Ey ahali, yeni versiyonda tatil modundan çıkınca veya hesap aktarınca hemen borsa kullanılamayacak. Sizce nasıl etkileri olur? Eksi ikariam gibi her oyuncu bir değer haline gelir mi tekrar? Bireyler tekrar önem kazanır mı?
Birde duyduğuma göre dengemde bayraklar yarıya inmiş matem havası varmış... Artık şov yaparken daha çok altınları gidicek yazık değil mi bu terazisi bozuk arkadaşlara ne yapsınlar eski usüle mi dönsünler...Tartarken kantara ayak mı bassınlar, pirince taşmı katsınlar yoksa süte su mu karıştırsınlar??? İyice taş devrine döndürceksiniz dengemi resmen ikariam operasyon çekti dengeme.![]()
Version 16.0.0 ve etkileri
-
- Discussion
- TR
- master yoda
- Thread is marked as Resolved.
-
-
oyun 2010 yılına döndü

-
Mucit düzenlemesi ile ''Nasıl savaşılmaz'' algısını kurguladılar.
9 ay süre ile 12 şehre kilit atıldı ''Nasıl savaşılmaz'' kısmını cezasız bıraktılar...
Şimdi depodan gp satılamaz dediler buna mı takıldınız?
Bize ''Biz bu düzenin içerisinde artık yokuz'' dediğimizde ''Kaçıyorsunuz'' diyenlere milyonluk gp depoları ile bol şanslar diliyoruz...
-
2008–2011 yılları arasında GameForge’un diğer oyunu olan Metin2’yi uzun süre oynamış biri olarak, bir oyunun nasıl yavaş yavaş battığına bizzat şahit oldum. Yıllar geçmesine rağmen şirketin aynı politikaları şimdi de Ikariam üzerinde uygulamaya başladığını görüyorum. O dönemde oyunun felsefesine tamamen ters, gereğinden fazla yükseltme ve seviye genişlemeleri getirilmişti. Bunun sonucunda oyundaki savaş dinamiği neredeyse tamamen bitmiş, oyun tam anlamıyla bir “farm” sistemine dönüşmüştü. 2013 sonrasında oyuna başlayan yeni oyuncular ile eski oyuncular arasındaki uçurum öyle büyümüştü ki, rekabet etmek isteyen herkes “para yatırmak zorunda” hissiyatına sürükleniyordu.
Bugün Ikariam’ın yeni bina ve mucit sistemiyle yaşadığı süreç de bu duruma çok benziyor. Oyuncuları savaşmaktan uzaklaştırıp zorunlu olarak bina geliştirmeye yönlendiren kararlar peş peşe geliyor. Yeni bir sunucuda sıfırdan başlayan bir oyuncu, para harcayarak normal bir oyuncunun aylarca (Belki yıllarca) ulaşacağı seviyeye birkaç haftada gelebiliyor. Orta ve eski oyuncularla rekabet etmek ise özellikle yeni mucit sistemiyle neredeyse imkânsız hale getirilmiş durumda.
-
Oyun sigma dönemine döndü. Güzel günlerdi, umarım krizi fırsata çevirebilmek adına güzel şeyler olacağını umalım.
Ada, belediye, kışla, tersane, araştırma seviyeleri iyi olanlar anlık olarak bir adım daha önde olacaklar. Zamanında 30k gp'si olana vay be dediğimiz günler mi geliyor acaba?

-
İkariam ekibini tebrik ederim çok güzel bir karar oldu. Şu mucit işinide makul bir seviyeye sabitlerlerse tadından yenmez.
-
100m altınla 20m 30m gp lerle savaşmak güzeldi o günlere geri dönelim :D:D:D tabi şimdi puanlarımız yükseldi oyüzden 200m altınla 100m le savaşalım edebimizle güzel güzel
-
Ey ahali, yeni versiyonda tatil modundan çıkınca veya hesap aktarınca hemen borsa kullanılamayacak. Sizce nasıl etkileri olur? Eksi ikariam gibi her oyuncu bir değer haline gelir mi tekrar? Bireyler tekrar önem kazanır mı?
Birde duyduğuma göre dengemde bayraklar yarıya inmiş matem havası varmış... Artık şov yaparken daha çok altınları gidicek yazık değil mi bu terazisi bozuk arkadaşlara ne yapsınlar eski usüle mi dönsünler...Tartarken kantara ayak mı bassınlar, pirince taşmı katsınlar yoksa süte su mu karıştırsınlar??? İyice taş devrine döndürceksiniz dengemi resmen ikariam operasyon çekti dengeme.
Bu durumda DENGE en avantajlı ittifak oluyor mantıken aktif ve kişi sayısı olarak bu durum en çok DENGE ittifağına yarar ama yinede sen bilirsin

-
Birde duyduğuma göre dengemde bayraklar yarıya inmiş matem havası varmış... Artık şov yaparken daha çok altınları gidicek yazık değil mi bu terazisi bozuk arkadaşlara ne yapsınlar eski usüle mi dönsünler...Tartarken kantara ayak mı bassınlar, pirince taşmı katsınlar yoksa süte su mu karıştırsınlar??? İyice taş devrine döndürceksiniz dengemi resmen ikariam operasyon çekti dengeme.
Bu durumda DENGE en avantajlı ittifak oluyor mantıken aktif ve kişi sayısı olarak bu durum en çok DENGE ittifağına yarar ama yinede sen bilirsin

dengemde kişi başına 20 tane multi hesap düşüyodur
delide biraz akıl olsa savaşı falan bırakır sadece multilerinizi yağmalar. 1 hafta içinde diz çöküp tövbe istemezseniz bende başka bir şey bilmiyorum xD -
delide biraz akıl olsa savaşı falan bırakır sadece multilerinizi yağmalar. 1 hafta içinde diz çöküp tövbe istemezseniz bende başka bir şey bilmiyorum xDAgacım sen kimsin nesin bilmiyorum ama diz çöktürüp tövbe falan ettiriyorsun. Öyle kolayca hemen yazılabiliyor mu ya bu kelimeler. Bak sıkıntılı kelamlar bunlar

-
delide biraz akıl olsa savaşı falan bırakır sadece multilerinizi yağmalar. 1 hafta içinde diz çöküp tövbe istemezseniz bende başka bir şey bilmiyorum xDAgacım sen kimsin nesin bilmiyorum ama diz çöktürüp tövbe falan ettiriyorsun. Öyle kolayca hemen yazılabiliyor mu ya bu kelimeler. Bak sıkıntılı kelamlar bunlar

Beni bulamazsın gülüm, ben aslında yoğum.
-
İkariam ekibini tebrik ederim çok güzel bir karar oldu. Şu mucit işinide makul bir seviyeye sabitlerlerse tadından yenmez.
Sırada o var.
-
Güncelleme getiren ekip onu da beceremez yine bir oyun açığından faydalanır bunlar demedi deme zaten yapmadıkları bir şey yok herkes her şeyi biliyor
-
1 güncelleme ile cahil kaldık şakaları havada uçuşuyor

Çok gerilmeyin 18 yıldır oynuyoruz.
Daha 18 daha oynarız
-
yeni versiyonda gp depolarına kısmen önlem getirilmesi ortalama ve zayıf ittifakların gelişmesi için iyi bir düzenleme olmuş. Artık ne kadar aktif oyuncun varsa o kadar çok gp taşıyabileceksin. Ancak bunu yapmak için ikariamın bitmesini beklemeleri biraz üzücü olmuş. Aktif oyuncuların sayısı 10 da birine düşmüşken pek bir anlamı olmaz ne yazık ki.