מיזוג השרתים - איזה שרת תבחרו ממה שמציעים?

• ‏אז כידוע בחודש הבא יהיה מיזוג שרתים שקיימים מלפני פברואר 2024, ובישראל השרתים ימוזגו ל2 שרתים כאשר כל אחד יבחר לאיזה שרת הוא רוצה ללכת, ואם לא יבחר בפרק זמן נתון, אזי המשחק עצמו יבחר עבורו ויעביר אותו לאחד משני השרתים.

די ברור לכל מי שהסתכל בהגדרות השרתים - המעודכנות, אלו שעדן פירסם בחדשות, ואני אשים כאן את המאפיינים גם בהמשך הפוסט - ששרת 1 (יונומיה) הוא שרת שמכוון יותר לשחקנים בנאים, ושרת 2 (גאיה) מכוון יותר לשחקנים לוחמים.

אז השאלה שלי היא איזה שרת אתם לדעתכם הולכים לבחור בו? בניגוד להגדרותה ראשוניות בהם לשרת 1 היו יתרונות ברורים כמעט לחלוטין על שרת 2, שלא היה לו משהו מיוחד ללוחמים, כעת אחרי העידכון הסופי, שרת 2 הוא ממש אופציה שיכולה להיראות מאוד טוב ללוחמים ולכן מעניין אותי מי יבחר שרת 1 ומי 2.

אני עצמי בנאי - אז ברור לי שאבחר בשרת 1, יונומיה.

הגדרות השרתים הם:

שרת 1:

יונומיה

יצור העץ והשיש יהיה גבוה ב-35% מהרגיל.

מבנים יבנו 25% מהר יותר מהרגיל.

ספינות סחר מהירות ב25% מהרגיל.

חיילים וספינות יבנו 50% לאט מהרגיל.

החיילים יעלו פי 2 מהרגיל.

שרת 2:

גאיה

יצור עץ וגופרית יהיה גבוה ב-50% מהרגיל.

יצור יין יהיה גבוה ב-20% מהרגיל.

מבנים יבנו 10% מהר יותר מהרגיל.

חיילים וספינות נבנים 25% מהר מהרגיל.

חיילים זולים ב25% מהרגיל.

חיילים נעים 50% מהר יותר מהרגיל.

שיעור ההמרה של כהן עלה ב40% (7 המרות לכל כומר במקום 5)

• לאיזה שרת תבחרו ללכת? 14

1. יונומיה (8) 57%
    2. גאיה (6) 43%

עזרתי לך קצת :)

-Eden-

GO|BA

since 2009

-With great power comes great responsibility-

[âIMG]

• ‏תודה עדן. נראה אם יהיו הרבה תגובות על זה, כי הפורום אין בו תעבורה רבה כל כך. אגב, אני גם מהמר שיש המון שחקנים ושחקניות שבכלל עוד לא יודעים על המיזוג כיוון שזה לא דווח בתוך המשחק עצמו ולא כולם מציצים בפורומים וכו'...

• ‏תודה עדן. נראה אם יהיו הרבה תגובות על זה, כי הפורום אין בו תעבורה רבה כל כך. אגב, אני גם מהמר שיש המון שחקנים ושחקניות שבכלל עוד לא יודעים על המיזוג כיוון שזה לא דווח בתוך המשחק עצמו ולא כולם מציצים בפורומים וכו'...

אמת

במוקדם או במאוחר כולם ידעו כאשר זה יפורסם במשחק עצמו

עדן אני מבין שאתה בחרת ללכת לשרת בראשון?

עזרתי לך קצת :)

עדיין מתלבט

זה מעמיד את כולם בצומת בחירה בין בנאות ללוחמה

אני קצת מזה וקצת מזה ולכן ההתלבטות גדולה

-Eden-

GO|BA

since 2009

-With great power comes great responsibility-

[âIMG]

• הקושי הגדול של לוחמים בשרת 1 הוא הקנס של עלות כפולה של החיילים. זה קריטי מבחינת זהב, ולמעשה בעצם מבטל לחלוטין את ההנחה המשמעותית שמעניק סיום שלב 25 עתיד צבאי שבעצם מביא לחיתוך בחצי בעלות החיילים - אז הכפלת העלות מנטרלת את ההנחה. בבת אחת מי שיש לו צבא נניח שעולה 30 אלף זהב לשעה ברגיל, זה יעלה לו כבר 60 אלף. וזה מאוד קשה כי מאיפה פתאום תשיג עוד עשרת אלפים תושבים שיצמצמו לך את ההפרש הזה...
    אפילו אני שאני לא לוחם אבל עדיין מחזיק צבא להגנה כמובן, מתחיל להיערך כבר מעכשיו עם הרחבה שוב של העיריות שלי (אף שהייתי בליין אחר של הרחבות בחודשים האלו, אני מקפיא את הפרוייקטים האחרים...) כדי שאוכל לצבור מספיק אוכלוסייה שתפצה על הזהב שישאבו החיילים...

• הקושי הגדול של לוחמים בשרת 1 הוא הקנס של עלות כפולה של החיילים. זה קריטי מבחינת זהב, ולמעשה בעצם מבטל לחלוטין את ההנחה המשמעותית שמעניק סיום שלב 25 עתיד צבאי שבעצם מביא לחיתוך בחצי בעלות החיילים - אז הכפלת העלות מנטרלת את ההנחה. בבת אחת מי שיש לו צבא נניח שעולה 30 אלף זהב לשעה ברגיל, זה יעלה לו כבר 60 אלף. וזה מאוד קשה כי מאיפה פתאום תשיג עוד עשרת אלפים תושבים שיצמצמו לך את ההפרש הזה...
    אפילו אני שאני לא לוחם אבל עדיין מחזיק צבא להגנה כמובן, מתחיל להיערך כבר מעכשיו עם הרחבה שוב של העיריות שלי (אף שהייתי בליין אחר של הרחבות בחודשים האלו, אני מקפיא את הפרוייקטים האחרים...) כדי שאוכל לצבור מספיק אוכלוסייה שתפצה על הזהב שישאבו החיילים...

לפי דעתי גם השרת השני מתאים לבנאים ולוחמים כאחד-

במיוחד למי שרוב הערים שלו מבוססות על יין וגופרית

אתה מדבר על ה25 אחוז בניה יותר מהירה?

תשנה שיטת ממשל לאָרִיסְטוֹקְרַטְיָה

בכל מקרה, בתור בנאי השרת השני מחייב אותך לעבוד עם המרות.

• אני מעריך שרוב הבנאים, בטח כאלו שלא מבססים את המשחק שלהם על רכישות אמברוסיה כל הזמן בשביל המרות, אז שאצלם רוב הערים כיום או לפחות חצי (כלומר ב12 ערים, לפחות 6... לאחר שהתחיל העניין של ערים נוספות אז כל אחד וסדר הבנייה שלו...) הם ערי שיש, ולא גופרית, ואז ההטטבות של השרת השני פחות מסייעות להם והכי טוב להם זה 35 אחוז על כל השיש והעץ...‏