KIŞ PUSUSUNDA VERİLEN ÖDÜLLERİN YETERSİZLİĞİ

• Kış pususu etkinliğinde verilen kaynakların yeterli olduğunu düşünmüyorum, bosa birlikler yollanırken ambrosia harcanıyor ve zahmetli bir etkinlik sürekli kontrol etmek gerekiyor haftalar önceden hazırlık yapılıyor insanların hayatını meşgul ediyor, bu zahmete göre verilen ödül oldukça düşüktü. Verilen ödülün yeterli olması için en son yapılan Hidra'ya saldırı etkinliğinde verilen maddenin iki katı olması gerekir. Ayrıca birinci oyuncuya 15-20 triton jet motoru ikinci oyuncuya 5-10 tane triton jet motoru çok komik rakamlar, insanlar haftalar boyunca 100 ambrosia etmeyen ödüllerle meşgul ediliyor.

En son forumda verilecek kaynakların ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DAHA YÜKSEK olacağını okumuştum çok büyük bir hayal kırıklığı oldu.

• Kesinlikle katılıyorum. Ödüller çok düşük kalıyor. Verilen zahmete değmiyor. 1000 ambrodan fazla jet motoruna vs veriyorsun gelen ödüller tatmin etmiyor.

Harcanan kaynağın 10-15 katı gelmesi lazım en az.

• Mevcut etkinlikte 49k füze gemisi harcadım.
    Fişekçim 40. seviyede %40 maliyeti düşünce 35M 2850K sülfür harcamışım.
    Fişekçi yokmuş gibi hesaplarsam 58M 800K sülfür yapar.
    Benim envanterime gelen rakam 59m sülfür.

Ben anlamadım yatırdığımızın fazlasını nasıl alıyorduk :)
    Hesaplarken fişekçi yokmuş gibi hesaplanacaktı. Aldığım sülfür zaten fişekçi yokken harcayacağım kaynak kadar geri verdi bana.
    Sıralama etkisi varsa bile 2. sırada bitirdim etkinliği.

• verilen hasar sıralama veya sabit ödül o kadar düşük ki. Sadece yatırılan kaynağa göre %40 fazla gibi.

Böyle kaldığı sürece hiçbir anlamı yok bu etkinliğin. Yeni bir hesaplama formülü geliştirilip ödüller arttırılmalı.

• Bence önceki hidra etkinliğinin en az 2 katı olmalı 10-15 kat abartı olabilir. Şimdi bu oyunu oynayan kocaman adamlarız etkinlikten mal almak için 10 dakikada bir oyunu kontrol edip duruyoruz etkinlikten biraz daha fazla mal alalım diye. Bosa 700k dan fazla vurdum 30 milyon mal verdi, 2. sıraya yerleştim 30 milyon mal için 1 haftadır 10 dakikada bir telefonumu kontrol ediyorum gösterdiğim olağanüstü katılımın ödülü en az 60 milyon olmalıydı ve 5 triton jet motoru olmamalıydı.
    Verilecekse 1. ye 300 2. ye 200 3. 100 triton jet motoru diğer ödüllerde birkaç ay süre ile verilmesi gerekirdi. Forumda önceki etkinliğe göre ödüller önemli ölçüde daha yüksek olacak diye katılım sağladım, komik duruma düştüm sonuçta ben de bir insanım bir oyun için 10 dakikada bir telefonun bilgisayarın başına geçtim, insan uğraşlarının karşılığını alamayınca sinirleniyor.

Edited 2 times, last by Tirex ().

• Arkadaşlar bedava peynir fare kapanında olur demişler. Ödüllerin azlığı konusunda haklısınız ama adamlar hiç harcanan kaynağın 10-15 katı verirler mi. Zaten hali hazırda sıralamanın başını milyonluk gp depolarına sahip ittifaklar çekiyor.

Yeni yıla girerken en mantılı olay şu çarktı sanırım harcanan amrodan kat kat fazlasını verdi. Özellikle şu pusu etkinlilerinde verilenlere bakınca.

• Bizim depomuz yok.
    Biz kendi tershanemizden ne çıkarsa onu kullanıyoruz.
    Kendi malzememi amb ile sülfüre çevirip basım yapıyorum.
    Sağ cebimden çıkan geri sol cebime geri girdi.
    Ben de bu sürede amb harcadım çeviri yaptım, trojen aldım, altın erittim, üretimi 2 haftadır kapattım.
    Sonuç :)

• Bu yorumu hiç anlamadım. 35M sülfür gömülmüş ve 58M sülfür almışsın. 23 M sülfür hiçbir şey yapmadan oyun sana vermiş ve beğenilmiyor.

Ayrıca verilen hasar ve canavarın seviyesinden de bahsedilmemiş. Saldırı puanı 1,2 M mu yapıldı 1,5M mu belli değil. Canavarda da kaç dönüm noktası geçildi mesela? Bu operasyon bulunduğun serverin aktifliğine göre de farklı ödül veriyor çünkü. Yine de güzel bir kaynak bence.

• Oyuncunun düşürücü maliyeti (marangoz atölyesi, optik) verilen ödül ile ilgili bir şey değil. Arkadaşımız bu şartlar altında verdiği ürün kadarını etkinlikten geri aldığını söylüyor, üstüne harcadığı vakte bakınca oldukça kötü görünüyor. oyuncunun maliyet düşürücü binaları bu hesaba dahil edilemez. Üstelik geçen çark etkinliğinde insanlar sadece tıklama ile yüzlerce milyon mal aldı ama şimdi 2 haftadır etkinlik için uğraşanlar günlerdir telefonunun ve bilgisayarının başından ayrılmayıp emek verenlerin aldığı ödül ortada.
    Hiçbir şey yapmadan diyorsunuz 49.000 füze gemisini etkinliğe bağışlamış. Bağışladığı maliyetin en az 4-5 katını almalı ki bu bir etkinlik olsun etkinlikten düzgün madde yoksa etkinliğin bir amacı mı olur.

• Oyuncunun düşürücü maliyeti (marangoz atölyesi, optik) verilen ödül ile ilgili bir şey değil. Arkadaşımız bu şartlar altında verdiği ürün kadarını etkinlikten geri aldığını söylüyor, üstüne harcadığı vakte bakınca oldukça kötü görünüyor. oyuncunun maliyet düşürücü binaları bu hesaba dahil edilemez. Üstelik geçen çark etkinliğinde insanlar sadece tıklama ile yüzlerce milyon mal aldı ama şimdi 2 haftadır etkinlik için uğraşanlar günlerdir telefonunun ve bilgisayarının başından ayrılmayıp emek verenlerin aldığı ödül ortada.
    Hiçbir şey yapmadan diyorsunuz 49.000 füze gemisini etkinliğe bağışlamış. Bağışladığı maliyetin en az 4-5 katını almalı ki bu bir etkinlik olsun etkinlikten düzgün madde yoksa etkinliğin bir amacı mı olur.

Ağzına sağlık çok açıklayıcı olmuş yazın :)

Canavar seviye : 14
    Kazanılan puanım : 1.043.870

Son 2 etkinlikten kazandığım şehir simgeleri.

9cwmryl.png

Edited once, last by ceroks ().

• Burada verilen emeği biraz eleştireceğim. Bu etkinlikte ben de yaklaşık 17 bin füze gemisi gömdüm.

Birkaç hafta öncesinde her şehrimde tek tıkla 1000er füze bastım. Tüm şehirlerimde basmak 1dk bile sürmedi sanırım. etkinlik 1 hafta sürdü. Saldırı yüzdelerine bile bakmadan günde 2-3 defa saldırı gönderdim ki bir sabah bilgisayarı açınca göndersen bir akşam yatmadan önce bakıp göndersen zaten 14 sefer oluyor, toplam 17 sefer günde toplamda 5dk bile almamıştır benim. ne hızlandırıcı bir şey kullandım ne de ambrossia harcadım. Yaklaşık 12 M kaynak gömdüm ve gelen kaynak 30,5M. Toplasan harcadığım süre yarım saat etmez etkinlikte ama havadan 18M geldi. Bunu yağmayla toplamaya çalışsam günler sürer, saatlerce uğraşırdım. Bence aşırı yüksek bir ganimet beklentiniz yoksa gayet ayarında ve yeterli bir etkinlik.

Not: Canavar seviyesi 9muz bizde. 403bin saldırı puanım var ve 15. bitirmişim. Tüm maliyet düşürücü binalarım da 50. seviyede.

• Bu kadar füze gemisini nereden bulduğunuzu ben zaten anlayamıyorum ben herhalde basarak bu etkinliğe toplamda 100.000 e yakın hoplit ve kılıç ustası göndermişimdir. Sizin aksinize benimki hiç de sizin kadar kolay olmadı bazen günde 30 defa oyuna girmem ve bağış yapmam gerekti. Yani emek derken ne anlıyorsunuz ki bu oyunda emek bu, oyunun içine girip tomruk mu taşımalıydım.

• Bu kadar füze gemisini nereden bulduğunuzu ben zaten anlayamıyorum ben herhalde basarak bu etkinliğe toplamda 100.000 e yakın hoplit ve kılıç ustası göndermişimdir. Sizin aksinize benimki hiç de sizin kadar kolay olmadı bazen günde 30 defa oyuna girmem ve bağış yapmam gerekti. Yani emek derken ne anlıyorsunuz ki bu oyunda emek bu, oyunun içine girip tomruk mu taşımalıydım.

Bu bilgiyi çoğu kimse bilmez ama
    Deniz de füze gemisi
    Karada topçu birimi kullanın.
    En fazla kaynak verdiğin ürün her zaman daha yüksek puan getirir.

Füze basamıyorsun topçu bas oda olmadı buharlı bas.
    Karada topçu olmadı buhar oda olmadı tüfekçi

Taktiği verdik sana yukarıda. Tersaneleri min 38 yap (40 yapmak bile çok kolay bence). Bu etkinlikler artık daha sık gelecek gibi. Etkinlikten 2 hafta önce gemi basımına başla. Gemiler hazır olunca uğraşmadan içeri at gitsin. Bir kere kar ettiğinde, devamı geliyor. Hem de minimum emekle.

• Kısmen doğru. Yabancı forumlarda konuşulan bilgiye göre yüzdelik bonusa göre birim göndermek daha etkili oluyor. Mesela tüfekçinin bonusu %120 mi 1000 tüfekçiyi yapıştır gitsin. Asla düzenli savaş birliği (Topçusudur tüfekçisidir ön hattıdır kanatıdır) yollamayın. her mil işaretinde her hidrada önce verdiği deniz ve kara bonuslarına bakın. örneğin tüfekçinin bonusu %120 idi bastınız basılma süreside var. elinize geçti ama hidrada kesildi yeni bonus %85. Bence aciliyeti yoksa o tüfekçiyi tutun. Daha etkinliğe varsa tüfekçi bonusu illa gelecektir. bir sonraki hidrada bonuslar yükselince gönderirsiniz. Bence verdiği kaynaklar güzel ama tam bir katılım için yapmaları gereken güncel kaynak ödüllerinin 2 katını vermeleri. Triton konusunda %100 katılıyorum. 1 2 ve 3 e 300 200 100 gibi fix ödüllerin yanında etkinlikte harcanan tritonlarıda geri verebilirlerdi mesela. Altın konusu ise tam bir fiasko rezillik. O konuda ikariamı kimse savunamaz. Altın iyi diyen gitsin cami önünde avuç açsın. altını dilenciye verir gibi vermişler. Asker basmanız onu muhafaza etmeniz nüfus kaybı altın gideri falan hiç umursamamışlar. Süper zeki bir şirket çalışanı birim x bilmem kaç katsayı demiş o anlık harcanan altın ne ise onun cüzi bir kısmı geri verilmiş. altın konusunda ciddi bir çalışma gerekiyor. Kaynak fena değil ama altın ve triton böyle kalırsa katılım tam sağlanamaz.

Trojan_Horse

Phobos

KIYIM (KIYIM) ittifakı

• Selamlar herkese. Etkinlik boyunca gönderdiğim tüm birlikleri yüzde kaç iken gönderdiğimi, hangi %de de ne kadar hasar bıraktığını, ne kadar kaynak harcadığımı v.s. not tuttum. Yardımcı olabilir diye paylaşmak isterim. Canavara toplamda 1milyon 250bin hasar verdim. Etkinlik için 20 milyon altın harcamış oldum, ödül sonunda 5m altın aldım. 8.2m odun harcadım, ödül 20m aldım. 15.5m sülfür harcadım, 33m aldım. Ayrıca harcama yapmamama rağmen 3mşer kristal, mermer ve üzüm aldım (katılım ödülü olarak verdi). Sonuç olarak harcadığın hamaddeyi amorti ediyor ve üstüne %110-115(tıpkı birlikleri yolladığım ortalama gibi) gibi bir değerle kazanç elde etmiş oldum. Hesaplama oyunun verdiği temel birim masraflarını baz almıyor, sizin azaltıcılarınızla birlikte ne kadar harcadığınıza göre hesaplıyor. Eğer azaltıcı bina avantajı olsaydı çok daha güzel ve kârlı olurdu. Şahsen bende ödüllerin daha fazla olacağını bekliyordum ama şu haliylede yeterince kâr ettiriyor ve uğraşmaya değer diye düşünüyorum. Mesela en şanslı yağma yerini dahi bulsanız 1 haftada bu kadar kaynak kaldırabilmenize imkan yok.
    Şimdi oyun sonunda katılımcılar olarak az çok neyin kârlı olduğunu hangi stratejinin faydalı olabileceğini v.s. anlamış olduk fakat hiç katılmamış olan ve diğer etkinlik için bilgi edinmek isteyenlere faydalı olması için yapayzekaya verdiğim notlar üstünden bir paylaşım daha yapmak istiyorum.

(Bende azaltıcılar 50. seviye olduğu için kaynak maliyeti sizde farklı olabilir)
    Karada Kaynağa Göre En Çok Hasar Verenler

1-Gyrokopter: 0,208 Puan

Analiz: Birim başına toplam sadece 46 kaynak harcayıp 1.000 adet yolladığında 9,600(%120yken) puan hasar veriyorsun. Açık ara en yüksek kâr marjı burada.

2-Kılıç Ustası: 0,163 Puan

Analiz: Çok ucuz (22 kaynak) ve 3,600(%120) puan hasar veriyor.

3-Hoplit: 0,138 Puan

Analiz: 26 kaynak maliyetine 3,600(%120) puan hasar.

4-Okçu: 0,120 Puan

Analiz: 20 kaynak maliyetine 2,400(%120) puan hasar.

5-Mancınık: 0,083 Puan

Analiz: Orta sikletin kralı. 209 kaynak harcayıp 17,530(%117) puan hasar.

6-Tüfekçi: 0,081 Puan

Analiz: 74 kaynak maliyetine 6,000(%120) puan hasar.

7-Buhar Devi: 0,062 Puan

Analiz: 115 kaynak harcayıp 7,200(%120) puan hasar.

8-Topçu (Havan): 0,040 Puan

Analiz: Birim başı hasarı en yüksek 23,670(%119) olsa da maliyeti de çok yüksek (toplam 580). Bu yüzden kâr marjı düşük kalıyor.
    Özetle En Çok Kâr Elde Etmek İçin: Yukarıdaki listede ilk 3'te yer alan Gyrokopter, Kılıç Ustası ve Hoplit'i seçmelisin. Çünkü harcadığın sermayeye oranla en büyük hasar bonusunu bunlar getirir.

Denizde Kaynağa Göre En Çok Hasar Verenler

Deniz'in Gyrokopter'i: Süratli Kürek botu

Küreğin 160 kaynak maliyetine karşılık 12.000(%120) puan vurduğunu görüyoruz.

Harcadığın 1 birim kaynak başına 0,075 puan hasar üretiyor. Bu oran, diğer tüm büyük gemilerin neredeyse iki katı. Yalnız bir ayrıntı var, harcadığın kaynağa oranla verimliliği Kürek'ten düşük olsa da, Füze Gemisi birim başına 25.200(%120) puan ile oyundaki en yüksek hasar değerine sahip.

Havan Gemisi vs. Balon Taşıyıcı

Her iki birim de aynı 20.400 (%120) puan hasar veriyor.

Ancak Havan Gemisi birim başına 560 kaynak, Balon Taşıyıcı 700 kaynak maliyetine sahip.

Benim kaynak ve altın durumum problemli bana en az kaynağı harcayarak en çok hasar bonusunu alabileceğim (dolayısıyla en fazla kâr getirecek) 2 birlik söyle dersen; karada gyrokopter, denizde süratli kürek botu.

Fakat benim kaynak problemim yok bana etkinlik sonunda en çok ödül alabileceğim birimler nedir dersen;

Kâr Gözetmeden En Çok Kaynak Ödülü Getiren Birimler (Hacim Şampiyonları)

1.000 adetlik bir saldırıda en yüksek toplam hasarı vuran (ve dolayısıyla en büyük ödül paketini tetikleyen) birimler şunlardır:

Deniz (En Yüksek Ödül Potansiyeli)

1-Füze Gemisi: 1.000 adedi 25.200 puan hasar verir (birim başına 700 kaynak harcarsın). Bu, notlarındaki tüm birimler arasındaki en yüksek hasar değeridir.

2-Havan Gemisi(560) ve Balon Taşıyıcı(700): 1.000 adedi 20.400 puan hasar verir. Aynı hasara rağmen havan gemisi daha az maliyet gerektirir.

Kara

Topçu (Havan Topu): 1.000 adedi 23.670 puan hasar verir. Kara rauntlarında en büyük ödülü bu birimle alırsın.

Mancınık: 1.000 adedi 17.530 puan hasar verir.

Basım maliyetleri ve verdiklerleri hasarlarla birimler;
    Hoplit: toplamda 26 kaynak, 3.600(%120) puan hasar.
    Buhar Devi: 115 kaynak, 7.200(%120) hasar.
    Mızrakçı: 11 kaynak, 1.200(%120) hasar.
    Kılıç: 22 kaynak, 3.600(%120) hasar.
    Taşçı: 7 kaynak, 1.200(%120) hasar.
    Tüfek: 74 kaynak, 6.000(%120) hasar.
    Şahmerdan: 82 kaynak, 7.200(%120) hasar.
    Mancınık: 209 kaynak, 17.530(%117) hasar.
    Topçu: 580 kaynak, 23.670(%119) hasar.
    Gyrokoter: 46 kaynak, 9600(%120) hasar.
    Balon: 108 kaynak, 11.940(%120) hasar.
    Buharlı Şahmerdan Gemisi: 600 kaynak, 15.600(%120) hasar.
    Şahmerdan Gemisi: 125 kaynak, 8.400(%120) hasar.
    Havan Topu Gemisi: 560 kaynak, 20.400(%120) hasar.
    Füze Gemisi: 700 kaynak, 25.200(%120) hasar.
    Süratli Kürek Botu: 160 kaynak, 12.000(%120) hasar.
    Balon Taşıyıcı: 700 kaynak, 20.400(%120) hasar.

Ez cümle
    Kaynak sıkıntısı varsa en mantıklısı gyro ve süratli

Maksimum kaynak ödülü için karada topçu denizde füze
    Sıralama girmek için % önemsiz füze.

Birde benim yaptığım hataya düşüp %120 bonus için gp bekletmeyin bu hatayı yaptığım için gereksiz çok fazla altın yedim başlarda. Tavsiyem %110 ve üstü gördüğünüzü yollayın direkt. Düşük hasarlı birimleri basmakla da uğraşmayın kâr oranı ne kadar yüksek olursa olsun, değmez.
    İyi oyunlar herkese.

• Gelen ödüller bir önceki etkinlik ile aynı seviyedeydi.

Özellikle test etmek amaçlı benzer sayılarda hasar vurmaya çalıştık.

Aşağı yukarı denk bile getirmişizdir.

Ama gelen ödüller birebir aynı seviyedeydi.

Ödüllerin fazla olacağı özellikle FastFooD tarafından yazıldığı halde değişiklik olmamış.

Umarım düzeltme yapılır.

• Ben de faydası olacağını düşündüğüm bir tabloyu paylaşmak istiyorum.
    Bu tabloda her birimin ne kadar puan bıraktığı yazıyor.
    Dikkat edilecek husus bu puanlar % lik avantaj/dezavantaj etkisi olmadan verdiği puan.
    Yüzdelik hesabını o anki canavara göre siz de yapabilirisiniz.

Not: Canavarın her yeni seviyesinde her birim için verdiği avantajlar değiştiği için ben tek tip füze gemisi kullanıyorum.
    Canavar 8. sv de topçu gemisine %120 bonus veriyor olabilir sen o sırada tershanede topçu basıp o basım bitene kadar 9. seviyeye geçiyor canavar.
    O yüzden ben tek tip birim kullanıyorum.

6dbd3m0.jpeg

• Orijinal metinde yazan da öyle, badidol öyle demiş yani.

For badidol

The rewards received were at the same level as the previous event. We specifically tried to deal similar amounts of damage to test it. We probably even got it roughly right, but the rewards were exactly the same.

Nothing has changed, hopefully it will be corrected.

Resim.png

• Bakalım ağamız ne cevap verecek :D

veya cevap verecekler mi daha doğru olur :)