Útmutató a hibák jelentéséhez

 • Tisztelt Hibajelentő!


  Megkérlek mielőtt hibajelentéshez folyamodnál olvasd el az alábbiakat:


  1. Jelentés előtt mindig böngészd át az ismert hibák listáját. Ez a lista tartalmazza azokat az aktuális hibákat, amelyek az Ikariam közösségek által jelentve lettek és az illetékesek hibának minősítették őket. A lista folyamatos frissítés alatt áll. Olyan hibát is jelenthetsz amit itt megtalálsz, de akkor utalj rá!
  2. Mielőtt jelentenéd a hibát nézd meg, hogy van-e már róla jelentés a fórumon. Ha igen, ne nyiss újat, hanem csak válaszolj arra. Ha nincs nyitva, bármikor újra lehet nyittatni. Ha archív témát találsz és érdemi információd van, nyithatsz új témát.
  3. Szerver leálláskor, bejelentkezési problémánál ellenőrizd a Játék híreket. A szerver problémákat, frissítéseket, egyéb kiegészítéseket itt jelenti az illetékes. Ezekre felesleges hibajelentést nyitni.
  4. Mielőtt jelentesz próbáld meg a következőket:
   • Kapcsold ki a scripteket a böngészőben.
   • Frissítsd az oldalt, majd használd a Ctrl+F5 billentyűkombinációt is
   • Töröld a sütiket (cookie-k) és az előzményeket (CTRL + SHIFT + DEL billentyű kombinációjával hívhatod elő az ablakot)
   • Próbáld meg egy másik böngészővel, hogy ott is fenn áll-e a hiba.
   • Lépj ki és be a játékba, és zárd a böngésződ is (majd nyisd újra).


  Ha ezek se oldják meg a problémát akkor jöhet a jelentés:


  Mire ügyelj jelentésnél?  1. A hiba jelentésekor nagyon fontosak a képernyőképek, mivel a magyar játék csapatnak nincs belelátása mindenbe, ezért nem is tud mindent ellenőrizni. A hibáknál különösen fontos a hibás állapot bemutatása, annak minél jobb szemléltetése, hiszen csak úgy igazolhatók és csak akkor tudják őket javítani.


   Miről érdemes képeket készíteni?

   A hibás állapotról, pl: csatánál, arról a csatakörről, amiben a rendellenes állapot jelentkezik. Illetve az előtte és utána lévő körökről viszonyításképpen. A hibához kapcsolódó polgármesteri üzenetekről is fontos a kép. A kijelzési hibáknál arról, ahol egyértelműen látszódik a hiba. Ha ismétlődő hibáról van szó mindenképpen érdemes a hiba lépéseit fotózni.
   (A polgármesteri jelentés és a városháza képe sokszor hasznos lehet, amikor nem is gondoltok rá, akkor is), ahogy a teljes képek is, hátha meglátunk valamit ami okozhatja. A koordinátákat már bátran meg lehet jeleníteni, néha fontos is, meg is kell (a réges-régi tilalom már megszűnt.)
  2. Az események ideje mindig szerepeljen a képeken. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor a jelentésbe írd mindig bele pontosan, hogy mi mikor történt (szerveridő szerint).
  3. Csatáknál nagyon fontos a csaták azonosítószáma (csata ID). Ez egy számsor, ami a csaták azonosítására szolgál.

   Ezt a következőképpen tudod megkeresni:
   • Jobb egérgombbal kattints az adott csatajelentés ikonjára(Hadügy fej/Csata jelentések fül/Műveletek jelére)
   • Válaszd a "Megnyitás új lapon" / "Link megnyitása új lapon" stb opciót.
   • Ekkor a csatajelentésed teljesen új lapon nyílik meg. Az itt megjelenő ablak címsorában keresd meg a következő részt: combatId= és az ez után következő számsor a csata ID-je. (Ha végképp nem boldogulsz a számsorral, másold ki a címsorban lévő linket az operátornak)
  4. Mindig add meg a pontos körülményeket a hibánál, mi történt, mikor, kik voltak a résztvevők, voltak-e egyéb események közben stb.
  A jelentés elküldése után sose hagyd magára a jelentésedet, hiszen általában az illetékeseknek vannak még kérdései a hibával kapcsolatban.

  A párosért köszönet Lara-nak :love:

  dCG45by.png

  A jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod.

  John Boyne