Mucit Atölyesi'nin Dönüşü

• Mucitli asker konusunda, eğer yeni bir değişiklik gelmeyecekse mucitli kişi mucitsiz askeri satın alsa bile aldığı zaman askeri mucitlenir. Mucitsiz kişi mucitli askeri satın aldığında askeri mucitsizlenir. Şuan oyunda olduğu gibi. Bunu şöyle düşünün, amerikan ordusu tarafından askere alınırsanız silahları gelişmiş olduğu için m16 ile donatılırsınız. Afrikada bir kabileye asker olursanız mızrak ile donatılırsınız. Amerikan ordusundan afrikaya geçerseniz amerikan ordusu elinizdeki silahı alır kabile elinize mızrak verir. Tam tersi durumda yine mızrak elinizden alınır amerikan ordusunda tüfek elinize verilir. Yeni sistemde de lvller ne kadar ilmiyorum ama satıcının elinde 10lvl hoplit alıcının eğer seviyesi 50 ise alıcının elinde 50 olacaktır. Satıcının elinde 50, alıcının elinde 10 ise alıcı aldığında 10 a düşecektir. Uzun oldu ama durum böyle :D

• Hoblit in ikinci kademesinde kaynak ve altında artış çok fazla , bu artışlara dayanmak zor. Yükseldikçe daha fazla olacak. Büyük hesapların işine yarıyor. Altın %450, kristal %100 süre de 3 saatten 5 saate çıkıyor.

26.842 Altın
    8.847 kristal
    5s

Örnek resimde Mızrakçı Saldırı +31'den +32'ye getirmek vardı.

359.45M Altın

72.65M Kristal

1G 6s

nakliye gemilerinde ikinci kademede altın ve kaynak artışı

Sonraki Kademe: Elle yük sabitleme

Kargo boşluğu +20 ⇒ +40

25.158 altın
    12.001 kristal.

Ticaret Gemisi ve Yük Gemisi Seviye 5'e kadarmış.

En fazla +100 kapasite verip 600'lü yapmak var ticaret gemisini.

En fazla +2500 kapasite verip 52500'lü yapmak var yük gemisini.

Son seviye (ticaret) 625609 Altın ve 259359 Kristal isteyip 5 saat sürüyor.

Son seviye (yük) 651363 Altın ve 271478 Kristal isteyip 5 saat sürüyor.

Resim.png

• Belirtilen bug sadece bir birim için geçerli. Bu bug'u TR de yapan oyuncu yok, bir tane hesap var, o da yurt dışından TR sunucusuna getirilmiş.

Sizlerin bahsettiği milyonlarca GP olan hesaplarda tespit edilmiş bir bug bulunmamaktadır. Şüphelendiğiniz hesapları destek sistemine bildirebilirsiniz.

Siz bu açıklamayı yapana kadar umudum vardı. Ama üzülerek ifade etmem gerekir ki adil bir işleyişten bahsetmek artık söz konusu değil. Sayın yönetici üstat hepimizden eskisin oyunun en heyecanlı zamanlarında geniş kadrolarla adaleti sağlamaya çalıştın. Ama artık bir yerlerde sorun var. Sende çok iyi biliyorsun ki kimse hile yapmadan 1Milyar puan kasamaz. Muhtemelen bir hile var ve buz dağının görünen kısmı. Neden onlarla alakalı inceleme yapılmıyor. Ben şüphelendiğim hesapla alakalı bildirimde bulundum 4 gündür kimse cevap vermedi. Sayın üstat neden takıma yeni kişiler almıyorsun? Neden bu adamların yüksek puanları ile alakalı açıklama yapmıyorsun? Belki adam hakkıyla bu puana ulaşmıştır ve bizde diyecez ki helal olsun. Ama herşeyi muallak bırakıyorsunuz. Lütfen bu dediklerime kulak verin.

Sevgiler

Selamlar ahali.

Arkadaşla, oyunla alakalı kaçırdığınız bazı noktalar var.

Tüm mesajları detaylı okumadım sadece göz gezdirdim ve buna cevap veren görmedim.

Bu oyunda çeşitli buglar oldu doğru. Bu buglar ile general depoları da yapıldı ve az da olsa banlananlar da oldu, bu da doğru. Ama zelus serverinin genel puan birincisi olan kişinin bu buglar ile alakası yok. :) Adamı savunmak benim derdim değil, hatta tanışıklığım bile yok ama şimdi bug var bug var kendi kendinizi yemeyin diye yazıyorum.
    Hile yapmadan 1 milyar puan yapılır... Arttırıyorum 11 milyar bile yapılır. Yeterli paranız olduktan sonra gerisi sadece birkaç tuşa tıklamaktan ibaret. Oyunda kaçırdığınız nokta dediğim bu zaten; siz sanıyorsunuz ki general depoları sadece savaşlarda kullanılıyor... :)

Mucitli mucitsiz birim konusunda yukarıda Anıl'ın çok güzel bir mesajını gördüm Ikariam 101 dersinden kalmışsınız. :)

Karaborsa binası çıktığından beri 1,5 yıllık bir ara haricinde sürekli savaşıyorum. Bu güne kadar daha hiç mucitli birim bulunduran bir depoya denk gelmedim. Daha önce mucit atölyesi olan bir depoya da denk gelmedim...

Burada önemli olan sadece asker ve gemiyi kullanacak hesabın mucitleri tamamlayıp tamamlamaması.

Yeni gelecek güncelleme ile belki bu konuda değişiklikler olur, bilemem. Ama yıllardır mevcut olan sistem bu.

QXLgRG.png

Uçurtmalar rüzgar sayesinde uçmaz, rüzgara karşı durdukları için yükselirler.

• %10 artış, 300 gemide 30K , 1000 kapasite olsa yine de iyi olurdu. Çok düşük kaldı. Dağ fare doğurdu. Binalar ve madenler yükseldikçe malzeme artıyor. Nakliye kapasitesinin artmasını beklerken hayal kırıklığı.

9cj9lE.jpg

• Ama zelus serverinin genel puan birincisi olan kişinin bu buglar ile alakası yok. :) Adamı savunmak benim derdim değil, hatta tanışıklığım bile yok

Hile yapmadan 1 milyar puan yapılır... Arttırıyorum 11 milyar bile yapılır. Yeterli paranız olduktan sonra gerisi sadece birkaç tuşa tıklamaktan ibaret. Oyunda kaçırdığınız nokta dediğim bu zaten; siz sanıyorsunuz ki general depoları sadece savaşlarda kullanılıyor... :)

Aleykümselam kral,

Madem tanımıyorsun, nasıl bug ile alakası olmadığını söyleyebilirsin ki. :)

Ayrıca 2016 yılında açılmış böyle bir hesabın 1 milyar puana ve 80milyar altına ve o kadar generale ambrosia ile yapması gereken harcamanın TL karşılığını hesaplayıp çıkan faturanın miktarına bakarsan bunun olası olmadığını anlayabilirsin. Ayrıca 2008 den beri aktif hesaplardan bu puana başka kimsenin ulaşamamış olmasıda düşündürüyor.

Ha buarada ben kendi kendimi yemem çünkü hiçbirşey değmez buna. Eğer adam hakkıyla yapmışsa helal olsun ama hileyle yapmışsa :)

• Gerçektende bu oyun şaka gibi oldu. Enfazla + 100 kapasite verip 600 olur demiştik. Hesaplar yine yanlış oldu. Görsel deki kargo boşluğu+ 80 = 100 ü de vermiyor. 100 için Bina kademesi yeterli değil diyor. Kargo gemileri 600 değil 580 Bütün bu tantana 80 kapasite için mi idi. Oyundan soğutmak için herşeyi yapıyorsunuz. Vakti zamanında maarif bakanı, şu okullar olmasa ben eğitim i çok güzel idare ederim demişti. Bu ikariam yönetim ve oyun yazılımcıları şu oyuncular olmasa ikariam ı çok güzel idare edecekler.

9cj9lE.jpg

Edited 2 times, last by BiLGeMeN ().

• Vatana millete hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel dileklerini de okudum bunlardan güzel bir iş bekleyene şaşarım 😂

Bu arada sizi oyalamaktan başka bir şey değil bu güncellemeler hiç olmazsa eski versiyonda her şeyimiz tamdı. Aşağı yukarı herkesin azaltıcılar ve belediye binaları son seviyeydi Herkes savaşa odaklıydı. Her şey son seviye takılıyordu bazıları şimdi ne oldu size yeni meşgale buldular. Yok onu bas yok onu geliştir uğraşın durun şu yöneticilerden medet ummayı bırakın bir sürü şikayet dile getirdik sonuç hakaret dolu sözler işittik özellikle badidol denen deli saçması adamdan o yüzden oynayanlara kolay gelsin ama bırakmak isteyende fazla büyütmesin gözünde şu oyunu emek filan hikaye yıllarını çalan bir oyun geriye dönüp bakıyorum yıllarımı şu bir boka yaramayan oyun için harcamışım ve herkes ilerlerken ben olduğum yerde saymışım. Size kattığı bir şey yok beyler ama oynayana da saygımız var. İki gün sonra oyunu sonlandırıyoruz derlerse ortada emek emek diye gezersiniz o yüzden yol yakınken bırakın tavsiyemdir. Son olarak oynayanlara saygım sonsuz ama artık bu oyunun miladı doldu. Başka seçeneklere yönelmenizi tavsiye ediyorum.

• Bu arada keşke ikariamın yazılımcısı olsak iş yükü olmayan muhteşem bir meslek olsa gerek

• Aslında söylemek istediği şeyi söylememiş ulubatlı. 3 şekilde gp elde ettiğini düşünüyorum.

1- çok parası var ve gp deposu satın alıyor sürekli
    2- multilerden gp basıp ki bu zayıf bir ihtimal çok fazla multi lazım ve robot olmak lazım
    3- gp bugunda bir çok serverden gp bugladı ve şimdi tek tek çekip terhis ediyor.

Bu gp'leri ne yapıyor? Terhis edip kaynak olarak kullanıyor. Terhis oranı 1/2 yani basarken ne harcadıysan yarısı %50 oranında kaynak kalıyor.

• Oyunda online olan olmayan sadece savaştan savaşa gelenler ayıklanacak sadece bütün Türkiye serverinde muciti yüksek savaşçı 50 kişi çıkar 25-25 karşılıklı savasiriz :)

B9YvK.png

• Kaynak konusunda sıkıntı yok adasındaki madenler 60-60. Onları yükseltirken olay farklılaşıyor. 60 seviye maden için çok fazla kaynak lazım. Kaynak ta Araf a düşen hesaplardan geliyor. 10 bağış hesabın var. Bunları araf a düşürdüğünde ada bağışların geri yüklenir. Tekrar sunucu seçerken A sunucudan B sunucuya geçersin bağış ı oraya yapıp araf a hesap geri düştüğünde bağışların ikiye katlanır. A sunucudaki önceden yaptığın bağışta silinmez. Tekrar A sunucuya döner orada adandaki küçük hesabı yan adaya ışınlayıp araftaki hesabını adana taşırsın. Bingo 3 kat bağışın oldu. 1 yılda bunu çok kez yapmak mümkün. Biz 40 seviye lüx maden yükseltirmeye zorlanırken madenleri 60 a çıkarırsın. Ha bu olay bug değil. Oyunun size verdiği fırsat. Strateji. Nasıl fırsat öncelikle multi hesap yasallaştı. Sonra Araf yolu ile hesap taşıma yasallaştı. Araf a düşen hesaplara tıpkı sunucu birleşmelerinde olan fırsat tanındı. Bağış kod ile kaynaklı , altınlı GP li hesap satışlarının önü açıldı. Ama fırsatçılar doymadılar. Bu sefer bağış kod ile aktif sunuculardaki hesapları ele geçirerek bindikleri dalı kestiler. Bağış kod durduruldu. Şimdilik tekrar açılmaz diyorlar ama artık oyuna güvenim kalmadı.

9cj9lE.jpg

• Gerçektende bu oyun şaka gibi oldu. Enfazla + 100 kapasite verip 600 olur demiştik. Hesaplar yine yanlış oldu. Görsel deki kargo boşluğu+ 80 = 100 ü de vermiyor. 100 için Bina kademesi yeterli değil diyor. Kargo gemileri 600 değil 580 Bütün bu tantana 80 kapasite için mi idi. Oyundan soğutmak için herşeyi yapıyorsunuz. Vakti zamanında maarif bakanı, şu okullar olmasa ben eğitim i çok güzel idare ederim demişti. Bu ikariam yönetim ve oyun yazılımcıları şu oyuncular olmasa ikariam ı çok güzel idare edecekler.

Seviye 5'i yaptın mı yoksa yaparken mi öyle yazıyor?

Resim.png

Seviye 5'i yaptın mı yoksa yaparken mi öyle yazıyor?

Tekrar detaylı inceliyeyim. Bir yerlerde hata varmı? Ama maalesef küçük oyuncular mağdur olacak. İstenilen Altın ve Kristal ile oyunu dürüstçe oynamak mümkün değil.

9cj9lE.jpg

Edited once, last by BiLGeMeN ().

• 5 i yapamıyorsun. mucit atölyesini en son 32 ye yükseltiyorsun. oda nakliye gemilerini 4 seviye yani 80 kapasite yükseltiyor. 5 seviye için bina kademesi yeteri değil diyor. Bu versiyon ile sadece 4 kademe yapılabilir. ilerde yükseltilir. Ama bu henüz test aşamasında Sunuculara mucit atölyesi binasını 40 yada 50 ye çıkarırlarsa sorun çözülür gibi.

Yani Seviye 5 isim olarak var ama kendisi yok, öyle mi? :/ Niye öyle yapmışlar ki?

Resim.png

• Evet tekrar detaylı inceledim. Yükseltme yaptığım şehirde altın ve kristal kaynaklarım tam seviye tam. Oyun tam değil. :P 5 i göstermiş 4 de kilitlemiş İngiliz forumda User12996 da aynı şeyi söylüyor. 4 de kilitlendi.

9cj9lE.jpg

Edited once, last by BiLGeMeN ().

• Güncelleme sonrası rakip ordunun mucit güncellemesi seviyelerini görmek için bize yeni bir casus görevi gerekmez mi? :/Öncede

Casus değilde yüksek skora mucit seviye puanı yüklense general puan gibi oradan tahmin yapılabilir. Çünkü bunun bir puan ile kayıt altına alınması lazım.

9cj9lE.jpg