פוסט נחמד על רמות המחסנים והמאגרים הדרושות לרמה גבוהה ביותר של בנייה באיקרים כיום

• אז מהי רמת המבנה שאחד המשאבים בה הוא בכמות הכי גבוהה שנדרשת באיקרים לרמה בודדת של מבנה? התשובה ה"נכונה" היא מאגר ברמה 80 – עם כל ההנחות האפשריות (64 אחוזי הנחה) כמות העץ שנדרשת לרמה הזאת היא 1,666,200,186 – אבל לא זאת התשובה שאני מחפש ומעניינת אותי, כי אני רוצה לחשב בפוסט הזה איזה רמות מחסנים ומאגרים אני צריך כדי להצליח להכיל את כל הכמות משאבים הנדרשת לאותה רמה – ובמחסן רמה 80 השאלה כמעט מיותרת כיוון שכדי להגיע אליה אני צריך בפועל להגיע לכל יתר הרמות באותו המאגר. לכן, אני משליך את התשובה הזאת הצידה, ואקח תשובה אחרת.
    התשובה השנייה, היא רמה 60 של 4 מגבירי הכרייה של משאבי היוקרה – ברמה זו, אחרי ההנחות, אנחנו זקוקים ל 1,593,503,670
    עץ.

עכשיו בואו נחשב מהי הרמה המינימלית של מאגרים+מחסנים לה אנחנו זקוקים כדי להצליח לבנות את רמה 60 של מגבירי הכרייה של משאבי היוקרה.

האמת היא שכמובן יכולות להיות מגוון תשובות כיוון שתלוי באיזה רמה נמצא כל מחסן ומאגר וכמה מכל אחד אנחנו בונים – אז לכן אנחנו נצמצם את האופציות וננסה למצוא את הרמה המתאימה כך שנצטרך להוציא הכי פחות משאבים בבניית כל אותן רמות. אני מדגיש – מדובר על הכי פחות משאבים, אבל לא על הכי פחות זמן בנייה. כיוון שמחסנים בסך הכולל ברמות הגבוהות שלהם עולים פחות (ביחס לכמות האיחסון שלהם) מהעלות של מאגרים ברמות הגבוהות – אבל זמן הבנייה של המחסנים ארוך יותר.

אז נתחיל – בגלל שמדברים על מינימום רמות, אז נכניס לעניין גם שימוש במעלית הקיטור להכפלת כמות האיחסון האפשרי. יוצא מכך שאנחנו צריכים מספיק אחסון ל-796,751,835 משאבים.

נתחיל בבדיקה בסיסית, אם נחליט שנשתמש ב5 מחסנים ו3 מאגרים, אז בממוצע בכל אחד מהם צריך איחסון של 99,593,980 משאבים.

במחסנים זה אומר רמה של 69 בכל מחסן, ובמאגרים זה אומר רמה 61.

במצב כזה, כל מחסן יעלה סך הכל (העלויות כעת הן ללא הנחות, זה לא קריטי לבדיקה, באותה מידה ניתן להחיל את ההנחות...) 1,419,238,095 משאבים.

מאגר רמה 61 יעלה לנו סך הכל 2,195,934,797 משאבים.

עלות כוללת במקרה כזה: 7,096,190,475+ 6,587,804,391 = 13,683,994,866 משאבים.

נצמצם – נקטין מאגרים ונגדיל מחסנים.

לא אלאה אתכם יותר מידי – התשובה שאני הגעתי אליה בסוף היא לבנות 5 מחסנים ברמה 71 שיתנו לנו איחסון יחד של 631,610,675, ועוד 3 מאגרים ברמה 55 שיעניקו לי יחד 165,294,387 אחסון, ובצירוף המחסנים והמאגרים יחד יהיה לי איחסון של 796,905,062.00 משאבים. מעולה, כמאה וחמישים אלף יותר ממה שאני צריך וזה סבבה ממש. ומה יהיה מחיר כל הרמות האלו? אז 5 המחסנים יעלו יחד 10,221,873,380 משאבים, ו3 המאגרים יעלו יחד 2,275,059,405.77 משאבים – כלומר הכל יחד יעלה לי 12,496,932,785משאבים – כמעט 1.2 מליארד משאבים פחות מהעלות בחישוב הבסיסי הקודם.

אגב, כלל הרמות האלו יכניסו לקופת הניקוד הכללי שלנו כמעט 125 מליון נקודות.

וכמה זמן ייקח לנו לבנות את כל זה, בלי התחשבות בהנחות של זמנים?

מחסן אחד עד רמה 71 לוקח כ605 ימים לבנות.

מאגר אחד עד רמה 55 לוקח כ446 ימים לבנות.

חמש מחסנים ו3 מאגרים ברמות האלו, ייקח יחד 4,363 ימים לבנות – קרוב ל12 שנה. כשהבנייה מתרחשת בלי הפסקה...

כמובן זה בלי הנחות הזמנים של בונוסי העולמות ושיטות הממשל האפשריות.

כל זה, בשביל שיהיה ניתן לבנות את רמה 60 של מגבירי מחצבי היוקרה. אגב, רמה 60 זאת בפני עצמה מעניקה ניקוד כללי בסך של קרוב ל69 מליון נקודות.

אין לי ידיעה האם יש מישהו בישראל או בשרת כלשהוא בעולם שהצליח כבר לכבוש הישג כזה של בניית הרמה ה60 המדוברת. בכל מקרה רק מי שיש לו 200 מליון נקודות מינימום (וזה באמת בלשון המעטה, ובאמת זה יותר לכיוון ה300 מליון, אולי 400 מליון ואף למעלה מכך) יכול להיות אדם כזה שהגיע להישג הזה.

• אם אתה מעוניין בבנייה רק לשם הניקוד אז אני מבין את עניין מגביר משאבי היוקרה, אחרת אין לזה תועלת.

הסיבה היא שגם אם אתה חוצב 6,000 לשעה (שזו כמות מטורפת, לא זוכר איזו רמת מחצבה זאת, כי בשרתים החדשים עדיין לא הרמנו מספיק), אם תיקח אפילו הרמת רמה רק מ40 ל41, נאמר חרש אבן, תצטרך אחרי המוזילים 30,000,000. עכשיו בחישוב פשוט תוך כמה זמן תחזיר את ההשקעה ?

מדובר על עליה של אחוז אחד מ40 ל41, שזה 60 שיש לשעה אם נניח ששמנו את ה6,000 שעתי, שזה אומר 500,000 שזה "רק" 20,833 ימים, או 684 חודשים או 57 שנים...

אין מה לומר, הנכד שלך יהנה מזה, וזה אומר שאתה סבא טוב שהסכמת להשקיע כך למען דורות העתיד :S

• בסופו של דבר כל בנייה היא בעצם לשם הניקוד - ברמות הגבוהות, כל הערים כבר מפותחות, והרמות הגבוהות של חלק ניכר מהבניינים ממילא עולות הון - ואז פשוט משתקפות בניקוד. מה זה משנה למשל אם אני אשדרג את הנמל לרמה גבוהה מאוד או את מגבירי הייצור - בשני המקרים, אני משקיע משאבים ומקבל ניקוד.

אגב יש לך טעות קטנה בחישוב - מגביר משאבי יוקרה זה 2 אחוז לכל שלב...

• אכן, טעות שלי, 2 אחוז. אז נחלק את ה57 ל2, זה 28.5 שנה, ככה שאם תזדרז, עדיין זה יוכל להיות בשביל הנכד שלך :D

לא יכול להשוות את המבנים שאמרת לזה. עזוב את המוזילים שזה משמעותי, נלך על נמל, כאשר אני רוצה לנייד 4 מיליון משאבים עם הספינות הגדולות, הנמל זה נדבר משמעותי. גם שאר הדברים, תומכים בהחזקה של צבא יותר גדול עם מינוס יותר קטן, הגנת חומה, מחסנים שמגינים מבזיזה או בשביל פיראטים, ריגול טוב יותר, גיוס מהיר יותר וכן הלאה.

הדבר היחיד שאפשר להשוות והוא אף גרוע יותר, ואני מאמין שאתה לא משדרג אותו לשם הניקוד, זה לשדרג בית מלאכה מעל ל28.. או לשדרג אקדמיה כשסיימת לחקור.

• אכן, טעות שלי, 2 אחוז. אז נחלק את ה57 ל2, זה 28.5 שנה, ככה שאם תזדרז, עדיין זה יוכל להיות בשביל הנכד שלך :D

לא יכול להשוות את המבנים שאמרת לזה. עזוב את המוזילים שזה משמעותי, נלך על נמל, כאשר אני רוצה לנייד 4 מיליון משאבים עם הספינות הגדולות, הנמל זה נדבר משמעותי. גם שאר הדברים, תומכים בהחזקה של צבא יותר גדול עם מינוס יותר קטן, הגנת חומה, מחסנים שמגינים מבזיזה או בשביל פיראטים, ריגול טוב יותר, גיוס מהיר יותר וכן הלאה.

הדבר היחיד שאפשר להשוות והוא אף גרוע יותר, ואני מאמין שאתה לא משדרג אותו לשם הניקוד, זה לשדרג בית מלאכה מעל ל28.. או לשדרג אקדמיה כשסיימת לחקור.

שידרוג של חומה ומקומות מחבוא לרמה הגבוהה ביותר האפשרית הוא דבר יחסית פשוט, וזה משהו שמגיעים אליו הרבה לפני שמגיעים להתעסק ברמה גבוהה כזאת של מגביר ייצור. שיהיה ברור, לא התכוונתי כאן שאדם יעזוב את כל יתר השדרוגים שלו ויתמקד אך ורק בשדרוג הזה. ברור שאדם שמשדרג לרמה כזאת הוא אדם שכבר יש לו ערים מפותחות ברמה גבוהה מאוד. צבא - לא כל אחד הוא שחקן מלחמתי עם צבא מטורף. נמלים - שוב, מי שמגיע לרמה כזאת ברור שגם הנמלים שלו כבר די מפותחים. בנוגע לנמל נניח, נמל אחד עד רמה 60 עולה סך משאבים (אחרי הנחות מוחלטות) של כ450 מליון משאבים - אדם שמשיג סביב 2 מליון משאבים ביום (לא כזה קשה לשחקנים מפותחים שדאגו גם לפיתוח המכרות בצורה טובה) - מדובר בעצם בכ7 וחצי חודשים של חציבה. נכפיל ב2 והגענו לכשנה וחצי של חציבה לשני נמלים באותה עיר רמה 60, כאשר הם מסוגלים לשנע כ165 אלף משאבים בדקה - כמעט עשרה מליון משאבים בשעה. נחמד.

לגבי חומה - כלל רמות החומה עולות בסך הכל, אחרי כל ההנחות, פחות מ29 מליון משאבים. זה ,"כלום" במונחים של שחקנים ותיקים... שחקן של 2 מליון משאבים ביום, יכול לצבור מספיק משאבים לשדרוג חומות מ0 ל48 ב20 ערים תוך 9 וחצי חודשים.

מקום מחבוא אחד מ0 ל60 עולה פחות מ11.5 מליון משאבים (אחרי ההנחות) - 20 מקומות מחבוא ל20 ערים, לשחקן עם 2 מליון משאבים ביום, ייקח לאסוף את המשאבים פחות מ4 חודשים. אתה מבין שזה דבר יחסית פשוט...

לגבי מחסנים שמגנים מבזיזה - ראשית, ברור שכדי להגיע לרמה כזאת של בנייה חייבים מחסנים ברמה גבוהה. בכל מקרה, גם מחסנים מאוד טובים וגדולים, מגנים מבזיזה בצורה יחסית לא גבוהה, ביחס לכמויות המשאבים שיש לשחקנים כאלו. אם יש לי 5 מחסנים ברמה 60 כל אחד - זה יגן לי על כ144 אלף משאבים מכל סוג. זה נחמד אבל אנחנו מדברים על שחקנים שכל רמה שלהם בשלב הזה עולה מליוני משאבים...
    פיראטים - שוב, לא כולם משחקים פיראטים, בטח מי שלא מוברג טוב בבריתות הראשיות של השרת ויש לו צי של אוספי נקודות פיראטים שעובד בשבילו...

אקדמיה ובית מלאכה אכן פחות שייך לשדרג מעלה כאשר כבר אין להם תפקיד - בטח כאשר אפשר לשים במקומם מבנים אחרים יותר חשובים. אבל זה לא המצב בנוגע למגבירי ייצור המשאבים - זה בניין שבכל מקרה כבר קיים אצלך ושהוא מכניס לך משאבים תמיד, מהרמות שכבר בנית אותו...