בוקר טוב לספרטן משרת ראו ספר לנו על עצמך בבקשה:
שמי אופק, בן 23 מהרצליה. התחלתי לשחק אי שם ב-2009 בשרת דלתא יחד עם אבי צחי, הוותיקים פה אולי זוכרים אותו בשם גוליבר.
לאורך השנים שיחקתי בשרתים השונים, הייתי ב-D-W של רביד בשרת זטא, ובמיו הנהגתי את B-W יחד עם אלירן שהתאחדה עם בריתות נוספות להקים את 24-7 כנגד האיום שקם עלינו באותו שרת.
לאחר איחוד השרתים כבר הייתי בצבא והיה לי פחות זמן אז הורדתי הילוך משמעותית במשחק.
שמעתי על פתיחת שרת פי והחלטתי יחד עם מספר חברים מדלתא לפתוח שם את ברית SOLO, לא הייתה לנו מטרה להמשיך לשחק אלה סתם להיזכר במשחק הילדות שלנו ולפרוש כעבור חודש.
בפי גם הכרתי מילה חדשה בלקסיקון של שחקני איקרים - "הפרשה", אני וחברי מאז ומתמיד נמשכנו לצרות וכששמענו שיש ברית שמאיימת להפריש שחקנים מסיבות שונות, החלטנו להתערב.
כמובן שתחילה לא היינו משמעותיים במלחמה, חבורה של גיריאטרים שלא שיחקו שנים לא יכולה לעשות הרבה, אבל לאט לאט הסרנו את החלודה והתחלנו לתפקד כאנדרדוג מוצלח.
הסיפור הזה הסתיים בלילה השחור של פי, לאחר שכנראה שתפקדנו "יותר מידי" טוב לטעם הצד השני.
כיום אני מנהיג את ברית SOLO בשרת ראו, אחת הבריתות שנוצרו כתוצאה מפיצול ברית .S-R
לפני שנגיע לשרת ראו, תוכל לספר לנו מעט על המלחמה בפי?
כפי שציינתי, כשנכנסנו למלחמה לא היינו מוכנים בשום צורה.
המשתמשים שלנו לא היו בנויים טוב, פסלים הייתה המלצה...
בנינו כמו אנשים שעומדים לפרוש כעבור חודש כי זה מה שחשבנו שיקרה. ערב המלחמה מכונת השכנועים של אנונימוס התחילה לעבוד.
זה מתחיל בעדינות סטייל "שמע אתה נכנס למשהו שלא קשור אליך, בוא קח מקום, שניים בפיראטים" וממשיך ב-"חברה חבל שנפריש גם אתכם, מי שנלחם נגדנו מחוק אצלנו" כמובן שכל זה היה בסך הכל דלק לי ולחברי, הודענו שממחר אנחנו במלחמה ושהטוב ינצח.
תחילה קיבלנו בראש, חזק. עם הזמן השתפשפנו, נזכרנו בתורת הלחימה משרתים עברו ואף למדנו כמה טריקים חדשים.
שיתוף פעולה חזק התחיל עם ברית הקביות, אצלה היו רוב החברים ברשימת המופרשים לעתיד.
בשלב מסוים מסיבות שאינן ברורות לי עד היום, אלמוג, המנהיג של הקביות, החליט לפרק את הברית ולאחר מכן לחבור לאותם אנשים שאיימו עליו ועל חבריו...
החלטה לא פשוטה עמדה בפני הקביות הנותרים, אך רובם חברו אלינו והמשיכו את הלחימה. בשלב זה כבר התחלנו לשנות את התמונה. תפסנו כוחות, הוצאנו דוחות והוכחנו שאנחנו לא מתכוונים להיות "מופרשים" בקרוב. בלילה של ה-7.3.18 מרגל של היריב שהיה אצלנו בברית הצליח להניח את ידו על פרטים של מספר משתמשים לא קטנים.
המרגל נכנס עקב המלצה תמימה של חבר אחר שאגב לא היה מודע כלל לכוונות הרעות שלו ופרש אחרי המקרה לצערי.
פרטי המשתמשים הועברו ליריב, יחד הם התחילו למחוק את הדוחות בפורום ברית של אותם משתמשים ואת עריהם. ביום ההוא למדתי שיעור חשוב באיקרים, יש שחקנים שמותר להפריש אותם.
ומה גרם לך להירשם לשרת ראו לאחר שרת פי?
האמת שהשרת נפתח לפני המקרה, נרשמנו אליו יחד עם מספר חברים קרובים מפי והמטרה הייתה השקעה מינימלית.
מעבר לזה, רציתי לפתח קשרים עם חלק מהאנשים שהיו בצד השני בפי, כמו צ'אק נוריס ודום. באופן טבעי בכל שנותי באיקרים חתרתי להבין את הצד השני ולייצר קרקע משותפת.
לאחר הפריצות, הרגשתי שהמשחק התדרדר למקומות שאני לא רוצה לקחת חלק בהם, הורדתי פעילות משמעותית עד כדי פרישה מכל השרתים.
למזלי (או שאולי לרוע מזלי), חבר ותיק שלח הודעה ושאל האם אני מעוניין להפסיק להיות עציץ ולמלא את תפקיד הדיפלומט (האהוב עלי) בברית שלנו. למקרה שזה לא ידוע לכולם, הברית הייתה S-R והחבר הוא כמובן אתה. דבר הוביל לדבר, רצון מינימלי להשקיע במשחק הפך לפעילות גבוהה, ותוך זמן קצר מצאתי את עצמי מעורב בכל ענייני הברית - הטובים והפחות טובים.
שרת ראו עבר המון תהפוכות, אפשר להגיד שמאז שלקחת את המושכות על ברית SR כל השרת עבר שינוי משמעותי. תוכל לספר על זה?
וואו, שרת ראו היה רכבת הרים מטורפת עד עכשיו.
חזרתי בעיצומה של יריבות מטורפת בין S-R ל-FORT, כאשר כל צד מתבצר בעמדותיו. כל ברית האשימה את השנייה בהריסת השרת, אין אמון ואין על מה לדבר בכלל עם הצד השני.
בתור אחד שנקלע לסיטואציה הזאת כדיפלומט החדש\ישן של S-R , ניסיתי להציג את עצמי כאיש שלום אובייקטיבי.
כמובן שעם כל הרצון הטוב אני אובייקטיבי עם נטיות לטובת חבריי, ומנהיג FORT (ליאור) שלא הכיר אותי, לא סמך עלי לרגע ובצדק. למה שיסמוך על אדם שנפל מהשמיים לאחר יריבות כל כך ארוכה וטוען שהוא ניטרלי?
לתוך הדייסה שקראו לה שרת ראו של אז, הצטרפו גם ברית נמסיס של ליאונידס (אביחי) לצד FORT והושג הסכם פיראטים שברירי מאד שהיה ניסיון קלוש להחזיק את האדמה מלרעוד.
בסופו של דבר ההסכם לא החזיק מים ויריית הפתיחה נשמעה מצד נמסיס.
בלי להיכנס ליותר מידי פרטים, הדרך בה הם התחילו הייתה פחות לגיטימית בעיני. פורט שהיו בהסכם עם נמסיס הצטרפו למלחמה והאקשן התחיל.
כל דיפלומט טוב יודע, איפה שהדיבורים נכשלים, הכוח צריך לדבר. אני חייב לציין שלמרות שהמלחמה התחילה בצורה קצת מכוערת בין הצדדים, זאת הייתה אחת המלחמות היותר מהנות שהשתתפתי בהם במשחק.
לאחר כשנה של לחימה אינטנסיבית והרבה שכנועים, הגענו למסקנה הדדית שכל הצדדים צריכים קצת להוריד את האגו שלהם. זה לא היה פשוט בכלל, חברי הבריתות בשני הצדדים עקשנים ומאמינים בצדקתם.
יחד עם ידידי ליאור, הצלחנו להשיג הסכם שירצה את כולם והשקט שב לשרת.
ההסכם שהושג ביולי שעבר ומחזיק עד היום הוא אחד ההישגים שאני הכי גאה בהם באיקרים. לאחר ההסכם חברי ב-S-R החלטנו שהגיע הזמן לפצל את הברית.
ברית S-R הייתה איום בשרת על כל שחקן חדש שרוצה להתפתח ולשחק. אנחנו היינו מעוניינים לראות שחקנים חדשים ובריתות חדשות קמות בשרת, מלחמות בקנה מידה קצת קטן יותר ובעיקר דור המשך למשחק שאנחנו כל כך אוהבים.
"איפה שהדיבורים נכשלים, הכוח צריך לדבר" – יש קרב מתקופת המלחמה הזאת שהיית רוצה לשתף אותו פה?
היו הרבה קרבות טובים. מרפרוף קצר בפוסט הדוחות מהפורום הישן, נזכרתי בלילה פרוץ המלחמה בו נמסיס כבשו את הערים שלנו. זה אחד מדוחות השחרור -
יש שיטענו שהסכמים מהסוג שציינת הם אלו שהורגים את השרת, בראו הסיפור שונה?
ההסכם בראו לא אומר שנגמרו המלחמות, אלה שאף אחד לא מעוניין בטעם רע.
בתקופתי כמנהיג צעיר בשרת דלתא, היינו נלחמים כל הזמן, אבל אף פעם לא הגענו לרמות היריבות שהיו בראו בין הבריתות.
לדעתי, מלחמות עושים לכיף, אפשר לתאם מראש, לקבוע כללים ולהפוך דברים למעניינים יותר בדרכים שונות ויצירתיות. לא צריך להפריש אף אחד, ובטח שלא לכעוס בגלל משחק.
בהמשך לכך שפיצלת את SR לטובת השרת, מה תרצה להגיד למשתמשים צעירים וחדשים שרוצים לבוא לשרת?
איקרים זה משחק של בנייה, לחימה ודיפלומטיה.
שלושת הדברים האלו תמיד ילכו ביחד, אל תירתעו מקצת אקשן לפעמים - זה חלק מהכיף.
נכון, כנראה שתמיד יהיה מישהו ותיק וגדול יותר, אצלנו בהתחייבות לא תמצאו בריונות. לא מצד SOLO ולא מצד שאר הבריתות הגדולות בשרת, דעת כולם היא שצריך לטפח וללמד את החדשים.
לכל עניין ובקשה, אני תמיד זמין בדיפלומטיה ![]()
שרת בטוח. יש שחקנים שהיית רוצה לציין לחיוב?
הכרתי רבים וטובים במהלך השנים, אך אשתדל לציין את הדומיננטיים ביותר:
אילן - מנהיג GAD בדלתא שהיה הראשון שלימד אותי להילחם.
שלו ואביחי - שהכרתי בדלתא כשיצאו מGAD כדי לתת לי בראש ועד היום אנחנו חברים טובים.
דני99 וכפיר כהן - שהנהיגו איתי את הגלגול הראשון של SOLO בתקופה אחרת ותמימה יותר.
דור54321 - שמלווה אותי מדלתא דרך פי ועד ראו.
-Eden- - שהוא לוחם מדהים וחבר יקר.
החברה התותחים שהיו איתי במיו – אלירן, אורי (Mr. O), ולאד (Stryker), מרקודד, ראסטה, פרי ומתן.
החברים שהיו לצידי בפי לכל אורך הדרך - עידומס, מר עולם, אולד פרינד ונבו. איציק ז"ל – שהיה מספיק אמיץ בפי, ללא היכרות מוקדמת איתי, לקחת את החברים ולהצטרף ללחימה על העקרונות שלנו.
ליאורוופ - שידע לראות מעבר ליריבות והיום הוא חבר טוב.
וכמובן החברים היקרים בראו שבלעדיהם כנראה הייתי פורש מזמן - אינביקטוס, דום ודה זו.
לא כתבתי בהכרח ע"פ השפעה אלה בסדר כרונולוגי של היכרות עם האנשים.
יש עוד כל כך הרבה אך השתדלתי לציין רק את אלו שהשפיעו לאורך תקופה ארוכה ובצורה משמעותית על המשחק שלי.
לסיכום, איך אתה מעביר את הימים הללו?
עבודה, חברים ומשפחה. גיליתי יותר זמן פנוי בתקופה האחרונה, ואני משתדל לנצל אותו לחזק קשרים עם היקרים לי.
תודה רבה על זמנך!
אהבתם? תגיבו!