[KIBESZÉLŐ] Új verzió

 • Panaszoltuk a multikat eleget - meg értvén a régi szervereken az összevonások miatt engedetteket, de kritizálva a többit

  NOS

  Most már nincsenek multik ?- elintézte a GF a gordiuszi csomót..:/

  Lehet ez volt a cél...


  Kicsit kiszürkülnek a szerverek - kihullanak a szabálytalanul átvett, így-úgy beregizett, stb sokadik accok nem :?:

  Utána jön szerver összevonás - a túlélőket még össze zárják. Kapunk még 2-3 új szervert (aki oda akarja ömleszteni az ambróját)

  Aztán - ha nem lesz lényeges fejlesztés - eljön a vég. Vége lesz az ikának

 • Sajna megöljük a játékot - mert vagy torzan (szerintem csalva, szabályokat kijátszva, hibát szándékosan kihasználva, pushingoltatva a nagypuska fő accainkat) játszunk mi magunk is több tucatnyi lobbival

  VAGY

  A fő ellenfelek csalásai miatt tiltások lesznek - és így nem lesz ellenfél


  Nagy dilemma...

  ÉS

  Ezt hozta az új verzió...

 • Opi, erre gondolsz?


  "

  4
  Az online játékok használatának különleges feltételei

  4.1
  Hacsak a Szabályok másként nem rendelkeznek, a felhasználó egy online játék egy játékmenetében (pl. világ, univerzum stb.) kizárólag egyetlen azonosítót használhat. Többszörös felhasználói fiókok ("multi-accounts") használata tilos. Az ilyen többszörös felhasználói fiókokat a ‪Gameforge‬ bármikor szabad belátása szerint felfüggesztheti vagy törölheti."

 • lehet, hogy az a cél, de értelmesebb managerek sokkal egyszerűbben, lobby-nak nevezett valami nélkül is megoldhatták volna..


  Az én pofám égne a helyükben, ha fizetett vezetőként kussolnék, és mindenki dühét a fizetetlen önkéntesekre engedném...elég vastag az a bőr...

 • Többszörös felhasználói fiókok használata tilos? Mit értenek ez alatt, ha 10 játékot meg megengedtek?

  Az ÁSZF-et olvasod? Ha megnézed, ez a mondat úgy kezdődik, 'Hacsak a szabályok másképp nem rendelkeznek..." A Játékszabályzat engedélyezi jelenleg a többször felhasználói fiókot. Az egy másik kérdés, hogy a lobby bevezetésével mennyire lesz lehetséges. :)

  "- Jöjjenek gyorsan ég a házam!!!!

  - Lelocsolta már vízzel?

  - Igen, de még mindig ég!!

  - Sajnálom, mást mi sem tudunk tenni."

 • Csak azt olvastam, amit ide fentebb idéztek! :)


  Mi van azokkal, akik egy IP-ről játszanak? Pl. kolesz. De ez akár egy családon belül is előfordulhat.

 • Ha visszaolvasol, feljebb leírtam, mi is észrevettük, hogy a Szabályok eltűntek, sőt az elfogadni is csak az ÁSZF-et kell. Ettől függetlenül, mikor ti játszani kezdtetek, a Játékszabályzatot is elfogadtátok. Tény, hogy az új játékosoknak erre nincs lehetőségük.

  De nincs infonk arról, hogy a többszörös account használata tiltottá vált volna, hiszen az IP megosztás lehetősége is azt mutatja, hogy ezt a GF engedélyezte. Ettől függetlenül igen, a lobby használatával ez kérdésessé vált. Újabb accountot nem lehet regisztrálni arra a szerverre, ahol már játszotok, nem lehet accountot átadni és átvenni, és nem lehet email címmel újabb accountot meghívni. A több lobby használata pedig rizikós, sajnos sok esetben összeakadnak, és egyikbe se lehet belépni, vagy néhányba nem. Ezek arra utalnak, hogy a multi lehetőségét az új rendszerrel visszaszorítják. De a régi accountok használata nem vált tiltottá.

  "- Jöjjenek gyorsan ég a házam!!!!

  - Lelocsolta már vízzel?

  - Igen, de még mindig ég!!

  - Sajnálom, mást mi sem tudunk tenni."

 • Köszönöm a korrekt is gyors választ - sokak nevében (is)

  Világos és egyértelmű

  Mondjuk amikor én játszani kezdtem akkor teljesen más szabály volt - zúzás, (ja az már nincs) , pushing (az azért még van elvileg) stb


  No, megyek pókerezni :)

 • Nos, én egy Ny-s játékom mellé be szerettem volna lobby-zni egy lambdást. Erre új játékot nyitott a Lambdán. És a meglévő "elveszett". Csak mobilról tudtam belépni. Végül egy másik böngészőben nyitott lobby ablakból hozzá tudtam férni. Most sok lobby ablakom van. Mert a hozzáadás nálam nem igazán ment. Lehet, hogy bénáztam...

 • Vannak multik és sokszor pont az a gond,hogy a multikba be lehet lépni a fő accountokba meg nem.

  Amúgy meg az ika már lassan három éve agonizál és csak azért nem szűnt még meg,mert többe kerülne a GF-nek megszüntetni mint üzemeltetni.

  Előbb ki kell ölni a játékosokat és majd utána.

  Többszörös felhasználói fiókok használata tilos? Mit értenek ez alatt, ha 10 játékot meg megengedtek?

  Soha és sehol nem volt leírva,hogy csak 10 az engedélyezett az ikariamban!

  Csak annyi volt,hogy egy accountot maximum 10 másikkal tudsz összekötni és kötelező is őket összekötni.

  De ha a GF csak 10 összekötést enged akkor a maradék 990-et zsinórban kötöd.

  Valahol a régi fórumon ez le volt írva hogyan kell,de a fene sem emlékszik rá pontosan.

  Ha visszaolvasol, feljebb leírtam, mi is észrevettük, hogy a Szabályok eltűntek, sőt az elfogadni is csak az ÁSZF-et kell. Ettől függetlenül, mikor ti játszani kezdtetek, a Játékszabályzatot is elfogadtátok. Tény, hogy az új játékosoknak erre nincs lehetőségük.

  De nincs infonk arról, hogy a többszörös account használata tiltottá vált volna, hiszen az IP megosztás lehetősége is azt mutatja, hogy ezt a GF engedélyezte. Ettől függetlenül igen, a lobby használatával ez kérdésessé vált. Újabb accountot nem lehet regisztrálni arra a szerverre, ahol már játszotok, nem lehet accountot átadni és átvenni, és nem lehet email címmel újabb accountot meghívni. A több lobby használata pedig rizikós, sajnos sok esetben összeakadnak, és egyikbe se lehet belépni, vagy néhányba nem. Ezek arra utalnak, hogy a multi lehetőségét az új rendszerrel visszaszorítják. De a régi accountok használata nem vált tiltottá.

  Félre nem értse senki,de jelenleg nincs semmi szabály az ikariamra vonatkozólag és ne felejtsük el regisztrációkor és utána minden belépéskor az éppen aktuális szabályokat fogadja el a játékos felhasználó.

  Jelenleg semmit nem fogad el az ÁSzF-en kívül így nincs pushing vétéség,multi szabály szegés stb.

  Csak az ami az ÁSzF-ben van.

  Kérdés mi alapján tud jelen esetben egy GO tevékenykedni?

  Mert ami a Fórumon van szabály és segédlet az nem vonatkoztatható egy ikariamot játszóra sem.

  Ami alapján a Team tevékenykedik az sem,mert egyiket sem kell a játékosnak elfogadnia sem regisztrációkor sem belépéskor.

  Ergo ha most bárkit is tiltanak pl multi vétség miatt az jogtalan tiltás.

  Nagyon ördögi kör ez,mert nem csak az ikát hanem a Team-et is megölik ezzel.


  Account átadás az megy,meg is szabadultam már egy tucatnyitól,mert kezd romlani az élmény minden szerveren ahol vagyok.

  Lobbyban kell átírni az email címet arra amit az átvevő kíván és a többit már ő intézi.

  Sőt mondhatni még könnyebbé is vált,hiszen egész kis kalózmultibirodalmat lehet így átpasszolni egy még játszani akarónak. mindössze egyetlen email átírásával.

  Az egy szerveren lévő új accountok összevonásának lehetősége még nem teljesen tiszta,mert az eddigi tesztként létrehozottakból csak három jelent meg azonos lobbyban egy hét után.

  Hét még külön van.

  Szóval ez is működik,csak nem jöttem még rá pontosan mi alapján.

  A barátok meghívása viszont tényleg megszűnt,így bukta 72 kerhajó az új regiseknek.

 • Úgy tudtam - ÉS vártam, hogy Vikivitni fentieket leírja

  El is mondtam ezeket tegnap valakinek - mondom lesz aki összeszedetten beposztolja (nekem ennyire nem ment volna - szóval köszönöm)

  Pontosan így látja az ismerősöm is - aki (máshol) admin, szervereket felügyel stb...(nem ikázik, így külsős szemmel látja a dolgokat, de a játékot alapból ismeri)

  ÉS sajna ez van ... a lánc multizás meg van a fejemben - "tiltva volt" a fórumon (leírva, hogy így nem szabad) HA 10 accot mindet összekötöd mindegyikkel akkor elfogynak a szabályosan lehetséges IP megosztások.


  Az utolsó bekezdés igen érdekes - egy részét nem tudtam én sem, és pont hétvégén akartam meglépni. Mondom megnézem az accaimat mert van ami már (i)

  Értsd: csak waron játszom - bár már látok a lobby szörnyetegben accokat :) Szóval hasznos infók - köszönöm még egyszer


  Erre meg várunk még infót - szerintem ez most az új ikariam kihívás: játszunk a lobbyval, ki deríti fel rejtelmeit. Vigyázz sok csapda vár rád , de a jutalom csodálatos: megkapod az accod. Útközben más idegen accok is csatlakozhatnak a lobbydhoz véletlenszerűen, de a te accaidat is elszippanthatják más lobbyk. Fedezd fel hát az új ikariam belépési rendszert! Az őrület határán lévő team tagok segítenek ha megakadsz....nyiss jegyet ha tudsz és addig is olvasgasd az ÁSZF sorait.

  Szóval ez is működik,csak nem jöttem még rá pontosan mi alapján.

 • Azért ne feszegessük ezt az ÁSZF-et fogadjátok csak el témát, mert ha én is figyelmen kívül hagyom a Játékszabályzatot, és az ÁSZF szerint döntök, a multikkal gond lehet. :P

  Vikivitni, account átadása nem megy, legfeljebb lobby átadása. Ha egy acc van a lobbyban, át tudod adni. Akinek együtt vannak az accjai, az legfeljebb együtt a csomagot. :) De tudsz más módot, oszd meg, többeknek érdekes lehet. :)

  "- Jöjjenek gyorsan ég a házam!!!!

  - Lelocsolta már vízzel?

  - Igen, de még mindig ég!!

  - Sajnálom, mást mi sem tudunk tenni."

 • Hmmm


  Azért ne feszegessük ezt az ÁSZF-et fogadjátok csak el témát, mert ha én is figyelmen kívül hagyom a Játékszabályzatot, és az ÁSZF szerint döntök, a multikkal gond lehet.

  Valójában - szerintem - a játékosok döntő többségének (megkockáztatom, hogy a 90%-nak ÉS az igazán játszóknál 99 %-nak) van multija

  Gondolok itt a szerver összevonásokra...

  Nem hiszem, hogy újabb csalásokra kerülne sor - van bőven elég RÉGI csalási lehetőség :P

 • Mindannyiunknak vannak multijai. Illetve nekem pár napja már játékos accjaim se, de korábban voltak, mert én is átéltem a szerverösszevonást. Ezért mondom, a Játékszabályzat mondta ki, hogy ezeket jogosan használhatjuk a megfelelő összekötések mellett, az ÁSZF szerint erre sincs lehetőség. Ezért ne akarjuk eldobni a Játékszabályzatot akkor se, ha jelenlegi belépésekkel nem fogadjuk el. Elfogadtuk, és ezt fogadtuk el, hogy lehet multi accounk a szabályok betartásával.

  "- Jöjjenek gyorsan ég a házam!!!!

  - Lelocsolta már vízzel?

  - Igen, de még mindig ég!!

  - Sajnálom, mást mi sem tudunk tenni."

 • Sziasztok


  Tudom mindenki utálja az egészet, és igaza van.

  Tudom sokan nem tudtak belépni (lehet ők jártak jól?) és lehet még most sem tudnak.

  Egy eset:

  - Nem tudott belépni - minő meglepetés

  - Segítek, mondom (Margit)

  - Email + pass = user error

  Jó mind a kettő 1ébként

  Szóval mondom neki Tibi! kuncsorogjá új pass-ért (noo nem a passportT).

  Kap is, és lőn csoda, múkodik!

  Ezt leírtam mindenkinek okulárium.