SAVAŞ İLANI DUYURUSU
Öncelikle herkese iyi eğlenceler, iyi forumlar.
WOO ittifakı olarak DENGE ittifakına savaş ilanımızdır. Bu süreçte rakibimize destek veren her ittifak ve oyuncu da aynı kategoride değerlendirilecektir. Bundan sonra yazdıklarım işin perde arkasıdır.
İttifak kararımızı değerli Zelus sakinlerine(DENGE üyeleri dahil) açıklama gereği duyuyorum. Yazacaklarım haklılık kanıtlama maksatlı değildir. Bizim açımızdan neden savaş ilan ediyoruz sorusunun naçizane cevaplarıdır. İsmimiz geçmediği sürece forumdan hiçbir mesaj atmayacağımızı da önden söylemek isterim. Yazdıklarımı isim belirtmeden yazacağım çünkü şahısların meselelerinin ittifaka mal edilmemesi ve konuların şahsileştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oyun olduğunu bilerek bu çizgide kalmaya çalışıyoruz.
Hikayenin en başına gidecek olursak;
2023 MAYIS
Birleşmeden uzun zaman önce takvimler 9 Mayıs 2023'ü gösterirken Aeneas serverinde bir oyuncuya karaborsadan gemi satışı yaparken DENGE ittifakında bir oyuncu şehir taşıyıp gemileri alıyor. Alabilir mi? Elbette alabilir hiçbir sorun yok. Sonrasında DENGE'nin liderine mesaj atıp geri vermelerini rica ettim. İttifak olarak bu durumlarda geri vermediklerini iletti kendisi, burada da bir sorun yok. Ben de aynen şu şekilde yazdım harfi harfine: "gpyi vermiyorsa ittifak çok bir şey konuşmaya gerek yok. diplomatik olarak önüme denge ile alakalı bir şey çıkarsa ona göre tavrımı koycam. 4m tamamlarız bir şekilde onların olsun". Devamında kayda değer bir konuşma yok. Bunun meaili şudur(anlamayanlar için): Siz beni dost olarak görmüyor 4m gp'ye çöküyoruz diyorsanız "ittifak kararı olarak", ben de ileride şahsi olarak önüme denge ile ilgili bir mesele gelirse sizi dost olarak değerlendirmem sizin yaptığınız gibi standart davranırım.
2024 KASIM
Biz betada oynayan bir ittifakız. Birleşme duyurusu yapıldı ittifakta oylama yaptık ve Zelus ağır bastı. Kimseden çekincemiz yok dedik Zelus'a taşındık. Serverin ilk aylarında DENGE bize hiçbir şey söylemeden saldırı başlattı ve sebep olarak 2023 Mayıs'taki benim şahsi konum olan konuşmayı gösterdiler. Savaş sırasında "WOO'yu sileceğiz" diye söyleyen birisi vardı, tüm şehirler işgalli olsa da kimsenin bizi silemeyeceğini bilmeden talihsiz bir söylemde bulundu o zamanki diplomat her kimse. Bizim hiçbir savaş hazırlığımız yokken böyle bir durum ve süreçle beraber üstüne çalınan banlanan depolarımız olması sebebiyle bu savaşı sürdüremedik. DENGE de bizi kendine tehdit olarak görmedi ve anlamsız bir mücadele olduğu için sonlandı. Asıl hedef WOO değildi hiçbir zaman. DENGE'nin asıl yapmak istediği ileride büyük savaş olursa rakibin destek bulamamasını sağlamaktı. Biz kimsenin tarafında değildik hiçbir zaman da olmadık. Öncelik WOO ittifakıdır bizim için fakat bu bize iyilik yapana nankörlük ederiz anlamı taşımaz aksine dostluk eden daha fazla dostluk görür.
2025 ŞUBAT
Her şeyi bir noktaya kadar anladık ama bunu anlayamadık. Şubat ayının sonunda yine ittifaka saldırı oldu. Bu sefer sebep korsanda biri birilerini vurmuş. 5 senedir bende hisar bile kurulu değil korsan yüzünden savaşa girdik. Korsan yüzünden bir ittifak bir ittifaka saldırıyorsa ortada bir küçümseme vardır benim literatürümde, üstelik diplomasi bile yapılmamışken. Sonuç olarak savaş sonlandı ve bu süreçten sonra benim gördüğüm kadarıyla DENGE arka kapılarda DELİ ile savaş planlarını şekillendirdi. Ne zaman bu planlar başladı bilemem belki Mart ayında belki Eylül ayında...
2025 EKİM
Mart ayından beri süregelen ve Kasım ayına kadar iyice artan DENGE'deki bazı oyuncuların saygısız ve tehdit eden mesajları oldu. Hatta bir tanesi şahsıma 'lideriniz sonra ağlıyor' şeklinde üyemize yazılan bir mesajdır. Kasım ayının başında ittifak savaşa hazır olsun diye hazırlıklara başladık. Malum DENGE her zamanki yaptığı gibi ortada bir şey yokken saldırabilirdi.
2025 KASIM
DENGE bir gece saldırısıyla DELİ ittifakına saldırılar düzenledi. Eşzamanlı olarak WOO üyelerine bazı kibirli kişiler "o benim inaktifim oraya yağma atma yoksa savaş ilan ederiz" gibi birkaç mesaj attı. Sirkülerden bu tarz mesajları atan üyelere cevap vermeyin şimdilik dedim fakat unutmadık. DENGE'nin casusu vardıysa doğrular bu sirküler mesajı attığımı. Gel gelelim biz de boş bir ittifak değiliz. Savunma odaklı olmak üzere hazırlığımıza devam ettik. Önemli bir detayı daha aktarmak isterim: savaş başlamadan önce DELİ ittifakının savaştan haberi yokken, bizim merkezimizde tuttuğu yerleri vermesi bizim için çok önemli bir iyi niyet göstergesidir. Hiçbir zaman DENGE ittifakı bizim adalarımızdan tuttuğu yerleri vermedi, daha da kötüsü sürekli yer tutma derdinde oldular. İttifakta herkes hemfikir olduğu için söylüyorum; DENGE savaşı kazanırsa sıradaki hedef biz olacağız. Yerleri vermemesi, bize karşı yazılanlar, tehditler vs. bunu gösteriyor. DENGE'den birileri rahat rahat WOO lideri hakkında hakarette bulunuyor, bir başkası şunu yap yoksa savaş ilan ediyorum gibi şeyler yazabiliyorsa ortada bizim için ciddi bir tehdit söz konusudur. Biz yine de savunma odaklı kalıp savaşı takip ettik.
2026 OCAK
Aslında bizi doğrudan ilgilendiren bir konu yok Ocak ayında fakat ikariamda yaşanmış en ilginç olaylardan birisi gerçekleşti. Böylesine büyük DENGE-DELİ savaşında DELİ liderinin hesabı mail adresi çalınmak suretiyle çalınıyor. Sonrasında Kronos'taki hesabı umursamıyor çalan kişi, sadece Kronos'taki hesabı açıp ittifakı dağıtıyor. Her ne hikmetse bu hırsız Zelus'taki hesabı Polonya'ya taşıyıp ilk olarak DENGE'nin kalbinde olan şehirden şehirleri silmeye başlıyor. İlk şehri siliyor sonra diğer şehri yıkmaya geçtiğinde ittifak hala faal olduğu için diplomasi yetersiz kalıyor hata veriyor. Kısa sürede durum farkediliyor. DELİ lideri mailini ve hesabını kurtarıyor. Bu olayı kimin yaptığı bizim açımızdan açıkça ortadadır. Ortadaki tüm kanıtlarla(mail, ticket, önceki konuşmalar vs.) DENGE ile konuşup bu olayı hangi şahsın veya şahışların yaptığı belli değil mi dedim. Maalesef bir kişi de evet ortada şaibeli bir durum var diyip dik duruş göstermedi. Olayın ilk gününden itibaren WOO olarak ne destek gerekiyorsa vermeye hazırız böyle bir şey kabul edilemez diyerek DELİ'nin yanında olduk.
2026 ŞUBAT / SONUÇ
En ihtiyatlı davranan ittifaklardan birisi olarak savaş ilanı kararı almamız görüldüğü üzere bir süreçtir. Bu süreç olaylar geliştikçe kaçınılmaz bir hal aldı. Zaman geçtikçe tarafsız kalmamız imkansız bir hale geldi. Her şey kabul edilebilir fakat hesap çalarak ittifak silerek bu savaşta avantaj sağlamaya çalışan her kimse o kişi mutlu olamayacak. DENGE ittifakı bu olayın içinde olmasaydı silinen yerlere yer tutmak için bot kurmaz(birisi de benim adam), buyursun gelsin geri aynı yerlere taşısın derdi. Eğer bir savaş kazanılacaksa bu savaş adil bir rekabetle kazanılmalıydı. Hesap çalıp rakibi dağıtmanın karşılığı bizim savaşa girmemiz olarak düşünebilir hırsız her kimse. Ne yapabiliriz kapasitemiz ne beğenirsiniz veya beğenmezsiniz bu bir tavır meselesidir.
2023'te başlayıp yaklaşık 3 sene süren bu olaylarda savaşa girmememiz için hiçbir sebep yok, kendi üyelerimiz hariç kimseye açıklama yapma zorunluluğumuz da yok. Bizim tarafımızdan olaylar böyledir. Başkası başka açıdan farklı değerlendirebilir o da onun yorumudur. Kişilerle kesinlikle bir sorunumuz olmamakla beraber en başta belirttiğim üzere DENGE ittifakına savaş ilanımızdır.