más anyagi javakért árusítani, erről a felhasználási feltételek 4.3-as pontjának c része rendelkezik.

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne