GF játékok

 • Előszó.

  Gurat légyszi ne zárd.

  Ezt azért írom,mert nem csak ika lesz benne,de ettől még a lobby miatt összefügg az ikáva.

  És nagyon remélem Lorovusz is elolvassa,bár nem igazán kedvelte már régebben sem a posztjaimat.


  Szóval ika mint riam...

  Kb a kezdetek óta játszom valamelyik szerveren,bár az utóbbi években egy volt és posztjára méltatlan admin miatt a magyar szervereket hanyagolom. okkal.

  Megfigyeléseim az alábbiak:

  Sacc/kb 4-5 éve nem volt érdemi fejlesztés a játékban.

  A STOMP gombot és a lobbyt nem tartom fejlesztésnek,hiszen a játékosok kárára ment és a GF sem nyert egyikkel sem semmit.

  Na jó,kaptunk egy extra építési helyet,de ennek lehetősége már a 4.5 óta adott.

  Jelenleg is adhatnának még 4 építési helyet,hiszen már ez is évek óta le van programozva.

  Viszont elvették a barát meghívása lehetőséget és ezzel sokaktól jó pár kereskedelmi hajót.

  A legutóbbi extra akcióból pedig annyit kaptunk,hogy jó pár órán keresztül nem lehetett érdemi módon támadni,ergo lekapcsolták a csatamotort arra a pár órára míg a háttérnemtudommit bizélgették.

  Én semmi újat nem vettem észre a háttérben...szóval sikeresnek mondható az új verzió,mert most legalább csak pár óra kellett hogy helyre álljon a rend és nem hosszú napok vagy hetek.

  Hibajavítások:

  Elsőre azt akartam írni,hogy egyenlő a nullával,de ez nem igaz.

  Minden (amúgy játékos számára lényegtelen) hiba javításával kapunk 2-3-4 játékosok számára fontos és hátráltató hibát.

  Ez amúgy teljesen normális,hiszen immár 4 éve nincs hibajavító csapat az ikához.

  Ha jól tudom felmondott pár olyan fejlesztő aki ezzel foglakozott és a GF nem foglalkoztatja a világ legjobb játékfejlesztőit nemzeti hovatartozásuk miatt. (orosz és kínai)

  Miért van még ikariam?

  Nos lehet meglepő,de még mindig előkelő helyet foglal el a bevételi listán,hiszen mai napig a legjobban sikerült GF játék.(Ezért is nyitják ész nélkül a szervereket.)

  A GF meg kénytelen erre,mert lassan csődbe megy.


  De essen szó a többi GF játékról is.

  Én mindegyiket kipróbáltam és mondhatom elég gyengék.

  Legtöbbje más játékgyártó régen levetett ruhájának koppintása.

  Némelyik olyan szinten van,hogy 10 évvel ezelőtt is elavultnak számított.

  A kliens játékok pedig köztudottan feltörhetőek (Metin pl) és így a becsülettel játszókat (akik fizetnének) hamar kiölik.

  Most a lobbyban a legújabb buli egy kalózos akármi. (játéknak nem nevezném)

  Betöltési idő 247Mb/s -valós- net mellett 3 perc 17 s,mert a GF szerver elérési sebessége (nem a túlterheltség miatt/117 játékos) 59 kb/s !!!!!

  Gondolom költséghatékonyság miatt a szervereken faxmodem csatoló van csak...

  Ki a fene akar egy ilyennel játszani?

  Szóval akinek van tapasztalata más GF játékokról azt kérem ossza meg a többiekkel.

 • Anno ikariamhoz 2008-ban csatlakoztam, talán csak alpha és beta szerverek léteztek. Akkoriban sokszor lettem inaktív és törlődött a fiókom, de a mostani is 2011-es, szóval mondjuk azt, hogy nem mai pipi vagyok eme játék terén. A fő tanyám a bitefight volt, ott 2007 nyarától voltam 2012-ig, amikor a tanulmányaim miatt felfüggesztettem a dolgot, majd amikor lett volna időm nyáron, valahogy már nem tudtam visszailleszkedni és ez azóta is tart, csak életben tartom az account-okat, érdemi játékot nem folytatok. Ott anno voltak drasztikus változások, olyan szinten, hogy kétféle játékmenet van, új és régi. Nekem előbbin van csak karakterem, az új nagyon nem jött be. De megjegyzem, az új is több, mint 5 éves.

  Illetve a metin. Anno a mostani BF-es BA hívott meg oda és beleszerettem a játékba. Élvezetes volt, de ugye azt csak otthonról tudtam játszani, én viszont sokszor voltam Apám munkahelyén is, ahová érthető okból nem telepíthettem játékokat, nekem ezért is voltak praktikusak a böngészős játékok. Elég volt az IP-re engedélyt kérnem és ott is játszhattam. Ide később visszatudtam térni. (Magam is meglepődtem pár hete, mikor a gépemre új operációs rendszer került, hogy 2014-ben IS visszatértem, mert nem emlékeztem rá, de ablakos módban készült a kép és ott van rajta a windows órája...)

  Aztán 2016-ban ismét rávetettem magam. Először is nagy sokk ért, mert az éjszakai mód anno nem volt, azt hittem, a gépem tönkrement, mikor éjfélkor bevillogott, de nagy volt a változás a játék menetében is, pet rendszer, pánt rendszer, alkímia...megszoktam, elboldogultam. Aztán szembesülnöm kellett vele, hogy a GF önkényesen változtat a defeken, sunyiban és titokban erősít a mobokon - resi előtt mondjuk 2 perc volt a boss, resi után meg 3-4, felszerelés nem változott, rutinból csináltam a dolgot). Aztán jött 2017-ben a nerfelés, ami miatt sokan kikoptak mellőlem. Úgy volt, én is felállok, mert a lassú, de tudatos munkával felépített karakterem szépen kikapta alólam a gf, de valami ostoba fanatizmusból még is maradtam. De idővel egyre kevésbé volt élvezetes. Ami miatt végül 2019 elején még is felálltam az a 6-7. opt volt. Undorító, gusztustalan és nem is álcázott újabb játékos kopasztás. (Bár nagy mértékben hozzárakott az a team kettős mércéje. Ordenáré módon gyaláztak hívásban, válogatott anyázások, trágárságok, az illetők semmit nem kaptak, hiába kértem segítséget, sőt én voltam bannal fenyegetve, mikor megelégeltem és kicsit morcosabban szóltam vissza, engem banoltak. Én nem anyáztam, nem káromkodtam. Félreértés ne essék, nem ban kitárgyalás, nem most történt, leültem, nem aktuális és már nem érdekel.) Eleinte hiányzott, most már azt sajnálom, hogy 2016-ban visszatértem, vagy legalábbis nem szálltam ki a nerfeléskor. Kár volt erre pazarolnom az időmet. Kívülállóként olvasgatni a frissítéseket, amik messziről bűzlenek a lehúzástól... Közben egyre több a bug, az áremelés, az erőltetett fizetős tartalom.


  És nem tagadom, anno nagyon szerettem a GF termékeit, viszonylag jónak tartottam a támogató csapatot. Hát, mára semmi sem maradt belőle, ikariamon is csak azért vagyok, mert nem akarok másik játék megismerésével bajlódni.


  Rövid ideig játszottam ogame-mel is, az nem jött be; talán a tanoth-tal vagy mivel, az is hasonlóan járt. Volt egy europe1400 nevezetű böngészős játék is, azt szerettem, de mivel kevesen játszották, megszüntették. Meg volt egy másik kliens játékok, talán Gates of Andaron vagy mi volt a neve. Azt egy barátnőmmel kezdtem el, de nem volt időnk együtt játszani, egyedül pedig nem akartam, így tiszavirág életű volt az ottani karrierem is.


  A team-et inkább ne tagaljuk. Valamit tudhatnak, hogy csak GF játékokban sikerült eddig összerúgnom a port a csapattagokkal. És abból is csak a magyarral. (Pedig 2000 óta netezem, 2003 óta van otthoni netem és vagyok napi szinten is online. 20 év alatt nem GF-es fórumról még sose banoltak, figyelmeztetésem 2x volt, egyszer egy elméretezett ava miatt, egyszer pedig a végén kiderült, hogy félreértés volt.) Felháborító módon bánnak azokkal, akiket nem kedvelnek, kettős mércét gyakorolnak és nem indokolnak meg soha semmit. Járj utána te magad, ha szerencséd van, esetleg 2 szóban elküldenek a fenébe, ha nem, még annyiban sem. És ezt azért sem értem, mert 2009-12 között sok vitám volt a bitefight-os fórum team-mel, még is a jegyekben korrektek voltak, ha a fórumon figyelmeztetést kaptam, az kinn volt, nem nekem kellett kikönyörögnöm, hogy ugyan már kérlek, mond meg, hogy miért, meddig tart a büntetés, egyáltalán elévül-e és stb.

  Azon kívül iszonyat debil rendszer működik. Ha fórumon kibanolnak, arról te fórumos üzenetben kapsz értesítést, de nem olvashatod, mert azt is blokkolja a fórum. Új motort kapott több fórum is, de ugyan az a hiba továbbra is fenn áll. Ha tudni akarod, fáradj a supportra, ahol vagy válaszolnak, vagy nem. És lehet védekezni, sajnos saját tapasztalat, így tudom, hogy ha nem kezelik a jegyet, pár nap után automatikusan feljebb dobja a következő rangú emberkének. Volt olyan, hogy a CoMa-nak kellett visszadobnia, mert nem akartak rá reagálni. De volt olyan eset is, hogy konkrétan egy magasabb rangú tag volt a címzett (GA). Előtte ilyen esetben amint látta az alacsonyabb rangú a jegyet, küldte is feljebb, így tényleg 2-3 nap alatt kaptam segítséget. Akkor viszont nem küldték tovább, hanem hagyták, hogy a rendszer küldje fel neki. Apró dolog, de még is nagy szemétség és csak megutáltatják magukat. Mikor megpróbáltam bepanaszolni őket, a CoMa-nak azt mesélték, hogy én egy rasszista, másokat öngyilkosságra buzdító pszichopata vagyok, örüljek, hogy megtűrnek. Na, valahol itt döntöttem el, hogy akkor a GF meg felejtse el a pénztárcámat.


  Tisztában vagyok vele, hogy a GF is csak egy profit orientált cég, a gond viszont ott van, hogy a profit kiüti azt, hogy szolgáltatás alapú a dolog, figyelni kéne a felhasználók igényeire, visszajelzéseire és ÉLMÉNYT kéne szolgáltatnia azért, hogy fizess. Ha a GF továbbra szem száll le a profit hajhász gyorsvonatról, akkor teljes gőzzel fog beleszáguldozni a csőd nevezetű szakadékba. És meg is fogja érdemelni a sorsát, mert biztosan látnia kell az elbaltázott üzletpolitikáját a felhasználók és a fizetős játékosok számának csökkenésében.

 • Kedves Nuttika!


  Kettős mércét sosem alkalmaztam, ám előferdült, hogy a játékosok érdekében éjjeleket nem aludtam. Nem csak én, a teamtagok általában. Na jó, nem mindegyik. Ezért állt fel a Team 98%-a novemberben a pult mögül. Meg az ilyen vádak miatt. Bár ha mostanában fordulsz a Supporthoz, valószínűleg tényleg nem, vagy csak lassan kapsz választ. Nincs Teamtag ugyanis, aki kezelje a jegyedet. Az ilyen népmesék miatt nem is lesz olyan marha, aki ingyen, hobbiból pofozóbaba szerepet vegyen fel.

  Tudod én sok dolgot elhiszek, de hogy a team a comának mesélni tudott valamit, amit nem látott, és az alapján ítélt... Piroska meg feleségül ment a farkashoz.

  A Team nem azonos a GF-fel, kikérem magamnak a többiek nevében is. Mi nem hoztunk szabályokat, a GF szabályait tartottuk be, mert erre tettünk ígéretet. Ingyen. És álltunk a mélyen tisztelt cég és a játékosok között pofozóbabának. Tisztelet az értelmes játékosoknak, akik erre régen rájöttek.


  Bocs egyébként! Vikivitni, minden szavaddal egyetértek! A GF ismeretlen okból régen nem a játékosok érdekeit nézi, és régen nem ad meg elérhetőséget, hogy ezt ne rajtuk verjék le a csalódott játékosok, hanem a pofozóbabákon. Van elméletem, miért történik ez így, de azt nem fogom leírni.

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Kedves HindaVichi!

  Ezt a GF játékokra általánosságban írtam. Ikariam közösségben nem nagyon volt problémám. Sok éve volt egy kis zűr IRC-en, illetve itt állok értetlenül az avám blokkolásánál, in game úgy rémlik sosem volt ügyletem. Elnézést, ha ezzel megbántottalak, nem állt szándékomban. Több másik csapattal viszont ez a tapasztalatom. Ha szeretetnéd, akkor konkrétan nevesítem, hogy a supportos esetek metinben történtek 2018-ban.

  De ahogy látom, a többi részét te sem cáfolod.

 • Ami az avát illeti, én sem értem. A Metin teamet nem ismerem, így nem tudok vitába szállni. :)


  És igen, a többivel egyet kell értenem. Alpha kezdetei óta játszom Ikariamon, és be kell vallanom, bármennyire elavult ez a játék, nekem a szívemhez nőtt. Szomorúan nézem, ahogy napról napra omlik össze, néptelenedik, és az, aki üzemelteti, annyi választ sem ad, hogy gyerekek, az van, hogy engem ez nem érdekel, szokjatok a gondolathoz. Bár a metakommunikációjuk világos, azt gondolom, ennél többet érdemelnének a játékosok. Ezt én már szóvá tettem néhányszor. Az utolsó eset óta nem vagyok teamtag.

  Mintha minden újítás azt a célt szolgálná, hogy legyünk már szívesek lekopni a játékból, a teamből, úgy egyébként a Gameforge érdekeltségéből általában. Ezt nehéz megérteni egy olyan cég részéről, amelyik elviekben ebből él. Belőlünk. Vagy nem.

  Más játékokon nem játszom, de hírüket hallom. Ugyanezek a problémák élnek. És igen, ez a kalózos játék olyan, mintha egy hozzá nem értő unokaöccs játszódott volna, és kalózosdit álmodott. Tudása azonban nincs egy értelmes játék összerakásához. Azt hiszem, ez mindent el is mond. Ezért nem fejlesztik a játékokat. Eddig terjed a tudás.

  Ne barátkozz a Gonosszal! /52. Lan szabály/

 • Hát én is igyekeztem korrekt lenni GO-ként, reméljük sikerült azért :)

  Mondjuk ilyen téren nekünk egymással nem volt dolgunk, így szerintem egymásról nem tudunk nyilatkozni, de nem lep meg sajnos ha esetleg ilyennel találkoztál valahol Nuttika, pedig az baj hogy így volt :(


  Hát még szerintem az Europe1400 volt az utolsó GF játék ikán kívül, amivel játszottam. Nem emlékszem már, hogy nem fogott-e meg vagy előbb megszűnt, de az még egy egész érdekes játéknak tűnt.

  Sajnos ezek a játékok eléggé elvesztek már a pay-to-win illetve a pay-for-nothing elvei mentén. Én továbbra is már csak az innen ismert jófej játékos- és ex-teamtársak miatt vagyok itt, semmi másért.


  (Meg esetleg azért, mert az itteni farmerámázás kevesebb időt és pénzt igényel, mint a valódi farmos játékok és néha jólesik a depó meg a helytartó sokadik szintjét felépíteni) :D

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

  //John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

 • Na jó,kaptunk egy extra építési helyet,de ennek lehetősége már a 4.5 óta adott.

  Jelenleg is adhatnának még 4 építési helyet,hiszen már ez is évek óta le van programozva.


  Sokan nem értenek velem egyet, de én ellenzem az új építési helyeket! :)


  Igazából engem is bosszant, ha valamit szeretnék, de helyhiány miatt nem tudom felépíteni! :) Mégis azt mondom, a sok építési terület nem jó. Uniformizálja a városokat. Rápillantunk - minden megvan, csak éppen máshol!

  Amikor kevesebb a hely, mint szeretnénk, akkor az gondolkodásra késztet. (Na jó, én csak megpróbálom... :) ) Ki kell találni, hogy a saját játékstílusunknak mi felel meg a legjobban. Olyan épületeket kell választani, hogy ne maradjunk el a többiektől. Használható legyen a városunk. De az eltérő játékfelfogás miatt a kevesebb helyből adódóan nagyobbak a különbségek a városok között. És ha valamiben rosszul döntöttünk (vagy idejétmúlt), jöhet a bontás, felhúzhatunk helyette mást. "Játékra" késztet. Mert ha mindent, vagy majdnem mindent felépíthetünk, az miért jó? Azon kívül, hogy megvan. Akkor az nem egy harci, taktikai játék. Akkor legózunk! Nem gondolkodunk.

  Én pl. tervezem, hogy az építészt elbontom. Persze, majd csak akkor, ha már nem igazán akarok építeni semmit. Pedig az ács és az építész szinte alapkövetelmény. De lassan odáig jutok, hogy minek. Akkor a helyére mehet valami más. Akadémiám sincs. Csak egy mobilban. (Na jó. Egyik játékomban megmaradt a fix városomban. De a többiben - a ténylegesen játszottakban - nincs.)


  Szerintem már most is sok a hely! Jó lenne, ha lenne még. De amit csak úgy gyorsan összecsapva felvázoltam, az alapján szerintem jobb lenne, ha nem tennék lehetővé újabb épületek felhúzását. Azzal lendíthetnének még valamit a játékon, ha behoznának pár jó, "kihagyhatatlan" épületet, és nehezen dönthetnénk el, hogy mit is bontsunk le a megépítéséhez.

 • 1-2 építési helynek én is örülnék, de a 4 határozottan irreális.

  Újfajta épületben nem reménykedem, mivel ahogy észrevettem mostanában eléggé mostohagyerek az ikariam. Egy újfajta épület mögött fejleszteni is kéne, de nem hinném, hogy most ezzel foglalkoznának. Inkább nyitnak helyette 2 új szervert. Teljesen fölöslegesen.

 • Hát, én is elég régi bútordarab vagyok GF fronton...

  2005-ben kezdtem OGame-vel játszani. Még magyar játék/játékok sem voltak. 2007-ben lett magyar OGame. Azóta vagyok csapattag. Sok GF Team-ben voltam/vagyok. Sokféle tapasztalattal.

  Az itteni felmondott Ikariam Csapat volt a legfelhasználóbarátabb mind közül! Sajnálom hogy itt hagytatok minket.

  Ikáról játék oldalról nem nyilatkozhatom, mert aktívan nem játszom/játszottam ezt.

  OGameben is hasonló a szerverek aktivitása. kevés játékos, gyakori szerverindítások. De a játékot folyamatosan fejlesztik, javítgatják. Most volt ott egy nagyobb fejlesztés, ami teljesen felborította. Mindent és mindenkinek a játékstílusát újra kellett tervezni. Szóval ilyen téren is vannak jó és rossz tapasztalataim is. Szerencsére az ottani fórum maradhatott a régi stílusban külön, csak magyar. De ez is nézőpont kérdése, hogy hogy jobb...

 • Akkor az ogame van az egyik legjobb helyzetben. Pl. a metin2 is maradhatott a sajátján, az ikariamnak meg legalább megvan a régi. A bitefight fórumát törölték és így nagyon sokan elvesztettük az írásainkat, oda feltöltött képeinket. Bár sajnos a bf közösségileg sokkal vérszegényebb, mint az ika.


  Az viszont meglepett, hogy még van olyan böngészős játéka a GF-nek, amit fejleszt. Bár abból kiindulva, hogy már több, mint egy éve az ogame promó videója van a színházban...

 • OGamet szerintem GF sosem fogja veszni hagyni, mert az az ős, az első a kezdet.... azzal indultak.

  Igaz, a böngészős játékok valamiért nem mennek, pedig azóta felfejlődött hozzájuk a világ. Mindenkinél van olyan telefon, tablet stb. amiről bárhol bármikor játszhatná. semmit se kell telepíteni, nem foglal helyet és pont olyan ami mobileszközökről bárhol játszható.

  Annakidején nyomógombos nokián ogameztem!!!! most simán lehet játszani bármiről...

  És valahogy mégsem kattan rá a nagy mobilos közösség :S pedig ez lehetne a böngészős játékok aranykora...

  Csak ugye a csillogás kell a népnek, meg a sikerélmény. Ezek a játékok pedig (ogame nagyon ilyen) nem adnak akkora élményt, meg látványt pláne, mint a mostani kívánalom :S ha nem tudsz játszani meg nem tudod kivárni, hogy neked megépüljön, kikutassad... stb, hanem instant azonnal kell... meg nem árt ha tudsz is játszani, különben laposra vernek de nagyon....

 • Anno nekem sms-ben írtak, ha bf-en klánháború volt, hogy amilyen hamar tudok, siessek géphez, hogy belépjek. A végén részben ezért lett az első okos telefonom - még symbián operációs rendszerrel - mert idegesített, hogy nem tudok legalább minimálisan böngészni. De pl. szerettem az ikariam mobil appját, mert arra pont jó volt, hogy ezt-azt gyorsan benyomjam, ha éppen nem vagyok gépközelben. Sajnálom, hogy nem fejlesztették tovább. BF fórumán is fel volt vetve, hogy kár, hogy a GF letett arról, hogy a többi játékhoz is kifejlesszen valamit.

 • Nyomógombos Nokiával hogyan? 8|


  Igen, a mobilos böngészős változat használható, de azért annak is megvannak a gyermekbetegségei. Valamit mindig meg kell nyitni, és úgy tudom mozgatni az ablakot a bal oldali gombok és a tanácsadók között (mázli, hogy alul semmi értelmes nincs) :D  Hát igen, azok az idők már elmúltak, amikor olyan aktivitás és érdeklődés volt, hogy egy-egy nagyobb harcnál ment telefonhívás meg sms :)

  Uff! Én beszéltem! :)

  🇭🇺 Admin -- Béta verzió | Admin -- Beta version 🇭🇺


  "Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico."

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Merániai János, esztergomi érsek (1213)

  //John of Merania, archbishop of Esztergom (1213)//

 • Táblázat alapú játék :D

  Simán lehetett mászkálni a menükben a gombokkal :D Bár szerintem nem sokan voltunk akkoriban ilyen elvetemültek, mint én :D


  Néha jó visszagondolni, s nosztalgiázni :D

 • E-e. Okostelefon volt. A Smybián okos telefonokra volt. Nokia 500-asom volt, a mai napig működőképes készülék. Mellesleg ismerősöm mutatott nem érintőkijelzős Nokiát, ami direkt sms/chatre van, normális billentyűs résszel :D


  Szerintem az app ezért volt jobb, abban könnyebb volt navigálni. De sajna nem enged be, csak egy pillanatra, utána azonnal kidob :(