Konular İle İlgili Sohbet

• Selamlar,

Forumda bazı durumlar ile ilgili sizlerle sohbet amaçlanmakta. Saygı çerçevesinde konuşmak önceliğimiz olsun.

1. Forumda Savaş raporlarınızın %90'ında tartışma yapılmaması gerektiğini belirtmemize rağmen devam etmekte. Buna nasıl bir çözüm izlememizi istersiniz sizin öneri ve isteklerinizi sormak isterim.

2. Forumda ittifaka alım konuları oluşturmamızı ister misiniz ?

3. Forumda sizlerin de şu da olsa bizler için daha kolay olurdu dediğiniz bir şey var mıdır ?

Keyifli sohbetler şimdiden.

giphy.gif

Gladiatus - GA > İkariam - BA > Metin2 - BA > Metin2 - SGM

#TeamFF

You'll never fly alone.

• Global forum olmadan önce, (Eski Forum) daha haraketli idi. Bu haraket, önce forumların birleştirilmesi, sonra Bir çok bildirimin discort da yapılması üzerine kesildi. Çok daha önceleri İRC zamanında irc e de gelen oyuncular oluyordu. Ama onlar daha çok ceza alan hesaplar, yada yöneticilere bilgi danışmak, yada sorunlarını ticket yerine İRC den çözmek içindi. Şimdi discort da bu tarz yoğunluk var. Ancak forum daha ıssız. Sizler savaş raporlarına yorum yapılmasın. Savaşanlar savaş raporu assın. tartışması derseniz. Buraya rapor asanlar haricinde kimse uğramaz. Yıllardır, Savaşlar oyunda yapılır, sonuçları forumda tartışılır. Hakaret olmadığı sürece bırakın tartışsınlar. 18 yıldır yasak diyerek bir yere varamadınız.,

Bir diğer konu, önceki forumda oyunların stratejileri hakkında oyun opları yada forum mod ları yardım konularını işlerdi. o konuları eski forumdan canlandırmak mümkün değilse, yardım ile ilgili oyunculardan gönüllü olanlara yetki verin. Örneğin bazı konularda yardımcı olan oyuncuları görüyorum. Yine eski forumda nöbetçi team gibi geğik köşeleri vardı. Hepsini küstürdünüz. >Mesela bir öneri, oyunda bazen çark olayı oluyor. bu çark ile oyuncular kaynak kazanıyor. Bunu forumda deneyin. çarktan ambrosia karşılığı hediyeler kazansınlar. bir kaç kere deneyin. forumda katılım sayısı çoğalacaktır. .

9cj9lE.jpg

• Selamlar,

Geri bildirimi, oyunu oynayanlardan almanız takdir edilesi, teşekkürler.

Şahsi fikrimi beyan edeyim:

1. Forumda Savaş raporlarınızın %90'ında tartışma yapılmaması gerektiğini belirtmemize rağmen devam etmekte. Buna nasıl bir çözüm izlememizi istersiniz sizin öneri ve isteklerinizi sormak isterim.

***Direkt 1 hafta forumdan men! 2.ihlalde;1 ay men! 3.ihlal de ban! Affedilen, maruz görülen çoğalıyor zaten, kesin başını gitsinler!

2. Forumda ittifaka alım konuları oluşturmamızı ister misiniz ?

***Bilen bildiğini okuyor! Tekrar altında terbiyesizlik yapıacak bir bölüm daha oluşturmak mı! Yersiz gibi.

3. Forumda sizlerin de şu da olsa bizler için daha kolay olurdu dediğiniz bir şey var mıdır ?

***Seviyesiz, çatal dilli, demogog, herhaltolog, vb. tüm unsurların bize yansıtıldığı noktada, bunu yapan varlığın 2. postu olamasın, sistem tokatı indirsin ensesine dakkasında!

Saygılar :)

• Sayın Forum Yönetimi,

Öncelikle forumun geleceği ve işleyişi hakkında net bir stratejinin belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Mevcut uygulamalarla forumun tamamen atıl kalması mı hedefleniyor, yoksa etkileşimin ve mesaj sayısının artması mı?

Oyun içindeki "Forum" butonunun kaldırılması zaten erişimi zorlaştırmışken, şimdi de forumdaki tartışmalara müdahale edilmesi platformun canlılığını tamamen yitirmesine neden oluyor. Forumu ayakta tutan temel unsur, kullanıcılar arasındaki çekişme ve tartışma kültürüdür. Sadece savaş raporlarının paylaşıldığı, hiçbir diyaloğun olmadığı bir ortam kimsenin ilgisini çekmeyecektir.

Sizlerden beklentimiz şudur:

Hakaret ve Küfür Dışında Müdahale Edilmemesi: Tartışmalar, hakaret veya kişisel saldırı içermediği sürece devam etmelidir. Savaş raporu başlıklarındaki mesajları "tartışma yasak" diyerek silmek, forumun doğasına aykırıdır.

Hakem Rolü Üstlenilmesi: Yönetimin tarafsız bir hakem gibi davranmasını, sadece kurallar ihlal edildiğinde (küfür, aşağılama vb.) devreye girerek gerekli cezai işlemleri yapmasını bekliyoruz.

"Bizi ilgilendirmez, tartışmayın" yaklaşımı devam ederse kullanıcılar forumdan tamamen kopacaktır. Unutulmamalıdır ki; forumun bittiği bir noktada oyunun sosyal dokusu da zarar görür.

Konuyla ilgili daha esnek ve topluluk odaklı bir yaklaşım sergilemenizi rica ederim.

Saygılarımla.

Luck ben hangi mesaj yüzünden ban yedim tickete cevap dahi vermediniz

UeQdEaZF_o.gif

• 3. Sorunuz üzerinden gideceğim daha çok ama oyun içi etkinlikler vs. olmadan önce keşke buradan da duyurulsa. Discord üzerinden bazen -her şeyi oradan da yazmıyorlar- duyurulara bakabiliyorum. Discord yasaklı olduğu için her defasında VPN peşinde koşmak gerekiyor. Bu defa oyunlar bozuluyor VPN diğer kısımları etkiliyor. Duyurular, etkinlikler, bilgiler hepsi forumda ve tercihen olay gerçekleşmeden önce duyurulabilirse harika olur.

Soru cevap alanı gibi bir şeyde iyi olur, kılavuz alanı özellikle yetersiz geldi bana.

• Sistem böyle işler maalesef! Her şeyi mahvedenler, yine her şeyin düzelmesi için öneride bulunup, sanki onlar düzeltmek istiyorlarmış gibi yaparlar!

• 1.

Forumda tartışma hep oldu ve hep de olacak. Birbirine rakip olan grupların çekiştiği her sahada tartışma kaçınılmazdır bunu bitiremezsiniz. Ama savaş raporu bölümleri hariç, yöneticiler tarafından sunucular özelinde tartışma sayfaları açılabilir. Rapor asılması gereken yerlerde tartışma çıkaranlar forumdan uzaklaştırılıp bu açılan sayfalara yönlendirilebilir.

2.

Herhangi bir şeye yarayacağını sanmıyorum.

3.

a) Beni banlamayın ve yaptığım sunumları silmeyin ^^^^

b) Son yapılan etkinlikten de yola çıkarak; yapılacak olan yarışma tarzı uygulamalarda oyunun dinamiklerinin de göz önünde bulundurulması daha doğru olur. Oyuna başladığı yıldan beri -ara verip bıraktığım periyotlar hariç- savaşan biri olarak söylüyorum 3-4 günlük bir sürede epik bir savaş raporu ortaya çıkarmak pek mümkün değil. Ki zaten oyunun geldiği şu noktada epik bir rapor da olmaz. Epik bir olay olur. En azından bence... Mesela rakiplerin ile mücade ettiğin bir yerde üstünlük kurman, kendinden sayıca fazla rakip üyeyi ya da kendinden çok daha fazla generale sahip rakip üye/üyeleri bozguna uğratman gibi... Ki bunları yaparken de bölgede yüzlerce rapor toplarsın, çoğu da kırmızı renki aksiyon raporların olur. Bir silsill olur yani. Bak işte bunu 3 günde çok rahat yaparsın ama tek rapor olarak asamazsın. :) Veya uzun süredir devam eden bir cephe savaşını kazanırsın, buna da epik rapor denilebilir, o zaman da yine 3-4 gün yetersiz bir süre. Ki bu teorimi de epik savaş raporu adı altında asılan yağma raporları doğruluyor diye düşünüyorum.

Kısacası bir dahaki etkinlikte bazı detaylar da göz önünde bulundurulursa daha güzel işler ortaya çıkabilir.

QXLgRG.png

Uçurtmalar rüzgar sayesinde uçmaz, rüzgara karşı durdukları için yükselirler.

• 3. kısımda ulubatlı nında bahsettiği gibi, eski forumda olan EN ler köşesi yapılabilir. En uzun kara savaşı, En uzun liman savaşı, En büyük yağma, En büyük liman, En büyük tersane, En büyük kışla, En büyük saray En büyük mucit, En büyük korsan puanı gibi.

9cj9lE.jpg

• Luck Sayın yöneticim,

Değişen forum kurallarıyla ilgili olarak bazı konularda netlik rica ediyoruz. Özellikle hangi durumlarda yaptırım uygulanacağı konusunda oyuncuların daha açık şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bildiğiniz üzere, Oyuncular Arası İletişim bölümünde savaş raporlarımızı paylaşmaktayız. Ancak mevcut kurallar çerçevesinde bu paylaşımların kaldırılması gerektiği ifade ediliyor. Bu durumda bizlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda yönlendirme yapılmasını rica ediyoruz.

Ayrıca, ittifaklar veya oyuncular için yalnızca savaş raporlarının paylaşılacağı ayrı bir bölüm oluşturulması daha sağlıklı olmaz mı? Geçmişte bu şekilde bir uygulama bulunmaktaydı ve daha düzenli bir yapı sağlanıyordu. Mevcut durumda savaş raporlarının iletişim bölümünde paylaşılması, istenmeyen tartışmalara yol açabilmektedir.

Hem tartışmaların önüne geçmek hem de forum düzenini korumak adına bu konuda bir çözüm önerisi sunulmasını rica ederiz.

UeQdEaZF_o.gif

• Bilmiyorum var mı ama discord ta kampanyalar duyuruluyor. Türkiyede yöneticiler foruma gelecek açıklanan kampanyalar ile görülebilir bir köşede güzel bir yer açabilir. Mesela 2 gün sonra şu kampanya olacak gibi.Malumunuz türkiyeden discord a girilemiyor ve gelecek kampanyalar hakkında ne yazık ki yeterli bilgiyi alamıyoruz.bu şekilde en azından forumu takip eden kesimin ödüllendirilmesi yoluna gidilebilir diye düşünüyorum. Forumda arada server bazlı ufak çekilişler yapılabilir. Kaynak gönderin paraya ihtiyacımız yok. Eski serverlarda 250k yeni serverlarda 25k atın onada razıyım en azından değişiklik olur. eskiden forum canlıydı. Fotoğrafçılık köşesi vardı genel diyalog kurabildiğimiz hobilerimizden bahsettiğimiz bir köşe vardı bunun gibi 100 ayrı köşe vardı forumda. Sonra ne oldu nasıl oldu bilmiyorum 2012 de oyunu bıraktım 2025 te döndüğümde forum ölmüştü.

Trojan_Horse

Phobos

General Maximus (Max) ittifakı