HOL az illetékes?

• Évek óta olvasom a fórumot

olvasom a játékosok problémáit

olvasom a GO-k, SGO válaszait

sokasodnak a játékbeli problémák, hibák, trükkök

hibát hibával orvosol a GF

bevezeti a lobby-t

a játékosok nekiugranak az önkéntes, ingyen dolgozó, rengeteg idejüket felemésztő GO-knak, SGO-nak, akiknek semmi közük nincs a gf által bevezetett felesleges változtatásokhoz

a "stomt" gomb használatával tett javaslatok nem tudni mire szolgálnak

....

Miközben van egy Community Managere az Ikariamnak is.

Nem gondolom, hogy az ő dolga lenne megoldani problémákat, DE mivel ő az illetékes a GF részéről, emiatt elvárható lenne, ha legalább évente 1 alkalommal idejönne, és legalább kíváncsi lenne az Ikariam világában játszó/dolgozó emberekre is, akik bevételt hoznak a GF-nek.

Tisztelt Lorovus, várom, hogy legalább reagálj valamit, bármit az Ikariam játékosai számára.

Köszönöm.

• Nem Lorovus dolga végigolvasni mindent itt a fórumon, így nem is biztos, hogy eljut hozzá ez a nyílt leveled. Hidd el, ő is teszi a dolgát és dolgozik ezért a közösségért (is). És még másik pár játékközösségért, ami rá van bízva. A fórumozók (játékosok) által felvetett, hangoztatott dolgok eljutnak hozzá, pláne a problémák. Megtaláljuk mi is vele :)

Igen, lehet jó/jobb lenne minden esetben egy GF-hez közelebbi "szerv"-hez szólnotok, de ezt nem győzné sem ő, sem más sem.

Meg azért vannak dolgok amikben itt a fórumon akár mi kis porszemek is tudunk esetleg segíteni, vagy akár egy másik játékos is aki tapasztaltabb...

• Nem Lorovus dolga végigolvasni mindent itt a fórumon, így nem is biztos, hogy eljut hozzá ez a nyílt leveled. Hidd el, ő is teszi a dolgát és dolgozik ezért a közösségért (is). És még másik pár játékközösségért, ami rá van bízva. A fórumozók (játékosok) által felvetett, hangoztatott dolgok eljutnak hozzá, pláne a problémák. Megtaláljuk mi is vele :)

Igen, lehet jó/jobb lenne minden esetben egy GF-hez közelebbi "szerv"-hez szólnotok, de ezt nem győzné sem ő, sem más sem.

Meg azért vannak dolgok amikben itt a fórumon akár mi kis porszemek is tudunk esetleg segíteni, vagy akár egy másik játékos is aki tapasztaltabb...

félreértettél :)

Ha nem jut el hozzá, akkor ne haragudj, de az ő szégyene, mivel ha nézelődsz kicsit a többi ország fórumain, akkor láthatod, hogy sok COMA aktív, hozzászól, és legfőképp nem elkerül;)

Igen, tudom, hogy sok játék tartozik hozzá, DE ő a fizetett alkalmazottja a GF-nek, így ő az illetékes abban, hogy legalább évente egyszer annyit írjon, hogy pl.: "sziasztok, dolgozunk a problémán, türelmetek kérjük"

Részemről nem arról van szó, hogy a problémákat hozzá vigyük, megoldjátok azt Ti, önként.:)

Arról van szó, hogy mi, az ambróért fizető és nem fizető játékosok kapjunk már annyit, hogy egy belőlünk /is/ élő illetékes lesüllyed hozzánk, és nyilatkozzon már a GF céljairól, mert így a kommunikáció a fizető és a nem fizető játékosok felé egyenlő a nullával.

Írjon már valamit arról, hogy mik a célok, mik a fejlesztési irányok, stb. vagy pl arról, hogy a mai modern világban, amikor mindenki kezében ott egy okostelefon, hogy lehet az, hogy egy telefonos applikációt évek óta nem fejleszt?

Akar egyáltalán még az ikariammal foglalkozni, vagy csak az utolsó csepp ambró kicsikarása a cél, és takarodjunk el, ha nem akarunk fizetni?

És arról is meghallgatnám a véleményét, hogy miért dolgoztatja ingyen/tudom önkéntesek/ a go, sgo mod funkciót ellátó embereket?

Arról is nyilatkozhatna, hogy kik hozzák a szabályokat, amelyek megkötik a különböző team-ek kezét.

Kíváncsi lennék a véleményére egy évek óta halogatott szerverösszevonás témájában.

Kíváncsi lennék a véleményére, hogy szerinte mennyire rontja/demotiválja a játékélményt az, hogy a kevés játékos a szerveren, amely miért van több tucat üres sziget közöttük..

Lenne még kérdésem, de ha egyre válaszol, már azzal megelégednék.

• Megértelek.

Más / az Ő / véleményét nem tudom sem én senki leírni, megosztani.... Bár sokszor neki ugye hivatalból nem illene pont magánvéleményt írnia.

A GF-tól a híreket, eventeket egyéb infókat, amiket tudunk, azt Detty közvetíti. Szerintem korrektül megírja. Annál többel szerintem Lorovus sem tudna szolgálni...

• Üdvözlet!

Igen, vagyok én is, de mint elég jól "megfigyelted", ritkán szólok hozzá a témákhoz itt a fórumon. Minden információt amit átadhatok, azt a csapat tagjai is megkapják, ezért az ő válaszaikon túl én sem tudok "jobbat" közölni veletek. A mi csapatunk dícséretes aktivitással oszt meg veletek minden információt amit megoszthatnak.

Emellett én legalább heti rendszerességgel olvasom a visszajelzéseiteket, véleményeteket itt a fórumon és a csapat is átadja nekem a szemszögükből és játékosi szemszögből is véleményt, visszajelzést, hibákat, jelentéseket, majd én (is) továbbítom ezeket a fejlesztők és egyéb illetékes munkatársak felé.

A fentieknek megfelelően általában nem érzem szükségét hogy én is hozzászóljak a fórumon a témákhoz, de megértem hogy néha lenne rá igény, még akár annak ellenére is, hogy nem tudok pontosabb, érdemesebb információt közölni mint a csapat többi tagja.

Gurat jól mondta, a véleményemet inkább nem osztanám meg a feltett kérdésekről. A többi kérdésben pedig sajnos nem tudok megosztani érdemi információt. Amit az utóbbi fejlesztésekből le lehet vonni mint következtetést, azt le tudjátok vonni (többen már meg is tették).

• Szia Lorovus!

Régen, mikor a Team tagjai sokan voltak, annyira, hogy zárva volt mindenféle felvételi lehetőség Nálatok, azért többet írtál! :) Volt Rózsaszín Búgócsigánk, volt NightWolf (vele de sokat gyomroztuk egymást! :)) ) és még sorolhatnám. Most, hogy alig vannak páran, bizony Ők is örömmel vennék, ha néha ideböffentenél valami kis semmitmondást nekünk, buta felhasználóknak...

Amikor baj van, az éppen aktuális miniszterelnök is megjelenik a "gátakon". Fölösleges. Mert inkább csak hátráltat. Tenni nem tud semmit. Sokan mégis úgy érzik, hú, de jó, hogy itt volt!

• Köszönöm ;)

• Sziasztok

Kérdésem lenne, hogy multizást hol lehet jelenteni, egy játékost szeretnék jelenteni aki legalább 4 regisztrációval rendelkezik és masszívan sérti a multi szabályokat.

előre is köszönöm a választ

üdv

R

• A frissebb szervereken kb. mindenhol van ilyen. Pl. Lui1, Lui2, Lui3 stb.

Még csak nem is fárad vele az illető, hogy titkolja, ez bizony többszörös multi. Aztán érdekes látni, hogy simán benn van az ilyennek 4-5 fiókja is a zsákmány top50-ben.

Sziasztok!

Olyan jó lenne végre rendet tenni a fejekben... :)

Miért kellene titkolni, hogy valaki több játékkal is játszik egy szerveren? A GF ezt lehetővé tette. Engedélyezte, hogy egy játékos 10 játékkal lehessen jelen egy szerveren. Ez hiba volt! De miután engedélyezett, legális! A szerverösszevonás hozta magával. Persze, a később nyíló szervereken már nem kellett volna engedélyezni. Ez volt a nagyobb hiba, hogy azokon is lehetővé tették. Mert amíg a szerverösszevonás indokolttá tette a multizást, hogy ne kelljen meglévő játékokat eldobni, addig a frissen nyíló szervereken már súlyos hiba volt. De mivel engedélyezett, ezért legális!

És ha valaki a kalózlistán több játékával is bekerül a top 50 közé, akkor még csak nem is csal! Mert nem adogatja át az egyik játékával létrehozott pontokat a másik játékának. Kerülővel sem!

Amikor valaki több IP-vel nyomul, és úgy hoz létre mindegyikkel több játékot, nos, az a csalás! Nem tudom, hogy ez ellen mit lehet tenni! Látja-e a GO - látná-e, ha lenne... -, hogy azonos gépről nyomulnak, csak IP-t váltanak. Mert a szerveremen most is létrejött pár friss játék, amikről egyértelműen tudni lehet, hogy egy játékos kezeli, és csak azt a célt szolgálják, hogy az egyik játékát megtolva, egy személyben kalózkodva, minél előrébb kerüljön a kalózlistán! Más az, amikor valakit több játékos is segít valakit, akár több - legális - játékkal, és más az, amikor egyvalaki hozza össze saját magának a pontokat!

Szóval legális multik és illegális multik között nagy a különbség! :)

• szerintem a gf az ambró miatt huny szemet, csak gondolj bele, sok szerveren millió pontokkal vannak a játékosok a kalózlistán, ehez ugye az kell, hogy naponta akár több százezer pontot kell csinálnia multikkal, beszedni, majd átváltani, ugye ekkor jönne elő az, hogy 21 nap napi 24órás váltás, amíg ugye elrabolható a pont, de hát 15ambróval millió pont átváltása is 2 kattintás, persze, hogy nem tesz semmit a gf, hiszen nem fogja %-okkal csökkenteni a bevételét, ezt bizonyítja, hogy az ikariamba bele van építve ,programozva a közös ip, ami tilt bizonyos tevékenységeket, persze KIVÉVE a kalózt, mert arra nem vonatkozik semmilyen szabály, de ambrós váltás nélkül nincs dobogó..

• szerintem a gf az ambró miatt huny szemet, csak gondolj bele, sok szerveren millió pontokkal vannak a játékosok a kalózlistán, ehez ugye az kell, hogy naponta akár több százezer pontot kell csinálnia multikkal, beszedni, majd átváltani, ugye ekkor jönne elő az, hogy 21 nap napi 24órás váltás, amíg ugye elrabolható a pont, de hát 15ambróval millió pont átváltása is 2 kattintás, persze, hogy nem tesz semmit a gf, hiszen nem fogja %-okkal csökkenteni a bevételét, ezt bizonyítja, hogy az ikariamba bele van építve ,programozva a közös ip, ami tilt bizonyos tevékenységeket, persze KIVÉVE a kalózt, mert arra nem vonatkozik semmilyen szabály, de ambrós váltás nélkül nincs dobogó..

Ez azért nem így van! :) A közös IP a kalózkodást is tiltja! A multizást a szerverösszevonás indokolta. A tiltások mindenre vonatkoznak. Kivéve a kultit, meg az üzenetváltást.

No meg segítőkkel egyáltalán nem nehéz elérni a több milliós pontszámot. 120 e. pont átváltása egy nap alatt lemegy ambi nélkül is. Ha nincs kalózhábi, megfelelő erő 1-2 ambis váltással simán összehozható. Kevésbé veszélyeztetett, vagy nem vadászó játékosoknak ambi nélkül is összejön a szükséges erő.

Ez azért nem így van! :) A közös IP a kalózkodást is tiltja! A multizást a szerverösszevonás indokolta. A tiltások mindenre vonatkoznak. Kivéve a kultit, meg az üzenetváltást.

No meg segítőkkel egyáltalán nem nehéz elérni a több milliós pontszámot. 120 e. pont átváltása egy nap alatt lemegy ambi nélkül is. Ha nincs kalózhábi, megfelelő erő 1-2 ambis váltással simán összehozható. Kevésbé veszélyeztetett, vagy nem vadászó játékosoknak ambi nélkül is összejön a szükséges erő.

én arra értettem, hogy soha nem hallottam még olyat, hogy bárkit tiltottak volna kalóz miatt/közös ip-re gondolok/, mert ember legyen a talpán, aki végigellenőrizne egy topkalóz sokezer rajtaütését, a multijai meg ennek a hatványa, és csak 1 kalózról írtam :)

igen lemegy a váltás, de mindaddig elrabolható, emiatt a 15ambró elég népszerű ;)

• én arra értettem, hogy soha nem hallottam még olyat, hogy bárkit tiltottak volna kalóz miatt/közös ip-re gondolok/, mert ember legyen a talpán, aki végigellenőrizne egy topkalóz sokezer rajtaütését, a multijai meg ennek a hatványa, és csak 1 kalózról írtam :)

igen lemegy a váltás, de mindaddig elrabolható, emiatt a 15ambró elég népszerű ;)

Sajnos több olyan szabálytalankodás is volt már, ami megtorlás nélkül maradt. Jelentett egyértelmű pushing is. Top 5-6 kereskedő közül az első a legnagyobb pontszámú volt. És 200k feletti tp-vel rendelkezett. A többiek veszettül tolták arannyal. Ami tilos! Megúszta. Valószínűleg a kalózkodásban is van ilyen. De ettől még tilos a saját pontjaimhoz jutnom. Kivéve, ha egyértelmű kalózhábi közben az ellenfél az egyik játékomból elviszi, és én a másikkal visszaszerzem. Erről van Jegyben történt állásfoglalásom is. De ehhez egyértelmű kalózhábi kell. Nem pedig megoldjuk okosban...

• én arra értettem, hogy soha nem hallottam még olyat, hogy bárkit tiltottak volna kalóz miatt/közös ip-re gondolok/, mert ember legyen a talpán, aki végigellenőrizne egy topkalóz sokezer rajtaütését, a multijai meg ennek a hatványa, és csak 1 kalózról írtam :)

Sajnos több olyan szabálytalankodás is volt már, ami megtorlás nélkül maradt. Jelentett egyértelmű pushing is. Top 5-6 kereskedő közül az első a legnagyobb pontszámú volt. És 200k feletti tp-vel rendelkezett. A többiek veszettül tolták arannyal. Ami tilos! Megúszta. Valószínűleg a kalózkodásban is van ilyen. De ettől még tilos a saját pontjaimhoz jutnom. Kivéve, ha egyértelmű kalózhábi közben az ellenfél az egyik játékomból elviszi, és én a másikkal visszaszerzem. Erről van Jegyben történt állásfoglalásom is. De ehhez egyértelmű kalózhábi kell. Nem pedig megoldjuk okosban...

valószínűleg még a tisztességes játék oldalán vagy, a többség már nem, és én pl amatőrként nem védhetem meg meg a magam érdekeit becsületes játékkal a csalók ellen, így a többség megoldja, ahogy tudja, sőt, ki merem jelenteni, hogy a jelenlegi gf vezetés belekényszeríti a játékosok egy részét a csalásba, sokaknak ebből lett elege, és inkább átpártoltak más játékba, hagyva az ikariamot a süllyedésbe

• utoljára még annyit leírnék, hogy minden visszás dolog ellenére, ami számomra visszataszító/több szerveren vagyok/voltam különböző neveken/, hogy mennyi hatalmas egójú ember van a játékban, akik a játékban élik ki frusztrált életük nyomorát, és az anyjukat eladnák, azért, hogy azt mutassák, hogy mennyivel többek mindenkinél..és az ambró segít nekik ebben a 100multijuk mellett:)

• utoljára még annyit leírnék, hogy minden visszás dolog ellenére, ami számomra visszataszító/több szerveren vagyok/voltam különböző neveken/, hogy mennyi hatalmas egójú ember van a játékban, akik a játékban élik ki frusztrált életük nyomorát, és az anyjukat eladnák, azért, hogy azt mutassák, hogy mennyivel többek mindenkinél..és az ambró segít nekik ebben a 100multijuk mellett :)

No ezért nyit a GF mindig új és új szervereket! :))

az aranypushing minden szerveren megy keményen/legalábbis én úgy látom/

amit a kalózról írtál, az párszor szinte kimondva leírták team tagok, hogy szemet kell hunyniuk fölötte, mert szinte ellenőrizhetetlen

amióta szétthullt a team, többször többen is írták, hogy ha nincs közös IP, nincs bizonyíték..

én több jegyet írtam mostanában, a válaszok: volt köztük félrebeszélő, pökhendi, és elutasító is, és nem az egyetlen go írta..szóval érdemben nincs kihez fordulni sem