Mucit Atölyesi'nin Dönüşü

• Şimdi burada seninle zenginin malının züğürdün çenesine yaptığı eziyeti masaya yatırmamız gerekir ki buradaki züğürtler de yine biz oluyoruz. ^^

Sana bunu şu şekilde açıklayayım; Kenan Evren'in 1980 yılında darbe yaptığını biliyorum ama kendisini tanımıyorum.

Laf kalabalığı ve gereksiz gizemi bir kenara bırakıp daha açık olmak gerekirse sadece Thrall değil pek çok oyuncu bu şekilde yüksek puanlara ulaştı. Terhis yapmak veya hades kullanmak artık bu oyunun realitesi. Dediğim gibi bunu birini savunmak için de yazmıyorum, bana ne. Bug mu var acaba diye kendi kendinizi yiyip bitirmeyin, sen olmasan bile bir başkası oyunu kurcalaya kurcalaya yalama yapmasın diye yazıyorum. ^^

Aslında söylemek istediği şeyi söylememiş ulubatlı. 3 şekilde gp elde ettiğini düşünüyorum.

1- çok parası var ve gp deposu satın alıyor sürekli
    2- multilerden gp basıp ki bu zayıf bir ihtimal çok fazla multi lazım ve robot olmak lazım
    3- gp bugunda bir çok serverden gp bugladı ve şimdi tek tek çekip terhis ediyor.

Bu gp'leri ne yapıyor? Terhis edip kaynak olarak kullanıyor. Terhis oranı 1/2 yani basarken ne harcadıysan yarısı %50 oranında kaynak kalıyor.

Aslında söyledim ama bazı gerçekten var ki yalan olmasını temenni ettiğimiz kadar hatta daha da fazla gerçekler.

Bu arada;

Cevap: 1

:)

Burada asıl sorulması gereken ya da üzerine konuşması gereken kısım şu; bunca şey ikariam için değer mi?

Ee orası da artık oyuncunun kişisel zevki.

Neyse arkadaşlar içinizi rahatlatacak bir dipnot paylaşayım, bu gelecek olan yeni güncelleme ile binaların kaynak gideri nasıl değişir yeni puanlar nasıl olur bilmiyorum. Ama şu anda hali hazırdaki düzende bir oyuncu 110 milyar puanı geçebiliyor. 21 şehirli, bozulumsuz, şehir başı 80 levellik 3 yığın sahası vs vs vs. Oyunun sonunda ulaşılabilecek mertebeyi göz önüne alırsak Thrall bile yolun henüz %0,9'da.

Karartmayın enseyi ^^

Keyifli günler cümleten

QXLgRG.png

Uçurtmalar rüzgar sayesinde uçmaz, rüzgara karşı durdukları için yükselirler.

• Son güncelleme ile binalarda kaynaklar düşünce puanlarda düşüyor. Test serverde benim puanım %15 düştü. Bina yükseltmelerinden dolayı sizlerinde düşecek. THRALL ın puanıda %15 düşecek. O GP alarak DENGE ler. Ama siz GP alamadığınız için yine mağdur olacaksınız.

9cj9lE.jpg

• Bu şartlarda bile insanlar savaştan kaçıyordu, şimdi güçlü hesapların ilerlemiş mucidinden dolayı herkes savaşmaktan kaçacak.

Büyük hesaplar bile yüklü GP nin bakım masrafından dolayı, GP leri başka bir hesapta toplayıp tatile alıyorlar. General yüksek skor listesi tatil cenneti. Bu hesapları tatilden çıkarmak, GP leri aktarmak, birde aktarılan hesaplarda IP lerin birbirine karışması, ittifakta kime hangi GP verildiği, yanlış hesaptan aktarım. Üniversite uzmanlık eğitiminden daha zor. Şimdi herkes kendi hesabında mucit i sonsuza kadar yükseltir. Bakım masrafını karşılayacağı kadar GP yi hesabında tutar. Çünkü ufak hesaplar o sonsuzluğa erişemiyecekler.120 milyon GP yerine 500bin üst sınırda mucitlenmiş GP yeterli olacaktır. Hatta daha azı bile

9cj9lE.jpg

• cankat bos bos yorum yapip kafa utuleme, git cavur forumunda bu konu hakkinda baslik ac destekleyelim seni. bu gerekli bi oneri.

Hem sorumu "boş" buldun, hem de önerimi "gerekli" buldun, öyle mi? :D

Halihazırda öyle bir casus görevi var zaten valla iyi oynamışsınız hiç bir şey bilmeden

Keşifleri Gözetle'yi diyorsan Akademi'nin yaptığı araştırmayı söylüyor.

Orduyu Gözetle'yi diyorsan hangi birimden kaç tane olduğunu söylüyor.

Hangi görev Mucit Atölyesi'ndeki durumu söylüyor?

yapma sunu iste ya, bıdık ile ne güzel eğlenecektik.

İngiltere forumunda "klavyenin başında aynı şeyleri yazıp duran küçük bir çocuk" ilan edilen ben değilim ama. :D

Resim.png

• Keşifleri Gözetle'yi diyoruz. Akademi'nin yaptığı araştırmayı söylemiyor. "Araştırma durumunu gözetle" seçeneği ile Akademi durumunu öğreniyorsunuz.

Öğrenecek çok şeyiniz var, ah bir de inadımız olmasa, şu kadar iddialı olmasak...

You don't win silver you lose gold.

• Bilmediğiniz konu varsa yazın güzel dostlar aydınlatalım bilmemek değil öğrenmemek ayıp 😂 özellikle bazı kişiler favorim oldu artık onların yeri ayrı 😂

Biraz düşünmekle beraber şunu da sorguluyorum oynamadığın insanları da oynamaması için uyardığın bir oyunun forumunda ne işin var kral :D

Dikkatimi çekiyor yani neredeyse açılan tüm konularda bir yorumun var oynamıyorsan git dostum gez dolaş başka oyunlar oyna başka forumlara gir burada ne yapıyorsun samimi söylüyorum manyak olursun kanka

• Bilmediğiniz konu varsa yazın güzel dostlar aydınlatalım bilmemek değil öğrenmemek ayıp 😂 özellikle bazı kişiler favorim oldu artık onların yeri ayrı 😂

Var. Daha önceden Falkon her konuya böyle dalardı. Herkes oyundaki adını merak ederdi. Oyundaki ismini söylesen de bizde aydınlansak. Şimdi oynamıyorum diyeceksin, eski isminde olur. Belki eski ittifak arkadaşlarını buluruz. Diploman tescillenmiş olur. 8o

9cj9lE.jpg

• keşke 8-10 yaşında bir çocuk olsam cankat. keşke 20 sene öncesine dönebilsem :)

tabi aynı şeyleri yazıcam, sizin gibi palyaço muyum ben?

Cevap da verememiş. :D

Neyse dönelim konumuza ama önce bir hatırlatma

oynayanlara kolay gelsin

oynayana da saygımız var.

oynayanlara saygım sonsuz

diyen kişi niye bir soru/öneri yazana ters cevap yazıyor?

Neyse dönelim "gerçek" konumuza

Keşifleri Gözetle'yi diyoruz. Akademi'nin yaptığı araştırmayı söylemiyor. "Araştırma durumunu gözetle" seçeneği ile Akademi durumunu öğreniyorsunuz.

Öğrenecek çok şeyiniz var, ah bir de inadımız olmasa, şu kadar iddialı olmasak...

Herhalde Yardım bölümünün "Keşifleri İspiyonla" diye yazdığı "şeyi" söylemektesin.

"şey" dedim, çünkü ne yardım bölümü karşısına açıklama yazma gereği görmüş ne de başka bir Ikariam Wiki'de adı geçiyor. :whistling:

Ayrıca "Araştırma durumunu gözetle"nin karşısına da "En son hangi keşiflerin yapıldığını öğrenirsiniz" demiş.

Senin attığın resimde de "Mucit Atölyesi yükseltmesi"ni tarif etmek için "keşif" kelimesini tercih etmiş.

Yani zaten ortada bir anlam karmaşası (araştırmalar/keşifler/yükseltmeler) varmış (sayemde tekrar gündeme getirmiş olduk) ama sen ters cevap yazmayı tercih ettin.

Resim.png

• Yardım bölümünün değil, bizzat oyun içerisinde istihbarat merkezinde bulunan "şeyi" söylemekteyim.

"Araştırma durumunu gözetle"nin karşısında bahsettiğin şekilde "En son hangi keşiflerin yapıldığını öğrenirsiniz" gibi bir ibare bulunmuyor.

Ortada bir anlam kargaşası yok aslında. Akademi aracılığıyla yapılanlar "araştırma". Mucit atölyesi tarafından yapılanlara "keşif, buluş, icat, yükseltme" tabirlerini oyuncular aklına yatan şekilde kullanıyor sadece.

You don't win silver you lose gold.

Biraz düşünmekle beraber şunu da sorguluyorum oynamadığın insanları da oynamaması için uyardığın bir oyunun forumunda ne işin var kral :D

Dikkatimi çekiyor yani neredeyse açılan tüm konularda bir yorumun var oynamıyorsan git dostum gez dolaş başka oyunlar oyna başka forumlara gir burada ne yapıyorsun samimi söylüyorum manyak olursun kanka

Burdaki kitleyi çok seviyorum baksana yıllardır oynadığı oyunu bilmeyen muhteşem bir kitle aslında tiye alıyorum belki bazı şeyleri görürler diye ama tabiii anlayana aşk olsun herkes ne işin var diyor sizene kardeşim keyfimin kahyası mısınız ? Başka oyunlar oynuyorum zaten sadece foruma geliyorum bilginize sunulur. Bu arada kimseye bir hakaretim kötü sözüm olmamıştır işinize bakın

• Adam daha nasıl açıklasın uygulamalı olarak göstersin isterseniz

Burdaki kitleyi çok seviyorum baksana yıllardır oynadığı oyunu bilmeyen muhteşem bir kitle aslında tiye alıyorum belki bazı şeyleri görürler diye ama tabiii anlayana aşk olsun herkes ne işin var diyor sizene kardeşim keyfimin kahyası mısınız ? Başka oyunlar oynuyorum zaten sadece foruma geliyorum bilginize sunulur. Bu arada kimseye bir hakaretim kötü sözüm olmamıştır işinize bakın

Tamam bakıyorum

• Kaynaklar iade edilmiyor. Ancak yeni kaynak değerlerine göre hesaplama yapılıp, şimdiye kadar eski değerler üzerinden alınan puanlar siliniyor. Puanların %10-15 i siliniyor. Benim test serverde 8 milyon puanım silindi.

9cj9lE.jpg