Mucit Atölyesi'nin Dönüşü

• Her binada indirime gidilmemiş sanırım. Yazılanlardan bunu anladım. O zaman önceden geliştirme yapanlara haksızlık yapılmış oldu. Şaşırtmadı ^^

• Bir imparatorlukta şehirlerde en önemli bina belediyelerdir. Belediyelerin ne kadar yüksek ise vatandaşın o kadar çok olur. Vatandaşın yoksa , asker basamazsın, vatandaşın yoksa kaynaklarda çalışacak işçi bulamazsın. Vatandaşın yoksa bilim adamın olmaz, vatandaşın yoksa rahibin olmaz. Vatandaşın yoksa altının olmaz. Bunların hepsi belediyeler sayesinde olur. Belediyelerde genel olarak en yüksek binaladır. Orada kaynak indirimine gittiler. İlerisi için avantaj ancak puanlar silinmese iyi olurdu.

9cj9lE.jpg

• evet yeni yayınlanan bildirimlerde aşagıdaki gibi soru cevap yamışlar ben 2 tanesine takıldım

1: maden seviyelerindede mi değişiklik olacak bu konuda bilgisi olan varmı

2: hiç bir binanın güncel seviyelerimizde kaynak isteme oranı ve basım süresi azalmamış hepsi artmış son seviylerde ciddi düzenlemeler olmuş oralarada nasıl geliriz artık bilmem

Madenler yeni maliyetlere göre otomatik olarak ayarlanacak mı?

Mayın seviyeleri bir istisna dışında (bir sonraki soruya bakınız) aynı kalacak.

Yeni sisteme göre maden geliştirme için gerekenden daha fazla kaynak bağışlanmışsa ne olur?

Bu durumda mevcut seviye 1 arttırılacak ve geriye kalan kaynaklar mevcut bağış miktarı kadar kalacaktır.

Tüm binaların inşaat maliyetleri ve süreleri neden değişti?

Bu değişiklik, oyuna başlamayı daha hızlı ve daha erişilebilir kılmak için yapıldı.

Eski ve yeni istatistikler arasındaki fark bireysel seviyelerde neden bu kadar büyük?

Sıçramaların bir kısmı, geçmişte maksimum bina katlarındaki artıştan kaynaklanıyor. Bu artış sırasında, artış öncesi ve sonrası maliyetler farklı hesaplanıyordu.

Diğer sıçramalar ise artık ilk seviyeden son seviyeye kadar kullanılan yeni formülün sonucudur.

İnşaat maliyetleri ve sürelerindeki tüm değişikliklerin tam ayrıntılarını alabilir miyiz?

Zaman kısıtlamaları nedeniyle bu mümkün değil, ancak işte birkaç örnek (teknik nedenlerden dolayı, oyun içi son değerler biraz farklı olabilir):

Sayılarla tablo(lar) excel dosyasına bakın

Birim yükseltmeleri için ayrı bir yüksek puan tablosu olacak mı?

Bu öneriyi Discord'da gördük ve oyun tasarımcılarına/karar vericilere ilettik, ancak 13.0.0'ın yayınlanmasıyla birlikte orada olmayacak.

Puanlarım yeniden hesaplanacak mı?

İnşaat maliyetleri değiştiği için yüksek puanlar yeniden hesaplanacaktır.

Yeni maliyetlerle karşılaştırıldığında binaları iyileştirmek için harcadığım ek kaynaklar için tazminat alacak mıyım?

Hayır, tazminat olmayacak.

Madenler yeni maliyetlere göre otomatik olarak ayarlanacak mı?

Mayın seviyeleri bir istisna dışında (bir sonraki soruya bakınız) aynı kalacak.

Yeni sisteme göre maden geliştirme için gerekenden daha fazla kaynak bağışlanmışsa ne olur?

Bu durumda mevcut seviye 1 arttırılacak ve geriye kalan kaynaklar mevcut bağış miktarı kadar kalacaktır.

Mucizelerin etkileri de değişir mi, yoksa bunlar bilerek değiştirilmemiş midir?

Mucize etkileri, bazıları neredeyse hiç kullanılmadığından biraz daha büyük bir revizyon gerektiriyor. Bu bilinen bir sorundur ve gelecekteki bir güncellemede ele alınacaktır.

Şehir Duvarları neden birliklerle aynı doğrultuda ölçeklenmiyor? Artık büyük oyunculardan kendimi korum

48vma84.gif

• Maden sevilerinde yok ancak orman basarken %3 daha fazla kaynak masrafı olacak. Ancak lüks kaynak basarken , daha az kaynak harcanacak. Bir yerde dengelenmiş oluyor. Önce inşaat maliyetlerini düşürdüler . Sonra çok fazla puan silinmeye başladı. 48 milyon puanı olan oyuncunun puanı 40 milyon a düştü. Büyük puan kayıpları tepki toplayacağı için masrafları dengelediler. Yine de inşaat maliyetleri düşük. sadece sürelerde artış var.

9cj9lE.jpg

• Merhaba,
    Yeni mucit atölyesinde nakliye gemilerinin kapasitesini arttırmak için mucit atölyesinin kaç seviye olması gerekiyor ?

problem-troll-face.png

• mucit atoyesinde gelişimler 1 sehirde oldugu zaman diger sehirde de basabiliyormuyuz yoksa ona göre 2-3 sehirde kuralım

aynı birim için aynı anda aynı tür geliştirme yapamazsın. örnek olarak balon için bir şehirde saldırısını yükseltiyorsan başka şehirde saldırısını yükseltemezsin ama savunmasını yükseltebilirsin

bir kaç şehirde kur

7N1k8a.png

• mucit atoyesinde gelişimler 1 sehirde oldugu zaman diger sehirde de basabiliyormuyuz yoksa ona göre 2-3 sehirde kuralım

aynı birim için aynı anda aynı tür geliştirme yapamazsın. örnek olarak balon için bir şehirde saldırısını yükseltiyorsan başka şehirde saldırısını yükseltemezsin ama savunmasını yükseltebilirsin

bir kaç şehirde kur

teşekkürler cevabımı aldım 4-5 sehirde kurup ona göre geliştirme yapmak gerek hızlı hızlı demek ki

48vma84.gif

bir kaç şehirde kur

teşekkürler cevabımı aldım 4-5 sehirde kurup ona göre geliştirme yapmak gerek hızlı hızlı demek ki

çok gerekli olduğunu düşünmüyorum

yine bir örnek ile açıklayayım

hoplit için saldırı gücü eskiden 19'du +3 ilave ediyordun mucit atölyesinde, yaklaşık %15lik gelişim için cüzi bir kristal gerekliydi

şimdi 380 olmuş, test serverda 19. kademeye yükselttim, 20. kademe için 2.28 milyon kristal istiyor, eskisi gibi %15lik gelişim için +50 yapmam lazım buna kristal yetmez...

7N1k8a.png

• 5. Seviyeye yukseltemiyorum gemi kapasitesini bina kademesi yetersiz diyor bina seviyesini son seviye yaptım 32. Seviyede daha basamiyorum nasıl olacak bu :D

skz05fj.jpg

• 5. Seviyeye yukseltemiyorum gemi kapasitesini bina kademesi yetersiz diyor bina seviyesini son seviye yaptım 32. Seviyede daha basamiyorum nasıl olacak bu :D

bir sonraki güncellemeleri bekle, mucit seviyesini arttıracaklar. o zaman yükseltmelere kaldığın yerden devam edeceksin.

lel952y.png

• 5. Seviyeye yükseltemiyorum bina kademesi yetersiz diyor bina seviyesi son seviye yaptım 32. Seviyede daha basamiyorum nasıl bu:D

Bir sonraki güncellemeler bekleyecek, mucit seviyeleri artacaklar. o zaman güncellemelere kaldığı yerden devam edeceksin.

Yeni güncelleme ne zaman var mı dedikodu :D

skz05fj.jpg

• dostlar selamlar,

yapılan güncellemeden sonra phobos serverında önceden full mucitli olan bi arkadaşım tüm gemi birimlerini +2 seviye daha mucitlemesine rağmen full mucitli ama henüz yeni seviye atlatmamış biriyle savaşa girince aynı oranda kayıp verdiğini söyledi.

sebebini bilen var mı? henüz savaş alanına yapılan güncellemeler yansımamış olabilir mi

• Güncellemeden sonra malzeme kamplarına verdiğimiz Vasıfsız işciler (Kırmızı) ertesi gün geri geliyor üretim vs düşüyür bir bug mu var ?

PannaCotta  Luck  FastFooD

Hızlı bir ekleme: tarafımızdaki bir dikkatsizlik nedeniyle, düzeltme bakımından sonra ek ekstra işçilerinizi bir kez daha yeniden atamanız gerekecek. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

lel952y.png

• Güncellemeden sonra malzeme kamplarına verdiğimiz Vasıfsız işciler (Kırmızı) ertesi gün geri geliyor üretim vs düşüyür bir bug mu var ?

PannaCotta  Luck  FastFooD

Hızlı bir ekleme: tarafımızdaki bir dikkatsizlik nedeniyle, düzeltme bakımından sonra ek ekstra işçilerinizi bir kez daha yeniden atamanız gerekecek. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Anladığım kadarıyla düzeltilmiş ve son kez tekrar atadık doğru mudur?

• Bu arkadaşımızın gözlemine göre zaten öyle olması lazım dostlar. 5-10 seviye yükseltmenin ancak uzun raundlarda farkı çıkacaktır çünkü eskiye nazaran şimdiki güncellenen seviyelerde çok az bir artış yaşanıyor. Atıyorum önceden bir seviye arttırdığınızda +1 alıyorduysa şuan bir seviye arttırdığınız da +0.1 güç alıyor. Gerçekten fark yaratacak, basıma değecek geliştirmeler içinse çok fazla kristal istiyor. Bu güncelleme zengin ve yüksek hesaplı oyunculara yaramış. Diğer bir değişle zengin daha çok zengin/güçlü fakir daha fakir/zayıf kalmış :D