İkariam=Bug

• Merhabalar,

İkariam artık yok oluşun ve artık yeni oyuncu kazanamayam açılan serverleri bile doldurmakta bile sınıfta kalan bir oyun olmaktan ileri gidemiyor.

Ticaret yapan insanlad ve bunlara göz yuman kendi komisyonu üzerine bunları sümen altı eden çıkarı ve menfaati kendi çebinden başka bişey düşenmeyen. Kokuşmuş ve çürümüş bir mod ve coma ve yöneticiler tarafından yarını düşünmedem hareket ediliyor.

Gp Bugu çıktı, Tüm yöneticiler hangi hesabın yaptıklarını ne olduğu bildiği halde 3 maymunu oynadılar ceplerine giren çıkarı düşündüler. Bu adamşar bu gp ile hades yapıp kaynak kastı bu adamlar bu gp ile satış yaptı ve haksız rekabet oluşturdu sonuç 3 maymunu oynayan ikariam yönetimi.

Şimdi de kaynak bugu varmış neymiş ceza vericeklermiş 2-3 küçük hesabı banlayıp büyük balık ve ticaret ortaklarına dokunamıyorlar bile yalandan yazılar ve banlar asıl büyük ticaret isimleri dokunulmuyor haklarında açılan Ticketlere bile 2 hafta geçmesine rağmen cevap bile yok

Bizler kimlerin ne olduğunu hangi yöneticilerin arka tarafta ne pazarlığı yağtını küçük hesapları banlıyım ana hesabı açarız muhabbetlerini de biliyoruz.

Bu kokuşmuş oyuna bizlerde para atıyoruz sizin o ticaret ortaklarınızdan çok para biz atıyoruz, siz onların kaynağını gpsini ve altınını bug ile zaten veriyorsunuz.

Sözde Ticaret bitirmek için depo süre kısıtlaması gelicek ilk 48 saat bir bakıyorsun bazıları bunu herkesten aylar çnce öğrenip depoları parçalamış bile hangi yönetici dostlarına haber ucurdu buyursun kendi yazsın ben yazışmalarını ban muhabbetlerinde yazdıklarını buraya mı sereyim yoksa direk Almanya ile mi çözelim bu işi

Bu kokuşmuş düzen ve oyun ya çöker yada siz altında kalırsınız bu çıkarcılık ve işbirliği ile sizler de yok olur gidersiniz.

Son 1 yılda hesaba toplam 400k amb alan biri olarak bu düzen düzelmezse bırakalım oyunu . Ticaret yapanlar oynasın sistemleri ve düzenleri batınca bakalım napacaklar benim elimde yeteri kadar kanıt var mahkeme veririz oyun kurallarına uymayan ve taraf tutan bir yönetim var sonuçta.

Hadi bakalım Kaç kişi Ticaret ortağı kaç kişi bileğine güvenen savaşcı belli olsun.

• Bu söylediklerini anladığım an oyunla irtibatımı kestim dostum niye çaba verelim ki ? Daha çok şey var gelişim yok eee ne anladık bundan bence oyunu sil gitsin emek arkadaşlık masallarına kanıp devam etme en etkili yöntem :) Daha mutluyum şükür, ara ara gelip bakıyorum gelişme yok hala aynı şikayetler

• İkariam yönetiminin her bir getirdiği yenilik bizi 1 yıl geriye götürdü. 2026 da 2012 ye döndük. Biraz daha geri giderlerse oyunu silecekler. Her güncellemede yapılan kasıtlı veya kasıtsız çok büyük açıklar günün sonunda büyük güçlere yaradı. Daha tersini görmedim. Oyunu bırakanların sayısı o kadar arttı ki server boşalmaya başladı, Oyun silinmeye başlayacak korkusuna ip li hesapları getirdiler fazla gözüksün diye. Ortalıkta multi doldu. 50 hesap bir kişiye ait olamaz olmamalı bu mantıklı tutarlı birşey değil. bazılarına eşinin telefonundan giriyor bazılarına ev internetinden, kendi hattından, iş hattından böyle gidiyor bu. Hiç gelişmeyen bir ilerleme kaydetmeyen multilerle ada tutuyorlar. İstediğiniz kadar rapor edin size bunun oyun kuralı olduğunu söyleyecekler. Bir kişinin eşi dostu oğlu kızı oynamak ister aynı evde ip li hesap o sebeple vardır. Tek bir kişinin 50 hesabı olsun ikariamda oyuncu sayısını arttırsın diye değil. Server birleşmesi yapıldı. Muhtemelen 6 aya Cyclops un %50 si silinir. Multi olan tatilde vs... birçok kişi oluştu. Yani uzun vadede çok mantıklı ve sürdürülebilir değil. Ciddi kırılmalarda oyuncuya göz kırpmak için yeni server açacaklar (en az 2 ayda bir) boast ları ona göre belirleyecekler %50 mermer %50 kristal falan verecek ama oda uzun sürmeyecek. Oyuncu sayısı azalınca önümüzdeki ay birdaha açarlar yeni server. Bakalım sonu ne olacak.

Trojan_Horse

Phobos

General Maximus (Max) ittifakı

• mucit olayı bile felaket kötü karardı. artık güçsüzün güçlüye yapacak hiçbirşeyi kalmadı. Sonra yeni oyuncu neden gelmiyor derler.

• Mucit olayı tam bir kumardı.Kısa sürede çok kar getirir ama kararında tutulmazsa zaman geçtikçe zarar etmeye başlarlar. Bunu Laffer Eğrisi gibi düşünün. Vergiyi belirli bir orana kadar arttırdığınızda maksimum kar elde edersiniz. Ama ipin ucunu kaçırırsanız ve vergi artışına devam ederseniz bu sefer daha az vergi toplayıp zarar etmeye başlarsınız. Belli bir noktadan daha fazla kar etmek için vergiyi ne kadar arttırırsanız o kadar geliriniz düşer, insanlar ödemezler. Buda onun gibi olacak. Mucitin gücü kısılacaktır yakında. Karşımdaki kişi ile savaşırken tamamen aynı ünitelerde kayıplar 1 e 5 olamaz , mantıklı olmaz. Ya oyunu dünya genelinde 1000 kişi birbiri ile savaşsın diye yapacaklar ya da mucitin oranlarını her seviye başına azaltıp +5 değilde +2 veya +3 yapacaklar. İlk başta muhtemelen mantık şu oldu. Biz ne kadar uçsuz bucaksız bırakırsak bir kesim oyuna o kadar fazla amb. yatırır muciti arttırır. Ancak bu seferde azınlığın çoğunluğu ezmesine müsaama edersende dediğim gibi oyunu 1000 kişi oynar dahada artmaz.

Trojan_Horse

Phobos

• Son 1 saat korsanda ilk 50 deyken korsan bitimi 70. siralara kadar geriledim :D20 sira birden gerileyince oyunun multideki geldigi durumu aciklamaya gerek yok bile.

adamlar hic kendilerini yormadan multilerinden aldiklari puanlar ile ilk 10 a giren oyuncular var. Sadece son gün 7k puan ile yapiyorlar bunu.

bug konusuna hic girmeye gerek yok. Asil soru su olmali aslinda.

oyunda bu kadar hata varken. Bu kadar multi ve hata yapilmasina müsade edilirken niye bu kadar para harcarsiniz anlayamiyorum sizi.

Yeni acilan servera acilimindan 8 saat gectikten sonra üye oluyum bakayim dedim. 900k puani görünce actigim oyunu direk sil dedim. Iste biz oyuncularin en büyük sorunu bu. Böyle devam ettikce hic bir isteginiz yerine gelmez. Cünkü degirmeni dönderen mutlaka birileri vardir.

• Ne zaman ki tr yönetimi yeni op, mod aldı o zaman samimiyetleri çıkacak ortaya ve sorunlar çözülmeye başlayacak. Yönetime sordum neden alınmadığını bana suistimal edildiği ve güvenilir insan olmadığı söyleniyor, hiç mi düzgün insan yok bu toplulukta. Kim ne derse desin neden yeni oplar ve modlar alınmıyor, bunun gerçek cevabı herşeyi açıklar? Mağdur olduğum bug için ticket açtım beni başka şeylerle tehdit eder gibi susturdular :D bu oyunu çok severim ama böyle yönetimle ve icraatleriyle canımı sıkacak kadar bol zamanım yok. Oynayanada birşey diyemem ama çok yüksek beklentileri olmasın. Herkese iyi oyunlar

• Oyunun geldiği hali açıklayan gayet güzel bir yazı olmuş

Bu oyunu seven insanlar genellikle zamanında bu oyun içinde ukte kaldığı için bu oyuna geri döndü multi yapmayı ip adı altında legalize ederseniz insanların birbirine 6-7 aylık kilit atmalarına müsaade etmeye devam edildikçe de hiçbir şey düzelmez .

Kaldı ki kendi serverımdan örnek vereyim server başında bir hesabı multiden 1 yıl banladılar . Daha sonra aynı şeyi yapan başka bir hesabı sadece 2 gün banladılar cezalar kurallara göre değil de moderatörlerin kafasına göre olursa daha çok haksızlık olur bu oyunda

• Banı silmenin bir kısa yolunu söyleyeyim o zaman. Server birleşmeden önce multi sebebi ile bizim ittifakımızdan bir kişi ban yedi. 1 yıllık klasik bir ban. Ardından tamamiyle aynı sebepten serverda savaştığımız ittifakın lideride ban yedi. Dedik kurallar belli. Bir yıl ban yiyecek yeni hesap satın alır ya da server birleşiminde başka serverdan getirdiği bir hesap ile devam eder. 1 hafta sonra bir yönetici 2 haftaya banının açılacağını söylemiş. Tamamiyle aynı sebepten tamamiyle aynı şeyleri belki çok daha fazlasını yaparak nasıl totalde birisi 1 yıllık diğeri 3 haftalık bir ceza alabilir ? Ben sebebini söyleyeyim. İttifakınızı örgütlersiniz. Günde herkes 5 ticket açar. Moderatörlerde o ticketlara bakmakla mükellef bir daha ticket açarsan seni banlarım diyemez o zaman daha yüksek makamlara raporlarsınız. 1 hafta sonunda ise moderatörler amaaan ben mi uğraşacağım her gün yüzlerce ticket ile uğraşmaktan. bunların derdi belli şunun hesabını 2 haftaya açayımda ticketları kessinler der. Sen eğer kurallara saygı duyup susarsan ikariamda kaybedersin. Eğer sesini çıkartır bas bas bağırırsan kazanırsın bu böyle bir oyun oldu artık. Biz bu hikayede susan taraftık.

Trojan_Horse

Phobos

• Tam da yıllar sonra silinen hesabımla oyuna bir bakayım diyecektim ki, bu konuyu gördüm. Paranın emeğin bu denli önüne geçmesi, yeni açılan bir sunucuda bazılarının 3-4m puanlara ulaşması hiç normal değil. Bizim zamanımızda emek verirdik bir yere gelebilmek için. Çok yazık...

• ingiltere server styx falan başlayın başlayacaksanız oyunun eski hali gibi top 1 70k puanda kimse ambro çekmiyor gibi :D

• amaç da o ya zaten ödeme yapılan tr serverı aynı günde 4m puanlı hesap var oyun mu oynamak istiyorsunuz ödeme yapmak mı

• Banı silmenin bir kısa yolunu söyleyeyim o zaman. Server birleşmeden önce multi sebebi ile bizim ittifakımızdan bir kişi ban yedi. 1 yıllık klasik bir ban. Ardından tamamiyle aynı sebepten serverda savaştığımız ittifakın lideride ban yedi. Dedik kurallar belli. Bir yıl ban yiyecek yeni hesap satın alır ya da server birleşiminde başka serverdan getirdiği bir hesap ile devam eder. 1 hafta sonra bir yönetici 2 haftaya banının açılacağını söylemiş. Tamamiyle aynı sebepten tamamiyle aynı şeyleri belki çok daha fazlasını yaparak nasıl totalde birisi 1 yıllık diğeri 3 haftalık bir ceza alabilir ? Ben sebebini söyleyeyim. İttifakınızı örgütlersiniz. Günde herkes 5 ticket açar. Moderatörlerde o ticketlara bakmakla mükellef bir daha ticket açarsan seni banlarım diyemez o zaman daha yüksek makamlara raporlarsınız. 1 hafta sonunda ise moderatörler amaaan ben mi uğraşacağım her gün yüzlerce ticket ile uğraşmaktan. bunların derdi belli şunun hesabını 2 haftaya açayımda ticketları kessinler der. Sen eğer kurallara saygı duyup susarsan ikariamda kaybedersin. Eğer sesini çıkartır bas bas bağırırsan kazanırsın bu böyle bir oyun oldu artık. Biz bu hikayede susan taraftık.

hayal dünyan bayağı zenginmiş, hikaye sana mı ait?

Hikaye sana ait ona değil Tolgabey 1 yıl yerken sipahi neden 2 haftada açıldı. Ip li hesap kurallarını atıp duruyorsun bize ama asıl multi yapanla multi yapmayanı ayıramaman çok garip . Kilitle ilgili de aynı şeyleri papağan gibi tekrarlıyorsun biz kuralları değiştiremiyoruz uygulamakla yükümlüyüz diyorsun ama uygulamada da 2 taraflı olduğunu bizzat phobosta herkes gördü

• Sayın yöneticiler bazı şeyleri kabullenmelisiniz. Birkaç örnekle açıklayabilirim.

1) Topluluğun taleplerine karşı ilginç bir şekilde duyarsızsınız. Bazı sorunları şirkete iletmekten korkar gibisiniz. Sorunları şirkete iletip çözüm ve aracılık yapmaktansa aman kimse bize karışmasın modundasınız bu yanlış. Bu topluluğu geride bıraktınız.

2) Fastfood ortada yok açılan ticketlardan topluluğun serzenişlerine kadar herhangi bir konuda kendisinden reaksiyon almak neredeyse imkansız. Biraz tabiri caizse balık baştan kokar misali. Çünkü 3 kişisiniz ve 3ünüzde aslında yoksunuz. Belli ki sıkılmışsınız eğer böyleyse bırakın.

3) Dediğim gibi 3 kişisiniz ve ikariamın en büyük topluluklarından birini idare etmeye çalışıyorsunuz. Bırakmıyorsanız yeni yöneticiler alın. Bu şekilde kapalı kutu haline dönüp topluluktan uzak brujavatif bir hal almışsınız. Yeni yöneticiler alın.

4) Discordun ülkemizde kullanılamaması sorununu bu kadar insan için çözmektense sessiz kaldınız. Bizi badidol gibi biriyle başbaşa bıraktınız. Resmen bizi cahil bıraktınız. Neden bizim için çözüm üretilmesine zorlayamıyorsunuz şirketi. Değersiz bir topluluk muyuz? Bence hayor tam aksi. Ama sizler bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundasınız. Taze kanlar alın yada bırakın.

şuan aklıma gelenler bunlar uzun yazmayı sevmiyorum daha çok yazardım :) yoksa ama hevesiniz yoksa zorlamayın yada heveslenin ama kesinlikle yeni yöneticiler alın

Hayır sana ait. Burada baş karakter sensin.

Trojan_Horse

Phobos

• trojan ve mete han cylops serverinde sanırım üzücü şeyler yaşıyor. yedikleri baskın ve yağmalar gene onları foruma dökmüş.

benim ban sebebim ile tolgabeyin ban sebebini kıyaslamışlar. bu oyunda her ban aynı değildir. hatta bazı banlar affedilir. LİDERİNİZİN affedildiği gibi. benim ban yediğim gün liderinizin hesabı açıldı. bence benim yerime onu emsal gösterin ahahahaha

şimdi ikinize asıl vurgulanması gereken bir dipnot bırakayım tolgabeyiniz multi hesabıyla kaynak aktarımı vs yapıyordu. çıkar amaçlı kullanıyordu. ipli hesabı bulunan bu garip ise emeğiyle gelişiyordu. ipli hesab konusuna değinirken multi hesap yapmamayı atlıyorsunuz. şuan cylopsta bulunan 1.8m puanlı minik general deponuz blackberry hesabı da multi hesabın. utanmadan birde başka insanlara çamurla uğraşıyorsunuz.

minik bir tavsiye size; büyük serverlerde oynadığınızın farkınan varın yoksa daha çok tokatlarlar size orda :)

Cesaretiyle yaşamayan esaretiyle ölür.Güç, sayıda değil; uyumdadır.Zafer, sert olanın değil; birlik olanın.