Savaş taktikleri

• Selamlar, savaşla ilgili rehber bulamadım bence yeni oyuncular için büyük bir eksik. Eski kurtlardan biri böyle bir rehber hazırlasa çok güzel olur. Doldur boşalt nasıl yapılır, birimler kaça bölünür, bilmiyorum forumda konuşulması legal mi ama işte cephane bugı falan nasıl yapılır v.s. anlatıldığı ayrıntılı bir rehber.

• Bilmeyen birinin sadece savaş raporlarından anlaması çok zor çünkü bunu okumak için bilmek lazım. Gergin Gorunuslu Adam dostumun dediği gibi bir rehber bilen bir üstad tarafından BiLGeMeN hazırlanırsa yeni başlayanlar için mükemmel olur. Yabancı topluluklarda paldır küldür anlatılıyor. Yasak olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda birçok ingilizce kaynağın yanında hatta savaş sisteminin mantığını deşifre etmeye çalışan ingilizce kaynaklar dahi var bu forumda. Bu konuda değerli forum adminimizde Luck destek verirse güzel bir kaynak hazırlanabilir ve topluluğumuza katkı sağlayacağı. Bu fikrin destekçisiyim. Yeni başlayanlara oyunu anlatmak kolay oluyor ama askeri hususlar biraz zor olabiliyor, birçok kişiye anlatmaya çalışan biri olarak söylüyorum. İhtiyaç var kesinlikle.

• ben böyle öğrendim savaşmayı, dayak yiye yiye. o da öyle öğrensin yoksa oyun oynamanın bi anlamı yok. bahsettiğin gibi savaşmayı öğrenmek, sınavda kopya çekmek gibi bişi yada hocanın soru cevaplarını sınıfa dağıtması gibi.

• ben böyle öğrendim savaşmayı, dayak yiye yiye. o da öyle öğrensin yoksa oyun oynamanın bi anlamı yok. bahsettiğin gibi savaşmayı öğrenmek, sınavda kopya çekmek gibi bişi yada hocanın soru cevaplarını sınıfa dağıtması gibi.

Daha saçma bir yorum okumadım şu sitede.

Daha saçma bir yorum okumadım şu sitede.

arkadaş twitter sandı burayı. yazık hadi verin ilgisini, ilk ilgi benden, topçular sur yıkıyor.

• Oyun bitmiş birilerinin tekeli gibi bir şey olmuş ne rakabet ne dostluk var çıkmışsınız taktik falan filan en kral taktiği bilsen kaç yazar 2 m gp'yi çeker ışın atar seni madara eder. Eğer depon yoksa varsa da gece aksiyon atıp sana caka satar. Yok aksiyon attım da yok şu kadar balonunu füzeni kestim diye yani şu oyunu kafanızda o kadar büyütüyorsunuz ki anlam veremiyorum. Hakkınız, bir çok bug ile ihlal edildi. Sesinizi kestiler kimsenin gıkı çıkmadı. Yani buraya ne yazsanız boş hala taktik diyeni görünce kahkaha atasım geliyor oyun biteli çok oldu. Taktik filan hikaye zaten şu vakitten sonra da bilmeyen de bilmesin ne yazar...

• Oyun bitmiş birilerinin tekeli gibi bir şey olmuş ne rakabet ne dostluk var çıkmışsınız taktik falan filan en kral taktiği bilsen kaç yazar 2 m gp'yi çeker ışın atar seni madara eder. Eğer depon yoksa varsa da gece aksiyon atıp sana caka satar. Yok aksiyon attım da yok şu kadar balonunu füzeni kestim diye yani şu oyunu kafanızda o kadar büyütüyorsunuz ki anlam veremiyorum. Hakkınız, bir çok bug ile ihlal edildi. Sesinizi kestiler kimsenin gıkı çıkmadı. Yani buraya ne yazsanız boş hala taktik diyeni görünce kahkaha atasım geliyor oyun biteli çok oldu. Taktik filan hikaye zaten şu vakitten sonra da bilmeyen de bilmesin ne yazar...

Madem bitti oyun niye buradasın ve yorum yapıyosun :D bırak oyunu çek git palyaço gibi adamlarsınız. 1 paragraf karamsarlık kasmış yorum yapmış bi de hahahaha. Birileri bu oyunu oynuyor ve oynamaya devam edecek. Gpyse gp ekipse ekip biz 100 buhar fazla kesip mutlu olucaz oldu mu belki bu kadar çıkıntı ve cins olmasaydınız sizin de olurdu.

• Neden herkes bu kadar kaba ve tahammülsüz. Böyle çok yorucu oluyor. Bu saatten sonra kimdenin gelip faydalı birşey yazacağını sanmam. Emelinize ulaştınız tebrikler

Madem bitti oyun niye buradasın ve yorum yapıyosun :D bırak oyunu çek git palyaço gibi adamlarsınız. 1 paragraf karamsarlık kasmış yorum yapmış bi de hahahaha. Birileri bu oyunu oynuyor ve oynamaya devam edecek. Gpyse gp ekipse ekip biz 100 buhar fazla kesip mutlu olucaz oldu mu belki bu kadar çıkıntı ve cins olmasaydınız sizin de olurdu.

Ben zaten oynamıyorum sadece burayı takip ediyorum sözlerim sadece lafta değil sizin yapamadığınızı biz çoktan yaptık dostum size de bu anlamsız düzeniniz de başarılar dilerim. Son olarak karamsarlık kastığım yok gerçekler bunlar oyunda çok güzel anılarımız da oldu ama bitti gitti artık her şey mazi

• Suçlusu sen değilsin. Bizim toplumumuz felaket tellallığı yapmaya bayılıyor. Maalesef burada onun bir örneği yaşandı. Ben size şunu söyleyebilirim; evet eskiden aldığımız zevki alamayacağımız doğru (bunun müsebbibi şirket ve bazı oyuncuların yabında türkiye yöneticileride var; örneğin forum adminimiz bu güzel öneri için zahmet edip bir kelam yazmıyor, oysaki diğer ülkelerde yöneticilerde muhabbete tartışmaya bir ölçüde katılım sağlıyorlar) fakat bu döneminde yine eskiyle benzer ve ayrıca kendine has tadı var. Şuan yeni oyuncuların oyunda tutunması ve bizim aldığımız o tadı almaları için öncülük yapıyorum ve görüyorum ki bu döneminde kendine has keyif alınabilecek özellikleri var. Ama soruları merak ettikleri olunca yetişemiyorum. Yabancı dilde kaynaklar var ama hepsi bakamıyor. Türkçe bir kaynak oksaydı harika olurdu. Eleştirmektense iş yapmak veya iş yapacakların önünü kesmemek daha iyi olur. Ayrıca yani türkiye yöneticisi arkadaşlar, gerçekten bu işi yapmak istemiyorsanız bırakın yerinize daha azimli meraklı arkadaşlar gelsin.

• Yabancı dilde kaynaklar var ama hepsi bakamıyor. Türkçe bir kaynak oksaydı harika olurdu.

Yukarıda ismimi etiketlemişsiniz. Bu bahsettiklerinizin hepsi , ben ve benden önceki birçok arkadaşın büyük emekler vererek hazırladıkları rehberler , eski forumda vardı. Oyuncuların aklına takılan bütün sorular, gün içersinde mutlaka cevabını bulurdu. Eski forumda savaş korsan ile ilgili bütün taktikler, bilgiler nekadar kaynak dağıtılacağına dair bilgiler hepsi vardı. Oyuna bir yenilik geldiğinde tüm yönleri ile araştırılır. Test serverde test edilir, oyunda paylaşılırdı. Tek yapılması gereken eski forumdaki kayıtların buraya kopyalanması yada eski formun, paylaşım yapılmadan , rehber amaçlı kullanılması. Orası büyük bir kütüphane. Oyunu globalleştirecez derken forum u da bu hale soktular ve kimse ilgilenmiyor. Bilgi alamadığımız konularda yabancı yöneticileri etiketlediğimizde ise kıyamet kopuyor. Oyunun ve forumun bu halinden birileri memnun ki, ( bu halde iken çoğu oyuncu bilgi yerine kaynağa ulaşmak için ambrosia kullanıyor.) Şirket kazanıyor. Yöneticilerinde işi azalıyor.

9cj9lE.jpg

• BiLGeMeN belki baştan herşeyi tümüyle ele almaktansa eski forum arşivinin yöneticilere açılması veya doğrudan cevaba kapalı şekilde erişime ve incelemeye açılması fikri daha pratik. Yeniden bir kütüphane oluşturmaktansa eski kütüphaneyi o bilgi birikimini kaybetmeden kullanmak uygulanabilir.

Sayın Luck bu konuya öncülük eder, topluluğumuzun talebini iletip birazda ısrarcı bir tutumla bunu şirketten almayı başarabilirseniz, birçok kişinin yapamayacağı ama unutulmayacak bir katkı sağlamış olacaksınız. Eğer bu arşivin filtrelenmesi gerektiğini düşünürseniz, bunu hiçbir beklentim olmadan ben zaman ayırarak hazırlayıp size sunabilirim yada farklı bir konu açıp hepsini oraya da koyabilirsiniz. Yeter ki kendi dilimizde birikmiş bilgiyi geri kullanabilelim.

• Bilmeyen birinin sadece savaş raporlarından anlaması çok zor çünkü bunu okumak için bilmek lazım. Gergin Gorunuslu Adam dostumun dediği gibi bir rehber bilen bir üstad tarafından BiLGeMeN hazırlanırsa yeni başlayanlar için mükemmel olur. Yabancı topluluklarda paldır küldür anlatılıyor. Yasak olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda birçok ingilizce kaynağın yanında hatta savaş sisteminin mantığını deşifre etmeye çalışan ingilizce kaynaklar dahi var bu forumda. Bu konuda değerli forum adminimizde Luck destek verirse güzel bir kaynak hazırlanabilir ve topluluğumuza katkı sağlayacağı. Bu fikrin destekçisiyim. Yeni başlayanlara oyunu anlatmak kolay oluyor ama askeri hususlar biraz zor olabiliyor, birçok kişiye anlatmaya çalışan biri olarak söylüyorum. İhtiyaç var kesinlikle.

BiLGeMeN belki baştan herşeyi tümüyle ele almaktansa eski forum arşivinin yöneticilere açılması veya doğrudan cevaba kapalı şekilde erişime ve incelemeye açılması fikri daha pratik. Yeniden bir kütüphane oluşturmaktansa eski kütüphaneyi o bilgi birikimini kaybetmeden kullanmak uygulanabilir.

Sayın Luck bu konuya öncülük eder, topluluğumuzun talebini iletip birazda ısrarcı bir tutumla bunu şirketten almayı başarabilirseniz, birçok kişinin yapamayacağı ama unutulmayacak bir katkı sağlamış olacaksınız. Eğer bu arşivin filtrelenmesi gerektiğini düşünürseniz, bunu hiçbir beklentim olmadan ben zaman ayırarak hazırlayıp size sunabilirim yada farklı bir konu açıp hepsini oraya da koyabilirsiniz. Yeter ki kendi dilimizde birikmiş bilgiyi geri kullanabilelim.

Konu ile ilgili bir Wiki'miz bulunmuyor. Ancak forum içerisinde bu şekilde bir düzenleme yapabiliriz. Önemli olan İkariam Wiki için ne kadar katkı olacağı ile ilgili. Eski forum üzerinden bir veri çekmemiz mümkün değil. O yüzden sil baştan yapılması gerekiyor.

giphy.gif

Gladiatus - GA > İkariam - BA > Metin2 - BA > Metin2 - SGM

#TeamFF

You'll never fly alone.

• Luck Cahilliğimi mazur görün lütfen, “İkariam Wiki’ ile kastettiğinizi tam anladığımdan emin değilim.

Eski verileri getirebilseydik süper olurdu. Ama hiç mümkünü yok mu? Eğer yoksa dediğiniz gibi bilgi birikimi olması hasebiyle; birçok tecrübeli arkadaşın/üstadın( BiLGeMeN ) katkısı olacağı bir kütüphane yeniden inşa etme pek ala mümkün olabilir. Diğer arkadaşlarda bu hususta fikirlerini beyan ettikten sonra doğruya en yakın kanaate ulaşacağımıza inanıyorum.

• Sadece benim yorumlarım niye silindi madem öyle komple sil millet istediğini söylesin söylesin beğenmediğiniz cevap bile veremesin. Alın forumunuzu da başınıza çalın.

Biraz gergin görünüyorsun.

giphy.gif

Gladiatus - GA > İkariam - BA > Metin2 - BA > Metin2 - SGM

#TeamFF

You'll never fly alone.