Mucit Atölyesi'nin Dönüşü

• Bir ay sonra gp depoları döküldüğü zaman , bunu unutma buradan el sallıyacam.

Hocam Zelus serverında mucitsiz general satar mısın bana? Veya yeni hesap aç ben kendi hesabımdan sana full mucitli asker satayım bir de savaşalım bakalım.

Yeni güncelleme ile gelecek bir şey ise ayrı mevzu fakat güncelleme notlarında böyle bir ibare yok.

You don't win silver you lose gold.

• Mucit atölyesi çok eski bir uygulama, şuanda ikariamda mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok. o yüzden karaborsalarda satılan tüm birlikler mucitli. nasıl mucitli, 3 seviye zırh mucitli. Bu birlikler yeni versiyona göre mucitlenmez ise 3 seviye zırh ta kalır. Sen hesabına mucit atölyesi kurdun elindeki birlikleri son seviyeye mucitledin. Ben mucitlemedim. Eşit miyiz hayır. karaborsadan aldığım birlikte mucitsiz. eşitmiyiz hayır. Yada hesabım ı üst seviyeye mucitledim. karaborsadan 7 seviye mucitli birlik aldım. sen 50 seviye mucitlisin. Eşit miyiz? Her halükarda eski askerlerin tamamı mucitlenmesi lazım Hesaplarında. Depolarda bu zor. Dersimize yarın devam ederiz. Ben yaşlı adamım. Uyumam lazım. İyi geceler.

9cj9lE.jpg

• Mucit atölyesi çok eski bir uygulama, şuanda ikariamda mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok. o yüzden karaborsalarda satılan tüm birlikler mucitli. nasıl mucitli, 3 seviye zırh mucitli. Bu birlikler yeni versiyona göre mucitlenmez ise 3 seviye zırh ta kalır. Sen hesabına mucit atölyesi kurdun elindeki birlikleri son seviyeye mucitledin. Ben mucitlemedim. Eşit miyiz hayır. karaborsadan aldığım birlikte mucitsiz. eşitmiyiz hayır. Yada hesabım ı üst seviyeye mucitledim. karaborsadan 7 seviye mucitli birlik aldım. sen 50 seviye mucitlisin. Eşit miyiz? Her halükarda eski askerlerin tamamı mucitlenmesi lazım Hesaplarında. Depolarda bu zor. Dersimize yarın devam ederiz. Ben yaşlı adamım. Uyumam lazım. İyi geceler.

Dostum çareler tükenmez bak ben ikidir yazıyorum o gpleri terhis ederler yavaş yavaş sonra yerine +50 basar yerine koyarlar. Sende bunu anlamamakta ısrar ediyorsun

Neyin inadı anlam veremiyorum ne demek mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok? Bulalım mucit atölyesi kurmamış borsa araştırması yapmış birini, 100 tane mızrakçı bassın, satsın sana (mucitli hesabına). Sonra gel bana saldır ben de 100 mızrakçı (mucitli) ile karşılık vereyim. Bakalım eşit mi kesiliyoruz. Senin mantığınla benim fark atmam gerekiyor. Gel deneyelim.

• Neyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz?

1) Geliştirilmiş birimle geliştirilmemiş birimin bıraktığı hasar veya dayanıklılığı aynı olmaz tabi ki.

2) Onlarca milyon gp hesapları sahipleri bu birimleri elden çıkaramazsa dahi, kendi elemanlarına dağıtıp terhis edip yeni geliştirmeleri bizden 5 ay önce tamamlar ve bizim ancak 5 ay sonra ulaşabileceğimiz depolarını yapabilirler. Ve yine kendi elemanları ile seviye seviye ayrı gp depoları oluşturabilirler. Gp hesabı olayı biraz zahmetli ve sürekli güncellenmesi gereken bir olaya dönüşecek. Öte yandan gp depo işi bitmeyecek.

3) Birşeyler yapmaya çalışıyor ama şirketin yapmaya çalıştığı bu değişikliklerin özünde ne var merak ettim doğrusu. Oyunu domine edenlerin gücünü kırmak mı arttırmak mı?

• Arkadaşlar örnek veriyorum benim bir arkadaşımin balon gemisi mucitsiz benim mucitli olan gemimi satın alınca arkadasimda gemi mucitsiz oluyor.

Tam tersi onun gemi mucitsiz benim mucitli ondan alınca onun mucitsiz gemisi mucitleniyor.

AMA DERSENİZ BU GUNCELLEMEDE DEĞİŞTİ ORASİ AYRİ

B9YvK.png

• test serverde gözlemlediğim kadarı ile bir çok binanın kaynak maliyetinin yükseldiği gözüküyor. Örneğin saray,müze,kaynak düşürücüler, liman,tershane. Kaynak maliyetinin azaldığını gördüğüm binalar Belediye,arttırıcılar, taverna. Zararlı çıkacağız gibi işin sonunda.

• Hakanım sen bari yapma, tecrübeli oyuncusun. Savaşçısın. Karaborsa versiyonunu incele. 0.5. 9 orada mucitsiz birim satılabileceğini söylüyor. Yine oyuna yeni başlamış bir oyuncu, topçu yu, balon gemisini araştırmamış, mucit atölyesi de yok. Karaborsadan birlik alabilir. Savaşa sokar. Savaşta aldığı birlik mucitli ise 3 zırhlı , savaşta da mucitli savaşır. Oyuncunun mucitine göre olsa idi bu oyuncu hiç mucitsiz savaşırdı. Mucit senin bastığın birliklere geçerli. Kışla ya girdiğinde senin ve depodan ( karaborsa) birlikleri mucitli görürsün. Savaş anında meydana çıkar. İki ittifak örs dahil herşeyi eşit ama bir taraf yeşil rapor alsa dahi daha fazla kesilmiş ise bu depodan alınan mucitsiz birliklerden dolayıdır.

9cj9lE.jpg

• Arkadaşlar ;

Herkezin kendi hesabında birimler mucitliyse başkasından aldığı birimde mucitli olur bu kadar basit. Başkasından alınan birimin mucit durumu hiç önemli değil kendi hesabındaki mucit durumuna göre şekil alır birim. Dahada bu konuda bişey yazan olursa bıraksın bu oyunu..

• 0.5.9 01.10.2013
    • Özellik - Yeni Bina Karaborsa
      • Bu bina 25 seviyeye sahip olup kara ve deniz birliklerinin arzu edilen ham madde karşılığında satılabilmesini sağlar.
      • Bina için aranan koşullar yeni "asker ticareti" araştırması ve bir kara inşa alanıdır.
      • Bina seviyeleri satılabilen birlik çeşitlerini arka arkaya kullanıma açar.
      • Vurgunculuk ve dampingi önlemek için her birlik çeşidinin bir minimum bir de maksimum fiyatı bulununur.
      • Her asker ticaretinde satın alma fiyatının bir kısmı vergi olarak kesilir. Kara borsanın seviyesi arttıkça vergiler düşer.
      • Sunulan birlikler diğer oyuncular tarafından kendi ticaret merkezlerinde yeni "asker ticareti" sekmesi altında görülüp alınabilir. Henüz araştırılmayan birlikler de satın alınabilir.
      • Birlikleri satın almak için kara borsaya ihtiyaç duyulmaz. Satın alımlar için asker ticareti araştırmasının da yapılmış olması gerekmez.
  • Bu hikâye benim başıma geldi, anlatayım da dinle. Test edip onayladım, kendim yaşadım diyorum.

Bir gün bir sahabe, şaka şaka...;)

Benim eskiden oyunu bırakmış bir arkadaşım vardı. Benim oyuna tekrar başladığımı anlayınca, 'Abi ben de bir mailimi kontrol edeyim.' dedi. Hesabı mezardan buldu ve benimle aynı dünyaya geldi. O sırada bir savaşımız vardı. Arkadaş, 'Abi bana da biraz asker, gemi ver, savaşmayı unutmuşum.' dedi. Neyse, bir miktar gemi, biraz da asker verdim. 'Şu limana saldır.' dedim. Askerler ve gemiler, benim kendi basmış olduğum, mucidi tam asker ve gemiydi. Saldırdı. Detaylı gemi savaşı raporunu attı. Arkadaşımın balon gemisi, füze gemisi yok oluyor tabii ki hâliyle. 'Ne yaptın sen?' dedim. Hemen on tane filika gönderdim, raporu inceledim ve fark ettim ki arkadaşımda balon, süratli kürek botu ve füze mucidi yoktu. Neyse, savaştan çektik, ondan gemileri ve askeri aldım. Hâliyle biraz alay ettim. Ben savaşa devam ettim.

Asker, gemi bende iken mucitliydi, onda mucitsizdi geri aldım bende gene mucitliydi. Kısacası senin dediğin gibi değildi.

B9YvK.png

Edited once, last by eski_kral ().

Neyin inadı anlam veremiyorum ne demek mucit yükselmesi olmamış hiç hesap yok? Bulalım mucit atölyesi kurmamış borsa araştırması yapmış birini, 100 tane mızrakçı bassın, satsın sana (mucitli hesabına). Sonra gel bana saldır ben de 100 mızrakçı (mucitli) ile karşılık vereyim. Bakalım eşit mi kesiliyoruz. Senin mantığınla benim fark atmam gerekiyor. Gel deneyelim.

Deneyelim diyorum cevap vermeyip inat ediyorsunuz, nato kafa nato mermer vallahi. Herkes oyunu çok biliyor.

• Neyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz?

1) Geliştirilmiş birimle geliştirilmemiş birimin bıraktığı hasar veya dayanıklılığı aynı olmaz tabi ki.

2) Onlarca milyon gp hesapları sahipleri bu birimleri elden çıkaramazsa dahi, kendi elemanlarına dağıtıp terhis edip yeni geliştirmeleri bizden 5 ay önce tamamlar ve bizim ancak 5 ay sonra ulaşabileceğimiz depolarını yapabilirler. Ve yine kendi elemanları ile seviye seviye ayrı gp depoları oluşturabilirler. Gp hesabı olayı biraz zahmetli ve sürekli güncellenmesi gereken bir olaya dönüşecek. Öte yandan gp depo işi bitmeyecek.

3) Birşeyler yapmaya çalışıyor ama şirketin yapmaya çalıştığı bu değişikliklerin özünde ne var merak ettim doğrusu. Oyunu domine edenlerin gücünü kırmak mı arttırmak mı?

1) Kimse aksini iddia etmiyor

2) Zaten yukarıdaki yorumları okusaydınız bununla ilgili de söylemim vardı.

Anlamamakta ısrar edilen şey Bilgemen'in karaborsa / mucit denklemini çözemeyip inatla kendi bildiğini savunması ve deneme teklifime cevap dahi vermiyor olması :D

• Gelecek gunceleme ile birlikte genel puan düşüşü yapılıyor test serverinda öyle oldu buda bir haksızlık bence

merak ettiğim konuya cevap gelmiş :) ne kadar bi düşüş oldu bu demek oluyor ki sıralamalar inşaat basım durumuna göre değişecek

48vma84.gif

• Gelecek gunceleme ile birlikte genel puan düşüşü yapılıyor test serverinda öyle oldu buda bir haksızlık bence

merak ettiğim konuya cevap gelmiş :) ne kadar bi düşüş oldu bu demek oluyor ki sıralamalar inşaat basım durumuna göre değişecek

Hesaba göre %15 gibi düşünün benim puanım 48milyon gibi idi 41 milyon a düştü. Listede 20 sıra geriledim.

9cj9lE.jpg

• birimlerde de yeni geliştirmeler mevcut. ileride savaş sistemini de değiştirir bunlar.

Hoblit in ikinci kademesinde kaynak ve altında artış çok fazla , bu artışlara dayanmak zor. Yükseldikçe daha fazla olacak. Büyük hesapların işine yarıyor. Altın %450, kristal %100 süre de 3 saatten 5 saate çıkıyor.

• 26.842 Altın
    • 8.847 kristal
    • 5s

9cj9lE.jpg

• Tahminimce ticaret gemi kapasiteleri çok cüzi gelişir ve %100 ambrosia sıkıştırırlar gelişim için hayırlı olsun tüm ikariam Ailesine bina gelliştirmeyen bizden değildir 😂 😂 😂

Görüntü böyle.

nakliye gemilerinde ikinci kademede altın ve kaynak artışı

Sonraki Kademe: Elle yük sabitleme

Kargo boşluğu +20 ⇒ +40

• 25.158 altın
    • 12.001 kristal.

FastFooD Ben test sunucudan iletimde bulundum. Kristal çok fazla lazım olacak Fakat çoğu hesap mermerde üzümde yada sülfürde. Daha önce hesaplara bir sefere mahsus premium tüccar vermişlerdi. Test sunucuda 4000 ambrosa verdiler. Bunu diğer sunucularda vermiyecekler ise bir sefere mahsus hesaplara 100 premium tüccar vermek mümkünmüdür? Bunu iletirmisiniz.

9cj9lE.jpg