מועדים לשמחה
הפוסט הזה בא להבהיר דברים מצד ברית TFB ובמקביל מצד בני כהן (פקמן), פותח הפוסט.
חלק מהדברים הועלו בעבר הרחוק כהצהרת כוונות ומצב עוד בפורום הישן (והמוצלח יש לומר), ואנו ברית שלא משתנית בקלות, אך לעיתים (גם אם אנחנו לא כאלה מעניינים) יש צורך לחזור.
בעיקר בגלל הזמן שעבר, הפורום שאינו אותו אחד, המיזוגים וכן השינויים בשרת בתקופה האחרונה. חשוב לנו להעלות את זה כי השקיפות חשובה לנו, במקביל לערכים של נאמנות,
הכרת הטוב. ובכלל בכדי לא לשמוע "לא ידענו, בגדתם, אבל זה לא חלק מההסכם, טוב קורה, אתם מנצלים הזדמנות" וכדומה..
במקביל בגלל שאני הכותב, נמצא במספר בריתות וכן משחק ללא ברית אצרף את הנקודות האישיות שלי.
בקצרה על הברית. הברית הוקמה בשרת ביתא ב1.2009 והשניה בוותיקותה בשרת (לאחר יופיטר). היו תקופות של מלחמות ארוכות, גם כאשר היינו בטופ 10-15 ונלחמו בנו 3 בריתות מהטופ 5 במשך כמעט שנה. חלק מחברי הברית הצטרפו משרת בתא. הברית בתקופה יחסית שקטה, בה היא לא בתקופת ההשקעה שלה (ולפעמים קרבות מעירים..).
עקרונות הברית – לברית יש הסכמי שלום עם מספר בריתות. יופיטר (רואים גם בהונור את ברית יופיטר), גודס, מארס ועוד. כמו כן היו הסכמים שבע"פ, אך מניסיון בתקופה האחרונה קשה לאכוף אותם, במיוחד בשנה האחרונה בה השרת גועש ובקושי קל לאכוף הסכמים חתומים.
בנוסף, אנו רואים את עצמנו כברית אחות לברית גודס. דבר זה בא לומר כי במידה ותוכרז מלחמה על ברית גודס (בין רשמי ובין בפעולות מעשיות) ברית TFB רואה כל הסכם אחר מולה שמתנגש עם זה כמבוטל. יובהר, העניין הזה הינו מכאן והלאה, דהיינו במידה ותוכרז מלחמה חדשה שאינה קיימת כבר, ואינו מבטל הסכמים קיימים מול בריתות שכבר נמצאות בעימות פעיל מול ברית גודס.
כל הסכם מולנו כולל בתוכו גם הסכם פיראטי. הפיראטים אינו משחק אחר אלא הינו חלק אינטגרלי מהמשחק, ועימותים בתחום הזה תמיד יוצרים "דם רע" ואמוציות כך שלא ניתן להפריד באמת בין הסכם לחימה לפיראטים. כמו כן מדובר לעיתים בפעולה אחת "קטנה" שיכולה לקרות בשלושה ימים האחרונים שיכולה לעלות למי שהותקף במיליוני משאבים והרבה פעמים לאחר מאמץ והשקעה של שבועות של התקדמות. במידה וברית מחליטה להפסיק את ההסכם בתחום הזה, מכל סיבה שהיא, כולל עקב חשש של חיזוק בריתות שנגדן, מצופה מהן לבדוק את העניין מול הנהגת הברית ולא לדבר רק לאחר מעשה.
ברית TFB מכירה בכך שהיא קטנה יותר מרוב הבריתות שבשלום איתה, אך לא תקבל הפרות שלום עקב כך, כי היא רואה בכך בריונות (כל זמן שהתגובה לכך תהיה "טעות, לא יקרה שוב" וכדומה, כאשר אין רצון לפיצוי והחזר הנזק). טעויות יכולות לקרות, ובעיקר לבריתות גדולות, והדבר מובן, אך הפיצוי צריך להיות עוד יותר מובן, ולא לתת הרגשה שעושים טובה.
עניין ה"מילה" והנאמנות להתחייבויות חשובות בברית TFB. לברית יש חשיבות לשמור על הסכמים קיימים ולא להיות הראשונה שתעשה צעד שיפר אותה, גם אם האינטרס באותו זמן לבטל את ההסכם. דווקא משום כך, ההצהרה כאן חשובה לה. נקודת הבסיס היא לשמור על הסכמים, אם כי הפרות חוזרות ונשנות יכולות לבטל אותן, שכן ההפרות עצמן יצרו 'דה פקטו' את הביטול.
כפי שהברית מקפידה שלא להפריע לברית שבשלום איתה, דבר הכולל לא רק דברים "רשמיים" כגון תקיפות ופשיטות, אלא גם דברים שפשוט עויינים לבריתות אחרות, כגון תפיסת מקומות, הריסת מבצרים או אמונה, מכירת צבא, העברת זהב וכ"ו (לעיתים שחקני הברית מייצרים צבא ושמים למכירה רנדומלית, לא במקרים כאלו מדובר). כך היא מצפה גם לצד השני להסכם. אין חובה לעזור דווקא, אך גם לא דווקא להרוס.
אנו משתדלים שלא לפתוח גם מול בריתות שאינן בהסכם איתנו, אם כי שם הסבלנות לתקיפות או אף עימותים מול חברים שאינם בברית פחותה ואנו יכולים לראות בצעד כזה סיבה לתקיפה נגדית.
נקודות נוספות הועלו בין חברי הברית שיש צורך להעלות, אך גם ככה ישנה אריכות (ותמשיך) וחלק מהדברים נשכחו, אם תהיה נקודה חשובה נוספת, היא תתווסף בהמשך הפוסט.
לענייני. כחלק מהמיזוגים בין השרתים, עוד מהמיזוגים הראשונים, נוצרו מצבים שיכלו ליצור ניגוד עניינים וכדומה. שיחקתי במספר שרתים, שברובם הייתי פעיל, כולל מלחמות ארוכות ומלאות אמוציות, לעיתים גם בתפקיד מנהיגותי מסויים וכאשר נוצרו עוד ועוד מיזוגים נוצרו מצבים שהגיעו עד כדי פרדוקס, בו אני נמצא בשני צידי המלחמה, בבריתות שהייתי שם שנים. כחלק מהאופי שלי, היה לי יחסית קל להפריד בין הדברים, עד מצב בו אני יכול להילחם משני צידי המתרס, ובלי להעביר מסרים וידיעות שבהם נפגשתי עם השחקן שכנגד (בד"כ נלחמתי משני צידי המתרס, בגזרות שונות). לעומת זאת במה שקשור לברית TFB יש לי מחוייבות שיכולה להיות גדולה מהשחקן שלי, שכן אני מנהיג שלה, וחלק בסיסי מתפקיד ההנהגה זה לשמור על האינטרס של כלל פרטיה, אחריות שהינה פחותה בבריתות אחרות בהם אני חייל פשוט. לא פשוט לי לעזוב ברית בה אני נמצא, כחלק מהנאמנות והכרת הטוב שהינם דברים החשובים לי. מצד שני לשמור על הפרדה, כחלק מהעניין של האמינות וחשיבות ההתחייבויות.
כיום אני מנהיג ברית TFB, חייל פשוט בברית 300 (הוקרה לקרן מנהיגת RTF בתא העתיקה, לא זו שבאה מגמא, שהסכימה לשלום עם הברית שלנו שהיתה אז קטנה, למרות שהם היו ברית התקפית ובמקום הראשון), חייל פשוט בברית גודס, וכן משחק ללא ברית.
בשורה התחתונה, אני רואה הפרדה מוחלטת בין השחקנים. התקפות על שחקן שלי, בין בברית ובין בודד, לא מפרה הסכם עם ברית אחרת, כך למשל במלחמה של SR מול יופיטר, כאשר הייתי בSR, הייתי יעד לתקיפות ופשיטות תכופות על בסיס יומי, זה לא פגע בהסכם של ברית TFB. כנ"ל במלחמה מול 300, בתקיפות על שחקן ללא ברית שלי וכדומה.
המקרה היחיד ככל הנראה בו תהיה מעורבות מסויימת, היא כאשר ברית בה אני נמצא תחליט לצאת כנגד ברית TFנ, או אז, אצטרך לבחור בכלל מול הפרט האינדבדואלי שלי.. מכיוון שיש לי אחריות מנהיגותית. כמובן לאחר כל ניסיון לעצור את העימות (ובמידה והדבר קרה עקב הפרה מצד שחקן בברית TFB, תהיה דרישה מצידנו שייפצה על מעשיו, דבר שנדרש גם במקרים פחות קיצוניים מאלו).
מקווה שהספקתי להעלות את כל הנצרך, המשך חג שמח שישפיע לטובה בעז"ה על כל השנה, ובשורות טובות ומשמחות לימים אלו.
ברית TFB
בני כהן