Előszó.
Gurat légyszi ne zárd.
Ezt azért írom,mert nem csak ika lesz benne,de ettől még a lobby miatt összefügg az ikáva.
És nagyon remélem Lorovusz is elolvassa,bár nem igazán kedvelte már régebben sem a posztjaimat.
Szóval ika mint riam...
Kb a kezdetek óta játszom valamelyik szerveren,bár az utóbbi években egy volt és posztjára méltatlan admin miatt a magyar szervereket hanyagolom. okkal.
Megfigyeléseim az alábbiak:
Sacc/kb 4-5 éve nem volt érdemi fejlesztés a játékban.
A STOMP gombot és a lobbyt nem tartom fejlesztésnek,hiszen a játékosok kárára ment és a GF sem nyert egyikkel sem semmit.
Na jó,kaptunk egy extra építési helyet,de ennek lehetősége már a 4.5 óta adott.
Jelenleg is adhatnának még 4 építési helyet,hiszen már ez is évek óta le van programozva.
Viszont elvették a barát meghívása lehetőséget és ezzel sokaktól jó pár kereskedelmi hajót.
A legutóbbi extra akcióból pedig annyit kaptunk,hogy jó pár órán keresztül nem lehetett érdemi módon támadni,ergo lekapcsolták a csatamotort arra a pár órára míg a háttérnemtudommit bizélgették.
Én semmi újat nem vettem észre a háttérben...szóval sikeresnek mondható az új verzió,mert most legalább csak pár óra kellett hogy helyre álljon a rend és nem hosszú napok vagy hetek.
Hibajavítások:
Elsőre azt akartam írni,hogy egyenlő a nullával,de ez nem igaz.
Minden (amúgy játékos számára lényegtelen) hiba javításával kapunk 2-3-4 játékosok számára fontos és hátráltató hibát.
Ez amúgy teljesen normális,hiszen immár 4 éve nincs hibajavító csapat az ikához.
Ha jól tudom felmondott pár olyan fejlesztő aki ezzel foglakozott és a GF nem foglalkoztatja a világ legjobb játékfejlesztőit nemzeti hovatartozásuk miatt. (orosz és kínai)
Miért van még ikariam?
Nos lehet meglepő,de még mindig előkelő helyet foglal el a bevételi listán,hiszen mai napig a legjobban sikerült GF játék.(Ezért is nyitják ész nélkül a szervereket.)
A GF meg kénytelen erre,mert lassan csődbe megy.
De essen szó a többi GF játékról is.
Én mindegyiket kipróbáltam és mondhatom elég gyengék.
Legtöbbje más játékgyártó régen levetett ruhájának koppintása.
Némelyik olyan szinten van,hogy 10 évvel ezelőtt is elavultnak számított.
A kliens játékok pedig köztudottan feltörhetőek (Metin pl) és így a becsülettel játszókat (akik fizetnének) hamar kiölik.
Most a lobbyban a legújabb buli egy kalózos akármi. (játéknak nem nevezném)
Betöltési idő 247Mb/s -valós- net mellett 3 perc 17 s,mert a GF szerver elérési sebessége (nem a túlterheltség miatt/117 játékos) 59 kb/s !!!!!
Gondolom költséghatékonyság miatt a szervereken faxmodem csatoló van csak...
Ki a fene akar egy ilyennel játszani?
Szóval akinek van tapasztalata más GF játékokról azt kérem ossza meg a többiekkel.