Yunanistan'ın TM'si ve İtalya'nın GA'sı da duyuru geçmiş ama göreceğiz bakalım. ![]()
CANAVAR İLE SAVAŞLA İLGİLİ BAZI SORULAR
-
- Question
- TR
- EnD Of ThE LiNe
-
-
Konuyu hortlatmak olacak ama madem yarın dönüyor, buraya toplanın.
Değerli oyuncular, bu gelen Abyssal Ambush etkinliğinin dönüşü! Daha önce duyurduğumuz gibi, etkinliği yineledik, geçen seferki geri bildirimlerinize dayanarak birkaç şeyi değiştirdik ve "doğrusunu yapana" kadar birkaç defa daha çalıştırmaya devam edeceğiz!
Katılımı ve geri bildirimleri sonunda gözlemleyeceğiz ve etkinliğin değerlerini, mekaniklerini ve bölümlerini gerektiği gibi ayarlayacağız.
Hırçın denizler ve şiddetli fırtınalar, karanlık derinliklerden hain yaratıkları ortaya çıkardı. Açık denizlerdeki bu korkunç deniz canavarlarını yenmek için sunucunuzdaki diğer hükümdarlarla bir araya gelin! Çabalarınızın karşılığında değerli ödüller kazanın; her sunucudaki ilk üç oyuncu daha da fazla ganimet elde edecek!
04.12.2025 11:00 CET - 09.12.2025 11:00 CET
Hangi deniz canavarlarıyla baş edebileceğinizi görmek için dünya haritasını açın. Haritada belirli bir canavarın simgesine tıklayarak etkinliğe katılabilir ve birliklerinizi canavara karşı savaşa gönderebilirsiniz. Bu güçlü yaratıklara karşı tek başınıza hiçbir şansınız olmayacak - ancak diğer imparatorların ve ordularının birleşik gücüyle zafer kazanabilirsiniz. Bir canavar yenildiğinde, çok geçmeden her zamankinden daha güçlü bir şekilde yeniden ortaya çıkacaktır.
Ortaya çıkan canavarların her turda rastgele belirlenen belirli birimlere karşı farklı güçleri ve zayıflıkları vardır. Bu istatistikler etkinlik arayüzünde gösterilir, böylece birimlerinizi buna göre seçebilirsiniz. Artık bireysel birliklerin etkinliğini görmek için önce saldırmanıza gerek yok.
Bu etkinliğin önceki versiyonlarında olduğu gibi, arayüzde yine özel bir bilgi çubuğu olacak; bunu oyun arayüzünün üst orta kısmında bulabilirsiniz. Bu çubuk, etkinliğin ilerleyişini ve hangi canavarın şu anda saldırdığını gösterecektir. Ayrıca bu çubuğu kullanarak etkinliğe katılabilir ve birliklerinizi canavarlara karşı savaşa gönderebilirsiniz. Canavarları yenmek, açık denizlerde gösterdiğiniz başarılar karşılığında size çok sayıda ödül kazandırabilir. Muhteşem denizciler, benzersiz unvanlar ve değerli kaynaklardan oluşan büyük bir ganimet ile başarıların kilidini açabilirler!
Etkinlik sonunda ödüller hemen verilmeyecektir. Sunucularımızın istikrarlı performansını sürdürebilmesi için, ödüller etkinlik katılımcılarına birkaç gün boyunca gönderilecektir. Bu, tüm oyuncuların ödüllerini aynı anda alamayacağı anlamına geliyor.
Oyundaki yeni Etkinlikler kategorisinde bulunan şu başarıları ve unvanları açabilirsiniz:
Etkinliğe 3 kez katılın: (Yeni bir unvan kazandırır)
Etkinliğe 5 kez katılın: (Yeni bir unvan kazandırır)
Etkinliğe 10 kez katılın: (Yeni bir unvan kazandırır)
Etkinliği ilk 10'da bitirin.
Etkinliği ilk 5'te bitirin.
Etkinliği birinci bitirin: (Yeni bir unvan kazandırır)
Etkinliğe katılımınız karşılığında Odun, Şarap, Mermer, Kristal Cam, Sülfür ve Altın ile ödüllendirileceksiniz. Bu etkinliğin önceki versiyonlarının aksine, kaynak ödülleriniz artık hiçbir zaman negatif olamaz. Hesaplama artık birliklerinizi canavarlara karşı savaşa gönderirken yatırdığınız kaynaklara dayanıyor. Canavarın birimlerinize karşı güçlü ve zayıf yönleri (tur başına), alacağınız ödülün yüksekliğini etkilemeye devam edecektir. Canavara ne kadar çok hasar verirseniz o kadar çok kaynak kazanırsınız. Çok büyük bir zafer kazanamasanız bile, etkinlikten her zaman olumlu kaynak ödülleriyle ayrılacaksınız. Artık kaynaklar envanterinize ürün olarak eklenecek, daha önce olduğu gibi deponuza değil. Her sunucudaki ilk üç oyuncuya ayrıca çeşitli eşyalar içeren ek bir ödül paketi verilecek.
Geri bildirimleriniz doğrultusunda aşağıdaki düzenlemeleri yaptık:
- Liderlik tablosunda artık ittifakınızın toplam hasarını gösteren bir İttifak sekmesi var.
- Artık hem oyuncu hem de ittifak sıralamasında belirli isimleri arayabilirsiniz.
- Canavarların güçlü ve zayıf yönleri ayarlandı: %60-120 yerine aralık artık %80-120. Bu, optimal birimler seçilmediği takdirde dezavantajların daha az önemli olacağı anlamına gelir.
- Etkinlik başlığına kapatma butonu eklendi.
- Artık kendi sıralamanız kalıcı olarak yüksek puanlarda gösterilecek.
-
Burada eksik olan bir durum var. Oyunda etkinlik için açılan pencereye x tuşu konmuş . yanlışlıkla kapatıldığında tekrar açma şansı yok. Oyunda her taşın altına baktım aktif edecek tuş yok. Ancak oyundan çıkış yapıp tekrar girince aktif hale geldi. Bunun düzeltilmesi, soldaki pencerelerin altına tuş eklenmesi gerekir.
-
Burada eksik olan bir durum var. Oyunda etkinlik için açılan pencereye x tuşu konmuş . yanlışlıkla kapatıldığında tekrar açma şansı yok. Oyunda her taşın altına baktım aktif edecek tuş yok. Ancak oyundan çıkış yapıp tekrar girince aktif hale geldi. Bunun düzeltilmesi, soldaki pencerelerin altına tuş eklenmesi gerekir.
Bir ihtimal daha var.
Diğer kısayol "dünya haritasında bir yerde" duruyor.
Yanlışlıkla kapatan "okyanusta keşif" yaparak bulacak etkinliğe girişi yani.
-
Display More
Bir ihtimal daha var.
Diğer kısayol "dünya haritasında bir yerde" duruyor.
Yanlışlıkla kapatan "okyanusta keşif" yaparak bulacak etkinliğe girişi yani.
Haklısın, koordinatı önceden notlara kaydetmek lazım. Yinede kolay bulmak için şehir görüntüsünde pencere daha güzel olur.
-
Yine bomboş bir etkinlik oldu. Yine yönetim bu işi becerememiş görünüyor.
Bakın savaşta sadece 22 bin füze kullandım (120% etkiyle 16 defa ve 106% ile 6 defa saldırdım) ve gelen ödüllere bakın:
Gemileri basmak için kullandığım kaynak:
Odun: 2,2 M
Sülfür: 13.2MYaklaşık olarak gelen kaynak:
Odun: 6 M
Üzüm: 1 M
Mermer: 1 M
Kristal: 1 M
Sülfür: 28 M
Altın: 1.5 Mkaynaklar katlanmış gibi gözükse de gemileri basarken kaybettiğim nüfus, üretimde gecikmeler ve altını hesaba katınca yine neredeyse kafa kafaya geliyor. Ne bir premium ödül ne de bir şey. Kendim ilk 10 içinde, ittifakım ise ilk üçte bitirdi.
Gerçekten BOM BOŞ bir etkinlik daha. Her seferinde bizi daha nasıl fazla hayal kırıklığına uğratabilirler diye oturup düşünüyorlar galiba.... -
Display More
Yine bomboş bir etkinlik oldu. Yine yönetim bu işi becerememiş görünüyor.
Bakın savaşta sadece 22 bin füze kullandım (120% etkiyle 16 defa ve 106% ile 6 defa saldırdım) ve gelen ödüllere bakın:
Gemileri basmak için kullandığım kaynak:
Odun: 2,2 M
Sülfür: 13.2MYaklaşık olarak gelen kaynak:
Odun: 6 M
Üzüm: 1 M
Mermer: 1 M
Kristal: 1 M
Sülfür: 28 M
Altın: 1.5 Mkaynaklar katlanmış gibi gözükse de gemileri basarken kaybettiğim nüfus, üretimde gecikmeler ve altını hesaba katınca yine neredeyse kafa kafaya geliyor. Ne bir premium ödül ne de bir şey. Kendim ilk 10 içinde, ittifakım ise ilk üçte bitirdi.
Gerçekten BOM BOŞ bir etkinlik daha. Her seferinde bizi daha nasıl fazla hayal kırıklığına uğratabilirler diye oturup düşünüyorlar galiba....Sadece füze kullanmak hata olmuş. füze 2 vatandaş ile basılıyor. Hesaplamalarda vatandaş sayısıda önemli. örneğin. hep okçu gönderseydin daha fazla ödül alırdın. okçu için 6 vatandaş gerekir.
-
Vatandaş sadece altını etkiliyor diye biliyorum. kaybettiğin vatandaşa değmez gibi geldi bana. 44bin nüfus gitti ama aldığım altın ortada
-
Altını cidden düşük olmuş. Onuda dengelemeleri gerekecek. Sirene 123k saldırı puanım var. Bana verdiği 475k altın. Ben bunu yapmak yerine nüfus kasıp altına çevirseydim zaten altın kazancım 4 günde çok rahat 10m olurdu. Diğer kaynakları biraz dengelemişler iyi olmuş, ama altın cidden eksik gelmiş. 4 günlük etkinlikte yaktığınız nüfusu anlık vermeleri çok yetersiz. onun yerine altın çarpanını 4 gün için x4 olarak koymaları biraz daha iyi olurdu. düşük puanlı oyuncuların sirene saldırmak için bir amacı olabilirdi. Birde benim belirli bir puana sahip bir hesabım var. Verdikleri bana çok etki etmeyecek. Ancak düşük puanlara karşı daha fazla kaynak vermeleri , oyuna yeni başlamış oyuncularda daha büyük bir heves yaratabilirdi.
-
Paylaşılan istatistiklere göre
En fazla hasar Top 20'de
3 TR 65 29,457,932
11 TR 63 16,705,645
En fazla gönderilen saldırı Top 20'de
10 TR 65 3565
18 TR 64 2831
En fazla ulaşılan mil taşı Top 20'de
13 TR 61 10
olmuş.