"Bazen bir "kundağı motorlu topçu"ya ihtiyacım oluyor. Tercihen çapı 155 mm olacak." diyen var.
(İsteğe bak. Bir bakıma Antik Yunan'da tank istiyor.) ![]()
"Asker ticaretini (yani Karaborsa'yı) ve multileri yok et." diyen var.
"Hesap taşırken ilk 1 ay oyuncunun "Bu adayı beğenmedim. Rastgele başka bir adaya beni taşı." deme seçeneği olsun." diyen var. ![]()
"Ama bu sistem nedir? Daha fazla spam mı,daha fazla iş mi? Oyuna dikkat et,dostum. Ne düşünüyorsun?" diyen var.
(Biraz kızgın)
"Şehirlerimi bedava taşı." diyen(ler) var. (3 kere yazmışlar)
(Peki ya diğerleri?) ![]()
"Karaborsa'yı yok et. Oyunu öldürür. 3M GP'lik ve yılda 3 gün aktif olan hesaplar yapın. Evet,tatile alarak." diyen var.
(Biraz kızgın)
Kendisine şöyle bir yorum gelmiş.
"En iyisi toplam puanda bir üst sınır olsun. GP'nin üst sınırını da toplam puan belirlesin. Mesela 100k'lık birinin en fazla 15k GP'si,200k'lık birinin de en fazla 17k GP'si olsun."
"Eski oyunculara ödül ver." diyen var.
"Savaşların sonuçları olmalı. Şehir yıkılana kadar bina seviyelerini yıkabilmek gibi." diyen var.
"Daha fazla bağış yapan daha fazla ödüllendirilsin." diyen var.
"15k odun ver." diyen var.
"Tamam. Bana şehrinin koordinatlarını ver."
(Bence bir tuzak) ![]()
"Yağma yapmadan malzeme alınabildiği ve oyuncunun sadece şehirlerini büyütmekle uğraştığı bir "tüccar" modu olsun." diyen var.
(Tam çiftçi yani?)
"Ikariam uygulamasını PC masaüstü uygulamasına çevir. Saldırı olduğunda bana bildirim gelsin." diyen var.
(Gelmiyor mu?)
"Forumu düzeltin ve savaşlarda daha fazla animasyon olsun." diyen var.
"Altın yağması." diyen var.
"Tatil modunda değişiklik yap." diyen var.
"P2W ve M2W olma." diyen var.
(Açıklama yapmış. Multi to Win (kazanmak için multi)) ![]()
"Yağma yapmaktan sıkılmış rakiplerim var. Bu,oyunla ilgili iyi bir şey. Birine saldır. Tatile kaç. 2 gün sonra geri dönüp tekrar saldır. Sadece bir şehir tekrar tatile gitsin. Yani isteğim eğer birisi tatile gitse 2 gün sonra geri dönmesi halinde bu özelliğin yenilenmesi için zaman ayırın. Mucizelere en az 1 hafta sonra sahip olabilsin. Mucize aktifken yapma ama tatilden döndüğünde oyunla arasında daha fazla zaman olsun,mucizeyi kullanabilmek için daha fazla zamana ihtiyacı olsun. Barutu akbabalara nasıl harcayacağımı düşünüyorum. Kimse oyuna gerçekten zarar veren şeyleri umursamaz. Barbarların ganimetlerini azaltmak fikrinin ne olduğunu bilmek,onu serverda olduğundan daha sıkıcı yapıyor. Birkaç oyuncuyla serverlar,sıkıcı. Artık barbarların bile zarafeti yok. Zorunda kalırsan korsanlık yap. Kaldırıp oyunu düzeltmeye çalışmalılar. Aksine multileri yok etmek yerine oyunu sıkıcı yapıyorlar. Ama her gün iyi bir oyunu mahvetmek yerine iyi bir şey yapmalarını beklemek iyidir. Normal serverlarda altın inaktiflerden yağmalanabilir. Böylece altın ve kaynaklar kullanılabilir. Keşke oyunu nasıl geliştirebileceğini ve nasıl öğrenebileceğini göstermek için biraz operatörlerle konuşabilseydim. Ayrıca oyuna çok yardımcı şeyleri yok edip yerine zarar veren başka şeyler koymalarının sebebini de öğrenirdim." diyen var. (Tam 14 mesajla derdini anlatmak istemiş)
(Barut dediği sülfürse akbaba dediği ne acaba?
)
"Birisinin oyuncuların aşağıdaki önerilerini okuduğundan ve en azından bunların bir kısmını uyguladığından emin ol." diyen var.
"İşgal ettiğimiz şehirden vergi olarak altın ve hammadde alalım." diyen var.
"Fonda bir müzik olsun." diyen var. ![]()
"Savaşlarda animasyonlar olsun." diyen var.
"Ikariam'ı seviyorum. Çünkü gemiler,şehirlere daha hızlı ulaşıyor." diyen var.
(Özel serverdan mı yazdın?)
"Şirkete açık bir mektup." diyen var.
(2 etikette de yazmış)
(23 Önerme?)
"Savaşlar daha interaktif olsun." diyen var.
"Kendi yararım ve zararım için multi hesapla iletişimde olan Sleepy'i Sigma serverından yok edin. Buraya yazıyorum. Çünkü operatörler,bu konuda hiçbir şey yapmıyor." diyen var.
(Yorum olarak devam etmiş mesajına)
"Ikariam'ı seviyorum. Çünkü oynadığım tek tarayıcı oyunu." diyen var.
(Yoksa?
)
"Oyunu X2 yap (Yani %50 daha ucuz ve %50 daha hızlı). Böylece daha çok kazanır ve daha eğlenceli olur." diyen var.
(Özel server?) ![]()
"Serverlarda serseri multilere izin vermeyin." diyen var.
(Biraz kızgın)
"Daha hızlı serverlar olsun." diyen var.
"Bir şeyler yapmayı bırak." diyen var. ![]()
"Tatildekiler bir süre sonra inaktif olsun. 3 yıl tatile çıkamasınlar." diyen var.
(5 hafta sonra zaten inaktif.) ![]()
"Vatandaşlarımı mutlu edebilirdim." diyen var.
"Büyük bir ordu kur." diyen var.
(Evet,şirkete diyor) ![]()
"Ikariam'ı seviyorum. Çünkü zaman öldürüyor." diyen var. ![]()
"Her zaman almak istediğini yap." diyen var.
(Ne demek istedi acaba?)
"Ikariam'ı seviyorum. Filika,cephane de versin." diyen var.
(Etiketleri karıştırmış)
"Gemilere hammaddeler daha hızlı yüklensin." diyen var.
"Ticaret gemisi sayısı 250 olsun." diyen var.
(180 yerine yani)
"Sonsuza kadar yeni server yapmak yerine daha hızlı/sık server birleştirin." diyen var.
"Karaborsa'yı sil. Savaşta round süresini azalt. Tatilde maliyet,%50 daha az olacak şekilde devam etsin." diyen var.
"Hangi hammaddeyi yağmalayacağımızı seçebilelim." diyen var.
"Savaşları izleyebilelim." diyen var.
"Daha yüksek bina seviyeleri olsun." diyen var.

Emin olamayıp 2 şekilde de yazan bu arkadaşa biz de 1
yapıyoruz. (Bu arada doğrusu "birebir")
"Daha fazla ticaret gemisi." diyen var.
"Ticaret gemisi sayısı 200 olsun." diyen var.
(180 yerine yani)
"Ambrosia ile değil de altınla satın alınan daha fazla ticaret gemisi." diyen var.
"Daha fazla taşıma kapasitesine sahip ticaret gemileri olsun." diyen var.
"Oyunun büyümesini ve yeni güncellemelerle diğer orduların ve hatta farklı ulusların eklenmesini sağlayın." diyen var.
(İyi de öyle WildGuns'a döner)
"Daha fazla şehir." diyen(ler) var. (2 kere yazmışlar)
"Yeni birimler,altınla daha fazla ticaret gemisi satın alabilmek,şehirde Belediye Binası Seviye 10'dan 30'a kadar daha fazla görünüm değişikliği olsun." diyen var.

Etiketleri karıştırmış olsa da bu arkadaşa biz de 1
yapıyoruz.
"Her zaman işleri istediğin gibi yap." diyen var. ![]()
"Haritayı küçültün. Böylece daha az ıssız ada olur." diyen var.
"İnşa Listesi,Premium olmasın." diyen var.
"Savaşları izleyebilelim. Binaların inşa süreleri daha az olmalı,daha fazla değil." diyen var.
(Bina büyüdükçe daha fazla malzeme istesin ama daha hızlı mı bitsin yani?) ![]()
"Ben kimseden bir şeyi 2 kere satın almam ve kimseye bir şeyi 2 kere satmam." diyen var.
(Yani?) ![]()
"Daha fazla bina sahası." diyen(ler) var. (3 kere yazmışlar)
"Ticaret gemilerinin kapasitesini arttırın." diyen var.
"Diğer şehirleri "asilleştirin"." diyen var.
(Ne demek istedi acaba?)
"Daha fazla depolama alanı ve ticaret gemisi." diyen var.
"Şehri fethetmek ve birimler,gemiler için daha fazla yükseltme olsun." diyen var.
(İşgalden fazlasını istiyor yani)
"Lütfen gemiler geri dönerken Posedion mucizesinin bitmesine izin verme." diyen var.
(Onu da sen hesaplayıp ayarlayacaksın) ![]()
"Ikariam'ı seviyorum. Çünkü büyüleyici bir oyun. Askeri stratejilerimi test edebileceğim bir yer." diyen var. ![]()
"Biraz altın." diyen var.
"Keşke yeni server yapmayı bıraksalar. Sadece önceki serverları öldürmeyi başarır. Sonuncuyu çıkar ve bitir." diyen var.
"Tamamen katılıyorum. En azından onları birleştir."
"Daha fazla depolama kapasitesi." diyen var.
"2k mermer istiyorum." diyen var.
"Notlar bölümünde daha fazla alan olsun." diyen var.
(200 karakter sınırı büyüsün istiyor yani)
"Daha fazla şehir. 12,çok az." diyen var.
"Oyunu daha insancıl ve gerçekçi yap." diyen var.
("insancıl" derken?)