İkariam da her yapılan değişiklik ufak oyuncuların ve ittifakların aleyhine işliyor. Önce bütün sucular birleştirilerek 4 sunucuya düşürüldü. Güçlü ittifaklar ile güçsüzler bir araya toplandı. İki yıllık sunucular ile 17 yıllık sunucudaki hesaplar ve ittifaklar bir araya geldi. Yetmedi. Bu birleşme ile başka ülkelerde bot kullanımları serbest iken TR de bot kullanmak, yasaktı. Serbest olan ülkelerde geliştirilen milyonluk hesaplarda birleşme ile Tr sunucularına geldi. 20 sunucuda bir oyuncunun 10 ar multi den 200 hesabı vardı. Birleşme sırasında 10 tane hesabını sunucuya aktardı. 4 sunucuya 40 hesap aktarmış oldu. Kalan 160 hesap ARAF a düştü. Faka bunun denetimini kimse yapmadı. bu 160 hesapta ARAF tan daha sonra sunuculara taşındı. Şuan Zelus ta bir ittifakın 3000 multi hesabı olduğu söyleniyor. Bu hesapları hiç kimse denetlemiyor. Bu 3000 multide biriken altınlar tek bir hesaba aktarılıyor. Bu hesabın kanatları altında olan ittifakta Zelusda önüne gelen hesaba saldırıyor. FastFooD PannaCotta Size mutlaka bu hesap ile ilgili bir çok şikayet ve ticet açılıyordur. Bu güne kadar ne yaptınız? ne yapmayı düşünüyorsunuz. Bana klasik cevap olarak "ticket açın inceliyelim" cevabı vermeyin. Yada burası forum oyun için gerekli yerlere ticket açın gibi klasik cevap ve savunmaların vakti geçti. Gerçekten de ikariamda elinizi taşın altına sokmanız gerekiyor. Burada Zelus serverini örnak verdim. Ancak başka sunucularda da durum aynı vaziyette. Eğer sizler buna dur demiyecek iseniz. Açık söyleyin biz başımızın çaresine bakalım. Bu güne kadar hep dostluk içersinde kalmaya sunucuda kimseyi kırmamaya çalıştık. Çoğu ittifaktada oyunda edindiğim dostlarımda var. Hep onlarla iletişime geçip ortamı yatıştırmaya çalıştık. Fakat bir dostun mesajı şöyle idi. "Siz ittifak olarak bize her ay şu kadar GP basarsanız, şu kadar altın aktarırsanız, şukadar korsan puan verirseniz sizlere saldırmayız" Şimdi bunu yazan arkadaş, dost elbette bunu oyundan yazmıyor. sosyal medyadan mesajlaşıyor. Hatta youtube den sesli mesaj gönderen bile var. O yüzden oyundan bunu belgelendiremeyiz. Ticket açsakta boş. Bu tür sosyal medya mesajlarına ceza verilemiyeceğini ben bildiğim gibi onlarda biliyor. O arkadaşa verilen mesaj şu oldu. "Biz haraç vermeyiz" Artık gemileri yaktık. Yönetim dur demiyecek ise dur diyecek bizler varız. Zelus, theseus, kronos, sunucularındaki savaşçı oyuncuları, Zelus da kuvvetli bir ittfak çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.
YA HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ, YADA OYUNLARIMIZI KAPATIP YOK OLACAĞIZ: